Η δύναμη μιας αγκαλιάς....

^ Αν επιτρέπεται πόσον καιρό έχεις πάει Παρίσι;

Ως επί το πλείστον, στο Παρίσι, αν αγκαλιαστείς με κάποιον που δεν ξέρεις καλά θεωρείσαι "περίεργος". Οι άνθρωποι στην Ελλάδα στην πρώτη γνωριμία το ελάχιστο σφίγγουν το χέρι και σε περιπτώσεις ανταλλάσσουν ασπασμό ή φιλικό αγκάλιασμα στο τέλος της συνάντησης, έστω και με κάποιον που μόλις γνώρισαν. Στο Παρίσι στην πρώτη γνωριμία μετά βίας παίρνεις μια χειραψία "στον αέρα" και μπορείς να ελπίσεις σε περισσότερη σωματική εκδήλωση μόνο μετά από καιρό και στενές σχέσεις φιλίας.

Ο σύντροφός μου είναι Γάλλος από το Παρίσι και έχουμε συζητήσει άπειρες φορές για το πόσο πιο ανοιχτοί είναι οι Έλληνες σε θέματα πρώτης επαφής και καλωσορίσματος (εκείνος έχει κάνει τη σύγκριση).

Βέβαια θα συμφωνήσω στο ότι οι Έλληνες γενικώς δεν πάνε καλά σε πολλά άλλα πράγματα...:/:

Δεν εκατσα πολυ μια δεκαρια μερες περιπου .Ειδα ομως ζευγαρακια στο δρομο χερακι χερακι να φιλιούνται -χωρις ντροπές - ακόμα και ηλικιωμένα! Και παρολο που ημουν ξενος γι αυτους -γαλλικα λιγα αγγλικά πολυ καλα ξέρω εκανα τη πλάκα μου με αρκετούς αγνώστους.Γενικά χαρουμενες φατσες πολλές και εκδηλωτικοί σε ολες τις εκδηλώσεις.Καλα οτι εδω δίνουμε το χέρι δε σημαινει και κατι....ειναι τυπικο..
Τελευταια φορα που μ αγγαλισασε καποιος αγνωστος στην Ελλαδα ηταν...στην Ανάσταση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, σαν κοινωνία είναι πιο ανοιχτόμυαλη από τη δική μας σε τέτοιες περιστάσεις σαν αυτές που περιέγραψες. Απλά δεν τα πάνε καθόλου καλά με τη συμπεριφορά σε άγνωστους (επαναλαμβάνω, ως επί το πλείστον). Μπορεί να είναι τυπικό σε μας να δίνουμε γερή χειραψία ή σταυρωτό φιλί, αλλά το κάνουμε και είναι κάτι που παρατηρούν αρκετές δυτικές χώρες. Όταν ο κολλητός μου (ΗΠΑ...είμαι λίγο πολυεθνική :P) ήρθε Ελλάδα πρώτη φορά, φρίκαρε με την άνεσή μας να χαιρετάμε ανθρώπους, γνωστούς και άγνωστους. Ένα ακόμα στοιχείο είναι το ότι στην Ελλάδα σταματάς να ρωτήσεις κάτι στο δρόμο και δε σε "γράφουν", ακόμη και αν μιλάς αγγλικά. Αν κάνεις το ίδιο στο Παρίσι, και γαλλικά να μιλάς, και Γάλλος να είσαι, πολύ δύσκολα θα καταφέρεις κάποιον να σε βοηθήσει.

Εν τέλει, σε αγκάλιασε ένας άγνωστος στην Ανάσταση. Στις περισσότερες δυτικές χώρες (οι ανατολικές και μεσογειακές έχουν μια άλλη φιλοσοφία) το να σε αγκαλιάσει ένας άγνωστος, έστω σε μεγάλη γιορτή, θεωρείται από αγένεια μέχρι παραβίαση "προσωπικού χώρου". Δεν πρέπει να συγχέουμε τις αγκαλιές από το ζευγάρι μας ή έναν φίλο.

Επαναλαμβάνω πάντως πως οι Έλληνες είναι γαιδούρια σε πολλά θέματα συμπεριφοράς και παιδείας, για να μη λέμε ότι παίζω το συνήγορό τους ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρήκα αυτό

Τόσο δύσκολο είναι να βρώ μια τέτοια δουλειά????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι λες βρε Τζούλια; Πας καλά; Εσένα κοντεύει να σε φάει ο Κίκης, μια σταλιά γατί, το λιοντάρι μια χαψιά θα σε έκανε για πρωινό... και δε θα μάζευες και τα δοντάκια του για κολιέ, μάλλον εκείνο θα μάζευε τα δικά σου :D Ξέρω ξέρω, είμαι Γκιόσα!:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι λες βρε Τζούλια; Πας καλά; Εσένα κοντεύει να σε φάει ο Κίκης, μια σταλιά γατί, το λιοντάρι μια χαψιά θα σε έκανε για πρωινό... και δε θα μάζευες και τα δοντάκια του για κολιέ, μάλλον εκείνο θα μάζευε τα δικά σου :D Ξέρω ξέρω, είμαι Γκιόσα!:P

:lol::lol::lol::lol::lol::up::up::up:

Ναι, μου τράβηξε μια εχτές... 1 ώρα έτρεχε αίμα.... :/:

στην Ελλάδα το κίνημα free hugs έχει ήδη δοκιμαστεί εθελοντικά στην αθήνα στην Ερμού μία ομάδα εθελοντών απο ιδιωτικό ΙΕΚ μαθητών το έκαναν και είχε και μεγάλη απήχηση!!! Το έδειξε στην πρωινή εκπομπή όμορφος κόσμος στον Αρναούτογλου στην αρχή του χρόνου και είχε και πολύ επιτυχία!!!!:up::up::up::up:

η ομαδα free hugs απο το αμστερνταμ ειχε ερθει στο τελευταιο φεστιβαλ της βαβελ εκεινοι που αγκαλιαζαν τον τυπο με το τη καρτολινα ηταν επισης ξενοι......:|
μιγιαγγιχτοι παιδοι μου οι αστικοι-ελληνες γκρρρρ

Ναι βρε

παρακμη...εδω πραγα πηγα και μιλαγα ανετοτατα σε ξενουσ κια ξενεσ χωρις κολλημα.Και λεγανε Ελληνες ηλιος θαλλασα εξω καρδια....
Ηλιος-Σε 5 χρονια χτιστηκαν 2 πολυκατοικιες μρποστα απο το σπιι μου και κει που εκλεινα τις κουρτινες διαβαζω με φως μεσημερι τωρα!
Θαλασσα-Στην Ιο νησι ε....και δεν εβλεπα ψαρακια
Εξω καρδια...καλα....ας το αφησουμε αυτο...τι να πρωτοπω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back