Η δερματομυκητίαση είναι μεταδοτική;

ρενακι 13

Πολύ δραστήριο μέλος

Η ρένα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Πάτμος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1.842 μηνύματα.
παιδια θελω βοηθεια,η κορη μου εβγαλε ενα εξανθημα το ειδα πριν απο λιγο,δε μ αρεσε στην οψη,της εβαλα ντακταριν δεν ειχα κατι αυτη τη στιγμη και τετοια ωρα,τετοια λογια.
εδω ερχεται παιδιατρος καθε τριτη για μια μερα,πριν μερικες μερες ειχαμε βρει ενα γατακι τον αγλεωρα,καποιοι εχουν διαβασει το θεματακι του,τον δωσαμε για υιοθεσια κι ολα καλα,ο αγλεωρας ειχε δερματικα,του ειχα βαλει οριντερμιλ στ αυτακια του,αλλα παρολο που περασε εσωτερικα η μολυνση η γατουλα ειχε και εξωτερικα εξανθηματα.με πηρε χθες η κοπελα τηλ να μου πει τι να κανει,πηρα τηλ.μια φιλη που αντιμετωπιζε το ιδιο προβλημα με 3 γατακια που περιμαζεψε,μου εδωσε αντιβιωση για το ζωο,τηλεφωνικα και ντακταριν για επαλειψη στα σημαδια του δερματος του,ομως η φιλη με προετοιμασε οτι ειναι μεταδοτικο,κολησε η κορη της,η οποια ειναι και διπλανη της νεφελης της δικιας μου κορης,περνει θεραπεια η δικια της αλλα ειχε εξανθηματα μου ειπε.εγω δεν εδωσα βαση,μια ζωη με γατες ποτε δεν κολησα τιποτα,δε το πηρα σοβαρα και δεν ειπα τιποτα στην κοπελα που υιοθετησε τον αγλεωρα γιατι φοβαμαι μην το παρατησει σε κανα δρομο,πανω που το αγαπαει και το φροντιζει ποτε δε ξερεις.ομως σημερα φοβηθηκα πολυ,η κοπελα που εχει τα τρια γατακια,εχει επαφη με γατες πολλες,25 και ανω,και δυστυχως δεν εχει την οικονομικη ανεση να περιθαλψει σωστα τοσα ζωντανα.εγω παλι ξερω οτι τα 3 γατια μας που μενουν σπιτι,δεν εχουν τιποτα,τα εψαξα και πριν απο λιγο,δεν εχουν κανενα κενο στο τριχωμα,ουτε μαυρα σημαδια στα αυτακια,ουτε η ροδουλα που μενει στην αποθηκη εχει.για τ αδεσποτα δε ξερω,δεν τα πιανω,ειναι αγρια.
αλλα φοβαμαι,πρωτον θελω να κανω το καλλυτερο για το παιδι,δευτερον δε θελω να το πω σε κανεναν γιατι θα την πληρωσουν οι γατες και δε το θελω,τριτον το μολυσμενο αν μπορω να το πω ετσι γατακι εχει φυγει καμια δεκαρια μερες περιπου απο εδω.τι να κανω;εχω φρηκαρει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρενακι πολυ λυπαμαι γι' αυτο, δεν ειναι απιθανο να κολλησε απο το γατακι γιατι η ψωρα εχει περιοδο επωασης 4-6 βδομαδες.
Για πιο πολλες πληροφοριες σου βαζω ενα link που μιλαει για την ψωρα και ολα οσα πρεπει να κανει κανεις για να προφυλαχθει.
Ειναι ομως σιγουρο οτι προκειται για ψωρα;
https://www.paidiatros.gr/index.php?cid=10&id=318&st=2

Θα ψαξω κι αλλου και αν βρω κατι θα σου πω.

Δες και αυτο, αναφερει και καποιο φαρμακο. https://www.paidiatros.com/children/Scabies/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Η ψώρα είναι μεταδοτική;

μπεσυ ευχαριστω,διαβαζω κι εγω διαφορα,βλεπω και φωτογραφιες με ζωα που νοσουν και ανθρωπους κι εχω φρηκαρει,δεν ειναι τοσο εντονο στη μικρη ενα εξανθημα ειναι κυκλικο αλλα περιεργο,πιο τραγανο εξωτερικα,αλλα και το ζωακι δεν ηταν τοσο χαλια οσο οι φωτο που βλεπω,καμια σχεση.αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι το εξανθημα μοιαζει με αυτο που περιεγραψε η φιλη μου απ την δικη της κορη,καθεται μαζι με τη νεφελη στο ιδιο θρανιο,απ οσα εχω διαβασει μεταδιδεται απο ανθρωπο,αλλα κι απο ζωο,δεν ειναι απιθανο να την κολησε η διπλανη της,αλλα που να το πω και να βρω δικιο;ολοι με τις γατες θα τα βαλουν,η φιλη μου πηγε σε κτηνιατρο τα 3 γατακια και σε δερματολογο στην καλυμνο την κορη της,ισως μπορει να με βοηθησει,να μου πει τι αλοιφη εβαλε στη κορη της κλπ.αλλα θα παω και τη νεφελη μου στο ιατρικο κεντρο(ειναι ολοι αχρηστοι γμτ και φοβαμαι οτι θα μου πουν βλακειες).θελει καθαριοτητα γραφει,εγω πως δεν κολησα κι ο γιαννης;μηπως θα κολησουμε κι εμεις;η μηπως τη γλυτωσαμε γιατι τον αγλεωρα τον ειχε αναλαβει η νεφελη κι οχι εγω;

Αν ειναι οντως ψωρα, ειναι ζητημα χρονου να κολλησετε και οι υπολοιποι. Θελει ολη αυτη την καθαριοτητα που γραφουν τα διαφορα σαιτ, πλυσιμο των ρουχων ολων στο πλυντηριο σε θερμοκρασια πανω απο 50 βαθμους. Καλο καθαρισμα του σπιτιου με ηλεκτρικη για να μην μεινουν καθολου ακαρεα και καθολου επαφη με το μολυσμενο ατομο μεχρι να γινει η πρωτη θεραπεια.
Δεν μου στελνεις καμμια φωτο του εξανθηματος να το δειξω στη φαρμακοποιο μου;
Τωρα πριν δυο λεπτα, διαβαζα και τον αιλουρο και ελεγε πως κολλαει απο ανθρωπο σε ανθρωπο, για τα ζωα λεει, δεν χρειαζονται ειδικα μετρα.

Καλησπέρα κι από 'μένα. Τι εννοείς πιο τραγανό εξωτερικά; Εγώ θυμάμαι όταν ήμουν μικρή που είχα κολλήσει μύκητες από μια φίλη μου που είχε μύκητες το γατάκι της και ήταν σαν κύκλοι, δηλ. το περίγραμμα πιο σκούρο από το κέντρο.. Οκ δεν ήταν τραγικό, φυσικά δε θυμάμαι τι αγωγή είχα πάρει αλλά δεν είχα έντονο πρόβλημα. Μήπως να μας στείλεις καμιά φωτογραφία της κορούλας σου, των εξανθημάτων εννοώ, να τις δείξουμε σε κάποιο γιατρό μήπως έχει καμιά ιδέα; Πάντως, κι από τη γάτα να έχουν κολλήσει, ανθρώπινο είναι ρε παιδιά, μην τρελαθούμε, δε μας φταίνε τα ζώα κι ούτε είναι εφικτό να ζούμε σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, όπως θα κολλούσε από άλλο παιδάκι έτσι ίσως να κόλλησε από το ζώο, πρέπει να μάθει ο κόσμος να απενοχοποιεί τα έρμα τα ψυχούλια, οι περισσότεροι που ζουν με ζώα είναι και πιο ανθεκτικοί σε αλλεργίες και όλα αυτά τα γνωστά. Αν είναι Ρένα μου ένας άνθρωπος κολλημένος, δικό του πρόβλημα. Αν είναι συζητήσιμος και μπορείς να του παραθέσεις κάποια επιχειρήματα οκ, ειδάλλως υπ' ευθύνη του είναι εν έτει 2012 οπισθοδρομικό και κλειστόμυαλος... Αυτά τα ολίγα!

τωρα κοιμαται αυριο οταν σχολασει απ το σχολειο θα την παω στο ιατρικο κεντρο,ελπιζω να μην ειναι σοβαρο,με την ιδεα και μονο μ εχει πιασει φαγουρα,ασχετο αν δεν εχω τιποτα.εγω κι ο μκρος κανουμε μπανιο με δικο μου σαπουνι(το φτιαχνω μονη μου)η νεφελη δε το θελει,που θελω να καταληξω,εχει μεσα τειοδεντρο αιθεριο ελαιο δλδ,δε ξερω αν παιζει ρολο αυτο που ακομα τουλαχιστον δεν εχουμε κολησει.
θα βρω τροπο να το πω στον νικο πλαγιως οτι κατι κολησε απο μια συμμαθητρια κλπ.το ιδιο θα πω και στο γιατρο αυριο,αν ρωτησει για γατες θα σφυριζω ψηλα χχαχαχα,:whistle:.αν ξερατε ποσο τ αγαπαω,κι οχι τιποτα ποτε δεν εχω κολησει κατι στη ζωη μου απο τα γατια,γιαυτο στεναχωρηθηκα με τη μικρη.αδικο ειναι αν ειναι απο γατα να κολουσα εγω τουλαχιστον.
υγ.αν δε βγαλω ακρη θα σς περασω φωτο αυριο.

Αντε καλε, ουτε εγω εχω κολλησει ποτε τιποτα. Οταν ηταν μικρη η πρωτη μου γατουλα, ειχε παθει μυκητιαση και την φροντιζα εγω, της εβαζα φαρμακο χωρις γαντια και κοιμοταν και μαζι μου, δεν κολλησα τιποτα. Πιο πιθανο μου φαινεται να κολλησε απο την συμμαθητρια, γιατι διαβασα οτι τα παιδια που το παθαινουν, δεν πρεπει να πηγαινουν στο σχολειο μεχρι να γινει η πρωτη θεραπεια.

βασικα η κορη της φιλης εχει 25 και βαλε γατες,οχι μες στο σπιτι,αλλα μερικες φορες τα βαζει καποια μεσα και κοιμουνται μαζι.που θελω να καταληξω;κι εγω λατρευω τα γατια,αλλα ρε παιδια δε μας περνει να εχουμε υπο την προστασια μας μεγαλο αριθμο ζωων,δε γινεται,κατι θα παει στραβα,ποσα θα εμβολιαζει η κοπελα,η θα στειρωνει,η θα αποπαρασιτωνει κλπ; απ οτι ξερω δεν εχει στειρωσει κανενα,μονο τα 3 μικρα πηγε στον κτηνιατρο γιατι ειχαν ψωρα,η κοπελα ανεργη,διαζευγμενη,με δυο παιδια,περναει δυσκολα.η νεφελη καθε μερα παει σπιτι της μικρης και παιζουν με τα γατακια,τ αρρωστα γατακια και τη φιλη με το εξανθημα,αντε να βρεις ακρη που και πως κολησε.το κοριτσακι παει και στο ιδιο φροντηστηριο αγγλικων.λογικα θα εχει κολησει ολη η ταξη.αλλα ουτε στο σχολειο με περνει να το πω,θα την πληρωσουν τα ζωντανα το ξερω,ειναι ανευθυνοτητα να μη μιλαω,αλλα τα παιδια θα θεραπευτουν οι γατες θα μεινουν στο δρομο,εδω ειναι καφροι με τα ζωα,δε θελουν και πολλα.

Εχεις απολυτο δικηο, καλα κανεις και δεν λες τιποτα γιατι θα την πληρωσουν οπως λες τα καημενα τα ζωντανα. Κοιτα εσυ να θεραπευσεις το κοριτσακι σου και προσπαθησε να περιορισεις την παρεα της με το αλλο κοριτσακι, στο κατω κατω εχετε στο σπιτι γατακια να παιζει.

μωρε η φιλη της εχει μια ιδια με την τιτινα τη συγχωρεμενη ηταν γατιτσα της νεφελης,αδελφουλα με τα δικα μου,οσα επιβωσαν απ τις φολες,και η ταρταρουγιτσα αυτη ειχε ψωρα,δε θα πω τιποτα στο γιατρο,ουτε στο σχολειο,περσυ ειχαμε θεματα με το σχολειο και τις γατες και δε γουσταρω καθολου.η νεφελη με το αλλο κοριτσακι αναλαμβαναν να ταιζουν ολα τ αδεσποτα γατια του σχολειου,ο διευθυντης παραλιγο να τ αποβαλει,ειχε γινει χαμος,μεγαλη ιστορια.η φιλη μου η μαμα της φιλης της κορης μου χωρισε και ηρθε απ την αθηνα να μεινει με τους γονεις της,την εχουν στη μπουκα που λενε και τα 25 γατια δεν τα βλεπουν με καλο ματι οι δικοι της.ειναι πολλοι οι λογοι που δε θα το κανω θεμα γιαυτο ρωταω κι εδω,εδω εχω ανεση να πω οτι θελω.αυριο στο νοσοκομειο θα δειξει!!!!!!!!!αθανατη ελλαδα με την ελλειψη παιδειας και ιατρικης περιθαλψης,αστα να πανε,παντως τα ζωα δε θα τ ανακατεψω.
υγ.η κορη μου οσα γατια και να της εχω παντα βρησκει κι αλλα να ταιζουμε,αρρωστα,μικρα κλπ.σημερα παλι βρηκε δυο μικρα με τη μαμα τους και καθονταν μες στη βροχη να τους εχει ομπρελα το χαζο,κι εβρεξε παπαδες εδω.ποσα να μαζεψω;δε στρεφω το βλεμα στ αδεσποτα,αλλα ειλικρινα δε μπορω κι αλλα.

Αχ καταλαβαινω καλα τι εννοεις, ωρες ωρες σκεφτομαι οτι ειναι καλυτερα που δεν εχω παιδια, γιατι αν μου εμοιαζαν στο ελαχιστο θα καναμε το σπιτι μας στεγη αδεσποτων.

καλημερα και χρονια πολλα σ οσους γιορταζουν,μπεσυ λεω για την κορη μου αλλα ειμαι χειροτερη,εψαχνα τον ριρη,βρεχει εδω,μεχρι να τον βρω μαζεψα κι ενα γατακι τιγρακι χαχαχαχααχχα,γλυκα σκετη,το ειδα που εκλαιγε το ταισα,ειχε και τη μαμα του,την ταισα κι αυτη,το ξαναπηγα εκει που το βρηκα με τη μαμα του,τι να κανω;τι να κανω; βλεπω ενα σπιτι,με σκυλοσπιτο αδειο,δεν εχουν σκυλο πια το ξερω ουτε κανενα κατοικιδιο,χτυπαω το κουδουνι,καλημερα βρηκα ενα γατακι δικο σας ειναι;εμ μα ναι,ισως,ερχεται ποτε,ποτε και τρωει,το αφησα εκει,το βαλαν μες στο σπιτι,μαλον το βαζουν και το βγαζουν αλλα νιωθω καλλυτερα δε μπορουσα να το αφησω στη βροχη,ηρθε κι ο ριρης τρεχοντας,τι στο καλο παει μες στα ξενα κοτετσια δε καταλαβαινω.
το εξανθημα της νεφελης της φερνει φαγουρα,της ξαναεβαλα ντακταριν την ανακουφησε,πλυθηκα καλα εβαλα και οινοπνευμα,το μεσημερι θα παμε στο κεντρο υγειας και θα δουμε.αλλα οσον αφορα τις γατες δε μπορω να ξεφυγω απ αυτες το χει η μοιρα μου,ευχομαι να μην ειναι σοβαρο.

Καλημερα Ρενακι, γελασα πολυ με την ιστορια με το γκριζακι.:lol: Τι να κανεις και συ! Τωρα το πρωι που κατεβηκα να ταισω κι εγω τα αδεσποτα μου, ειναι ενα μικρο μαυρακι που το λεω Μπιλλη, ηθελε να ερθει μεσα μαζι μου, καλα που ειναι εδω ο αντρας μου και δεν με αφησε!:/:
Αφου ανακουφισε η αλοιφη τη Νεφελη, ισως δεν ειναι ψωρα, γιατι η αλοιφη που λες ειναι αντιμυκητισιακη, αλλα και παλι διαβασα οτι η ψωρα εχει εξαρση φαγουρας το βραδυ, ειδικα μετα απο ενα ζeστο μπανιο.:confused: Αντε να πατε το μεσημερι να δουμε τι θα πουνε!

Τελευταία επεξεργασία:

πηγαμε στο γιατρο μας ειπε οτι ειναι δερματομυκιτιαση,μεταδιδεται στον ανθρωπο,αλλα και απο αδεσποτο κυριως ζωο.μας εδωσε αλοιφες και ελπιζω να μην κολησουμε κι οι υπολοιποι,ευτυχως επεσα σε φιλοζωο γιατρο,ουφφφφφ!!!!!!!!για την ωρα η νεφελη θα βαζει αλοιφουλα πρωι-βραδυ.παντως ψωρα δεν ειναι μου ειπε.

Aντε μπραβο, ειδες που δεν ηταν ψωρα! Περαστικουλια της, μια χαρα θα παει με την αγωγουλα της.:clapup:

Μια χαρά! :) Περαστικά σας και σύντομα!

Οταν πρωτοπηρα τον Τζιμακο εμφανισε αυτο ακριβως. Μαλιστα κολησα κι εγω στο ποδι :( και η γιατρος
ειπε οτι ειναι μηκυτας. Στο βιβλιαριο το γραφει δερματοφυτιαση και μας εδωσε κρεμα Ντακταριν και Μπεταντιν
καθε 12 ωρες.
Πρωτα η κρεμα και μετα απο αρκετη ωρα και αφου αυτη στεγνωσει βαζαμε το Μπεταντιν.
Συνεστησε καθαριοτητα και πλυσιμο τα παντα στους 60 βαθμους.
Μπορω να πω οτι ηταν αρκετα ενοχλητικο γιατι ειχε τρομερη φαγουρα και θυμαμαι οτι παρα τη θεραπεια
επεμενε αρκετα μεχρι να εξαλειφθει.
Εκανε πανω απο μηνα και μου ειχε αφησει και σημαδι που για ενα χρονο
ειχα την εντυπωση οτι ''κοιμοταν'' και μπορει να εμφανιστει ξανα γιατι ενοιωθα να με γαργαλαει που και που.
Ευτυχως τωρα εχει περασει τελειως αλλα θελει προσοχη γιατι ειναι κολητικο.
Ευχομαι να πανε ολα καλα και σε σας. :)

καλημερα,μεχρι τωρα δεν εχω εμφανησει κατι εγω η ο μικρος παρολο που μοιραζονται με τη μικρη το ιδιο δωματιο.πλακα,πλακα το σαπουνι με το τειοδεντρο βοηθησε,το τειοδεντρο ειναι φυσικο αιθεριο ελαιο εναντια σε μυκητες κι οχι μονο.τα δικα μου αδεσποτα δεν εχουν προβλημα,ο αγλεωρας ειχε και τον ειχε αναλαβει η νεφελη,αλλα ειναι και τα γατια της φιλης που ειναι πολλα και δε ξερω σε τι κατασταση ειναι ολα.25 αδεσποτα εχει η γυναικα δεν ειναι λιγα,απλα ειπα στη νεφελη να μην πηγαινει στα συγκεκριμενα αδεσποτα,να τα χαιδευει,να τα φυλαει κλπ.ειμαι 41 και πρωτη μου φορα συμβαινει αυτο να κολησει καποιος κατι απο γατα,με τα παιδια δε βγαζεις ακρη,δε θελει και πολυ να μεταδωθει και στ αλλα παιδια αλλα και στα αλλα αδεσποτα ολο αυτο.η κοπελα μενει σε αλλη γειτονια κι απ οτι καταλαβα ολα τ αδεσποτα της νοσουν,δεν ειναι ευκολο να προστατευτει ουτε η ιδια,ουτε τα γατια της,δε ξερω τι να της πω πραγματικα,ανεργη ειναι και διατροφη απ το διαζυγιο της ποτε περνει ποτε οχι,εχει προβληματα.οσα γατονια εχω βρει στη ζωη μου,πρωτα τα περναω απ την αποθηκη καραντινα,και μετα τα ενσωματωνω με τ αλλα,τον αγλεωρα δεν τον εβαλα στην αποθηκη γιατι ειναι κλεισμενη πριβε που λενε χεχεχε απ τη ροδουλα.εμενε μονος του σε αλλο αποθηκακι.εμεινε εδω μια εβδομαδα μετα υιοθετηθηκε,ευτυχως για ολους.κανει θεραπεια τωρα το γατι κι ευχομαι να μην κολησουν οι νεοι του κατοχοι τιποτα.οσο για τη φιλη δε το βλέπω να ξεμπερδευει με τον μυκητα ποτε δυστυχως.κολανε ξανα και ξανα και τα δυο παιδια της και οι γατες της οι υπολοιπες.

Ειχα παθει και γω κατι αναλογο, στις αρχες του καλοκαιριου, αλλα επειδη εχω προβλημα με αλλεργιες απο μικρη και κατα καιρους μου ξαναεμφανιζονται δεν πηγα γιατρο αλλα το παλεψα μονη μου με τις αλοιφες που εχω μονιμα στο σπιτι. Μου εκανε τρομερη εντυπωση το πως επεμενε και δεν περνουσε η φαγουρα, αλλα και οταν περασε μου αφησε σημαδια για πολυ καιρο, που οπως λεει και ο Βασιλης μου εδιναν την εντυπωση οτι μπορει και να ξαναγινονταν. Μαλλον κατι τετοιο πρεπει να ηταν και τα δικα μου. Ταιζω τα αδεσποτα μου σε ενα παρκακι που ειναι απεναντι απο το σπιτι μου και μπαινω μεσα στους θαμνους για να τους βαλω να φανε, για να ειναι προστατευμενα και να μην τα πειραξει κανεις. Νομιζα λοιπον οτι ηταν απο τα φυτα, αλλα ισως εχει κατι κανενα απο τα αδεσποτα γατια μου, θα τα ψαξω μηπως θελει κανενα θεραπεια, αν και εχω χασει πολλα απο φολες απο τοτε και ισως δεν εχω πια κανενα μολυσμενο.
Παντως οπως λεει η Ρενα μεχρι τωρα δεν μου εχει ξανατυχει ποτε ξανα και ειμαι και δεκα χρονια μεγαλυτερη της.:hmm:

παιδια τη βαψαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!
οι γατουλες ειναι καλα,αλλα εχω παρατηρησει στις γατες της αυλης κυριως στον παππου που δεν ερχεται πολυ συχνα να φαει κι ειναι ο μονος μη στειρωμενος,οτι χανει τριχωμα,νομιζα οτι ηταν ψυλλοι γιατι ειναι απιστευτα βρωμικος,του εβαλα σκονη για ψυλλους,αλλα σημερα ξαναρθε και το τριχωμα του ειναι χαλια,γεματο κενα,και ξερα στο κεντρο,εψαξα καλα τα αδεσποτακια μου,ο αραπης εχει κι αυτος ενα κενο στο σβερκο,και παει να αραιωσει και απ τον προεδρο,φοβαμαι οτι τα πραγματα δεν ειναι καλα,κατι μεταδοτικο εχουν κι αν ειναι δερματοφυτιαση τη βαψαμε γενικως.
φοβαμαι και για τα παιδια και για ολα τα αλλα γατια που δεν εχουν νοσησει ακομα,διαβασα για ενα εμβολιο,αλλα χλωμο το βλεπω να εμβολιασω με το συγκεκριμενο ολη την αυλη,κοστιζει γυρω στα 20 ευρω και ειναι μονο για προληψη.πρεπει κατι να κανω μια αλοιφη πχ να βαλω με γαντια σε ολα οσα νοσουν μεχρι στιγμης 3.φοβαμαι γμτ!!!!!!!
υγ.οσα κοιμουνται προστατευμενα ειναι καλα,τα 3 δικα μου και τα δυο της αποθηκης,αλλα δε θελει και πολυ να καραφλιασουν ολα και να τρεχουμε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back