Η γατούλα μου δεν πάει στην άμμο της

Γεια σας! Βρηκαμε μια γατούλα μικρή που εχει γεννήσει αλλα έχει αφήσει τα μωρα της. Είναι μικρη πολυ, (δεν την κόβω πάνω από 6 μηνών) εχει ακομα λιγο γαλα, αν και ξεφουσκωνει, αλλα απο χθές που την εχουμε σπίτι δεν έχει κάνει κακα ή τσίσα. Εχουμε κι αλλα δύο γατάκια , αλλα της έχω ξεχωριστή άμμο και φαγητο. Ενω λοιπόν έφαγε , στην αμμο δεν έχει πάει καθόλου... προβληματίζομαι. ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ........
Θα πρέπει να την δει κτηνίατρος, εμείς δεν μπορούμε να πούμε τίποτα γιατί δεν είμαστε κτηνίατροι.
Μπορεί να έχει ένα σωρό πράγματα ή ακόμα και τίποτα και να τα έκανε αλλού όταν δεν βλέπατε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το πιθανότερο είναι ότι στρεσσαρίστηκε από την αλλαγή περιβάλλοντος, συν του ότι δεν είναι εξοικειωμένη με την αμμολεκάνη, αφού απ΄ό,τι κατάλβα ζούσε έξω! Οπότε δως της λίγο χρόνο κι αν δεις ότι συνεχίζει και αύριο να μην κάνει τπτ ενώ τρώει κανονικά τότε θα πρέπει όντως να τη δει κτηνίατρος όπως είπε και η Βάσω παραπάνω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεί να είναι και από την αλλαγή περιβάλλοντος και από αλλαγή τροφής. Θα έλεγα να δοκιμάσεις να κάνεις αυτό που κάνουμε στα μωρά, να την προκαλέσεις με ένα βρεγμένο βαμβάκι. Αν δεν πάει μέχρι αύριο τότε να συμβουλευτείς κτηνίατρο.

Oλα οκ, παιδακια σας ευχαριστω! Και κακακια κανει μια χαρα καθε μερα απο την Κυριακη το βραδυ τελικα και ο κτηνιατρος την βρηκε αψογη !!!
jpg 11698596_10205724028317727_3198289397823570600_n.jpg

Συνημμένα

• 11698596_10205724028317727_3198289397823570600_n.jpg
    11698596_10205724028317727_3198289397823570600_n.jpg
    169,7 KB · Εμφανίσεις: 54
Μπραβο !:clapping:Να σου ζησει η Χιονουλα σου ειναι κουκλα! :kissing:

Eυχαριστώ πολύ πολυ!!! Είμαστε και γειτόνισσες! Τον μεγάλο μας γατούλη τον πήραμε απο τον Βύρωνα ! ;) ;)

Απάντηση: Άμμος γάτας

Καλησπέρα!!Θα ήθελα να ρωτήσω τι κάνουμε σε περίπτωση που η γάτα(μεγάλη σε ηλικία) δεν πάει σε άμμο υγιεινής παρά μόνο σε χώμα???? Έχω προσπαθήσει να τη μάθω αλλά μάταια....θέλει οπωσδήποτε χώμα κήπου....υπάρχει άραγε ελπίδα να μάθει κάποια στιγμή άν χρειαστεί δηλαδή να μείνει κλεισμένη μέσα στο σπίτι???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα και καλωσήρθες στη γατο-παρέα! :)

Μήπως να δοκίμαζες, για αρχή, να βάλεις στην αμμολεκάνη, χώμα κήπου (αυτό που προτιμάει δηλαδή) και σταδιακά να αρχίσεις να το ανακατεύεις με κάποια άμμο του εμπορίου? Στην αρχή μικρή ποσότητα και λίγο-λίγο να αυξάνεις το ποσοστό, ωσότου συνηθίσει στα..."νέα δεδομένα"?:P
Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο, επειδή η γατούλα έχει συνηθίσει πολλά χρόνια αλλιώς, αλλά αξίζει να προσπαθήσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς σας βρήκα κ ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!Αυτό θα δοκιμάσω κ ελπίζω να πιάσει!!Είναι κ ηλικιωμένη πια κ θέλω να ελέγχω τα κακάκια της γιατί περάσαμε κ συρίγγιο κ είμαι λίγο αγχωμένη μην ξαναβγεί...Υπάρχει όμως περίπτωση από πείσμα ή από παραξενιά να μην πάει καθόλου τουαλέτα κ να σκάσει ή να πάθει καμιά ουρολοίμωξη??αυτό φοβάμαι γι αυτό κ πάντα της έκανα το χατήρι κ την άφηνα να βγει έξω.....

Υπάρχει όμως περίπτωση από πείσμα ή από παραξενιά να μην πάει καθόλου τουαλέτα κ να σκάσει ή να πάθει καμιά ουρολοίμωξη??
Μα θα παρακολουθείς αν πήγε ή όχι, γι αυτό διάλεξε μια μέρα που θα μπορείς να μείνεις στο σπίτι.
Δεν νομίζω να αφεθεί να "σκάσει", το πιθανότερο να αναγκαστεί να πάει. Όσο για την πιθανότητα ουρολοίμωξης εξ αιτίας αυτού, δε θα'ταν κακή ιδέα να ζητήσεις και μια γνώμη από κτηνίατρο.

Καλή επιτυχία στη δοκιμή;)

Ευχαριστώ πολύ...κ εγώ νομίζω ότι πρέπει να το συζητήσω με τον κτηνίατρο...είναι όμως τα γατονάκια μας πολύ πεισματάρικα μερικές φορές!!! ;)

Είναι τα χρυσά μου, αλλά και πρόκληση για μας, να επινοούμε τρόπους για να τα πείθουμε ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back