Η δερματομυκητίαση είναι μεταδοτική;

παιδια τη βαψαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!
οι γατουλες ειναι καλα,αλλα εχω παρατηρησει στις γατες της αυλης κυριως στον παππου που δεν ερχεται πολυ συχνα να φαει κι ειναι ο μονος μη στειρωμενος,οτι χανει τριχωμα,νομιζα οτι ηταν ψυλλοι γιατι ειναι απιστευτα βρωμικος,του εβαλα σκονη για ψυλλους,αλλα σημερα ξαναρθε και το τριχωμα του ειναι χαλια,γεματο κενα,και ξερα στο κεντρο,εψαξα καλα τα αδεσποτακια μου,ο αραπης εχει κι αυτος ενα κενο στο σβερκο,και παει να αραιωσει και απ τον προεδρο,φοβαμαι οτι τα πραγματα δεν ειναι καλα,κατι μεταδοτικο εχουν κι αν ειναι δερματοφυτιαση τη βαψαμε γενικως.
φοβαμαι και για τα παιδια και για ολα τα αλλα γατια που δεν εχουν νοσησει ακομα,διαβασα για ενα εμβολιο,αλλα χλωμο το βλεπω να εμβολιασω με το συγκεκριμενο ολη την αυλη,κοστιζει γυρω στα 20 ευρω και ειναι μονο για προληψη.πρεπει κατι να κανω μια αλοιφη πχ να βαλω με γαντια σε ολα οσα νοσουν μεχρι στιγμης 3.φοβαμαι γμτ!!!!!!!
υγ.οσα κοιμουνται προστατευμενα ειναι καλα,τα 3 δικα μου και τα δυο της αποθηκης,αλλα δε θελει και πολυ να καραφλιασουν ολα και να τρεχουμε!
Ρενα μου αν τα κενα που βλεπεις στο τριχωμα τους, περιοριζονται στο σβερκακι τους, μαλλον ειναι απο δαγκωμα για επιβολη κυριαρχιας ή για απαυτωμα, καμμια φορα οταν δεν βρισκουν αστειρωτες θυληκιες το κανουν και μεταξυ τους. Το ιδιο γινεται και με τα δικα μου τα αρσενικα αυτην την εποχη που εχουν σχεδον τελειωσει τα διαφορα φικια-φικια τους. Αν ηταν δερματοφυτιαση τα πρωτα σημεια που θα εβλεπες να χανουν τριχωμα θα ηταν στα ποδια απο την πισω μερια, στην κατω μερια της ουρας και στα αυτακια τους.
Για καλο και για κακο, παρε μια Daktarin κρεμα για να τους βαζεις και για καλο και για κακο, παρε και μια Daktarin γελη που ειναι να την παιρνουν απο το στομα, αν εχουν καπου κοντα στο προσωπο θα βοηθησει πολυ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αρχικα ετσι νομιζα κι εγω οτι ηταν απο καυγα αλλα καμια σχεση,εξαπλωθηκε σ ολη τη πλατη στον παππου κι ειναι χαλια,κολησε και ο αραπης και ο προεδρος,αυτη τη στιγμη ειναι εδω ο προεδρος και του εβαλα αλοιφη travogen και εβαλα και στ αυτακια της χιονουλας που εχουν το ιδιο,οταν εμφανιστει ο αραπης θα κανω το ιδιο,αλλα με τον παππου δυσκολο,ερχεται οποτε θελει κι ειναι πραγματικα χαλια.φοβαμαι μην κολησουν ολα.
βασω δες κι εδω ειναι ακριβως το ιδιο σημαδι στο ζωο και φαντασου το πιο μεγαλο,εντομεταξυ αν κατεβεις και διαβασεις ολο το αρθρο το σημαδι στο χερι ειναι ιδιο μ εκεινο που ειχε βγαλει η νεφελη πριν τα χριστουγεννα.
ευτυχως της νεφελης της περασε αλλα ειναι μεταδοτικο δυστυχως και δεν μπορω να το πω και σε κανεναν ξερεις στα εχω ξαναπει.
https://www.pet-doctor.gr/articles/dermatology/180-dermatophytosis-in-pets.html

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Ωχ Ρενάκι μου, τι περιπέτεια είναι αυτή; Πως μπορούμε να βοηθήσουμε οι από δω;
Μπορούμε να σου στείλουμε αλοιφές ή ίσως αυτά τα χάπια που αναφέρει το άρθρο για δύσκολες περιπτώσεις;

Βρε Ρενα μου, δεν παιρνεις ενα τηλεφωνο την Μαρια την κτηνιατρο να την συμβουλευτεις. Ειμαι σιγουρη πως θα σου συστησει καποιο φαρμακο για ολα και ισως κατι ιδιαιτερο για τον παππου που δεν ερχεται συνεχεια, κατι να του δωσεις ή να του βαλεις που να του κανει δουλεια χωρις να χρειαζεται να ερχεται καθε μερα. Εγω το μονο που θα συμπληρωνα ειναι να του εβαζες επανω στο σημειο εκει, λιγο betadin που ξερω πως βοηθαει στις μυκητιασεις.

καλησπερα,ο παππους ερχεται καθε μερε λες και ξερει οτι κατι του κανω για καλο,τους βαζω αλοιφη travogen οι πληγουλες εχουν ξεραθει αλλα τα καημενα εχουν πολυ φαγουρα,τωρα κατα ποσο βοηθαει οτι τους βαζω αλοιφη και μετα τριβονται στα χωματα δε ξερω.κανονικα θελει μπανιο καθαριοτητα και μετα αλοιφουλα και ολα τα παραπανω,δεν ειναι ευκολο με τοσα αδεσποτα,μεχρι στιγμης εχουν νοσησει 3(παππους,αραπης,προεδρος)και αν ερθει η χιονουλα θα της ξαναβαλω κι εκεινης γιατι επειδη ειναι ασπρη εχει ευαισθησια στα αυτακια,φφφφφφφφφφφφ μεσα σε δυο μερες δυο αλοιφες καταναλωσα.χαμος.αν βαλεις και τον παραγοντα ψυλλους που σιγουρα εχουν,το ενα θα κολαει το αλλο.
απο σας τη γνωμη σας θελω μονο,οτι και να στειλετε εδω ειναι δωρον αδωρον,δε θα κανει κατι παραπανω,εχω πολλα αδεσποτα και δυσκολο.κι αποτοτε που ερχονται και σκυλακια στην παρεα πολλα καινουργια μικροβια βλεπω που μεχρι στιγμης δεν τα ηξερα.βασω καλα λες θα παρω τη μαρια τηλ.αλλα τρεχω σα το βεγγο,(να βγαλω χαλια,να τα πλυνω,να κανω γενικη στο σπιτι για το πασχα κλπ.κλπ.κλπ που δεν τελειωνουν ποτε).
αν κολησουν τα δικα μου που δεν το ευχομαι,θα τα περιορισω σπιτι με μπανακια και αλοιφες και θα περασει,με τα αδεσποτα χλωμο.συνολικα καθημερινα ερχονται 10 αδεσποτες γατουλες συν εκτακτα περιστατικα που ποτε ερχονται ποτε οχι.συν τα 3 δικα μου.
φεραμε και κηπουρο και κλαδεψε,εκοψε,κι εκαψε ολα τα ξεροχορτα πιστευω οτι βοηθαει κι αυτο στην αποπαρασιτωση γενικως.το τι ψεμα εχω πει αυτες τις μερες στον αντρα μου δε λεγεται...
αν παρει χαμπαρι τι παιζει θα γινει χαμος.(αλλα δε θα παρει χαμπαρι τρεχει κι αυτος με τη δουλεια χαχα).

Εύχομαι να το ξεπεράσετε κι αυτό Ρένα μου. Υπομονή και δύναμη

Πω πω πολυ αγχος εχει αυτο εγω με τα δικα μου περασα κατι με παρασιτα κ ακομα προσπαθω ν αποπαρασιτωθουν πληρως ολα τ αντικειμενα χαλια μοκετες στρωμαρα μαξιλαρια κ τ αυτια των γατιων ειδικα καλο κουραγιο κ οτι βαζεις στ αδεσποτα με γαντια μονο κ να μην τα χαιδευεις χωρις γαντια τα μπολ πλενε τα με.dettol ή κατι μ αποστειρωσνονται τι να πω ;;υπομονη κ προσοχη να μην ερθουν σ επαφη με ταμεσα γατια ουτε στα ρουχα να μην ακιυμπανε δεν ξερω αν κολλαει απ τα ρουχα απλα ειμαι φοβιτσιαρα κ λεω κ υπερβολες απ το να τρεχεις ας εισαι υπερβολικη

Εχω βγαλει εδω και μερικες μερες εξανθημα στο χερι. Εχω πολλη φαγουρα. Πηγα στο δερματολογο και μου ειπε οτι ειναι μυκητες απο σκυλο η γατα. Η αληθεια ειναι οτι οποιο αδεσποτο βρω το χαιδευω και το παιρνω και αγκαλια. Αν εχει κατι δερματικο μια γατα δεν φαινεται?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα Nicole! Είναι γεγονός ότι αν ένα ζωάκι έχει οποιοδήποτε δερματικό πρόβλημα δε φαίνεται απαραίτητα με τη πρώτη ματιά, ειδικά αν δεν είναι σε προχωρημένο στάδιο...Οπότε πιθανόν να κόλλησες κάτι από τη στιγμή που έχεις να κάνεις και με αδεσποτάκια όπως λες... Παίρνεις κάποια αντιβίωση να φανταστώ, έ; Εύχομαι γρήγορα περαστικά σου :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οχι μια αλοιφη μου εδωσε ο δερματολόγος για μύκητες με κορτιζονη. Δεν ειναι οτι εχω γεμίσει, σε ενα σημειο έβγαλα μονο. Μπορει να ειναι και απο ψύλλους;

Οκ. απλώς σου λέω για αντιβίωση γιατί ξέρω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μυκητιάσεων χορηγούν αντιβιώσεις οι δερματολόγοι, σε συνδυασμό με κορτιζονούχες αλοιφές μερικές φορές. Βασικά πρόσφατα είχε ανάλογο θέμα μία φίλη, αυτή βέβαια γενικότερα δεν έρχεται σε επαφή με ζώα παρά ελάχιστα, οπότε δεν είχε και αντισώματα, αλλά για σένα τί να πώ, να που μπορεί να συμβεί..Να είναι από ψύλλους αποκλείεται όπως το περιγράφεις, εκτός αν δε μιλάμε για τσίμπημα ψύλλου αλλά για κπ αλλεργία στους ψύλλους, αυτό δεν αποκλείεται! Όπως και να χει σίγουρα δεν είναι κτ το ιδιαίτερο, συμβαίνει (καλά μην αποκλείεις κιόλας να σε πείραξε κτ άλλο, αφού απ΄ό,τι έχω διαπιστώσει οι γιατροί γενικά ρίχνουν αβίαστα το "φταίξιμο" στα ζώα, χωρίς να ναι σίγουρο πολλές φορές..! Με την αλοιφή θα είσαι μια χαρά πιστεύω :)

Ναι η αληθεια ειναι οτι πρόσφατα εμφανιστηκε ακομα ενα γατακι μαζι με τα αλλα που ταιζω και επειδη ειναι πολυ ήμερο και χαδιαρικο το παίρνα αγκαλια:redface: και τωρα δεν αντέχω να το βλεπω και να μην το παρω αγκαλια. Τι να γινει;:/: μην γεμίσω με ανησυχεί και η φαγούρα που ειναι ενοχλητικη

Nicole μου, ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού, την κορτιζονούχα αλοιφή που σου έδωσε, κι αν δεν δεις βελτίωση να σε ξαναδεί για τυχόν αλλαγή της αγωγής.
Κάνε λίγη υπομονή και για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία, καλό είναι να προσπαθήσεις να συγκρατήσεις την παρόρμησή σου να χαϊδεύεις τα αδεσποτάκια (το καταλαβαίνω, δεν είναι εύκολο) για να μην επιμολύνεται διαρκώς η πάσχουσα περιοχή.
Σε ποιο σημείο του χεριού? Σε ρωτάω, γιατί θα μπορούσες ίσως να συνεχίσεις να τα αγγίζεις, φορώντας όμως χειρουργικά γάντια.
Περαστικούλια και σύντομα:flowers:

Στο μπράτσο ειναι αυτο που έβγαλα. Που θα παει θα περασει.:)

Κι εγώ είχα κολλήσει μικρή.. Δεν είναι κάτι, όπως όλοι οι μύκητες, παίρνεις την κατάλληλη αγωγή και υποχωρούν συνήθως! ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back