Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kate416
Νεοφερμένο μέλος
Μη διώξεις την 'αγριόγατα"!! Δεν υπάρχει περίπτωση να σκοτώσει τα μικρά!! Οι δύσκολες γάτες ανέχονται πολύ καλά τα μικρά γατάκια, αρκεί να τα φέρεις σταδιακά σε επαφή μαζί τους !! Για αρχή, βάλ' τα σε διαφορετικά δωμάτια!!
Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαφορετικά δωμάτια. Είναι ένας ενιαίος χώρος κάτω και ανεβαίνοντας μια σκάλα πας σε έναν ενιαίο χωρο πάνω..... Γι αυτό τα είχα ένα μήνα "εξορισμένα" τα μικρά μου.....Είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται έξω από το σπίτι τους τόσες γάτες για το φόβο μιας "γαϊδουρας"......
Γιατί όμως έχει τόση "εχθρότητα" αν δεν είναι κακιά????
Για το θεμα της τροφης, να τα αφηνω να πηγαινουν στο μπωλ των μαμαδων τους η οχι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Απο το μπωλακι των μαμαδων τους,γιατι να μην τα αφηνεις να τρωνε;Δεν βρισκω το λογο..

Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συμφωνώ! Μια ένταση στο σπίτι θα υπάρξει, αλλά πιο πολύ να σκέφτεσαι την "κακιά", παρά τα μικρά!! Αυτή θα αγχωθεί περισσότερο! Τα άλλα θα έχουν τις μαμάδες τους! Προσπάθησε να έχεις κάτω μαμάδες και παιδιά και την απροσάρμοστη επάνω, μια και μπορεί να μη θέλει να τους βλέπει! Μη φοβάσαι! Οι θηλυκές γάτες μόνο φοβέρα είναι ! Πολύ σπάνια να ρίξουν και καμιά γρατσουνιά!!Κακια στα ζωα ΔΕΝ υπαρχει βρε παιδια.)
kate416
Νεοφερμένο μέλος
Συμφωνώ! Μια ένταση στο σπίτι θα υπάρξει, αλλά πιο πολύ να σκέφτεσαι την "κακιά", παρά τα μικρά!! Αυτή θα αγχωθεί περισσότερο! Τα άλλα θα έχουν τις μαμάδες τους! Προσπάθησε να έχεις κάτω μαμάδες και παιδιά και την απροσάρμοστη επάνω, μια και μπορεί να μη θέλει να τους βλέπει! Μη φοβάσαι! Οι θηλυκές γάτες μόνο φοβέρα είναι ! Πολύ σπάνια να ρίξουν και καμιά γρατσουνιά!!
Χριστός Ανέστη να σου πω καταρχήν "Αραχνούλα" μου, μιας και μας συνεπήρε η γατοκουβέντα και "ξεχαστήκαμε"!!!!!
Επειδή όπως σου γραψα, όποτε πάω εκεί πέρα, ακόμα κι αν δεν την προσέξω (γιατί πολύ συχνά είναι κρυμμένη μέσα σε ξύλα), φροντίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της με το γρύλισμα και αυτό με θυμώνει...Δε φτάνει που δεν εκτιμάει ότι την προσέχω, θα πρέπει να "μου πουλάει και μούρη" από πάνω????
Και επειδή για να "δώσω αφεση" λόγω ενστίκτου, θα επρεπε με κάποιο τρόπο να τη φοβίζω για να αντιδρά έτσι, δεν τέθηκε ποτέ τέτοια περίπτωση (γι αυτό το παραπέμπω σε κακία)....
Και ο μούργος δε με αφήνει ποτέ να τον ακουμπήσω (ίσως επειδή είναι "άντρας"
), αλλά αυτός τουλάχιστον δεν έχει τόσο ακραίες αντιδράσεις....Φαίνεται ότι έχει καλή ψυχούλα κι ας είναι απρόσιτος.....Εν τω μεταξύ, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όσα γατάκια μάζεψα από το δρόμο είναι μέσα στη γλύκα και στο χάδι και αυτά τα δυο (αδέρφια σημειωτέον με διαφορά ενός ετους) που γεννήθηκαν μέσα στο σπίτι είναι άγρια....
Η συμπεριφορά μου απέναντί τους δεν ήταν σε τίποτα διαφορετική από τις άλλες γάτες, αλλά αυτά από μικρά αντιδρούσαν έτσι.
Εν τω μεταξύ, όπως σου είπα, ο χώρος είναι ενιαίος, οπότε δε μπορώ να περιορίσω τα γατιά στο ένα ή στο άλλο πάτωμα.... Μπορούν ανά πάσα στιγμή να μετακινηθούν και το κάνουν ούτως ή άλλως δηλαδή.... Ασε που η αγριογατα το παιζει αρχοντισσα και θεωρεί όλο το σπίτι δικό της ούτως ή άλλως....
Δεν υπαρχουν πόρτες ή χωρίσματα για να μπορέσω να τα "διαχωρίσω" και γι αυτό αναγκάζομαι τόσο καιρό να τις κρατάω έξω τις γατούλες μου, αλλα δεν εχει νοημα να τις έχω "εξόριστες" τόσο καιρό....
Μου χει μείνει και τραύμα με τα τρία ξένα που εξαφανίστηκαν και δε θα μου το συγχωρήσω αν πάθουν τίποτα και αυτά.....
Η ερώτηση για το αν πρέπει να αφηνω τα γατάκια να τρωνε απο το μπωλ των μαμαδων τους, αποσκοπεί στο αν είναι σε κατάλληλη ηλικία για να μπορούν να τρώνε κανονικη τροφη μιας και ειναι μολις ενός μηνός ή θα τα βλάψει.
Σημερα τους πηγα ενα κοτοπουλο και ορμησανε τα μικρα και οι μεγαλες έκατσαν στην ακρούλα τους και κοιταζαν.
Είχαν πάρα πολύ πλάκα.....Επειδή δεν έφταναν να φάνε, είχαν σκαρφαλώσει και μπήκαν μέσα στο μπωλ και επειδή είναι έξι και το ένα δεν έφτανε, έκανε ακροβατικά και έτρωγε με το κεφάλι κάτω και τα πόδια του πάνω "κρεμάμενο" πάνω στη σανίδα του παχνιού......

Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
μαριτινα
Δραστήριο μέλος
kate416
Νεοφερμένο μέλος
Τι καλά να μας έβαζες και φωτογραφίες!! Χρόνια πολλά και από μένα! Μην ανησυχείς τόσο πολύ! Έχε το νου σου περισσότερο για διάφορες "παγίδες" στο περιβάλλον των μικρών: τρύπες, απορρυπαντικά, καλώδια, ανοιχτό καπάκι τουαλέτας, παρά στη συμπεριφορά της "Κακιάς". Συνήθως τα "'αγρια" είναι απλά πιο φοβισμένα, μπορεί να έχουν και ψυχολογικά προβλήματα. Μη γελάς! Την πήρες ποτέ να κοιμηθεί μαζί σου; Μήπως κάτι την ενοχλεί; Μπορεί να έχει και κάποιο πρόβλημα υγείας.Ίσως όταν ήταν μικρή κάτι να την τρόμαξε πάρα πολύ!! Τι ηλικία έχει; Δεν είναι στειρωμένη; Μήπως να τη στείρωνες; Πολλές έτσι ηρεμούν.Τα γατάκια όσο τα θηλάζει η μαμά τους μπορούν να τρώνε και junk food!Ό,τι περισσεύει από το κοτόπουλο και τέτοια! Αν όμως δεν είχανε μαμά, με αυτά που τους δίνεις θα παθαίνανε διάρροιες και αφυδάτωση και θα έτρεχες και δε θά' φτανες!! Το καλύτερο είναι να πάρεις καλή τροφή για γατάκια και να τρώνε και οι μαμάδες από αυτήν! Την έχουν ανάγκη!
Θα προσπαθήσω να τα τραβήξω, αν και είναι τοσο ζωηρά που με το κινητό δεν τα "προλαβαίνω".....Πρεπει να τα "παγιδευσω" για να ποζαρουν
....Είμαι σίγουρη ότι έχει "ψυχολογικά" προβληματα, αλλά δε μπορώ να αιτιολογήσω από που προκύπτουν....
Πως να την παρω να κοιμηθει μαζι μου που με το που με βλεπει σου λεω γρυλιζει λες κι εχει το διαολο μεσα της?
Να έχει πρόβλημα υγείας θα το καταλαβαινα αν ηταν παροδικο το προβλημα, αλλα αυτη ειναι ετσι απο γεννησημιου της δηλαδή εδω και ενα χρονο.... Δε μπορεις ουτε να την πλησιασεις, ποσο μαλλον να την πιασεις.....
Οσο για την τροφή των μωρων μου.....ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ....δεν τους εδωσα οτι περισσευε, τους εδωσα ολοκληρο το κοτοπουλο!!!
Κανονικα τους εχω ξηρη τροφη, αλλα καπου καπου τους δινω και λιγο "ανθρωπινο" φαγακι για να "αλλαζουν την τροφη και οχι σκετο καναβουρι, καναβουρι".....
Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
kate416
Νεοφερμένο μέλος
Αχ, βρε Kate, τι τραβάς! Δε σε μάλωσα για το κοτόπουλο, καλά κάνεις και τους δίνεις, απλά αν δεν είχανε μαμά θα ήταν απαγορευτικό να τους το δώσεις ολόκληρο. Θα έπρεπε να το ξεψαχνίσεις καλά και να δώσεις μόνο το στήθος χωρίς πέτσα! Τώρα που έχουν μαμά, δεν έχουν και τόσο ευαίσθητα στομάχια ευτυχώς! Κάνε μια προσπάθεια να βρεις κτηνίατρο σχετικά κοντά σου! Καλά θα ήτανε σε κανένα μήνα να αρχίσεις στειρώσεις! Μου κάνει εντύπωση που δεν έρχεται η "Κακιά" να κοιμηθεί μαζί σου! Έχω κι εγώ 2 φοβιτσιάρες(μόλις πας να τις πλησιάσεις φεύγουνε, πολλές φορές κλαίνε κιόλας:"μη μας πειράξεις"), αλλά όλο το βράδυ μαζί μου κοιμούνται!
Η αληθεια ειναι οτι την πέτσα προνόησα και την έβγαλα, αλλά το υπόλοιπο ήταν όντως ολόκληρο.....
Να βλεπες πώς το περικύκλωσαν όμως και σκαρφάλωσαν πάνω του!!!!!
Κατέκτησαν την κορυφή τα μωρά μου!!!!
Εν τω μεταξύ, το Μέγα Σάββατο μετά την Ανάσταση βρήκα και τον "Πασχάλη-Πασχαλίνα" (δεν τολμώ να ξανακάνω βαφτισια πια) και έχει προσαρμοστεί μια χαρά με τα νέα του αδερφάκια....
Οσο για την κακιά, παλι δεν κατάλαβες μου φαίνεται!!!!
Δε φοβάται ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙ!!!!
Τι θες στο σπίτι μου, πάλι εσύ εδώ και τέτοια!!!!
Ο μούργος είναι έτσι όπως λες, να φεύγει, να κλαιει κλπ.....
Αυτή δεν καταλαβαίνει από τέτοια....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool