Η γκριζούλα της Μελίνας

nefeli

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nefeli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 207 μηνύματα.
αρχικα να σας συστησω τη μελινα που ειναι η αδερφη μου οπως εχω γραψει και αλλου στη σελιδα και λατρευει τα ζωα.και φυσικα τη γκριζουλα που ειναι μια αξιαγαπητη γατουλα, πολυ ηρεμη χαδιαρα πουρπουριαρα και εγγυος.η μελινα γνωρισε τη γκριζουλα πριν απο τρια χρονια στην αυλη της γιαγιας που πηγαινει μετα το σχολειο.η γκριζουλα ειχε γεννησει 3 γατακια στην αποθηκη της αυλης και ακουγοντας τα νιαουρισματα η μελινα τα ανακαλυψε.η γκριζουλα δεν ηταν εξημερωμενη τοτε και ετσι δεν αφηνε τη μελινα να πλησιασει τα μικρα η την ιδια.η αδερφουλα μου ομως ειχε υπομονη και ετσι κατεβαινε καθε μερα κατω τους εδινε φαγητο και τα κοιταζε χωρις να πλησιαζει πολυ για να μην τρομαζουν.σιγα σιγα κερδισε την εμπιστοσυνη τους και με το που την εβλεπαν τριβοντουσταν πανω της.τα μωρα μεγαλωσαν και εφυγαν απο τη μαμα τους. η γκριζουλα ομως εμεινε και περιμενε καθε μεσημερι τη μελινα να γυρισει για να παιξουν.περσι τετοια εποχη περιπου ενω την ειχαμε χασει για ενα διαστημα εμφανιστηκε ξανα με δυο μωρα δικα της και ενα μαυρουλι υιοθετημενο λιγο πιο μεγαλο απο τα δικα της πολυ αδυνατο και αρρωστο,το οποιο μαλλιστα φροντιζε πιο πολυ και απο τα δικα της.η μελινα φυσικα ξετρελαθηκε με τα μικρα και τα μεγαλωσαν με τη γιαγια μου στα οπα-οπα.ο καιρος περασε και οταν εφτασαν περιπου 5 μηνων και ενω αυτα ζουσαν στην ουσια πανω στο μπαλκονι της γιαγιας και δεν εφευγαν καθολου ενα πρωι εξαφανιστηκαν.τα ψαχναμε και δεν τα βρισκαμε πουθενα.δυστυχως μετα απο δυο μερες βρικαμε το ενα νεκρο απο φολα μαλλον στην αυλη.το αλλο δεν εμφανιστηκε ποτε ξανα.η μελινα στεναχωριθηκε πολυ και η γιαγια μου το ιδιο.κατα το μαρτη η γκριζουλα παλι αρχισε να φουσκωνει.μια μερα γυρισε στο μπαλκονι με τη κοιλια ξεφουσκωτη, προφανως ειχε γεννησει και καποιος γατος η ανθρωπος της τα πηρε η ακομα χειροτερα της τα επνιξε, γιατι η γκριζουλα ειναι πολυ καλη μαμα και ποτε δεν θα τα αφηνε μονα τους.αποφασισαμε τοτε να την στειρωσουμε για να μην ταλαιπωρειται πια.αλλα δεν προλαβαμε γιατι παλι εμεινε εγγυος.μετα τα τελευταια γεγονοτα και κυριως μετα απο οσα εχω μαθει απο εσς στη σελιδα αποφασισαμε να την παμε στον κυριο πανο να την εξετασει και να μας συμβουλευσει τι να κανουμε.ετσι πιασαμε τη γκριζουλα χθες το πρωι και πηγαμε στο γιατρο.την εχουν δαγκωσει αρσενικα σε πολλα σημεια και ειναι σε προχωρημενη εγγυμοσυνη.σε μια εβδομαδα με δεκα μερες θα γεννησει.ετσι πεισαμε τη μαμα και το μπαμπα να την παρουμε στο δικο μας σπιτι να ειναι ασφαλης και περιορισμενη μεχρι να γεννησει.με το που την αφησαμε στη βεραντα αρχισε τις βολτες και να εξερευνει.ξαφνικα εξαφανιστηκε,την ψαχναμε σε ολο το σπιτι και τις βεραντες και δεν ηταν πουθενα.φοβομασταν μην πηδηξε σε μια λευκα σχετικα κοντα στο μπαλκονι και κατεβηκε στην αυλη και εφυγε μακρια.απο το μεσημερι μεχρι το βραδυ την ψαχναμε σε ολη τη γειτονια.κατα τις 11.30 απελπιστηκαμε.η μελινουλα μου σπαραξε στο κλαμα και θεωρουσε πως ηταν υπευθηνη που χαθηκε η γκριζουλα και εγω σαν μεγαλυτερη κατηγορουσα τον εαυτο μου που στεναχωρηθηκε η μελινα και χαθηκε και το γατι.ενω καθομουν στο καναπε με το μπαμπα και με παρηγορουσε βλεπω τη γκριζουλα να σουλατσαρει στο μπαλκονι.τρελαθηκα, δεν το πιστευα.βγηκα εξω και την πηρα αγκαλια ηρθε και η μελινα και η μαμα και την βαλαμε μεσα στο δωματιο της μελινας για να μην κρυφτει παλι καπου.δεν μπορω να καταλαβω που ηταν τοσες ωρες.αποκλειεται να κατεβηκε στην αυλη και να ξανανεβηκε πανω γιατι μενουμε στο 4.τελος καλο ολα καλα!!τωρα θα χρειαστουμε βοηθεια με τη γεννα και τα μικρα γιατι δεν εχουμε καμια εμπειρια.ξερω παντως που θα βρω συμβουλες;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οριστε και φωτογραφιες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• foto kinhto 128.jpg
    foto kinhto 128.jpg
    769,6 KB · Εμφανίσεις: 89
Κουκλίτσα η Γκριζούλα! Άντε με το καλό και τα γεννητούρια!

ευχαριστουμε!θελω να μας κανει ενα γατακι που να της μοιαζει γιατι μετα θα παει για στειρωση και ειναι και 8 χρονων και δεν θελω να χαθει τετοιος χαρακτηρας.δεν εχει δαγκωσει ποτε ουτε γρατζουνισει και εχει μεγαλωσει στο δρομο.ενω η λιλουκο που την εχουμε στα πουπουλα μας εχει κανει ριγε πανω στα παιχνιδια

αχ μωρε το γλυκο μου αντε με το καλο να γεννηση τι καλοουλι που ειναι

με το καλό η γκριζούλα καλά γεννητούρια και να είναι πάντα τυχερή!!:redface:

ευχαριστουμε.ολη μερα κοιμαται το καλο μου.ειναι πολυ καλη και με το που τη χαιδευεις χουρχουριζει.εχω αγχωθει με το τοκετο.και αν εχει επιπλοκες?θα της βαλουμε απο αυριο κουτες να αρχιζει να ψαχνει για φωλια.διαβασα το αρθρο της ισμηνης και ειδα και τα βιντεακια αλλα νομιζω πως δεν θα ειμαι ικανη να την βοηθησω αν χρειαστει.βοηθαει το γεγονος οτι ειναι εμπειρη?ειχε τουλαχιστον αλλους 3 τοκετους.

Καλέ μην αγχώνεσαι, στην πραγματικότητα οι γάτες τις περισσότερες φορές τα καταφέρνουν μια χαρά να γεννήσουν μόνες τους. Εσύ να έχεις μόνο στο μυαλό σου ό,τι διάβασες για το τι μπορεί να πάει στραβά και να κάθεσαι διακριτικά και να μετράς μωρά και πλακούντες (για κάθε μωρό πρέπει να βγαίνει και ένας πλακούντας). Κρατήστε την όμως μέσα στο σπίτι. Είναι πολύ πιο ασφαλές να γεννήσει μέσα και υπό παρακολούθηση;)
Γλύκα η γκριζούλα θα κάνει σίγουρα και κουκλιά μωρά!!!! Καλά γεννητούρια!!!

ευχαριστω για τα καλα σου λογια!και εγω νομιζω πως θα πανε ολα καλα.τη χαιδευω και νοιωθω τα μωρα να κουνιουνται μεσα στη κοιλια της.:inlove: τρελαινομαι για μελλουσες μανουλες!

η γκριζουλα γεννησε!και εκανε 5:baby: :baby: :baby: :baby: :baby: !ενα ιδιο με τη μαμα γκρι :greycat:σταχτι με ασπρη κοιλιτσα, ενα μαυρουλι πανθηρακι(που της το ειχα κανει ειδικη παραγγελεια:up:), δυο τιγρακια σε αποχρωσεις του γκρι, και μια μικρη ταρταρουγα.εχουμε παλαβωσει με τα μικρα.ολη μερα τα χαζευουμε.ειναι τοσο μικρουλια και γλυκουλια:inlove: :inlove:

Συνημμένα

• foto kinhto 131.jpg
    foto kinhto 131.jpg
    650,6 KB · Εμφανίσεις: 77
δειτε και αλλη φωτο:rolleyes:

Συνημμένα

• foto kinhto 133.jpg
    foto kinhto 133.jpg
    662,9 KB · Εμφανίσεις: 73
:inlove: :inlove: :inlove: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:
κουκλιά τα μικρά !!! όλα καλά τελικά ε? καλως τα δεχτήκατε!!!!!:up:

:baby: :baby: :baby: :baby: :baby: Να σας ζήσουν και με μια καλή τύχη.Η Γκριζούλα πανέμορφη:)

ευτυχως ολα καλα!μαλλιστα ειχε σχετικα ευκολη γεννα.γεννησε το πρωτο κατα τις 12 και 2.30 -3 ειχε τελειωσει.τα τρια πρωτα ειναι πιο μεγαλοσωμα και τα δυο τελευταια πιο μαλλιαρα.πρεπει να τα εχει με διαφορετικους πατεραδες.πηρα και ωραια βιντεο αλλα δεν εχω το καλωδιο που συνδεει τη καμερα με τον υπολογιστη για να σας δειξω:(

αχου τι καλη μανουλα που ειναι η γκριζουλα:D να τα χαιρετε τα μωρακια της:up:

Να σου ζήσουν!!!! :up::up::up::up:
5 έκανε ε? Ωραία, αφού πήγαν και όλα καλά :D

Μια ερώτηση: Γίνεται να είναι από διαφορετικούς πατεράδες στην ίδια εγκυμοσύνη? :blink:

Να σας ζήσουν!!! Εϊναι πανέμορφα!
Νομίζω οτι τα μικρά μπορεί οχι μόνο να είναι απο άλλους πατεράδες αλλά και σε διαφορετικές φάσεις αναπτυξης αφού ο οιστρος των γατομαμάδεων κρατάει αρκετές μέρες. Η μαμά της Κείρας έιχε βγάλει πρώτο πρώτο ένα μικροσκοπικό γατάκι σαν εμβρυο που δεν έζησε πάνω απο λίγα λεπτά.

Σοβαρά?? Δεν το ήξερα? Δηλαδή μπορεί τα μικρά να είναι από διαφορετικές συλλήψεις?
Και αυτό συνεπάγεται λίγα μωρά άμα η μαμά είχε μία ή δύο επαφές με γάτους?

Ρωτάω γιατί πριν 2 εβδομάδες γέννησε η σκυλίτσα του φίλου μου και έκανε μόνο ένα μωράκι (πολύ γλυκό!!). Γεγονός 1: Γέννησε πρώτη της φορά. Γεγονός 2: Είχε έρθει σε επαφή με τον μπαμπά μία ή δύο φορές μόνο. :hmm:

Δεν είμαι και γιατρός αλλά νομίζω οτι δεν εχει μεγαλη σημασία το πληθος των επαφών. Η γατες παραγουν πολλα ωαρια ταυτοχρόνως αρα μπορεί και μόνο μια επαφή να γονιμοποιήσει όλα τα ωάρια ή μόνο κάποια απο αυτά, άρα να μπορέσει και ο δεύτερος μνηστήρας να αφήσει την σφραγίδα του.

Κουκλάκια :inlove:! Καλώς τα δεχτήκατε :happy:! Να σας ζήσουν :)!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back