speri
Διάσημο μέλος
Αφου μπορεις μπραβο σου πραγματικα!!! Μακαρι να ημουν και εγω ετσι ρε γμτ...Να τα ελεγα χυμα να ηρεμουσα!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pocahontas
Δραστήριο μέλος
εγώ πιστεύω πως μπορεί ένας μη φιλόζωος να γίνει φιλόζωος
ο πατέρας μου δεν συμπαθούσε τις γάτες τις κλοτσούσε
όταν ήταν μικρός. με τους φίλους του είχε κρεμάσει μια γάτα ανάποδα
σε ένα δέντρο και της βουτούσαν λίγο το κεφάλι μέσα σε μια λίμνη
όχι όλο το κεφάλι δεν θέλαν να την πνίξουν
μετά την αφήσαν ελεύθερη.ήταν 7 χρονών λέει.
όταν πρωτοερχόταν η γκριζούλα σπίτι ήθελε να τη βγάζουμε στο μπαλκόνι
την έδιωχνε κλπ
πλέον είναι όλο αγάπες και χάδια
το ίδιο και με ένα γατάκι που βρήκα στο δρόμο
μου είπε σε 2 βδομάδες θα το αφήσεις στο δρόμο
και έχουν περάσει 2 μήνες.
πιστεύω πως μπορεί κάποιος μη φιλόζωος να αλλάξει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nasia16655
Νεοφερμένο μέλος
Κάθε φορά που μπαίνω στο σπίτι και έρχονται οι γάτες μου να με καλωσορίσουν,
κάθε φορά που κάθονται πάνω μου για να τις χαϊδέψω νιώθω μια ανείπωτη γαλήνη και χαρά.
Λυπάμαι αφάνταστα τους ανθρώπους που δεν έχουν πάρει τρυφερότητα από ένα ζώο ποτέ στην ζωή τους,
γιατί είναι κολλημένοι.. γιατί είναι υπερβολικοί… γιατί έτσι τους έμαθαν…
Πολλοί γονείς δυστυχώς αντί να μαθαίνουν τα παιδία τους να σέβονται και να αγαπάνε τα ζώα τα μαθαίνουν να τα φοβούνται και να τα κακομεταχειρίζονται.
Δεν συγχωρώ ποτέ έναν άνθρωπο που δεν σέβεται τα ζώα, το να μην τα συμπαθείς είναι δικαίωμα σου αλλά είσαι υποχρεωμένος να τα σέβεσαι.
Επίσης δεν πρόκειται να απολογηθώ ή να δικαιολογηθώ σε κανέναν που έχω γάτες σπίτι μου (ή οποιοδήποτε άλλο ζώο), σε όποιον αρέσει…. Έτσι απλά και ήρεμα.
bobo
Νεοφερμένο μέλος
Εκει βρισκεται το μεγαλειο των ζωων,στην ανιδιοτελεις αγαπη που σου προσφερουν.Και δεν θα τη βρεις σε καμια ανθρωπινη σχεση,ουτε καν στη σχεση γονιου με παιδι,σε ολες τις ανθρωπινες σχεσεις υπαρχει ενα ειδος ιδιοτελειας.
marina289
Περιβόητο μέλος
Παιδιά,εγώ δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να εξηγήσω...Να εξηγήσω τα αυτονόητα;;;;;;Oχι....προσπάθησε να εξηγήσεις στους φίλους σου ότι δεν έχουν κάτι κακό
οι γάτες και γενικά τα ζώα και ούτε είναι άρρωστα
αν εξακολουθούν να πιστεύουν τα ίδια άστους να λένε
προφανώς δεν αγάπησαν και δεν αγαπήθηκαν ποτέ από κάποιο ζώο
και δε ξέρουν τι ευλογία είναι να σου συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Μασημένη τροφή δεν δίνω σε ανθρώπους 30 χρ. εώς 60-είναι το ηλικιακό target group που μπαίνει στο σπίτι μου- και θεωρώ δική τους έλλειψη που δεν έχουν επεξεργαστεί το μέσα τους σ'αυτό το θέμα....και δική τους υποχρέωση στην τελική...Αν και δεν το θεωρώ τόσο θέμα εκμάθησης..όσο ο θεωρώ θέμα αυθόρμητου συναισθήματος.
Σε ένα παιδί ,ναι,θα μπω στην διαδικασία να εξηγήσω,θα το ρωτήσω πχ με όμορφο τρόπο γιατί τραβάει την ουρά της γάτας μου κτλ,θα του εξηγήσω ότι τα γατάκια έχουν και αυτά συναισθήματα όπως εμείς ,και μπλα μπλα μπλα.......Πολλές φορές τα έχω πάρει στο κρανίο από μικρούς επισκέπτες που βασανίζουν τα γατούλια μου...με τους γονείς βασικά,όχι με τα παιδιά, ...απορώ και τα παίρνω ,που περα βρέχει,ούτε παρατήρηση ούτε τίποτα....
Απλά βγάζω συμπεράσματα,αθόρυβα και σιωπηλά...
Το σπίτι μας είναι ο δικός μας παράδεισος,και το διαμορφώνουμε όπως εμείς γουστάρουμε...και σ'όποιον αρέσει!
Ότι κρεμιούνται κουδούνια,σιγά το νέο...Περισσότερα σ'αυτόν που έχει 3 γάτες,αντί για μία!...Περισσότερα σ'αυτόν που είναι ανύπαντρος,ή χωρίς παιδιά,αλλά με γάτα-ες,απ'ότι στον παντρεμένο, με παιδιά και γάτα-ες!...Υπάρχουν χαζά στερεότυπα...

Ξέρω όμως ανθρώπους,που νόμιζαν ότι δεν γουστάρουν τις γάτες,επειδή έτσι τους είχε κάτσει...Και όταν γνώρισαν και είδαν στο σπίτι μου τί εστί γάτα,το πιστεύετε ότι ψάχνονται να πάρουν γάτα;;;Συνειδητά πλέον,και ξέροντας τί εστί γάτα,όχι σαν επιπόλαια παρορμηση...Πολλοί δεν ξέρουν και υιοθετουν απόψεις χωρίς να ξέρουν!
Όσο για το αν είναι θέμα παιδείας ή περιοχής....πιστεύω ότι έχει να κάνει με τον καθένα προσωπικά,χωρίς ιδιαίτερες γενικεύσεις...Και κάτι που ίσως σας ακουστεί παρωχημένο...
..πιστεύω ότι σε κάποιο βαθμό οι άνθρωποι γεννιούνται...Ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσετε... Η μητέρα μου γεννήθηκε και μεγάλωσε σε χωριό,με γάτες,σκύλους,κοτέτσι κτλ...Από μία αμόρφωτη-όσον αφορά γνωστικό επίπεδο-,αλλά πολύ φιλόζωη μητέρα...Είχε δηλαδή όλες τις ¨προδιαγραφές¨ να γίνει φιλόζωη με τα όλα της!
Η μητέρα μου ,θα το πω απλά,δεν γουστάρει τα ζώα...Γίνεται έξαλλη φυσικά ,με φαινόμενα κακοποίησης ζώων,και τα κατακρίνει,αλλά συγχρόνως,δεν θέλει πολλά-πολλά...
...Είχαμε 20 χρονια σκύλο,ένα υπέροχο κόλεΪ,και την είχα δει ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φορές να το χαΪδεύει,και αυτές σε φάση πένθους,που ένιωσε ότι ο σκυλάκος κουλουριαζόταν στα πόδια της και ένιωθε τον πόνο της.Ο αδελφός της,μεγαλωμένος στο ίδιο περιβάλλον από την ίδια μάνα, τρελλά φιλόζωο άτομο....Τον έψαχνε η γιαγιά μου μικρό,και εκείνος ήταν χωμένος στο ...κοτέτσι και καθόταν με τις κότες ώρες ατέλειωτες...
Εγώ από τότε που με θυμάμαι ,κουβαλούσα σπίτι κρυφά ή φανερά ώσπου να το πάρει χαμπάρι η μαμά,όόό,τι τετράποδο έβρισκα στο δρόμο...Νιώθω ότι γεννήθηκα με αυτό το συναίσθημα...Ο αδελφός μου το ίδιο...Θέλω να πω ότι δεν γαλουχηθήκαμε να αγαπάμε τα ζώα,η μητέρα μου έβλεπε γάτα και πάθαινε παράκρουση !¨βρώμικο!Θα κολλήσετε αρρώστειες!Ψείρες!¨...δεν ξέρω,ήταν μάλλον στο dna μας!Ή στην διακριτική μας ευχέρεια να ¨δουλέψουμε¨ τον εαυτό μας όπως θεωρούσαμε εμείς καλύτερο,και να πάμε ένα βήμα μπροστά.....
Πολλά είπα...!!!!!Πάντως άτομα που δεν αγαπάνε τα ζώα....sorry που θα το θέσω έτσι,τα θεωρώ ¨ ελλειπή ¨ σε ένα μεγάλο κεφάλαιο...
Όσους κακοποιούν ζώα,πολύ απλά,τα θεωρώ ψυχιατρικά περιστατικά,που την λέξη αγάπη μόνο σε λεξικό μπορεί να την βρούν ,γιατί δεν την έχουν νιώσει,δεν την έχουν λάβει,και αυτή η πηγή μέσα τους έχει στερέψει......

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
κουμπαρα συμφωνω βασικα,απολυτα μαζι σου...με εχεις καλυψει.Και εγω στο σπιτι μου,δεν υπαρχει καμια περιπτωση να κατσω να εξηγησω τα αυτονοητα...οποιος θελέι..αλλιως δεν τον θελω εγω....

mickey mouse
Διάσημο μέλος
Μαρίνα +++++++++++++++
τα είπες όλα
και τα είπες τέλεια!!!
Nasia16655
Νεοφερμένο μέλος
Και όπως έχω πει και πιο πριν, συγχωρήστε με που επαναλαμβάνομαι αλλά το θεωρώ πολύ σημαντικό...
Είναι δικαίωμα του καθενός να συμπαθεί ή όχι τα ζώα αλλά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του να τα σέβεται...
και αν στο σπίτι μου κάποιος δεν σέβεται τα ζωάκια που έχω σημαίνει ότι δεν σέβεται κ εμένα!
Pocahontas
Δραστήριο μέλος
έχεις δίκιο μαρίνα
τελικά αν δεν γνωρίσει κάποιος γάτα
δε μπορεί να καταλάβει...
θυμάμαι που προσπαθούσα να εξηγήσω σε μια γνωστή μου
ότι οι μαύρες γάτες δεν έχουν διαφορά με τις υπόλοιπες και δεν είναι διαβολικές
και δεν πρέπει να τις κλοτσάει.
ωω θέε μου μόνο που το θυμάμαι.
marina289
Περιβόητο μέλος
Άντε να εξηγήσεις πχ σε κάποιον που δεν έχει ερωτευτεί,τί είναι έρωτας...θ'αρχίσεις να του λες...¨είναι ένα συναίσθημα που σου κόβονται τα γόνατα,σε πιάνει ταχυπαλμία και ταχυκαρδία όταν βλέπεις τον άλλο,σου κόβεται η όρεξη,νιώθεις πεταλουδίτσες στο στομάχι σου,είσαι αφηρημένη....¨...θα καταλάβει;;;Σαν ασθένεια θα το πάρει και θα πει ¨ααα,έτσι είναι;;;;ευχαριστώ ,δεν θα πάρω!¨

Το να ζεις με γάτα ,επίσης πιστεύω πως αν δεν το βιώσει κάποιος,δεν πα να του λες και να του περιγράφεις;;; Δεν μπορεί να ξέρει ,ούτε καν να φαντάζεται...
...αυτοί χάνουν!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pocahontas
Δραστήριο μέλος
πολύ ωραίο παράδειγμα

τουλάχιστον μην τα χτυπάς αν δε σαρέσουν
μην τα φολιάζεις μην τα κακοποιείς
δεν σε υποχρεώνει κανείς να τα αγαπάς
αλλά σε υποχρεώνουμε να μην τα κακομεταχειρίζεσαι.
αυτό είναι το χειρότερο.
τέσπα ας μην κάνω spam
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool