ReginaRosa
Νεοφερμένο μέλος
Η ReginaRosa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
14-03-15
21:38
Έχω μια γατούλα 10 χρονών. Από το Γενάρη παρουσίασε κάποια προβλήμτα υγείας που εκδηλώθηκαν με ανορεξία. Κάναμε εξετάσεις αίματος και βρήκαμε ότι έχει αιματοκρίτη 13,5. Χωρηγήθηκε αγωγή με αντιβίωση (η γιατρός είπε ότι πιθανά έχει αιμομπαρτοναίλωση) και μετά από 6 εβδομάδες έφτασε το 27. Αλλά πάλι έχασε την όρεξή της και προχωρήσαμε σε ακτνογραφία και υπέρηχο κοιλίας που έδειξε μάζα στο έντερο. μετά από μεγάλο προβληματισμό προχώρησα σε επέμβαση μετά από μια εβδομάδα αλλά ο γιατρός μόλις την άνοιξε την ξαναέκλεισε. Μου είπε ότι δεν υπάρχει μάζα (πιθανόν αυτό που έδειξε ο υπέρηχος να ήταν συμφήσεις από τον σπλίνα ο οποίος ποια ήταν σε καλή κατάσταση) αλλά στο μεσεντέριο έχει διάσπαρτα καρκινικά κύταρα 9δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή πώς τα ονόμασε). Όλα τα άλλα όργανα ήταν σε καλή κατάσταση ακόμη και το έντερο. Μου είπε ότι σε ένα μήνα θα φανεί η εξέλιξή της και αν δεν είναι επιθετικός ο καρκίνος μπορεί να ζήσει "αρκετά". Το ερώτημά μου είναι τι μπορώ να κάνω εγώ για να δώσω στο ζωάκι μια καλή ποιότητα ζωής και να το βοηθήσω να ζήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Υπάρχουν κάποιες βιταμίνες; Ειδικές τροφές (μου είπε να δίνω τροφές χαμηλές σε λιπαρά και κονσέρβα όχι κροκέτα) γιατί είναι λίγο παχουλούλα (αυτή τη στιγμή περίπου 5,5 κιλά). Κάποια άλλη συμβουλή;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα.
14-03-15
21:55
Φίλη μου λυπάμαι πάρα πολύ για την γατούλα σου και την ταλαιπωρία που τράβηξε η καημένη. 10 χρονών δεν είναι και μεγάλη η γατούλα αλλά κάποιες ασθένειες όπως ο καρκίνος, δυστυχώς δεν κοιτάνε ηλικίες.
΄Ολα αυτά που ρωτάς θα σε συμβούλευα να τα ρωτήσεις στον κτηνίατρό σας γιατί είναι θέματα δικής του αρμοδιότητας. Εμείς δεν είμαστε γιατροί και αν και θα μπορούσαμε να σε συμβουλέψουμε, λόγω ίσως μεγαλύτερης εμπειρίας σε γατούλες, σε άλλα θέματα, στα θέματα υγείας καλό είναι να απευθυνόμαστε πάντα στους ειδικούς.
Αν όταν μιλάς με τον κτηνίατρο έχεις πολλά να καλύψεις και ξεχνάς κάποια πράγματα, θα σε συμβούλευα να καθήσεις από πριν και να γράψεις ότι απορίες έχεις και όταν μιλήσεις ξανά μαζί του τα θέτεις ένα ένα.
Επίσης αν θες θα μπορούσες να γράψεις στον κτηνίατρο του φόρουμ μας για να σου πει την δική του γνώμη σε αυτό το λινκ Γιατρέ αρρώστησε
Τέλος να ευχηθώ να τα πάει καλά η γατούλα σου, να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να την έχεις μαζί σου για πάρα πολλά χρόνια ακόμα.

΄Ολα αυτά που ρωτάς θα σε συμβούλευα να τα ρωτήσεις στον κτηνίατρό σας γιατί είναι θέματα δικής του αρμοδιότητας. Εμείς δεν είμαστε γιατροί και αν και θα μπορούσαμε να σε συμβουλέψουμε, λόγω ίσως μεγαλύτερης εμπειρίας σε γατούλες, σε άλλα θέματα, στα θέματα υγείας καλό είναι να απευθυνόμαστε πάντα στους ειδικούς.
Αν όταν μιλάς με τον κτηνίατρο έχεις πολλά να καλύψεις και ξεχνάς κάποια πράγματα, θα σε συμβούλευα να καθήσεις από πριν και να γράψεις ότι απορίες έχεις και όταν μιλήσεις ξανά μαζί του τα θέτεις ένα ένα.
Επίσης αν θες θα μπορούσες να γράψεις στον κτηνίατρο του φόρουμ μας για να σου πει την δική του γνώμη σε αυτό το λινκ Γιατρέ αρρώστησε
Τέλος να ευχηθώ να τα πάει καλά η γατούλα σου, να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να την έχεις μαζί σου για πάρα πολλά χρόνια ακόμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Η Aleksa είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.879 μηνύματα.
14-03-15
22:06
Καλησπέρα Regina, λυπάμαι για την ασθένεια της γατούλας σου..
Βέβαια ο γιατρός σου έδωσε ελπίδες οτι αν δεν είναι επιθετικής μορφής, μπορεί κάλλιστα να ζήσει κι άλλα, αρκετά χρόνια. Δεν ξέρω αν τον έχεις ρωτήσει για το ενδεχόμενο κάποιας μορφής χημειοθεραπείας, εφ'όσον η αφαίρεση των καρκινικών κυττάρων (επειδή ακριβώς είναι διάσπαρτα) δεν είναι δυνατή
Όσο για το τι τροφές ή βιταμίνες μπορείς να της δώσεις, θα έλεγα τον πρώτο λόγο τον έχει ο γιατρός. Όπως σου είπε, τροφές όσο το δυνατό χαμηλές σε λιπαρά, σαν αυτές που διατίθενται για στειρωμένες γάτες. Μου κάνει εντύπωση όμως που σου είπε καλύτερα κονσέρβα, διότι έχω την εντύπωση οτι οι κονσέρβες είναι πιο παχυντικές από τις κροκέτες.
Όσο για βιταμίνες, υπάρχουν φάρμακα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά καλύτερα να μην της δώσεις κάτι χωρίς την έγκριση του κτηνιάτρου. Εκείνος θα σου συστήσει την πιο κατάλληλη, ειδική για την περίπτωσή της και αν χρειάζεται.
Εύχομαι σ'ένα μήνα που είπε ο γιατρός να δείτε καλά αποτελέσματα, να έχει την καλύτερη εξέλιξη και να ζήσει για πολλά χρόνια ακόμα
Βέβαια ο γιατρός σου έδωσε ελπίδες οτι αν δεν είναι επιθετικής μορφής, μπορεί κάλλιστα να ζήσει κι άλλα, αρκετά χρόνια. Δεν ξέρω αν τον έχεις ρωτήσει για το ενδεχόμενο κάποιας μορφής χημειοθεραπείας, εφ'όσον η αφαίρεση των καρκινικών κυττάρων (επειδή ακριβώς είναι διάσπαρτα) δεν είναι δυνατή
Όσο για το τι τροφές ή βιταμίνες μπορείς να της δώσεις, θα έλεγα τον πρώτο λόγο τον έχει ο γιατρός. Όπως σου είπε, τροφές όσο το δυνατό χαμηλές σε λιπαρά, σαν αυτές που διατίθενται για στειρωμένες γάτες. Μου κάνει εντύπωση όμως που σου είπε καλύτερα κονσέρβα, διότι έχω την εντύπωση οτι οι κονσέρβες είναι πιο παχυντικές από τις κροκέτες.
Όσο για βιταμίνες, υπάρχουν φάρμακα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά καλύτερα να μην της δώσεις κάτι χωρίς την έγκριση του κτηνιάτρου. Εκείνος θα σου συστήσει την πιο κατάλληλη, ειδική για την περίπτωσή της και αν χρειάζεται.
Εύχομαι σ'ένα μήνα που είπε ο γιατρός να δείτε καλά αποτελέσματα, να έχει την καλύτερη εξέλιξη και να ζήσει για πολλά χρόνια ακόμα

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει περάσει από τη ζωή της 1 ζωάκι Έχει γράψει 67.244 μηνύματα.
14-03-15
22:07
Καλη μου φιλη,πιστεψε με..αυτο που μπορεις να κανεις,το καλυτερο που μποτεις να κανεις για την γατουλα σου ειναι να βρεις εναν πολυ καλο κτηνιατρο.Σαφως μπορει να ειναι και ο δικος σου...,απλα σε σοβαρα προβληματα,παντα πρεπει να ρωταμε και αλλς γνωμες και αλλους κτηνιατρους για να γινει οτι καλυτερο ειναι δυνατον.
Δυστυχως πολλοι κτηνιατροι...ειναι ασχετοι..και λυπαμαι που το λεω αλλα ετσι ειναι.
Και ξαναλεω για να μην παρεξηγηθω.
Δεν αναφερομαι ατον δικο σου γιατρο,ουτε τον ξερω ουτε ειδα κατι ασχημο.
Απλα εχε παντα στον νου σου οτι οταν αντιμετωπιζουμε σοβαρα προβληματα ΔΕΝ μενουμε στην γνωμνη ενος κτηνιατρου,αλλα συμβουλευομαστε και αλλους.
Μεσα απο την καρδια μου σου ευχομαι τα καλυτερα για την γατουλα σου.Περαστικα και αγυριστα να ειναι.
Δυστυχως πολλοι κτηνιατροι...ειναι ασχετοι..και λυπαμαι που το λεω αλλα ετσι ειναι.
Και ξαναλεω για να μην παρεξηγηθω.
Δεν αναφερομαι ατον δικο σου γιατρο,ουτε τον ξερω ουτε ειδα κατι ασχημο.
Απλα εχε παντα στον νου σου οτι οταν αντιμετωπιζουμε σοβαρα προβληματα ΔΕΝ μενουμε στην γνωμνη ενος κτηνιατρου,αλλα συμβουλευομαστε και αλλους.
Μεσα απο την καρδια μου σου ευχομαι τα καλυτερα για την γατουλα σου.Περαστικα και αγυριστα να ειναι.
Τελευταία επεξεργασία:
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 1.147 μηνύματα.
14-03-15
22:28
Γεια σου κι από μένα αγαπητή φίλη, περαστικά στη γατούλα σου και σύντομα, που ταλαιπωρήθηκε πολύ τελευταία...! Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω, που ειπώθηκαν...Θα πρότεινα κι εγώ οπωσδήποτε να πάρεις και μία ακόμη γνώμη από άλλον κτηνίατρο, πάντα βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Όσον αφορά για την καλύτερη ποιότητα ζωής της σίγουρα όσο καλύτερης ποιότητας τροφή της εξασφαλίσεις τόσο το καλύτερο γι΄αυτήν. Για παράδειγμα στη φάση που είναι η Recovery της Royal θα βοηθούσε πιστεύω, όπως και κάποια συμπληρώματα διατροφής (όπως το Nutri-plus gel της Virbac). Αυτά σου τα προτείνω επειδή βοήθησαν αρκετά κπ δικά μου γατιά στην ανάρρωσή τους από κάποια προβλήματα που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα. Κατά τ΄άλλα σίγουρα όλα αυτά δρουν επικουρικά και το ζήτημα είναι να εντοπίζεται ακριβώς το εκάστοτε πρόβλημα από τους ειδικούς και να αντιμετωπίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Εύχομαι να πάνε όλα κατ΄ευχήν για τη γατούλα σου!
Τελευταία επεξεργασία:
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Η Nelliel είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4.293 μηνύματα.
15-03-15
07:25
Θεωρω οτι ειναι αναγκαιο να δειτε και αλλο κτηνιατρο. Βιοψια εγινε στα καρκινικα κυτταρα; Πιστευω πως προεχει αυτο τωρα για να γνωριζεις τουλαχιστον με τι εχεις να κανεις και πως να το αντιμετωπισεις. Ειναι τρομερα δυσκολο αυτο που περνατε και ευχομαι στην γατουλα αλλα και σε εσενα καλη δυναμη.
RedCat
Διάσημο μέλος
Η RedCat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.443 μηνύματα.
06-04-15
13:14
συμφωνώ και εγώ να το ψαξετε λιγο περισσότερο. Θα ρωτήσω και εγώ αν εγινε βιοψία. Επίσης τι αλλα συμπτώματα εχει η γατουλα εκτός απο μειωμενη ορεξη;;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum