Η γατούλα μου έχει καρκίνο

Ευχαριστούμέ πολύ κορίτσια... Ήταν πράγματι πολύ γλυκό γατάκι η Σελήνη... Θα τη θυμόμαστε....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λυπαμαι πολυ!ποσο χρονων ητανε??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λυπάμαι πολύ ξέρω ακριβώς πως νιώθουν!Εγώ έχασα τον γατούλη μου μέσα σε τρείς μέρες και δεν ήξερα απο τί δεν ήθελα να του κάνουν νεκροψία!Κουράγιο!!!

Το σεληνάκι ήταν μόνο 7 ή 8... Αλλά ήταν θαύμα το πόσο πολύ έζησε, γιατί από μωράκι είχε πολλά προβλήματα υγείας. Ήταν απόλυτα εξαρτημένη από τη "μαμά" της...

Καλό ταξίδι στη Σελήνη με το ωραίο όνομα:(

Γεια σου Σεληνακι:cry::cry::bye::bye::bye::bye:

Γειά σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Η γατούλα μου που είναι 7μιση χρονών,πριν περίπου ένα μήνα παρατήρησα οτι έβγαζε υγρό απο ένα στηθάκι της. (είναι στειρωμένη). Την πήγα άμεσα στο γιατρό και της έδωσε αντιβίωση και ένα φάρμακο ειδικό για να σταματήσει να παράγεται γάλα. Αυτό επειδή δεν είχαμε αποτελέσματα, της το ξανα-έδωσε για ακόμα ένα γύρο (άλλες 8 μέρες). Τελικά το υγρό συνέχιζε να βγαίνει. Το στήθος της είχε λιγάκι φουσκώσει, χωρίς να είναι σκληρό πουθενά. Το φούσκωμα οφειλόταν στο υγρό, ήταν προφανές.

Τελικά προχθές έκανε μαστεκτομή. Αλλά ο γιατρός μου πε οτι δεν είχε κανένα νόημα να κάνω βιοψία. Επίσης -σημαντικό- είναι οτι οικονομικά ζορίστηκα, και δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω και στη βιοψία. Μου είπε, και μου το έδειξε, οτι το κομμάτι που αφαίρεσε, δεν φαινόταν να έχει αδένωμα, και έτσι πιθανότατα να ήταν κάτι σαν κύστη. Βέβαια, στο βιβλιάριο έγραψε "αφαίρεση ογκιδίου απο μαστό". Κάνοντας ένα γκουγκλάρισμα, είδα οτι ο καρκίνος των μαστών της γάτας, είναι ένα μαύρο χάλι και όποια γάτα το χει πάει για φούντο άμεσα...Και έχω φρικάρει όπως καταλαβαίνετε...Κοντεύω να τρελαθώ και οικτίρω τον εαυτό μου που δεν έκανε τη βιοψία.

Σας παρακαλώ βοηθήστε με, με την εμπειρία σας! Υπάρχει όντως περίπτωση να είναι καλοήθης όγκος, ή κυστούλα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Έχει καρκίνο στους μαστούς;

σε τετοιες περιπτωσεις κανουμε βιοψια για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο :( Μπορει να ηταν και κυστη ή καλοηθης ογκος ή συσσωρευση λιπους ή κατι αλλο. Προφανως εμεις δεν μπορουμε να ξερουμε. Επειδη αφαιρεθηκε και δεν μπορεις να κανεις και πολλα τωρα, εχε τον νου σου για εμφανιση αλλων ογκιδιων στην περιοχη. Δε γνωριζω αν υπαρχουν αλλες εξετασεις για να δεις αν η γατουλα εχει καρκινο του μαστου. Ρωτα τον κτηνιατρο σου. Αν δεν υπαρχει εξεταση, το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να περιμενεις και να ψαχνεις καθημερινα την γατα σου εξονυχιστικα για γρομπαλακια. Ευχομαι να μην ηταν τιποτα το σοβαρο :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα σου συνιστούσα να πας σε έναν άλλο γιατρό για δεύτερη γνώμη... κατά προτίμηση σε γατογιατρό, όχι σκυλογιατρό. Στο τμήμα "Προβλήματα υγείας" έχει ένα υπόμνημα με προτεινόμενους γιατρούς από άλλα μέλη.
Κανένας δεν μπορεί να πει στα σίγουρα τι είναι ένα ογκίδιο αν δεν γίνει βιοψία. Δεν μπορείς να το καταλάβεις ούτε από μέγεθος ούτε από όψη ούτε από σύσταση ούτε από τίποτα, αν δεν πάει στο εργαστήριο.
Φυσικά, υπάρχει και η περίπτωση η ψιψίνα να μην ξαναβγάλει τέτοιο πράγμα, ό,τι κι αν ήταν αυτό.

Όμως, προληπτικά, καλό θα ήταν να την ψηλαφείς στην περιοχή των μαστών μία φορά τον μήνα (όχι κάθε μέρα διότι δεν θα καταλάβεις τη διαφορά!) ή, ακόμα καλύτερα, να την πηγαίνεις στον γιατρό για ψηλάφηση κάθε όποτε σου συστήσει.

Εύχομαι τα καλύτερα για την ψιψίνα σου! :)

καλο ομως ειναι να κανει μια ψηλαφιση καθημερινα σε αλλα σημεια του σωματος, σε περιπτωση που ηταν οντως κακοηθης ογκος και εχει κανει μετασταση :hmm:Πχ μπορει να κανει μετασταση σε καποιον λεμφαδενα κατω απο τα μπροστινα ποδια :hmm:Σε γενικες γραμμες πρεπει να ψηλαφιζουμε τα ζωα μας απο την κορυφη ως τα νυχια (και κυριως σε περιοχες που γινονται τα εμβολια) οσο πιο συχνα γινεται γιατι εμφανιζονται κατα καιρους διαφορα ογκιδια (ειτε απο αντιδραση σε εμβολιο, ειτε κυστες, ειτε ινοσαρκωμα, κτλ)

καλο ομως ειναι να κανει μια ψηλαφιση καθημερινα σε αλλα σημεια του σωματος, σε περιπτωση που ηταν οντως κακοηθης ογκος και εχει κανει μετασταση :hmm:Πχ μπορει να κανει μετασταση σε καποιον λεμφαδενα κατω απο τα μπροστινα ποδια :hmm:Σε γενικες γραμμες πρεπει να ψηλαφιζουμε τα ζωα μας απο την κορυφη ως τα νυχια (και κυριως σε περιοχες που γινονται τα εμβολια) οσο πιο συχνα γινεται γιατι εμφανιζονται κατα καιρους διαφορα ογκιδια (ειτε απο αντιδραση σε εμβολιο, ειτε κυστες, ειτε ινοσαρκωμα, κτλ)
Το ιδανικό είναι να σου δείξει ο κτηνίατρος τι να κάνεις. Μιλώ εκ πείρας...

Αχ παιδιά σας ευχαριστώ, αλλά αυτό που ζητάω είναι μια ελπίδα! Η μικρή μου φαίνεται να είναι περδίκι, αν είχε κάτι δεν θα πρεπε κάτι να δείχνει;;;
Ευχαριστώ και πάλι. Γενικά πάντα την ψαχουλέυω και δεν έχω δει αλλού πρόβλημα!

Αχ παιδιά σας ευχαριστώ, αλλά αυτό που ζητάω είναι μια ελπίδα! Η μικρή μου φαίνεται να είναι περδίκι, αν είχε κάτι δεν θα πρεπε κάτι να δείχνει;;;
Ευχαριστώ και πάλι. Γενικά πάντα την ψαχουλέυω και δεν έχω δει αλλού πρόβλημα!
Επειδή δεν έγινε βιοψία, δεν έχει αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο να ήταν το ογκίδιο κάτι πιο κακό (πράγμα που απεύχομαι, φυσικά!). Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν φτάνει μόνο η ελπίδα... Πρέπει να πάρεις και κάποια μέτρα για να μην κινδυνέψει το γατουλίνι σου. Εγώ πάντως και πάλι σου συνιστώ να την πας σε δεύτερο γιατρό για δεύτερη γνώμη. Έτσι κι αλλιώς, το πιο αρμόδιο πρόσωπο για να σε διαφωτίσει και να σου δώσει σωστές κατευθύνσεις είναι ο κτηνίατρος. Κανένας άλλος: ούτε φίλος, ούτε συγγενής, ούτε άλλος γατόφιλος, ούτε ίντερνετ, ούτε κανένας.

Ξαναεύχομαι τα καλύτερα για την ψιψίνα! :)

fil-fil,
Ανέφερες ότι είναι στειρωμένη... μπορείς να ρωτήσεις τον γιατρό που την έκανε, αν ήταν ολική στείρωση ή όχι???:hmm:

Περαστικά εύχομαι και αγύριστα.:)

Ναι ήταν ολική στείρωση, το ξέρω.

Αν η στείρωση της γατούλας έγινε πριν το πρώτο οίστρο η πιθανότητα να αναπτύξει καρκίνο του μαστού είναι μικρή (άλλα ένα θετικό της στείρωσης!). Αλλά όχι μηδενική...
Αν θέλεις, για προληπτικούς λόγους μπορείς να την πας να βγάλει ακτινογραφία θώρακος για να ελέγξετε για μεταστάσεις στους πνεύμονες.
Δυστυχώς μόνο με βιοψία μπορείς να είσαι σίγουρη αν αυτό που είχε ήταν καλόηθες ή όχι.
Εύχομαι με όλη μου την καρδιά αυτό που είχε η γατούλα να ήταν μια κύστη και να την χαίρεσαι για πολλά χρόνια ακόμα!

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Αύριο θα πάρω τηλέφωνο το γιατρό μου, που εδώ και πολλά χρόνια τον εμπιστεύομαι. Και θα δείξει.
Η Λουλού μου, έχει γεννήσει 2 φορές. Μάλιστα έχουμε και 2 γιους της στο σπίτι, οι οποίοι είναι στειρωμένοι μεν, αλλά την κυνηγάνε δε. Μάλιστα
ο γιατρός είχε την υποψία -αρχικά- οτι είχε ερεθιστεί η υπόφυσή της και οτι έχει ψευδοκύηση, εξ ου και το γάλα. Την κοιτάζω και μου φαίνεται πολύ καλά. Ίσως και αυτό να είναι ένα δείγμα οτι όλα πηγαίνουν καλά. Όπως και να χει, οτι και να ήταν το πέτυχα στην αρχή.
Ευχαριστώ και για τις ευχές σας. Μακάρι να πιάσουν!

Οστεοσάρκωμα (καρκίνος στα κόκκαλα) / Βοήθεια!;

Καλησπέρα σε όλους,

Μόλις πριν 2 ημέρες, έμαθα πως ο γάτος μου, 13 χρονών περίπου, πάσχει από καρκίνο στα κόκκαλα και συγκεκριμένα στο πίσω δεξί πόδι. Δυστυχώς έχει προχωρήσει αρκετά και του έχει ήδη δημιουργήσει αυτό - κάταγμα στο γόνατο...

Και ακόμα πιο δυστυχώς, όταν ξεκίνησαν τα πρώτα συμπτώματα (κούτσαινε ξαφνικά και δεν υπήρχε περίπτωση χτυπήματος γιατί είναι σπιτόγατος) πριν από 2 1/2 μήνες, η τότε κτηνίατρος μου μου είπε μετά από τις ακτινογραφίες που βγάλαμε, πως είχε ράγισμα στη λεκάνη και να περιμένω λίγο καιρό και θα γίνει καλά. Ο γάτος όμως χειροτέρευε και έτσι κατέληξα σε άλλον κτηνίατρο που μου σύστησε μία φίλη για να πάρω δεύτερη γνώμη... όπου εκεί μου ήρθε κεραμίδα ο καρκίνος!!... Ο κτηνίατρος μου πρότεινε να παρακάμψουμε τη βιοψία και να πάμε κατευθείαν σε ακρωτηριασμό και μετά σε βιοψία δεδομένης της ζημιάς που έχει ήδη γίνει στο κόκκαλο.
Το καλό είναι ότι η ακτινογραφία στα υπόλοιπα όργανα είναι καθαρή, οπότε δε μιλάμε για μετάσταση.

Αν μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει για τα παρακάτω θα ήμουν κάτι περισσότερο από ευγνώμων καθώς η θλίψη μου και η απόγνωσή μου αυτή τη στιγμή έχουν αγγίξει τα όρια τους...

- Υπάρχει κάποιος ειδικός κτηνίατρος σε θέματα καρκίνου ή σκελετικών προβλημάτων που θα μπορούσα να απευθυνθώ?

- Οι περιπτώσεις καλύτερης ζωής μετά τον ακρωτηριασμό αληθεύουν?

- Τι πρέπει να προσέξω μετά τον ακρωτηριασμό? Ειλικρινά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους κτηνιάτρους αυτή τη στιγμή...

- Πόσο θα ζήσει μετά από αυτό? Αξίζει τελικά ο ακρωτηριασμός? Βεβαια και μόνο η σκέψη ότι υποφέρει αυτή τη στιγμή, με σκοτώνει..

Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμη!

Ευχαριστώ!
Ελένη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Οστεοσάρκωμα (καρκίνος στα κόκκαλα) / Βοήθεια!?

Καταρχήν, αν το πορτοφόλι σου το αντέχει, θα τον πήγαινα σε έναν ακόμα κτηνίατρο ή σε όσους πίστευα ότι πρέπει να τον πάω για να σιγουρευτώ ότι όντως πρέπει να γίνει ακρωτηριασμός. Να ρωτήσω κάτι; Ο 2ος κτηνίατρος πώς κατάλαβε ότι ο γάτος έχει καρκίνο και μάλιστα ότι πρέπει να γίνει ακρωτηριασμός χωρίς να έχει κάνει βιοψία πρώτα;

Αν ήμουν στην θέση σου και αφού πρώτα έχω σιγουρέψει ότι έχει οστεοσάρκωμα και ότι πρέπει να γίνει ακρωτηριασμός, θα προχωρούσα με τον ακρωτηριασμό. Αν χάσει το ποδαράκι του θα προσαρμοστεί πολύ γρήγορα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς γι' αυτό :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βασικά το κατάλαβε γιατί ο όγκος πλέον μπορεί να ψηλαφιστεί και στην ακτινογραφία φαίνεται ξεκάθαρα! Άσε που σχεδόν έχει εξαφανιστεί ένα μέρος από το κόκκαλο της "γάμπας" λόγω αυτού... Ραγδαία αλλαγή μέσα σε 2 μήνες στις ακτινογραφίες..

Και ο κτηνίατρος μου πρότεινε να μην κάνω βιοψία για να μην χαθεί και άλλος χρόνος και ότι έτσι και αλλιώς δε γλιτώνω τον ακρωτηριασμό. Όσο ψάχνομαι σήμερα στο διαδίκτυο, η αλήθεια είναι ότι όλα καταλήγουν σε αυτό που μου είπε..

Σίγουρα όμως θέλω και μία δεύτερη γνώμη γιατί αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ απ' όλα είναι αν όντως ο γάτος μου θα έχει καλύτερη ποιότητα ζωής και ότι μπορούμε να αποφύγουμε τουλάχιστον για κάποιο καιρό την περίπτωση μετάστασης (που αν γίνει αυτό μετά αρχίζει ο χορός..) και θα ζήσει καλά για λίγα χρόνια ακόμα.

:( διαβάζω να μάθω και να είμαι όσο πιο προετοιμασμένη γίνεται.

Σ' ευχαριστώ πραγματικά!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back