Η δική μας ιστορία

tsakalaki-7

Νεοφερμένο μέλος

Ο tsakalaki-7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Καλησπερα σε ολους!

Τον περασμενο Οκτωβριο ηρθε στο σπιτι μας ενα γατακι- μικρο (περιπου 30 ημερων )ομορφο και πορτοκαλι! Ηταν τοσο μικρος σε ηλικια που δεν περπατουσε και πολυ καλα - εκανε ενα -δυο βηματα και μετα πηδουσε:)!
Ολος και ολος μια χουφτιτσα γατος.

Εμεις στο σπιτι εχουμε και ενα σκυλακι πρωην αδεσποτο ηλικιας περιπου 3 ετων σημερα ο οποιος δεν χαρηκε καθολου με την εισοδο του γατουλη στην ζωη μας.Στην αρχη τον μυριζε συνεχεια - δεν ηταν εχθρικος απεναντι του -και μετα σιγα σιγα τον συνιθησε και δεν το ενοχλουσε το καημενο μας.
Το βασικο του προβλημα ηταν -και ειναι ακομη- η ζηλεια ! Δεν μπορει να δεχθει πως θα τον παρω αγκαλια ή θα τον χαιδεψω ενω θα μπορυσα καλλιστα αυτο το χαδι να το δωσω σε εκεινον.:(

Εγω λοιπον αποφασισα να μην πολυ χαιδευω το γατι, για να μην τον τρομοκρατει ο σκυλος (ετρεχε κατα πανω μου να κλεψει το χαδι και εσπρωχνε τον γατουλη - με αποτελεσμα αυτος να τρεχει φοβισμενος).

Οσες ωρες μενουν μονοι τους δεν αντιμετωπιζουν κανενα προβλημα - ο γατουλης νομιζει πως ο σκυλος ειναι η μαμα του και τον λατρευει!Τρεχει πανω του τον κουτουλαει του γουργουριζει και οταν λειπουμε για βολτα με τον σκυλο κλαιει μπροστα στην πορτα.

Ο σκυλος ομως δεν νιωθει το ιδιο- τον ανεχεται ουσιαστικα και μονο οταν θελει αυτος παιζει μαζι του. προσωπικα το βρισκω και λογικο γιατι η προσωπικοτητα ενος αδεσποτου ταλαιπωρημενου σκυλου δεν θα μπορουσε να συμπιπτει με την προσωπικοτητα ενος χαζοχαρουμενου γατουλη.

Το ζητημα που με απασχολει βασικα ειναι το εξης ,εμεις λειπουμε πολλες ωρες απο το σπιτι και τα ζωακια περνουν το μεγαλυτερο μερος της ημερας μονα τους, με αποτελεσμα ο γατουλης μας να μην αγαπαει και τοσο πολυ.
Μεχρι προτεινως δε, δεν του αρεσε ουτε να τον χαιδευουμε και μας γρατζουναγε αμεσως...:cry: ετσι η μονες φορες που καθοταν να τον χαιδεψω χωρις να μου ματωσει τα χερια ηταν οταν κοιμοτανε.Πηγαινα σιγα σιγα διπλα του και του εδινα μερικα χαδακια του μωρου μου....

Τωρα τις τελευταιες μερες εχει λιγουλακι αλλαξει συμπεριφορα- ερχεται και καθεται στην αγκαλια μου για 1-2 λεπτα και γουργουριζει αλλα ουσιαστικα τα ορια τα βαζει εκεινος. Δεν θελει και πολλα πολλα .............

Πιστευετε πως εχω ελπιδες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συνηθισμενο για αρσενικο γατι και σε εμενα ερχεται οπως αλλωστε σε ολους που εχουν γατες μοναχα οταν εχει διαθεση για χαδια κατα τα αλλα ετσι και με δει με αποφευγει οπως ο διαολος το λιβανι!!!!!ειδικα τωρα που εχω και κατιθ μικρα και φροντιζω ερχεται μονο πρωι και βραδυ για να φαει και με το που θα μυρισει τα χερια μου φευγει αμεσως ετσι ειναι τα γατια μην ανυσηχεις αυτο ειναι αλλωστε και το θαυμαστο της υποθεσης οτι μας εχουν δεν τα εχουμε:D:D:D!!!!αν ηταν λιγο μεγαλυτερα θα μας εβαζαν και λουρακι να μας πανε βολτα!!!η θα μας κυνηγουσαν:blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

απλα οταν ημουν μικρη ειχα εναν γατουλη - που εβγαινε εξω μονος του και γυρνουσε οποτε ηθελε- ο οποιος ηταν τοοοοοοοοσο καλος και ησυχος και χαδιαρης... ποτε δεν με εγδαρε ποτε δεν δαγκωσε ηταν πολυ καλος !

Δυστυχως εγω νομιζα πως αν δεν τα μαλωνεις και τους μιλας γλυκα και τα χαιδευεις αυτα υιοθετουν αντιστοιχες συμπεριφορες.Επιπλεον νιωθω και τυψεις γιατι νομιζω πως αν ημουν σπιτι περισοτερο τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα.

Καλησπέρα και καλωσήρθες!
Σίγουρα ο χρόνος που περνας μαζί του έχει μεγάλη σημασία στη διαμόρφωση αρμονικών σχέσεων.Πόσο είναι ο γατούλης τώρα;Είναι στειρωμένος;Μερικές φορές γίνονται πιο άγριοι όσο μένουν αστείρωτοι.Αν έπαιζες λίγο μαζί του κάθε μέρα;Εννοώ κάποιο σταθερό χρονικό διάστημα όπως είκοσι λεπτά όταν γυρίζεις απο τη δουλειά κάθε μέρα.Θα μάθει να σε περιμένει για να παίξετε,και μέσα απο το παιχνίδι,καθώς είναι κάτι που συνήθως μοιράζεται με τους ομοίους του,θα αναπτύξει έναν δεσμό μαζί σου.

λοιπον δεν τον εχω στειρωσει ακομη- ελεγα μεχρι το τελος αυτου του μηνα αλλα μαλλον παμε για αρχες ιουλιου- θα τα στειρωσω και τα δυο την ιδια μερα.
η αληθεια ειναι οτι ο σκυλος δεν μας αφηνει να παιξουμε -χωνει την μυτη του αμεσως. και να τον διωξω δηλαδη η ορεξη του γατουλη εχει περασει και φευγει και εκεινος...

και μετά λένε για τις γάτες οτι είναι ζηλιάρες. :)όταν είχαμε τον black ''έκλαιγε'' βλέποντας που χαιδέυαμε τον Λέων. :)Μήπως σε κάποιο χώρο που δε θα μπει εκεινη την ώρα ο σκύλος;

μονο καπως ετσι γινεται δηλ. μπαινω στην κρεβατοκαμαρα και κλεινω την πορτα - απλα καποιες φορες ο γατουληθ νιωθει ανασφαλεια και θελει να φυγει....

Ειναι λιγο δυσκολη η κατασταση μας - εντωμεταξυ σκεφτομαι καμια φορα μηπως να τα αφησω να εξελιχθουν, οπως να ναι τα πραγματα και ας μην μας αγαπησει ποτε ο περικλακος μου ,αρκει που θα τον αγαπαμε εμεις...

Περικλής; η δεύτερη γάτα που την είχα για 10 χρόνια η αδερφή την είχε ονομάσει Ασπασία,χι χι. Πιστεύω οτι και ο Περικλής σας αγαπάει με τον τρόπο του, είναι θέμα συνήθειας οι ώρες που είναι μόνα τους ,άλλωστε έχει και το σκύλο να ταλαιπωρει:lol::lol::lol:

οποτε λες να το αφησω ετσι καπως ,ε?

Πιστευω οτι αν στειρωθει ο γατουλης θα τα πάνε καλύτερα...Οποτε υπομονη και θα φτιαξουν τα πράγματα.Προς το παρον δειχνε τους οτι τα αγαπας το ιδιο και οτι δεν κανεις διακρισεις.:)

kai ego elpizo na do kapoia diafora stin simperifora kai ton 2 meta tin steirwsh. makari gmt.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back