crida1980
Νεοφερμένο μέλος
Η νταβουλα μου είναι πλέον 1.5 ετων κ την εχω ακριβως 1 χρονο.(στειρωμενη).
Παντα της αρεσε η αλητεια κ εβγαινε εξω, το καλοκαίρι ομως ξεσαλωσε. Ερχοταν μονο για φαγητό κ τη κοπαναγε. ουτε για υπνο δεν ερχοταν πολλες φορες! Ε, καλοκαιρι ειπα ειναι, αστην...
Τον Ιουνιο πηραμε κι ενα μικρο σκυλακι που τωρα πια εχουν γινει φιλοι (δε ξερω αν κολλαει πουθενα αυτο!)
Το θεμα ειναι πλεον το εξης σοβαρο...Αν κ αρχιζει κ χειμωνιαζει κ ερχεται σπιτι περισσοτερες ωρες, επιμενει να ουρλιαζει στη πορτα οταν ειναι να παει για την αναγκη της. καθε πρωι με ξυπναει απο τις 5 για να της ανοιξω τη πορτα!
Κ εχτες που εβρεχε προτιμησε να παει να γινει μουσκεμα απο το να παει στην αμμο!δε μπαινει καν να τη μυρισει η να τη σκαψει! κ μεχρι πριν το καλοκαιρι τη λατρευε την αμμο.Φανταστειτε ερχοταν σπιτι να κανει την αναγκη της κ να ξαναφυγει!ειχε ξεμαθει το χωμα....τι να κανω???
αμμο της εχω αλλαξει (αν κ της βαζω οτι της εβαζα τοσο καιρο που δεν ειχε προβλημα.
Δεν εχω αλλαξει θεση στην αμμο.
Μηπως να παρω αποφαση οτι η γατα θελει να ειναι αδεσποτη κι ωραια???

Τι να της κανω????
Ευχαριστω σε οποιον απλα κανει το κοπο να μας διαβάσει!!!
Φιλια!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
κατι μου θυμιζει αυτο!!!!λοιπον ο δικος μου γατος 13+ απ τα 6 περιπου του χρονια,βγαινει εξω και κανει την αναγκη του,εχουμε μεγαλο κηπο.πλεον ομως ο γατος μεγαλωσε και δεν ειναι για πολλα,πολλα,φιλασθενος κι ολας.παρ ολα αυτα με ψηνει καθε βραδυ να βγει εξω,ε δεν τον αφηνω,που να παει μωρε μες στη βροχη?του ξαναβαλα μεσα την αμμο μετα απο χρονια,τη νυχτα τουλαχιστον.
με το ζορι εκανε εκει κακα του,απλα θελει επιμονη κι υπομονη,εκλεισε η πορτα τελος δεν βγαινουμε αλλο εξω.ατυχηματακια ομως εχουμε,δεν το κρυβω,να ναι τα μισα εξω και τα μισα κακα μεσα στη λεκανη δλδ.μην του κανεις το χατηρι ομως,ειναι μικρος ακομα πανω στη τρελα του,πανω στην αφασια του,μην τον βρει κανα κακο μες τη νυχτα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
δελφινακι
Εκκολαπτόμενο μέλος
συμφωνω με ρενακι 13! μην την αφηνεις να βγαινει εξω για λιγο για να ξανασυνηθησει στην αμμο της!!! ειναι πολυ επικινδυνο να μενει μονη της μεσα στη νυχτα!! καλυτερα και για τις δυο σας ειναι να μεινει για λιγο μεσα για να εισαι κι εσυ πιο ησυχη!!
crida1980
Νεοφερμένο μέλος
μαλλον ξεσυνηθισε λογω καλοκαιριου...αλλα ετσι οπως ουρλιάζει....νομιζω οτι σφιγγεται κ τη τυρανναω!!!!Θα κανω τη καρδια μου πετρα...γιατι τωρα τελευταια τα βραδυα τσακωνεται με κατι αλλες γατες, κι ολο τραυματισμενη μου ερχεται....Σπιτι το βραδυ κ τελος!!!!

δελφινακι
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλυτερα ετσι!!! μπορει να αισθανεσαι οτι τη βασανιζεις αλλα τελικα το κανεισ για το καλο της

brigite
Διάσημο μέλος
Καλησπερα!!!!! Μια ιδεα ,που δεν ξερω βεβαια αν θ αρεσει στη γατουλα σου,μια δοκιμη ομως δε βλαπτει.
Αφου συνηθισε να κανει την αναγκη της εξω και να οσμιζεται τη μυρωδια του χωματος,μηπως αν εβαζες λιγο χωμα μαζι με την αμμο φυσικα,σε μια ακρη της λεκανης,την ξεγελασει η μυρωδια του και αρχισει να πηγαινει παλι στη λεκανη της;

Θα σε ταλαιπωρησει βεβαια λιγο αυτο ,αλλα.......γατουλες ειναι αυτες ,τι να κανουμε.

mixalakis
Νεοφερμένο μέλος
Ακριβώς τα ίδια είχαμε περάσει και εμείς με τη δικιά μας.
Ακόμα μας ξυπνάει μερικές φορές τα χαράματα για να αλητέψει έξω, αλλά δεν το κάνει απαραίτητα για την ανάγκη της.
Αυτό που εμείς κάνουμε είναι να την κρατάμε κάποιες ώρες μέσα (το βράδυ πάντα!). Οι γάτες όσο και ν αγκρινιάξουν κάποια στιγμή θα χαλαρώσουν και θα κοιμηθούν και μέσα. Το ότι η δικιά σου είναι 1.5 έτους σημαίνει ότι είναι ακόμα στην ηλικία της αταξίας. Οι γάτες ηρεμούν αρκετά μετά τα 2-2.5 χρόνια (αυτό είναι δική μου εκτίμηση).
Όταν είναι μέσα να την πηγαίνεις συχνά πάνω στην άμμο της και να κάθεστε λίγο μαζί. Και τη δικιά μας έτσι την κάναμε και κάποια στιγμή ως δια μαγείας άρχισε να ξαναπηγαίνει στην άμμο!!
Έχει πλάκα το ότι όταν πρώτη φορά αρχίσαμε να την βγάζουμε έξω στον κήπο, ξεσάλωνε όλη την ημέρα στα δέντρα και τα λουλούδια και ερχόταν μέσα μόνο για να πάει στην άμμο!! Είχε πολύ πλάκα!!!
Κάπια στιγμή δοκίμασε τη φύση και μετά άντε να ξαναρχίσει την άμμο. Τώρα είναι 2 και 2 μηνών και συνήθως κάνει την ανάγκη της έξω και σπάνια στην άμμο όταν είναι μέσα.
cooperaki
Νεοφερμένο μέλος
Η Τιτή μου , την έχω τρία χρόνια, δεν έχει λερώσει ποτέ έξω από τη ν άμμο της. Προχτές όμως αυτό αναιρέθηκε......
Φιλοξενήσαμε ένα φίλο των παιδιών και κοιμήθηκε στο κρεβάτι της κόρης μου. Η κόρη μου κοιμήθηκε μαζί μου. Η Τιτή το επόμενο πρωί , λέρωσε στο κρεβάτι μου.
Εχτές, κουβεντιάζαμε με την κόρη μου μέχρι αργά, οπότε μας πήρε ο ύπνος (μαζί και η Τιτή). Με πήρε τηλ. πριν λίγο η κόρη μου και η γατίτσα μου έχει λερώσει δεύτερη φορά στο κρεβάτι μου.
Ουφ.......... γιατί το κάνει αυτό;από ζήλεια ;

μα αφού ήταν μαζί μας....

έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;
mixalakis
Νεοφερμένο μέλος
Και εμάς η δικιά μας, ενώ πάντα τα κάνει έξω ή στην άμμο της όταν είναι μέσα, μια φορά που γκρίνιαζε για να βγει έξω και δεν την αφήναμε, πήγε προκλητικά και κατούρησε στο πάτωμα μπροστά στα μάτια μας!!!
Το έχει κάνει και άλλες φορές από κακία.
Θα πρέπει να καθαρίσεις πολύ καλά το κρεβάτι σου για να μην μυρίζει και ξαναπάει και ίσως να ρίξεις λίγο ξύδι που τις αποτρέπει.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καποια χρονικη περιοδο το εκανε και η δικια μου ,η θηλυκια αυτο.Καταρχην εκλεινα την πορτα της κρεβατοκαμαρας .Επισης εβαλα ναυλον πανω απο το στρωμα και κατω απο τα σεντονια για να ειμαι σιγουρη οτι ακομα και να κατουρισει,τουλαχιστον δεν θα εχω να πλενω στρωμα,κατι που ειναι αδυνατον να γινει.
Επισης,την ειχα δει να πηγαινει καποιες φορες στην μπανιερα και να κατουραει.Οπουδηποτε αλλου πηγαινε λοιπον της εβαζα τις φωνες,και μόνο στην μπανιερα δεν της φωναζα καθολου.Το αποτελεσμα ειναι οτι πλεον οταν την πιασει να θελει να τα κανει εκτος αμμολεκανης,απλα παει στην μπανιερα και τα κανει,κατι που δεν με ενοχλει καθολου γιατι την καθαριζω πανευκολα.Πλεον και την κρεβατομκαμαρα αφηνω ανοιχτη..και δεν παει πουθενα αλλου.Βεβαια δεν ξερω αν θα επιανε σε ολες τις γατες,αλλα στη δικια μου επιασε,και μαλιστα πηγαινε σε πολλα σημεια και τα εκανε.Μην εβλεπε μαξιλαρι,καναπε,στρωμα κλπ..κατευθειαν τα εκανε.
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
αγαπητοί συνγατόφιλοι...ανησυχώ.
με το παμαμπούκι έχουμε έρθει στο πατρικό,όπου περνάει υπέροχα..ανεβαίνει στην ταράτσα..σουλατσάρει στις δίπλα σκεπές..
έχει βρει το κεραμιδοστοιχείο της.
όμως τελευταία μας προβληματίζει κάτι πολύ.εδώ και 4 μέρες...δεν έχω βρει κανένα λόγο για να καθαρίσω την αμμολεκάνη της.
αναρωτιέμαι...μήπως κάνει την ανάγκη της αλλού?σε κάποιες από τις διπλανές ταράτσες..όπου δεν υπάρχει σχετικά ίχνος άμμου..ούτε καν γλάστρες?ή έχει πάθει κάτι σοβαρό στα εντεράκια της κ δεν μπορώ να το εντοπίσω?
είναι δυνατόν 4 μέρες να μην νιώθει την ανάγκη να αφοδεύσει?
ανέβηκα στις ταράτσες που μπορώ..ερεύνησα τους χώρους δε βρήκα τίποτα.
χώρια που η παμαμπού είναι πολύ κυρία κ δεν πηγαίνει κάπου εκτός αμμολεκάνης.(τουλάχιστον ως τώρα)
σήμερα την κράτησα σχεδόν όλη μέρα μέσα για να τσεκάρω τι συμβαίνει..πάλι τίποτα..
να ανησυχήσω?
έχει κάποιος κάποια συμβουλή?
υγ...τρώει κανονικότατα..θα έλεγα πεινάει διαρκώς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Μάλλον κάπου έχει βρει μέρος που της άρεσε και πιθανώς είναι κάπου στη φύση οπότε το προτιμάει.
Μόνο στην ταράτσα ανεβαίνει; Έχετε π.χ. αυλή στην οποία έχει πρόσβαση; Από τις άλλες ταράτσες δε μπορεί να κατεβαίνει κάπου όπου έχει χώμα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
ανεβαίνει στην ταράτσα μας κ ενίοτε πηγαίνει και στην ταράτσα του γείτονα δια μέσου μίας οικοδομής με κεραμίδια..
έχουμε κλείσει 5η μέρα σήμερα χωρίς να έχει πάει στην αμμολεκάνη της..
στη δική μας ταράτσα σίγουρα δεν έχει αφήσει κάτι,γιατί έψαξα...
αν όμως αφήνει στου γείτονα πολύ φοβάμαι πως πρέπει να την κλείσω μέσα.θα την πάρουν χαμπάρι και δεν ξέρω τι μπορεί να της κάνουν..
θα με φάει ζωντανή που θα την μαντρώσω αλλά δεν μπορώ να το ρισκάρω..
εκτός τι να πω?υπάρχει περίπτωση γάτα να έχει μείνει εκτός αμμολεκάνης για 5 μέρες και να έχει κάτι σοβαρό?η συμπεριφορά της μου φαίνεται φυσιολογική.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Βρε το Παμαμπούκι να "κερνάει" το γείτονα!

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τρώει καλέ; Αν τρώει κάπου τα αφήνει...

Αν είχε να τα κάνει 5 μέρες δεν θα είχε καμμιά όρεξη για φαγητό.
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
τρώει κ τρώει κ πολύ!
ο μπαμπάς πήγε κ στην ταράτσα του γείτονα..κ δε βρήκε τίποτα και δεν υπάρχουν καν γλάστρες για να κάνει η παμαμπού την κουτσουκέλα της.
τώρα την έχω κλεισμένη μέσα την κακομοίρα να δω τι θα κάνει.
θα πάρω κ τον κτηνίατρο..
νομίζω κατά βάθος πως χρειάζομαι έναν ντετέκτιβ!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αυτό που χρειάζεσαι είναι ακριβώς αυτό που κάνεις. Μέσα μέχρι να δεις τι και πως το κάνει.
Ε μετά αν δεις πως τα κάνει κανονικά, άστην πάλι να βγει. Κάπου θα έχει βρει και τα αφήνει αμανάτι μάλλον που δεν πάει το μυαλό σου.

παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
εύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις...σήμερα το πρωί για παράδειγμα κατάφερε κ ξετρύπωσε..αύριο πια που θα λείψουμε μια μέρα θα μείνει αναγκαστικά μέσα..
πάντως μπαίνοντας στην 5η μέρα μυστηρίου,δε νομίζω να μην τα κάνει κάπου.θα χε σκάσει!αλλά το αφιλότιμο να τα αφήνει αλλού?
είπαμε όχι κι έτσι...
γενικά έχει ξεμυαλιστεί εδώ στο πατρικό..αποθρασύνθηκε τελείως.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Μα το λέει και το γνωστό τραγούδι παιδί μου, "αλλού τρως, αλλού πίνεις κι αλλού πας και ΤΑ(αλλά το αφιλότιμο να τα αφήνει αλλού?
είπαμε όχι κι έτσι...
) δίνεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool