condoros
Νεοφερμένο μέλος
Μένω στον Βύρωνα και γενικά η γειτονία έχει πολλές γάτες αδέσποτες. Οι γάτες αυτές τρώνε ότι να ναι, αφού ζούνε στο δρόμο εδώ γύρω, και μεροικές φορές κάποιοι ζωόφιλοι από τη γειτονιά, τις ταϊζουνε. Απ'ότι μου έχει πει ο παππούς που μένει στο διπλανό διαμέρισμα, μέσα στο 2008 , κατα τις αρχές του έτους περίπου, μία μαμά γατούλα γένισε 4 γατάκια. Αδέσποτη η μαμά, αδέσποτα και τα μικρά. Τα δύο τα πατήσανε αυτοκίνητα
. Τα άλλα δύο που μείνανε, είχα αρχίσει να τα παρατηρώ από τον αύγουστο, που είχανε και ψιλομεγαλώσει. Το ένα από τα δύο που ήτανε και κάπως πιο φιλικό γιατί το άλλο δε το πλησίαζες ούτε στα 10 μέτρα! εξαφανιζότανε, άρχισα να το ταϊζω κονσέρβες Whiskas κάπου αρχές Νοεμβρίου (πριν ένα μήνα περίπου) και τη δεύτερη εβδομάδα καθότανε και το χάϊδευα. Για να μη τα πολυλογώ, το γατάκι το πήρα σπίτι
, είναι αυτό της φώτο του αβατάρ. Το έχω μία εβδομάδα. Η υγεία του δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Έβηχε, έβγαζε φλέμα από τη μύτη και λίγο στα μάτια, η ανάσα της μύριζε πολύ άσχημα, και τα κόπρανα χάλια. Το πήγα αμέσως στην κτηνίατρο. Του έβαλε θερμόμετρο και η θερμοκρασία του ήτανε κανονικη. Το ακροάστηκε και μου είπε ότι η αναπνευστική λειτουργεία δεν ακούγεται σωστά. Του έκανε μία ένεση αντιβιωτική και του έδωσε μισό χάπι για τα παράσητα. Το γατάκι ζυγίζει 2,65 κιλά. Πήρα άμμο, τροφές , κτλ και μου έγραψε και αγωγή. Για 20 μέρες θα της δίνω αντιβίωση πρωί βράδυ 1,3ml Vibramycin sir 50mg/5ml και βιταμίνες μία φορά τη μέρα 0,3ml Vi-daylin sir. Μετά από 15 μέρες μου είπε να της δώσω και το άλλο μισό χάπι για τα παράσιτα. Χτες της έκανα μπάνιο και μετά που στέγνωσε της έριξα πίσω από τα αυτάκια μία αμπούλα για τους ψίλους. Γενικά η μικρή, θυληκό είναι, δείχνει καλύτερα. Η ανάσα της μυρίζει πλέον πολύ λίγο, έχουμε πολύ καλή σχέση, παίζει, κοιμάται και τρώει συνέχεια. Απλά ακόμη βήχει! Μερικές φορές όταν ξυπνάει κάθεται και βήχει για ένα λεπτό περίπου. Ακούγεται λές και προσπαθεί να βγάλει φλέμα. Στο τέλος φταρνίζεται. Κάποιες φορές πετάγεται και λίγο φλέμα και της το καθαρίζω.
Σε τι κατάσταση πιστεύετε ότι είναι η γατούλα μου? Πόσο μηνών περίπου, εποχιακά υπολογισμένο, πιστεύετε ότι είναι? Πότε θα συνέλθει? Η κτηνίατρος μου είπε να την πάω σε 15 μέρες να την ξαναδεί και τα εμβόλια μετά τα χριστούγεννα αφού συνέλθει. Μπορώ να κάνω τίποτα άλλο για να φροντίσω το γατάκι?
Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σας στο site και στο φόρουμ. Είναι πληροφοριακά πλήρες! Μπράβο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καταρχην,η γατουλα σου ειναι υπεροχη!Φερνει πολυ σε μπλε ρωσσικη,εχω παθει την πλακα μου!Αν μπορεις βαλε μας μερικες φωτο ακομα να τη θαυμασουμε.
Στο προκειμενο.Ο γιατρος θα σου πει περιπου την ηλικια της,κοιταζοντας τα δοντακια,την αναπτυξη της,το βαρος της,κτλ.Γεννες συνηθως γινονται το Μαρτη και τον Σεπτεμβρη,αλλα αυτο δεν ειναι απολυτο,γιατι ο οιστρος διαφερει απο ζωο σε ζωο και ειναι αναλογα με τις συνθηκες ζωης,αν μια γατουλα π.χ. εχει χασει τα μικρα της,ξαναζευγαρωνει.
Τα αναπνευστικα προβληματα ειναι ενα θεμα στις γατουλες.Μπραβο σου που την ετρεξες στο γιατρο,αυτο θα βοηθησει να μειωθουν στο ελαχιστο χρονια αναπνευστικα προβληματα.Τα ιδια φαρμακα εδινα κι εγω στον προηγουμενο γατουλη μου,που ειχε επισης αναπνευστικα προβληματα κι εκανε κατι σαν αυτο το βηχα που περιγραφεις.Δες πως θα παει και με την αντιβιωση,και βλεπεις για το εμβολιο.Ειναι αρκετα μεγαλη νομιζω για να τα καταφερει μια χαρα.Ισως της μεινουν καποια θεματακια στο αναπνευστικο,αλλα με την καταλληλη αγωγη και φροντιδα,τα συμπτωματα θα υποχωρουν.Ο γιατρος σου θα στα εξηγησει καλυτερα και θα κρινει τη σοβαροτητα της καταστασης μετα το τελος της θεραπειας.Ελπιζω ολα να πανε καλυτερα.
Η μονη ενσταση που εχω,ειναι σχετικα με την τροφουλα.Εγω θα διαλεγα μια καλυτερης ποιοτητας,για να αναπτυχθει καλυτερα το γατακι.Στην ηλικια που ειναι σχηματιζεται ολη η μυικη μαζα και ο σκελετος που θα εχουν στην ενηλικη ζωη τους,οποτε ισως να σκεφτοσουν μια σταδιακη αλλαγη τροφης.Τη φροντιζεις ηδη αριστα,μπραβο για την υπευθυνοτητα σου,και ο,τι αλλο χρειαστεις,εδω ειμαστε!
Υ.Γ.Αληθεια,πως τη λενε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KittyG
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λογικά με τα φάρμακα που της δίνεις θα γίνει καλά.Η αντιβίωση θα την βοηθήσει πολυ.Μακάρι να γίνει σύντομα καλά και να μείνετε μαζί για πολλά χρόνια.
jojo1
Νεοφερμένο μέλος
condoros
Νεοφερμένο μέλος
Προσωπικά είχα γάτα πιτσιρικάς στην Καρδίτσα γύρω στα 7 χρόνια , ώσπου μια μέρα έγινε ένα τραγικό λάθος και έφαγε από μία φόλα που είχε βάλει ο παππούς μου για άλλες γάτες μακρυά από το σπίτι μας (δεν το ήθελε να τη σκοτώσει) και δυστηχως την έχασα. Είχα πάθει κατάθλιψη όταν έγινε αυτό και έτσι δεν ξανασχολήθηκα με γάτα , παρότι είχαν φέρει διάφορες οι γονείς μου σπίτι και ακόμη και τώρα έχουνε ένα κόλευ και μία γάτα Σιβιρίας. Έτσι από προσωπική εμπειρία αυτή εδώ που έχω τώρα μου φαίνεται πολύ καλα , τρώει συνέχεια φαγητά μεγειρευτά του σπιτιού (παστίτσια, κοτόπουλα, μπιφτέκια κ.α.), τρώει ξηρά τροφή Hills Sience Plan το Kitten , τρώει κονσέρβες SchesiR Cat και Gourmet Gold, παίζει συνέχεια με μπαλάκια και με τα παπλώματα, τρελένεται για χάδια, κτλ... απλά 3-5 φορές την ημέρα βήχει. Έχει πάρα πολύ καλό χαρακτήρα , είναι πολύ έξυπνη και μαθαίνει, και ήδη την έχω αγαπήσει πολύ. Γιαυτό και θέλω να κάνω το καλύτερο για αυτή. Μήπως να την πήγαινα και σε δεύτερο κτηνίατρο ή κάτι πιο οργανωμένο, για μια δεύτερη γνώμη? Έχετε να προτείνεται κάτι πιο εξειδικευμένο?
Σας ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας. Βάζω και δύο φώτο με τις γατούλες μας :-)
moukelis
Επιφανές μέλος
Αυτο με τον παππου που εβαζε φολες για τις "αλλες" γατες δεν μου αρεσε,δεν δεχομαι να αγαπαμε μονο τα δικα μας ζωαα.Τα αλλα ψυχουλα δεν εχουν;Τελος παντων,δεν ειναι αυτο το θεμα μας,απλα δε μπορουσα να το περασω ετσι.
Νομιζω πως το αναπνευστικο προβλημα που παρουσιαζει δεν γινεται να εχει σχεση με τα παρασιτα.Θα δεις και μονος σου ποτε θα εχει αποπαρασιτωθει πληρως,καθως η αγωγη που κανει ο γιατρος θα την κανει να τα αποβαλλει στα κοπρανα.Οταν σταματησεις λοιπον να διακρινεις σκουληκια ή κοκκους σαν σουσαμι ή σιμιγδαλι(συγνωμη που γινομαι τοσο παραστατικη) θα εχει αποπαρασοτωθει.Επισης θα σταματησουν οι διαρροιες(αν εχει).Μερικες φορες τα εντερικα παρασιτα επιμενουν και χρειαζεται αποπαρασιτικη αγωγη επαναλαμβανομενη,αλλα δεν ειναι καποια σοβαρη παθηση,πρεπει να μεινει η κατασταση χωρις αγωγη αρκετο καιρο για να προκαλεσει επιπλοκες σοβαρες.Δεν εχει σημασια τι ετρρωγε,αν τωρα καθαρισει απο εσωτερικα παρασιτα και επαναλαμβανεις την αποπαρασιτωση της κανονικα στο εξαμηνο,δεν θα εμφανισει ξανα λογικα.Επισης καμια σημασια δεν εχει αν η μαμα της ηταν αδεσποτη γατουλα,δεν ειναι καποιο χρονιο νοσημα,μεταδιδεται μεν απο τον γονεα αλλα δεν ειναι μονιμο.
Σχετικα με το αναπνευστικο θεμα,ο γιατρος που θα τη δει θα εκτιμησει οπως ειπα και πιο πανω την κατασταση.Ο δικος μας γατος ειχε καποιες εξαρσεις βηχα κατα καιρους,αλλα τις ξεπερνουσε γρηγορα.Ελπιζω η ζημια να μην ειναι εκτεταμενη και συντομα να ειναι υγιεστατη!
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλησπερα!καλησπερα στην παρεα. πριν μια βδομαδα μου εφεραν εναν γατουλη.δεν ξερω τιποτα απο γατες γιαυτο τον λογο αποφασισα να σας συμβουλευτω. εδω και δυο μερες ο γατουλης βηχει λες και κατι εχει κολλησει στον λαιμο του. οχι συνεχεια αλλα αρκετες φορες. μηπως του εχει κολλησει κατι? αλλη μια απορια που εχω ειναι , ποσες μερες μπορει να μεινει μονη μια γατα? γιατι φευγω συχνα. ευχαριστω
Θα σε συμβουλευα να ριξεις μια ματια στην ενοτητα με τα αρθρα,θα ενημερωθεις για πολλα θεματα και θα λυθουν πολλες αποριες σου.Γνωμη μου ειναι να την πας αμεσα τη γατουλα στο γιατρο,και για να την εξετασει σχετικα με το προβληματακι που εμφανιζει,και για να σε ενημερωσιε για τον εμβολιασμο και τη στειρωση της.Καλως μας ηρθατε!

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

Με το δίκιο σου ξετρελλάθηκες με τη μικρούλα, είναι υπέροχη!! Η αγωγή που σου έδωσε η γιατρός και η γενικότερη αντιμετώπισή της μου φαίνονται απόλυτα εντάξει. Δεν νομίζω ότι σε αυτό τον τομέα χρειάζεται να κάνεις και κάτι άλλο. Μπορεί, να δει το θέμα και κάποιος από τους κτηνιάτρους του φόρουμ και να σου πει και κάτι παραπάνω για το βήχα. Μπορείς να γράψεις και στο θέμα "Γιατρέ αρρώστησε", όπου απαντούν ευθέως και έχουν βοηθήσει πολύ όλους μας κατά καιρούς. Μην την ταΐζεις πολύ συχνά δικές μας τροφές, με τα αλάτια και τα μπαχαρικά, μπορεί να την επιβαρύνουν. Βέβαια, κοτόπουλο και ψάρι μακάρι να τρώει.Η δικιά μου είναι ανώμαλη
Ψοφάει της πείνας, αλλά, ψάρι ή κοτόπουλο δεν τρώει.Μόλις η γατούλα γίνει καλά, θα δεις ότι η γιατρός θα σου πει να της κάνει τα απαραίτητα εμβόλια. Τότε, αν θέλεις να είσαι 100/100 σίγουρος πού βρίσκεσαι, ζήτησε να της κάνει εξετάσεις για AIDS των γάτων και για Λευχαιμία των γάτων, δυστυχώς στα αδέσποτα το συναντάμε συχνά......Τώρα έχω πέσει σε κενό μνήμης, δεν μπορώ να θυμηθώ και μια τρίτη ασθένεια, που συναντάται σε αδέσποτα και για την οποία μπορείς να κάνεις επίσης εξετάσεις...
Περαστικά της και εύχομαι ναπεράσετε μαζί πολλά ευτυχισμένα χρόνια γεμάτα μυτίτσες και γουργουρητά
JohnDVM
Διάσημο μέλος

condoros
Νεοφερμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Αν ο κτηνίατρός σου, σου έδωσε τέτοια τιμή για το τεστ, θα σου πρότεινα να ρωτήσεις και αλλού. Εδώ μπορείς να δεις μια λίστα με τους προτεινόμενους από τα μέλη του mycat κτηνιάτρους.
irene_marga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κοίταξε και σε κάποιον άλλον κτηνίατρο. Πάρε μια δεύτερη γνώμη. 90 ευρώ είναι πολλά νομίζω..
Επιπλεον, όσον αφορά τον βήχα.. μήπως κάποιο μέλος της οικογένειας είναι άρρωστος;; Ή έστω λίγο συνάχι ή βήχας ή ψυχρωμένος;
Γιατί τα γατιά κολλάνε από τους ανθρώπους εύκολα. και αν συνεχίζει ο βήχας πρέπει να πάρει φάρμακο..
aretha
Περιβόητο μέλος
Αυτό δεν ισχύει. Ελάχιστες ασθένειες είναι κοινές (και επομένως μεταδίδονται) από τους ανθρώπους στα ζώα και αντίστροφα. Το κρυολόγημα και η γρίπη δεν ανήκουν σ' αυτές.Γιατί τα γατιά κολλάνε από τους ανθρώπους εύκολα.
irene_marga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό δεν ισχύει. Ελάχιστες ασθένειες είναι κοινές (και επομένως μεταδίδονται) από τους ανθρώπους στα ζώα και αντίστροφα. Το κρυολόγημα και η γρίπη δεν ανήκουν σ' αυτές.
Ναι; Γιατί κι εμένα η γατούλα μου έβηχε, και μια φίλη μου που δουλεύει σε κτηνιατρείο, με ρώτησε αν ήμουν κρυωμένη .. γιατί τα γατάκια κολλάνε αυτού του είδους τα κρυολογήματα.
Ισως και να κάνω λάθος.

moukelis
Επιφανές μέλος

Πως ειναι σημερα η γατουλα σου;Τα παει καλυτερα;
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μας είπε ο κος Πάνος να βάζουμε βραστό νερό με λίγο vicks, την αλοιφή για εντριβές και πάνω ένα πανί πλαστικό και να τις αφήνουμε μέσα στο κλουβάκι τους για να κάνουν εισπνοές. Πολύ εύκολο και αποτελεσματικό, όπως κάνουμε και στους ανθρώπους. Κατά τα άλλα, οι ενδελεχείς εξετάσεις, που περιλαμβάνουν και το θερμόμετρο που τις κάνει να παίρνουν την παρακάτω έκφραση
, ήταν άψογες
. Ευτυχώς γιατί θα πρέπει να πάρω μια αποκλειστική νοσοκομα να τις φροντίζει στο τέλος.. Και όπως πάντα ο γιατρός κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, δεν βιάζεται παρόλο τον κόσμο που περιμένει και η τιμή πολύ χαμηλή.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
condoros
Νεοφερμένο μέλος
Η γατούλα μου μετά από δέκα μέρες αντιβίωσης είναι καλύτερα. Σχεδόν έχει σταματήσει να βήχει (όταν βήξει, ο βήχας είναι πιο ύπιος) και επίσης έχει σταματήσει να φταρνίζεται. Χθές την πήγα στην κτηνίατρό της και της κάναμε τέστ Elisa για τον ιό της Λευχαιμίας της γάτας (FeLV) και τον ιό του Aids των Γατών (Fiv) και βγήκανε αρνητικά.
Επίσης κάναμε γενική αίματος και μη φισιολογικά βγήκανε τα λευκά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια. Οι δείκτες είχαν ως εξής:
WBC 20.3 x 10"3 / μL (το 10"3 είναι 10 εις την τρίτη)
RBC 7.41 x 10"6 / μL
HGB 11.5 g / dL
HCT 31.9 %
MCV 43.0 fL
MCH 15.5 pg
MCHC 36.1 g/dL
PLT PU* 50 x 10"3/μL
LYM% WL* 43.9 %
OTHR% WL* 42.5 %
EO% WL* 13.6 %
LYM# WL* 8.9 x 10"3/μL
OTHR# WL* 8.6 x 10"3/μL
EO# WL* 2.8 x 10"3/μL
Η κτηνίατρος μου είπε ότι τα λευκά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια δεν έχουν φυσιολογικές τιμές επειδή μάλλον έχει πάρει ένα παράσιτο από τους ψίλους.
Μου είπε να συνεχίσω την αντιβίωση άλλες 15 μέρες.
Εδώ ήθελα να ρωτίσω γιατί η μύτη της γατούλας μου δεν είναι υγρή-δροσερή αλλά κάπως στεγνή-ξηρή? Έχει να κάνει με το παράσιτο?
Και κάτι τελευταίο που έχει μείνει και με ανησυχει είναι ο ιός της Λοιμώδους περιτονίτιδας (FIP). Υπάρχει περίπτωση να έχει αυτόν τον ιό?
Δε μου φτάνανε τα χρήματα να της κάνω και αυτό το τεστ, ήτανε άλλα 40 ευρώ + 7 ευρώ η αιμοληψία και έτσι κλείσαμε να την πάω μετά την πρωτοχρονιά, αλλά εμένα προσωπικά θα με φάει η αγωνία μέχρι τότε, όπως με είχε φάει μέχρι χθες για τους δύο ιούς που προανέφερα. Πέρα από τους 3 παραπάνω ιούς που ανέφερα, υπάρχει κάτι άλλο για το οποίο πρέπει να ελεγθεί η γάτα πριν αρχίσουν τα εμβόλια? Στο site του "Αίλουρου" διάβασα και κάτι για "Λοιμώδη Αναιμία της Γάτας (FIA)". Είναι πιθανό να έχει κάτι τέτοιο;, πρέπει να ελεγχεί και για αυτό?
Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη, είστε πολύ καλοί.
Τελικά τώρα που πήρα γάτα βλέπω ότι έχουνε δίκιο που λένε ότι οι φιλόζωοι άνθρωποι έχουνε καλές ψυχές. Τα δέοντα σε όλους!

jojo1
Νεοφερμένο μέλος
δεν εχει τιποτα απο αυτα αλλα αρχισε να βγαζει μιξες οταν φτερνιζεται και μαλιστα πιχτες. ασε μου μας πεθαινει με τα αερια. δεν παιζονται
. μερικες φορες κανει σαν να μην μπορει να αναπνευσει.μηπως να του δωσω μονη μου καποιο φαρμακο?
Desdemona
Διάσημο μέλος
Περαστικά σας!
julia
Διακεκριμένο μέλος

Λινκ https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool