Η γατούλα μας ξύνεται...

Απάντηση: Η Γατούλα μας ξύνεται...

Σε ευχαριστω εννοουσα ομως καποιον που να ειναι σιγουρα καλος...δηλαδη δοκιμασμενος!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστω εννοουσα ομως καποιον που να ειναι σιγουρα καλος...δηλαδη δοκιμασμενος!!!

Δυστυχώς δεν είμαι απο Γιάννενα και δε μπορώ να σου προτείνω κάτι περισσότερο.Παρ'όλα αυτά,εφόσον δεν έχεις κάποια άλλη λύση,δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις να πάς κάπου αλλού για μία ακόμη γνώμη.Και εγώ όταν ο κτηνίατρός μας,έλλειψε και χρειάστηκε να την πάω για επίσκεψη,δεν κάθησα να περιμένω να βρώ γνώμες,κριτικές και απόψεις απλά γιατί θα έχανα πολύτιμο χρόνο!Την πήγα στο πρώτο κτηνιατρείο που βρήκα στην περιοχή μου και ευτυχώς,για καλή μου τύχη,έπεσα σε εξίσου πολύ καλό γιατρό :D!Δοκίμασε να την πάς σε κάποιον ακόμα απο τη λίστα,δεν έχεις να χάσεις τίποτα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστω πολυ...Τελικα ποναγε το μικρο μας τωρα ολα ειναι καλα....

Σε ευχαριστω πολυ...Τελικα ποναγε το μικρο μας τωρα ολα ειναι καλα....
Μπράβοοοοοοοο:clapup::clapup::clapup:
Τέλος καλό,όλα καλά:D. Καλή ανάρρωση λοιπόν:flowers:

Σε ευχαριστουμε πολυυυυυ!!!!
Παρα πολυ!!!
:bigarmhug:alljumpy:

Μπραβο..πολυ ευχαριστα νεα..:D

Γεια σας πολυ ωραια σελιδα! Το γατακι μου που ειναι 1 χρονου ξυνεται πολυ σε ολη την περιοχη του λαιμου, στο κεφαλι,κατω απο τα αυτια πανω απο τα ματια και στα μαγουλα. Τι να κανω; :hmm: :worry:
ειπαμε να του παρουμε κολλαρο αλλα δεν ειμαστε σιγουροι. Μια φορα ξυνοτανε και ματωσε ο λαιμος του! Εχει καπαλακια πολυ μικρα κοντα στα αυτια, και στον λαιμο! :( να τον παμε στον κτηνιατρο η θα του φυγει? ευχαριστω πολυ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

α να γραψω κ εγω εδω μιας κ απ οτι φενεται μαλλον το ξεπερασαμε κ αυτο..
δε το χα δει αυτο το θεμα.
λοιπον ξυνοταν πολυ εντονα και εκνευριστικα καθε πρωι σε σημειο να μας ξυπναει,αλλα και κατα τη διαρκεια της μερας στα αυτια,γυρω απο αυτα αλλα και πανω απο τα ματια της και στην κοιλια της.τα αυτια της τα ειχε αφησει δερμα τελειως..μεχρι που τα ματωνε καποιες φορες.αλλα και το λαιμο της η και το σαγονι της.και γενικα φαινοταν κακοκεφη και εκνευρισμενη.
την πρωτη φορα το ξεπερασε μονη της,αλλα την τελευταια δεν ελεγε να σταματησει..
οτιτιδα δεν ηταν,τα αυτακια της ηταν πεντακαθαρα μεσα,δεν ηταν μυκητας,αφου εγινε καλλιεργεια και βγηκε αρνητικη,δεν ηταν παρασιτα αφου εγινε επιτοπου ελεγχος με μικροσκοπιο και δειγμα που της πειραμε και οι εξετασεις της ηταν καλες..
οποτε αρχισαμε αμπουλα προληπτικα καθε 15μερες να αποκλεισουμε καθε ενδεχομενο,και για να αποφυγουμε ενεσιμη κορτιζονη η χαπι,λογο λιγο ανεβασμενου ζαχαρου,εφαρμοζουμε τοπικα σπρευ cortavance με κορτιζονη,και ηδη δειχνει πολυ καλυτερα.αρχισαν να βγαινουν παλι τριχουλες στ αυτακια της και την κοιλιτσα της και γενικα δειχνει πιο ηρεμη και παιζει πλεον οπως παλια.
συνεχιζουμε την εφαρμογη και βελτιωνεται μερα με τη μερα...
επισης αλλαξαμε την τροφη της με μια υποαλλεργικη τροφη,αν και δε νομιζω να εφταιγε η τροφη καθ αυτο.

ευτυχως ηρεμισε γιατι ταλαιποριοταν αρκετα αν και με κατι φαινομενικα τοσο ασημαντο..

βεβαια ρολο σε ολα αυτα παιζουν και τα ψυχοσωματικα των γατων οπως μας ειπαν και διαφορετικοι κτηνιατροι..τα οποια εχουν αυτα τα συμπτωματα αλλα οχι προφανη αιτια και αντιμετωπισημη που τα προκαλει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλύτερα στον κτηνίατρο. Όταν λες κολάρο, τι εννοείς? Η γάτα αποπαρασιτώνεται? Μπορεί να φταίει και η τροφή, μπορεί να είναι αλλεργία..

Όπως το ακούω ακούγεται αλλεργία σε τροφή. Αφού αλλάξατε σε υποαλλεργική τροφή και κάνατε και όλες αυτές τις εξετάσεις και αποκλείσατε μύκητα/παράσιτα, πιστεύω θα δείτε βελτίωση.

Κι εμένα ο δικός μου γάτος (10 ετων) έπαθε δερματίτιδα. Απίθανα έντονο ξύσιμο και πέταξε σαν "σπυράκια" πολύ μικρά, δεν ξέρω πώς να το περιγράψω, σε λαιμό, πηγούνι, ποδαράκια, μασχάλες.... Για μύκητες δεν εχουν βγει τα αποτελέσματα ακόμη. Αιματολογικά είμαστε καλά, παρασιτική δερματίτιδα δεν είναι. Πέρνουμε κορτιζόνη και αντιβίωση και βάλαμε και αμπούλα. Ειμαστε στην 5η ημέρα. Ακόμη ξύνεται, αλλά όχι τόσο. Αλλαξα και τροφή από χτες, του πήρα grain free από sterilised. Θα συνεχίσουμε την ίδια δόση κορτιζονης για 7 ημερες. Θα γίνει καλά;; Να κάνω κατι άλλο;

διαβασε το ποστ μου νο28 στην προηγουμενη σελιδα..ειχαμε ακριβως την ιδια κατασταση και ειμαστε πλεον στη φαση που αντιμετωπιζεται και το ξεπερναμε.μην απελπιζεσαι..θα γινει μια χαρα και παλι..
αλλα γενικα ειναι μυστηρια πλασματα αυτα τα γατια..ολο να μας κρατανε σε εγρηγορση...

thank you, κι εγω τον λυπάμαι. Με την κορτιζόνη τώρα δεν ξυνεται τόσο και δεν υπάρχει επέκταση και σε άλλα σημεία. Οπότε αναμένω την εξέλιξη κι εγω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back