Η γατούλα μας κλαίει

RoulaBilly

Νεοφερμένο μέλος

Η RoulaBilly αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ηγουμενίτσα (Θεσπρωτία). Έχει γράψει 63 μηνύματα.
Πριν ενα μηνα ηρθε στο σπιτι μας μια κουκλιτσα γατουλα...δεν ξερω εαν ηταν μεγαλωμενη εξω αλλα απο την στιγμη που αποφασισαμε να το κρατησουμε ειπαμε να την εχουμε μεσα στο σπιτι!
Η γατουλα μας ομως καθεται στα παραθυρα,στις πορτες και κλαιει και κλαιει για να βγει εξω !
Δεν μπορω να την ακουω ετσι στεναχωριεμαι πολυ ...οσες φορες βγηκαμε εξω βγηκαμε με λουρακι αλλα προσπαθει να ξεφυγει, να περασει απο χαραμαδες του κηπου και θα την χασω!
Την εχουμε λατρεψει και δεν θελουμε να την χασουμε αλλα την ταλαιπωρω πολυ και το ξερω!
Βεβαια δεν την εχουμε στειρωσει ακομα ...
Δεν ξερω τι να κανω...να την αφησω ελευθερη ; Και αν δεν ξεναγυρισει; Να την βγαζω βολτα οταν θελει; Τι λετε;
Σας παρακαλω θα ηθελα την γνωμη σας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Βοήθεια..η γατούλα μας κλαίει..

Καλησπερα.:)
Ειναι λογικο να φερεται ετσι απο τη στιγμη που προφανως ειχε συνηθισει να ζει εξω.Θα συνηθισει πιστευω..παρα πολλα γατια,που φερνουμε απο τον δρομο,εχουν αυτη την αντιδραση..αλλα σιγα σιγα συνηθιζουν.Υπομονη θελει.
Εγω σε καμια περιπτωση δεν θα την αφηνα ελευθερη..καταλαβαινεις και εσυ..οτι θα ειναι ολεθριο αυτο..:(
Σκεφτομαι οτι το να βγαινει εξω με λουρακι..ισως της κανει περισσοτερο κακο..διοτι της θυμιζε το "εξω" Το εχουμε δει και απο αλλα γατια.Δηλαδη οταν αρχισαν οι ιδιοκτητες τους να τα βγαζουν βολτα εξω...αυτα μετα δεν μπορουσαν καθολου να καθονται μεσα.Εγω στη θεση σου δεν θα το εκανα..ακριβως για αυτο το λογο.Με τον καιρο το ξεχνανε..και ανετα προσαρμοζονται μεσα στο σπιτι.
Δεν γραφεις τι ηλικια εχει...παντως σιγουρα χρειαζεται στειρωση..διοτι θα ηρεμισει..και δεν θα νιωθει τοσο την αναγκη του να βγει εξω..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ετσι ακριβως εκανε η δικια μου οταν ηθελε να ζευγαρωσει. Εχεις σκεφτει οτι μπορει να μην ειναι τοσο η θεληση της να βγει εξω,αλλα η θεληση της να ζευγαρωσει?
Τι ηλικια εχει?

Υπομονη...Και εμεις τα ιδια ειχαμε μεχρι που σταματησαμε να τη βγαζουμε στο μπαλκονι...Περασε λιγος καιρος και δεν το ξαναζητησε!!!
Για τη στειρωση συμφωνω και εγω.
Θα περιμενουμε νεα σας!!!:)

Δεν μας ειπαν ακριβως την ηλικια της οι γιατροι...αλλα ειναι σιγουρα πανω απο 1 ετους...Δεν γνωριζω αν ζουσε ελευθερη εξω απλα το υποθετω...ειχε λουρακι οταν ηρθε σπιτι μας (βαλαμε παντου φωτογραφιες της , ενημερωσαμε τον κοσμο αλλα ο ιδιοκτητης αφαντος...μαλλον την παρατησε δεν μπορω να υποθεσω κατι αλλο)!
Σιγουρα θελει να ζευγαρωσει σημερα μου το εδειξε με τον πιο κατανοητο τροπο...
Στεναχωριεμαι να την ακουω να κλαιει...
Επομενως η στειρωση θα γινει πολυ συντομα , ηταν στο προγραμμα αλλα τωρα ειναι επιτακτικη αναγκη ...
Και τερμα το εξω...
Αχ...
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας...
Κατι τελευταιο πανω κατω για ποσο καιρο θα κλαιει για να βγει εξω???

Εμας κρατησε μια βδομαδα περιπου. Καντης πολλα χαδια και καθε φορα που ψαχνει να βγει εξω αποσπασε της την προσοχη με κατι αλλο (παιχνιδι,λιχουδια) ωστε να το ξεχναει.

Κατι τελευταιο Κουνελακι το κολοκυθακι ειναι πανεμορφο...Αν δεν ειχα το δικο μου θα στο ζητουσα...
Ειναι μια πολυ πολυ ομορφη γατουλιτσα...

Σε ευχαριστω πολυ πολυ αλλα ολη μερα αυτο κανει ...
Δεν μπορω να ειμαι ολη μερα σπιτι...
Θα παω σημερα κιολας στον γιατρο της να μιλησουμε...
Στη στειρωση καλο ειναι οταν γινει να την κρατησει ο γιατρος μια μερα?

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Κατι τελευταιο Κουνελακι το κολοκυθακι ειναι πανεμορφο...Αν δεν ειχα το δικο μου θα στο ζητουσα...
Ειναι μια πολυ πολυ ομορφη γατουλιτσα...
Ευχαριστω! Ειναι οντως κουκλιτσα!:redface:

Σε ευχαριστω πολυ πολυ αλλα ολη μερα αυτο κανει ...
Δεν μπορω να ειμαι ολη μερα σπιτι...
Θα παω σημερα κιολας στον γιατρο της να μιλησουμε...
Στη στειρωση καλο ειναι οταν γινει να την κρατησει ο γιατρος μια μερα?
Συνηθως δεν τις κρατανε στο κτηνιατρειο.

Ναι ,καλο ειναι να την κρατησει μεχρι να ξυπνησει ωστε να δει οτι ολα πηγαν καλα. Εμας την κρατησε μερικες ωρες - μας ειχε παρει και τηλ οτι ξυπνησε.

Πραγματικα σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας...
Να ειστε παντα καλα και εσεις και τα ζουζουνια σας...

Και εσεις να ειστε καλα!!! θα περιμενουμε νεα σας!!!:)

Όταν το γατί είναι συνηθισμένο στις γύρες είναι πολύ δύσκολο να το κρατήσεις στο σπίτι. Θα σου νιαουρίζει συνέχεια και δεν θα έχει σταματημό, Αυτή την εμπειρία είχα με τον προηγούμενο μου γάτο (RICO), ένα αδέσποτο που υιοθέτησα. Οι χειρότερες στιγμές ήταν μεταξύ 2 με 4 τα ξημερώματα που δεν με άφηνε να κοιμηθώ με τα νιαουρίσματα του. Μου έκανε απεργία πείνας και δεν έτρωγε καθόλου. Απελπισμένος κοιτούσα το φαγητό του στο πιάτο που ήταν πάντοτε στην ίδια στάθμη. Μόνο νερό έπινε. Στο τέλος υποχώρησα και τον άφησα να βγει στον κήπο. Αυτά μου τα έκανε στο εξοχικό στη Σαλαμίνα. Όταν ήμουν στο διαμέρισμα αναγκάστηκα να του ανοίγω την πόρτα (μόνο την μέρα) κι αλώνιζε από το υπόγειο μέχρι τον 5 όροφο. Ήταν τυχερός γιατί όλοι στην πολυκατοικία τον συμπαθούσαν κι έτσι περνούσε τις μέρες του ευτυχισμένος αλλά μου χάρισε μια απέραντη πίκρα όταν εξαφανίστηκε το καλοκαίρι στην Σαλαμίνα. Υπ όψιν ο Rico ήταν στειρωμένος. Ο γιατρός του μου είπε πως πήγε είτε από αυτοκίνητο είτε από φόλα ή σκύλο
Η ιστορία του είναι γραμμένη εδώ
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=62921

Αντιθέτως η Χιονάτη που έχω τώρα, γεννήθηκε σε κλουβί και μάλλον θεωρεί το διαμέρισμα σαν φυσικό χώρο. Την πήγα και στην Σαλαμίνα 3 φορές για μερικές ώρες κοιτούσε τον κήπο από την τζαμαρία αλλά δεν μου νιαούρισε καθόλου. Περιμένω με μια σχετική αγωνία το καλοκαίρι που θα μείνω εκεί από τον Μάιο μέχρι τέλη Αυγούστου αν θα έχω τα ίδια του Rico. Αν και δεν υπάρχει περίπτωση να την αφήσω να κάνει βόλτα στον κήπο δίχως σαμαράκι , επειδή έχει το πρόβλημα της ακοής.
Γι αυτό πιστεύω πως αν υποκύψεις, ίσως γνωρίσεις κι εσύ την πίκρα που γνώρισα κι εγώ. Πίστεψέ με ο χρόνος μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις τον πόνο αλλά το σημάδι μένει για πάντα στη ψυχή.

Γιαννη μου..καθολου δεν ειναι απολυτο αυτο..και ευτυχως δηλαδη.Εσενα οντως σου ετυχε ετσι..και πραγματι ,σε καποιες περιπτωσεις ισχυει αυτο.Ομως..εχουμε παρα πολλες αλλες περιπτωσεις..που μαζευτηκαν απο το δρομο..και τελικα συνηθισαν μια χαρα στο σπιτι.Εξαλλοιυ μην ξεχνας και το αλλο.Η γατα δεν εχει στειρωθει ακομη..και ειναι παρα πολυ σημαντικο αυτο.:)

Περίεργο νιαούρισμα!

γεια σας! από το πρωι η γατούλα μου εχει πολύ περίεργη συμπεριφορά! κάθεται στο παράθυρο , και νιαουρίζει συνέχεια!
δεν την έχω ξανακούσει να κάνει έτσι κάνει σαν μωρό που κλαίει! νομίζω πως ίσως θέλει να βγεί έξω! γιατι κάνει έτσι ? είναι πολύ τρομαχτικό! δεν την έχω ξανακούσει να κάνει έτσι!!!! τι έχει ? ξέρει κανείς?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: περίεργο νιαούρισμα! σοσ!!!

Ειναι στειρωμένη ? Μήπως από το παράθυρο φαίνονται σπουργίτια η περιστέρια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οχι δεν είναι στειρωμενη.. το παράθυρο είναι κλειστο!

Απάντηση: Περίεργο νιαούρισμα! SOS!!!

Αν ειναι πανω απο 5 μηνων ισως θελει να ζευγαρωσει.

είναι είναι! αλλα κάνει έτσι? είναι πολύ έντονο..

Οιστρος φαινεται να ειναι...Ετσι φωναζουν,και πιο εντονα ακομη,μπορει επισης να αρχισει να μαρκαρει με ουρα ή κοπρανα την περιοχη της.Οποτε βουρ για στειρωση!

Μερικες γατες φωναζουν πολυ αλλες λιγοτερο.αν οταν τη χαιδευεις παιρνει περιεργη σταση βρισκεται σε οιστρο.προσεξε γιατι θα φυγει με τη πρωτη ευκαιρια κ θα γυρισει εγκυος.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back