Η ζωή με τον Ιάσονα...

irisg

Νεοφερμένο μέλος

Η irisg αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Καλημέρα, αρχές Αυγούστου ο αδελφός μου βρήκε στον δρόμο ένα (μάλλον)μπλε ρώσικο μωρό, το οποίο μου το έφερε στο σπίτι γιατί στις μαμάς μας έχουμε τον Russel ένα Boxerακι απίθανο.

Γενικά δεν είχαμε ποτέ γάτες κ γι αυτό δεν εχω ιδέα τι κ πως πρέπει να του φερθώ.
Αρχικά κ λόγο καλοκαιριού το είχα στο μπαλκόνι, με την άμμο του το κρεβατάκι του τα παιχνίδια του, το φαγάκι του νερο κλπ.

Τωρα λόγο του οτι ο καιρός χαλάει πρέπει να το βάλω μέσα απο οτι μου είπαν.

Μου έχει περάσει απο το μυαλό αρκετές φορές να το δώσω για υιοθεσία, αλλά είναι τόσο ομορφο και καλό που δεν μου πάει.

Το θεμα είναι οτι δεν εχω αρκετό χρόνο για να ασχοληθώ μαζι του, και αυτός ήταν κ ο λόγος που σκεφτομουν να το δώσω, κ οταν με βλέπει θέλει να ειναι συνέχεια αγκαλιά μου κ να πάιζουμε. Φυσικά αυτό δεν είναι εφικτό με αποτέλεσμα να εκνευρίζομαι...
Προσπαθώ λοιπόν να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου αλλά κ εκείνο.
Ειναι 2,5 μηνών βάση εκτίμησης του γιατρού.

Εχει μάθει το "ΜΗ" ναι κ ομως... (κ ειμαι πολυ περιφανη για αυτό:up:)
Τα προβλήματα μου είναι λοιπόν τα παρακάτω.
1)Τι κάνω οταν θα πρέπει να φύγω κ να μείνει μέσα στο σπίτι μόνος...
--τον έχω αφήσει 2 φορες με ανοιχτο παράθυρο κ δεν εχει κάνει καμία ζημια η τουλάχιστον δεν εχω πάρει χαμπάρι κάτι..αλλά ήταν για λίγη ώρα.

2)Είναι αυτοκολλιτάκι, δεν κάθεται μόνος του κάπου οταν είμαι στο σπίτι να κοιμηθεί θέλει να καθεται στα πόδια μου...:hmm:
--κ του εχω το κρεβάτι του(αυτήν την στιγμή είναι κάτω απο το πληκτρολόγιο στα πόδια μου..:/:

3)Πειράζει να τον εχω στο μπαλκόνι οταν λείπω απο το σπίτι???

...οποιοδήποτε tip ειναι ευπρόσδεκτο!!!! :cool:
7426_166076739048_696029048_2544245_1940606_n.jpg

7426_166076744048_696029048_2544246_3240568_n.jpg

7426_166014999048_696029048_2543211_2116737_n.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα προβλήματα μου είναι λοιπόν τα παρακάτω.
1)Τι κάνω οταν θα πρέπει να φύγω κ να μείνει μέσα στο σπίτι μόνος...
--τον έχω αφήσει 2 φορες με ανοιχτο παράθυρο κ δεν εχει κάνει καμία ζημια η τουλάχιστον δεν εχω πάρει χαμπάρι κάτι..αλλά ήταν για λίγη ώρα.
Σε καμιά περίπτωση , συμβουλή μου, φεύγοντας μην αφήνεις το παράθυρο ανοικτό, ούτε καν στην ανάκληση.Το γατάκι σου είναι μικρούλι ακόμη και αν θυμάμαι καλά σε αυτήν την ηλικία δεν έχουν καν αίσθηση του βάθους.Οπότε φαντάσου πόσο επικίνδυνο είναι να πέσει από μπαλκόνι.:hmm:Για να είμαι ειληκρινής δεν κατάλαβα καλά την απορία σου.:hmm:Γιατί να μην μένει μόνο του στο σπίτι? Η γάτα πολύ περισσότερο από τον σκύλο, είναι ανεξάρτητη και μπορεί να μένει μόνη της για ώρες ή και μέρες(όχι πολλές βέβαια) χωρίς να της λείπει το αφεντικό της.Να θυμάσαι πάντα ότι η γάτα περισσότερο δένεται με τον χώρο που ζεί, παρά με τον ιδοκτήτη της. Βέβαια αν μένει μόνο του για πολλές ώρες πάντα καλύτερα είναι να είναι δύο, για να παίζουν μαζί.;)Το δικό σου είναι μικρούλι ακόμη και για αυτό το βλέπεις να είναι προσκολημένο πάνω σου.Συνοψίζοντας πιστεύω ότι μπορεί μιά χαρά να μένει μόνο του, αν φοβάσαι μήπως τραυματιστεί, απομάκρυνε το διακοσμητικά ή ότι άλλο πιστεύεις ότι είναι επικίνδυνο για αυτό.:)
2)Είναι αυτοκολλιτάκι, δεν κάθεται μόνος του κάπου οταν είμαι στο σπίτι να κοιμηθεί θέλει να καθεται στα πόδια μου...:hmm:
--κ του εχω το κρεβάτι του(αυτήν την στιγμή είναι κάτω απο το πληκτρολόγιο στα πόδια μου..:/:
Είπαμε είναι μικρούλι ακόμη και αποζητά την επαφή με το ανθρώπινο σώμα για να νιώθει ασφάλεια.Συνήθως αυτό θα άλλάξει(ή περιοριστεί) μόλις μεγαλώσει λίγο.;)

3)Πειράζει να τον εχω στο μπαλκόνι οταν λείπω απο το σπίτι???
...οποιοδήποτε tip ειναι ευπρόσδεκτο!!!! :cool:
Οχι,θα σε συμβούλευα, σε καμία περίπτωση, είναι πολύ επικίνδυνο για το γατάκι.:hmm:Πρέπει καταρχήν το μπαλκόνι να είναι πολύ ασφαλές και πειφραγμένο, αλλά και πάλι δεν θα στο συνιστούσα.:hmm:

Λοιπόν να σε καλωσορίσω στην μεγάλη μας γατοοικογένεια :hello:
και να σου πώ ότι ο Ιάσονας σου, είναι ένα κουκλάκι!:inlove::inlove:
Να σου ζήσει και συγχαρητήρια που το έσωσες από τον δρόμο.:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα,:)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, κ βέβαια εχω διαβάσει πάρα πολλά κ ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ήξερα κ με βοήθησαν για να αρχίσω.

Φοβάμαι να τον αφήσω μέσα μόνο του επειδή είναι λίγο ζωηρούλης σαν παιδάκι.
Βεβαια για να είμαι ειλικρινής οσες φορές είναι μέσα δεν κάνει καμία ζημιά..

Απο οσα διάβασα στο φόρουμ σκέφτηκα να πάρω άλλο ενα τωρα που είναι μικρό να εχει παρέα, απλως δεν μου είναι κ πολύ ευκολο.Είναι ομως υπο σοβαρή σκέψη.

Το μπαλκόνι είναι ασφαλες κ ετσι δεν αγχώνομαι για να πέσει απο κάτω. Πιστευω οτι έμαθε τώρα πια. φυσικά πάντα τον έχω τον νου μου..

Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τον πανέμορφο μικρούλη! (απ' ό,τι κατάλαβα σε υιοθέτησε κιόλας):P

Δεν έχω να προσθέσω πολλά σ' αυτά που σου είπε η Νίκη. Στην ηλικία του, είναι λογικό να είναι κάπως πιο προσκολλημένο επάνω σου, αν και έχω παρατηρήσει ότι τα "μοναχόγατα" είναι γενικά πιο δεμένα με τους ιδιοκτήτες τους - χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Μεγαλώνοντας θα γίνει πιο αυτάρκες.

Τις ώρες που λείπεις, μπορείς να του αφήνεις κάποια απλά παιχνιδάκια (μπαλάκια, καλαμάκια του καφέ κ.λπ.), τα οποία θα εναλλάσσεις για να μη βαριέται. Ευτυχώς, στην ηλικία του παίζει μια χαρά και μόνο του.

Επίσης, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, μπορείς να του πάρεις ένα ραβδάκι με παιχνιδάκι που κρέμεται ή ένα φακό, για να παίζεις μαζί του χωρίς να κουράζεσαι.;)

Τέλος, το μόνο που πρέπει να προσέξεις όταν το αφήνεις μόνο του είναι να μην έχει πρόσβαση σε επικίνδυνα χημικά και καθαριστικά, να είναι κλειστό το καπάκι της τουαλέτας και γενικά ό,τι θα έκανες αν είχες ένα μικρό παιδάκι.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες κι'από εμένα!!!Θα συμφωνήσω με την Niky όσον αφορά τους κινδύνους που έχει το μπαλκόνι για ένα τόσο μικρό γατάκι..Σκέψου οτι έχεις ένα μικρό παιδί,δεν θα το άφηνες χωρίς επιτήρηση κάπου που θα μπορούσε να χτυπήσει σωστα?Εγώ όταν βρήκα την Κίκα δεν είχα ιδέα από γατιά..:redface:Και το έβαλα στο δωμάτιό μου-έχει γίνει δωμάτιό της τώρα πια:P-με το φαγάκι της και το καλαθάκι της.-Άσχετο αλλά πάντα στο κρεβάτι μου κοιμάται η σκ@#$$$λα!! Μέχρι να μεγαλώσει λίγο καλό είναι να την παίρνεις αγκαλίτσα και ν'αφιερώνεις χρόνο για να παίζεις μαζί της.΄Οταν μεγαλώσει θα μπορεί άνετα να μείνει και μοναχούλα αρκεί να έχει νερό φαγάκι και την άμμο της!!Και πάλι καλώς ήρθες στην παρέα μας!:up:

Καλωσήρθατε στην παρεούλα μας!!!:):):) Ο Ιάσονας είναι ένας κούκλος, να τον χαίρεσαι!!!:P:P
Από δική μου εμπειρία μπορώ να σου πω ότι οι γάτες μου μένουν μόνες τους από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Τις περισσότερες ώρες κοιμούνται οπότε δεν τους λείπει τόσο η συντροφιά.
Στο μπαλκόνι άποψη μου είναι να μην τον αφήσεις, γιατί όπως σου είπε και η Νίκη, είναι πολύ μικρός και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να πάθει από απλή περιέργεια. Όσο για δεύτερη γατούλα, στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Δεν το μετάνοιωσα ούτε στιγμή που πήρα την Ηλέκτρα μου. Είναι παρεούλα όλη την ημέρα, παίζουν μαζί, κυνηγιούνται, κοιμούνται αγκαλίτσα.:D:D Και είναι καλύτερο να πάρεις τώρα ένα γατάκι που είναι ακόμα μικρός ο Ιάσονας γιατί θα τα βρούν πιο εύκολα μεταξύ τους. :P:P

8430_174926484048_696029048_2608413_866738_n.jpg

8524_174926774048_696029048_2608417_1249082_n.jpg

το τρελό μικρό μου,που μεγαλώνει.... αχχχχχχχ:inlove::inlove:

... όπως έχετε καταλάβει είναι όλη μέρα σε μια αγκαλιά κ κοιμάται....

πωπω..............ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΜΟΡΦΟ!!!!!!!!!!!!!!:up::up::up:.να το χαιρεσαι..........:D:D:D:D

και η δικια μου συμβουλη ειναι ΟΧΙ ΜΠΑΛΚΟΝΙ........1ον γιατι ενεχει κινδυνους.2ον τωρα το χειμωνα θα κανει κρυο και εννοειται οτι ειναι απαραδεκτο να εχουμε το γατακι μας εξω και να κρυωνει και 3ον,θα το εκλαμβανει σαν ενα ειδος τιμωριας η εξοριας.....αμαρτια δεν ειναι??....και εγω τα δικα μου συνεχεια μεσα τα εχω...το ενα μαλιστα ειναι πολυ ζωηρο...ζημια σχεδον ποτε δεν μου εχουν κανει....απλα οταν φευγω,βγαζω τις μπριζες για παν ενδεχομενο...

ειναι υπεροχος παντως...βαζε πολλες φωτο να τον.........απολαμβανουμε!!!!!!:D:D:D

Τι κούκλος που είναι ο Ιάσονας!!!:inlove::inlove::inlove:

,....σ' ευχαριστώωωωωω είναι ζουζούνος

Ειναι πολύ ζωηρούλης αλλά οχι ζημιάρης, οταν φευγω τον περιοριζω απλως στο δωματιό μου, αλλα γενικά δεν μου εχει κάνει καμία ζημιά μέχρι τώρα κ είναι στην ηλικία της διαβολιάς φαντάζομαι....

...επίσης ειναι κ πολύ φαγανός ο άτιμος κ φοβάμαι μην μου γίνει χοντρός, θα πέσει γυμναστήριο μετά:lol:

Συνημμένα

• photo (1).jpg
    photo (1).jpg
    145,4 KB · Εμφανίσεις: 29
  • photo.jpg
    photo.jpg
    117,9 KB · Εμφανίσεις: 28
Είναι μικρούλης ακόμα γι αυτό και είναι τόσο ζωηρός!!!:P:P:P Άστον να φάει όσο θέλει, μετά την στείρωση θα πρέπει να προσέξεις τις ποσότητες!!!!:):):)

Κι άλλος μπλεδούλης! :up:
Κούκλος!:inlove:

Στη πρώτη φωτογραφία είναι σαν να χαιρετάει στρατιωτικά και στη δεύτερη σου έχει παραδωθεί:lol:, Ομορφο που είναι το ζουζούνι:rolleyes::rolleyes:

Μεγάλωσε το αλητάκι μου, κ έχει γίνει ένας πολύ καλός γατουλης σε γενικές γραμμές, το μόνο "κακό" του είναι ότι στο παιχνίδι δαγκώνει.... δεν ξέρω πως κ αν μπορώ να του το κόψω, αλλά ελπίζω μεγαλώνοντας να το σταματήσει.
Γενικά είναι πολύ φιλικός κ χαδιάρης με όλους αλλά....

Συνημμένα

• IMG_0777.jpg
    IMG_0777.jpg
    203,4 KB · Εμφανίσεις: 35
  • photo1.jpg
    photo1.jpg
    177,8 KB · Εμφανίσεις: 31

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back