vicki v.
Δραστήριο μέλος
Παρακάτω παραθέτω το βίντεο της αρχικής ιδέας...
που σήμερα εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.
https://www.youtube.com/watch?v=vr3x_RRJdd4

Με συγκινεί απίστευτα και σκέφτομαι να το κάνω κι εγώ
στην Ελλάδα - αν και αμφιβάλλω πόσοι άνθρωποι θα συμμετέχουν.
https://www.freehugscampaign.org/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος

:cry: Αν γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα το πιθανότερο θα ήταν να πέρναγαν όποιον το έκανε για τρελλό και να τον κατηγορούσαν για σεξουαλική παρανόχληση. Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορεί να πιάσει ένα τέτοιο εγχείρημα. Ποτέ δεν ξέρεις όμως...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος

Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
είναι τεραστία! Δυστυχώς, εδώ στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσπιστοι. Όπως κάνει και η Nota, το κάνω και εγώ. Οι περισσότεροι είναι μεγάλης ηλικίας και μου σκανε ένα τεράστιο χαμόγελο και ανταποδίδοντας την καλημέρα ή την καλησπέρα. Ενώ οι νέοι άνθρωποι, σε κοιτάνε λοξά
από τα παπούτσια μέχρι τα μαλλιά, λες και μου λείπει κάποιο κομμάτι από παζλ.Κάθε μέρα, δίνουμε τεραστία αγκαλιά με τον άντρα μου όταν συναντιόμαστε στο σπίτι μας, έτσι ω δια μαγείας φεύγουν από πάνω μας οι σκοτούρες και το άγχος της καθημερινότητας.
Πάντως ωραία η ιδέα της "δωρεάν αγκαλιάς", αν μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, πιστεύετε ότι εμείς οι έλληνες θα ξελαφρώναμε και θα νιώθαμε άλλος άνθρωπος; Οι περιπτώσεις
Αυτάάάά...
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Μακάρι να γινόταν κι εδώ, αλλά φοβάμαι ότι έχουμε πια πολύ καχύποπτοι.
Αυτό ακριβώς κάνουμε κι εμείς, μόλις μπάινουμε σπίτι. Είναι απίστευτα χαλαρωτικό. Μπορεί να έχουμε τα απίστευτα νεύρα από τη δουλειά, άγχος, κούραση κλπ και με αυτή την αγκαλιά ηρεμούμε και εξαφανίζονται όλα!!!Κάθε μέρα, δίνουμε τεραστία αγκαλιά με τον άντρα μου όταν συναντιόμαστε στο σπίτι μας, έτσι ω δια μαγείας φεύγουν από πάνω μας οι σκοτούρες και το άγχος της καθημερινότητας.

georgia-odysseas
Εκκολαπτόμενο μέλος
αγκαλιτσαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος
αχ μια αγκαλια ειναι οτι πρεπει για να τελειωσει μια δυσκολη μερα
..οντως, ευτυχως που εχω τις γατουλες μου

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
δυστυχως ομως πιστευω κι εγω οτι εδω δυσκολο να καταφερει να γινει κατι τετοιο χωρις να υπαρχει καχυποψια απο τους περαστικους...
rotonda
Δραστήριο μέλος
Σε σχέση με πού; Εγώ πιστεύω ότι οι Έλληνες είναι πολύ πιο εκδηλωτικοί και αυθόρμητοι από τους βορειοευρωπαίους, ας πούμε. Εδώ π.χ. γλιστράς και πέφτεις στο δρόμο και τρέχουν όλοι να σε σηκώσουν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο στο Λονδίνο, σε κοιτάνε από απόσταση για να μην "μπλέξουν" και ψάχνουν να φωνάξουν κάναν policeman. Το μεσογειακό ταμπεραμέντο έχει και τα καλά του, μην το υποτιμάμε...Δυστυχώς, εδώ στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσπιστοι...
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι εκδηλωτικοί οι Έλληνες, συμφωνώ και δεν το υποτιμάω. Αλλά οι περισσοτεροι, σκέφτονται ότι ο χρόνος "τρέχει" και δεν έχουν χρόνο ούτε για αγκάλιτσα έστω στον δρόμο. Έχω γνωρίσει τόσους πολλούς εγωιστές και υποχόνδριους που δεν λεει. Ενώ στα χωριουδάκια και σε μικρά νησάκια είναι αλλιώς οι έλληνες από ότι σε μεγάλες πόλεις. Αν κάποιος κάνει γλέντι στον κήπο, περνάς από δίπλα του με χαμόγελο αυτόματα χωρίς δεύτερη σκέψη θα σε καλέσουν.Σε σχέση με πού; Εγώ πιστεύω ότι οι Έλληνες [ ... ] Το μεσογειακό ταμπεραμέντο έχει και τα καλά του, μην το υποτιμάμε...
Μου έχει τύχει να πάθω ηλίαση και να κάτσω στην σκιά μιας ταβέρνας στην Κρήτη. Ο καημένος ταβερνιάρης, ήθελε να με βοηθήσει. "Έλα κορίτσι μου, μέσα" εγώ σαν κορίτσι είμαι αρκετά καχύποπτη με τόσα που συμβαίνουν στον κόσμο μας, τον παρακάλεσα να με αφήσει στην σκιά να συνέλθω. Αυτός πήγε μέσα, έφερε ένα τραπέζι και μια καρεκλά με μια κανάτα με λεμονάδα δικιά του. Συνήλθα και τα λέγαμε. Οι πρωτευουσιάνοι να κάνουν μια τέτοια πράξη είναι πολύ σπάνια.
Πρόσφατα, στο σούπερ μαρκετ γλίστρησε σε κάτι σπασμένα μπουκάλια από αφροντουζ, ένας γεράκος και ΔΕΝ έτρεξε κανένας να τον βοηθήσει, οι πελάτες συνέχισαν τα ψώνια τους με τα καλαθάκια και τα καροτσάκια τους. Εγώ με τον άντρα μου, σπεύσαμε παρ'ολο που βιαζόμασταν, τον σηκώσαμε και τον βάλαμε να κάτσει σε ένα σκαμπό που βρήκαμε εκεί και καλέσαμε τον προϊστάμενο να τα δει αυτά τα χαλιά. Αυτός ο μ*ς ούτε να καλέσει ασθενοφόρο, απειλήσαμε ότι θα καλέσουμε το ασθενοφόρο ΚΑΙ την αστυνομία. Τότε συμμαζεύτηκε και έκανε το καθήκον του.
Πριν από 3-4 χρόνια, ήταν ένας ταλαίπωρος δύστυχος στον δρόμο που έτρωγε τα αποφάγια από σακουλές good's, δεν άντεξα την εικόνα να τον προσπερνάνε οι περαστικοί, τον έπιασα και πήγαμε σε ένα σουβλατζίδικο και τον κέρασα, ο καημένος ήταν μόνος του στον κόσμο, τον παράτησαν τα ίδια του παιδία, χρωστάγε σε δάνεια και του τα πήρανε όλα. Τώρα είναι στο χωριό και δουλεύει μαζί με ένα φίλο ενός θειου μου στα χωράφια, έτσι έχει και φαγητό, στέγη, ΙΚΑ και χρήματα, δεν ήταν τόσο μεγάλος γύρω στα 57 ήταν.
Αχ, παίδια έχουν δει τόσα πολλά τα μάτια μου εδώ στην Αθηνά που δεν αντέχω άλλο. Πόσες φορές τα πρωινά, πριν παω στην δουλεία σταματούσα στα φανάρια όπου εκεί ήταν κάτι ταλαίπωρα παιδάκια, τα έπαιρνα στον διπλανό φούρνο και τους έπαιρνα τυροπιτουλες να φανε. Το προτιμούσα έτσι από το να τους έδινα χρήματα. Και να φανταστείτε όταν σε βλέπουν οι περαστικοί να κανείς μια καλή πράξη, δεν ακολουθούν... Τώρα αυτά τα παιδάκια είναι στο ορφανοτροφείο, εύχομαι να έχουν βρει οικογένεια μετά από τόσο καιρό που έχω να τα δω.
Ο κόσμος "τρέχει" δεν σκέφτεται τίποτα άλλο παρά μόνο τον εαυτό του και την οικογένεια του.
RedCat
Διάσημο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος
Μην ξεχνατε και την δυνατοτητα που εχουμε να αγκαλιάζουμε κι απο μονοι μας τον εαυτο μας συμβολικα και να τον φροντιζουμε προσεχοντας τον και κανακευοντας τον..
μου αρεσει πολυ αυτο που εγραψες! και ποσο σωστο ειναι....
χριστινα
Διάσημο μέλος
Η καημενη εγω ειμαι πολύ εκδηλωτικη. Μου αρεσει να χαϊδευω, να φιλαω και να αγκαλιαζω αυτους που αγαπω. και το κανω. Συχνα και με ανθρωπους που δεν εχω πολύ στενες σχέσεις. Ειναι όμορφο. αλλά ειναι άλλοι ανθρωποι που δεν ειναι πολύ εκδηλωτικοι.
Για να γελάσουμε... Αν ειναι να αγκαλιαστουμε, να περιμενουμε να περασει η περιοδος εξαρσης των ιώσεων?????

iaswnas
Νεοφερμένο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
myrtos
Δραστήριο μέλος
Αλλά για να είμαι ειλικρινείς θα είχα πρόβλημα να με αγκαλιάσει κάποιος που δεν του έχω δώσει τον αέρα και πόσο παραπάνω ένας ξένος. Άσχετα με το φύλο Βέβαια πάλι είναι ποιον έχεις απέναντι σου. Μου έχουν φέρει κάτι θειες που δεν έχω ξαναδεί και μου αρέσει η επαφή γιατί την νιώθω πραγματική.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iaswnas
Νεοφερμένο μέλος
thundercat
Νεοφερμένο μέλος
Ως επί το πλείστον, στο Παρίσι, αν αγκαλιαστείς με κάποιον που δεν ξέρεις καλά θεωρείσαι "περίεργος". Οι άνθρωποι στην Ελλάδα στην πρώτη γνωριμία το ελάχιστο σφίγγουν το χέρι και σε περιπτώσεις ανταλλάσσουν ασπασμό ή φιλικό αγκάλιασμα στο τέλος της συνάντησης, έστω και με κάποιον που μόλις γνώρισαν. Στο Παρίσι στην πρώτη γνωριμία μετά βίας παίρνεις μια χειραψία "στον αέρα" και μπορείς να ελπίσεις σε περισσότερη σωματική εκδήλωση μόνο μετά από καιρό και στενές σχέσεις φιλίας.
Ο σύντροφός μου είναι Γάλλος από το Παρίσι και έχουμε συζητήσει άπειρες φορές για το πόσο πιο ανοιχτοί είναι οι Έλληνες σε θέματα πρώτης επαφής και καλωσορίσματος (εκείνος έχει κάνει τη σύγκριση).
Βέβαια θα συμφωνήσω στο ότι οι Έλληνες γενικώς δεν πάνε καλά σε πολλά άλλα πράγματα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool