James T. Kirk
Νεοφερμένο μέλος
Είναι η πρώτη φορά που γράφω μια και μόλις σήμερα έγινα μέλος
Προχτές το βράδυ με πήρε τηλέφωνο η γυναίκα μου λέγοντας μου ότι ακούει ένα γατάκι να κλαίει(περίπου 3-4 εβδομάδων ) αλλά δεν μπορούσε να το βρει .φεύγω λοιπών από τη δουλειά και μετά από λίγη ώρα το βρήκα κάτω από ένα έπιπλο που έχω στη σκάλα της εισόδου . τώρα το πώς βρέθηκε εκεί είναι άγνωστο . το γατάκι ήταν με τα μάτια κλειστά ολοπριστα γεμάτο τσίμπλες και συνέχεια φταρμιζότανε με πολλές αραιές μύξες ενώ βρυχαλιζε αρκετά .επειδή δεν μπορούσα να το βλέπω σε αυτή τη κατάσταση το πήγα σε ένα κτηνίατρο που μου είπε ότι είναι σε κακή κατάσταση υποσιτισμένο (σκελετός στην ουσία)και πάσχει από ίωση του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος .
Σας φάρμακα μου έδωσε ένα κτηνιατρικό φάρμακο αντίστοιχο του αουγκμεντιν και σταγόνες ντοπρεξ συν μια τροφή royal canin recovery . το γατάκι δεν τρωι έτσι του δίνω την τροφή με σύριγγα σήμερα είναι λίγο πιο καλά άλλα τα ματάκια του αν και τα μισάνοιξε( και όχι για όλοι την ώρα ),είναι ακόμη σε άσχημη κατάσταση οπότε ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορώ να κάνω κάτι ακόμα στο γατάκι μια και δεν μπορώ να το βλέπω έτσι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος

Το μόνο που έχω να προσθέσω σε όσα ήδη κάνεις είναι να του καθαρίζεις λίγο τα ματάκια και τη μυτούλα, αν συνεχίζουν να έχουν εκκρίσεις. Πάρα πολύ απαλά και προσεκτικά, με λίγη αποστειρωμένη γάζα που θα τη βρέχεις με φυσιολογικό ορό. Αν οι εκκρίσεις, ειδικά στα ματάκια, έχουν ξεραθεί και σκληρύνει, ακουμπάς τη βρεμένη γάζα επάνω τους για λίγο σαν κομπρέσα για να μαλακώσουν και μετά με απαλές κινήσεις τις απομακρύνεις.
Ελπίζω να τα πάει καλά το γατάκι, μπράβο σας για την προσπάθεια!
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Ένα μεγάλο μπράβο κι από μένα που φροντίζετε το γατάκι!ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορώ να κάνω κάτι ακόμα στο γατάκι μια και δεν μπορώ να το βλέπω έτσι

Όπως είπαν και τα κορίτσια, κάνεις αυτά που κάνεις και περιμένεις... λογικά, όπου να 'ναι θα αρχίσει να φαίνεται αποτέλεσμα. Μη σας παίρνει από κάτω που το βλέπετε έτσι. Είναι ήδη πολύ σημαντικό το ότι ενδιαφερθήκατε και το φροντίζετε. Θέλει λίγη υπομονή κι επιμονή. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και μάλιστα γρήγορα!

Επίσης, συγχαρητήρια για το nick!

Συνημμένα
James T. Kirk
Νεοφερμένο μέλος
το γατάκι είναι στα πόδια του και έχει αρχίσει να παίζει να πηδά και να τσαφουνα υποθέτω καλό σημάδι έτσι??
τα μάτια θέλουνε πολύ δουλειά ακόμα αλλά πλέον είμαι πιο πολύ αισιόδοξος
James T. Kirk
Νεοφερμένο μέλος
Επίσης, συγχαρητήρια για το nick!![]()
όπως κατάλαβες είμαι φανατικώς του star trek σε σημείο αρρώστιας.
εχω όλες τις ταινίες όλα τα επεισόδια και γενικά ότι έχει βγει με την ονομασία αυτή
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Α, μπα, εγώ προσωπικά καθόλου δεν το κατάλαβα!όπως κατάλαβες είμαι φανατικώς του star trek σε σημείο αρρώστιας.
εχω όλες τις ταινίες όλα τα επεισόδια και γενικά ότι έχει βγει με την ονομασία αυτή

Όσο για το γατάκι, τα νέα είναι πολύ καλά. Φαίνεται πως πήρε τ' απάνω του. Σε λίγο θα χοροπηδάει και δεν θα το προλαβαίνετε!
Είναι και όμορφο το άτιμο, φτου, σκόρδα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
James T. Kirk
Νεοφερμένο μέλος
και πριν από λίγο έκανε και για πρώτη φορά τσισα και κακά του .
μέχρι στιγμής το ταΐζω 4 φορές την ημέρα με την τροφή που μου έδωσε ο κτηνίατρος τη roayal canin recovery με σύριγγα και μετά από λίγο του δίνω νερό πάλι με τη σύριγγα και πραγματικά κάνει θαύματα .επίσης 2 φορές την ημέρα synulox αντιβίωση και 3 κολλύριο tobrex
το φτέρνισμα σταμάτησε απλά τα μάτια μένουν ακόμα και πιστεύω όλα θα πάνε καλά

αα τέλος θα ήθελα να ρωτήσω ποια τα επόμενα βήματα δηλαδή θέλει κάτι για τα σκουλήκια ?? αποπαρασιτοση ??? εμβόλια??? έχω βλέπετε και 2 παιδιά στο σπίτι ένα αγοράκι 2 και ένα κοριτσάκι 4 χρονών και έχουν ξετρελαθεί με το γατί και μέχρι στιγμής τα κρατώ μακριά αλλά για πόσο?
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Ωραία!πραγματικά σήμερα άλλο γατάκι για κάποιο λόγο όταν ήρθα ήταν λες και έκανε μπάνιο γυάλιζε !!!!!
και πριν από λίγο έκανε και για πρώτη φορά τσισα και κακά του .
μέχρι στιγμής το ταΐζω 4 φορές την ημέρα με την τροφή που μου έδωσε ο κτηνίατρος τη roayal canin recovery με σύριγγα και μετά από λίγο του δίνω νερό πάλι με τη σύριγγα και πραγματικά κάνει θαύματα .επίσης 2 φορές την ημέρα synulox αντιβίωση και 3 κολλύριο tobrex
το φτέρνισμα σταμάτησε απλά τα μάτια μένουν ακόμα και πιστεύω όλα θα πάνε καλά
![]()
Εγώ θα πρότεινα να δοκιμάσεις να του δώσεις Recovery και σε μπολάκι. Η Recovery είναι μαλακή κι ίσως να μπορεί να τη φάει σιγά-σιγά και μόνο του.
Κι όταν ο γιατρός πει πως "φτάνει πια η Recovery", να του πάρετε μια καλής ποιότητας τροφή, ειδική για γατάκια.
Θα λάμπει σε λίγο το πιτσιρίκι, θα λάμπει!Zbeebz, φανατική Σποκική

James T. Kirk
Νεοφερμένο μέλος
Live long and prosper!!!!!!Ωραία!
Zbeebz, φανατική Σποκική![]()
ιβανα
Επιφανές μέλος
α τέλος θα ήθελα να ρωτήσω ποια τα επόμενα βήματα δηλαδή θέλει κάτι για τα σκουλήκια ?? αποπαρασιτοση??? εμβόλια??? έχω βλέπετε και 2 παιδιά στο σπίτι ένα αγοράκι 2 και ένα κοριτσάκι 4 χρόνο και έχουν ξετρελαθεί με το γατί και μέχρι στιγμής τα κρατώ μακριά αλλά για πόσο?
καλησπερα κ μπραβο για τη φιλοζωια σας..

αποπαρασιτωση εσωτερικη καλο ειναι να του κανεις, ειτε με χαπακι ειτε με παστα, θα σου πει ο γιατρος σου. αλλα και εξωτερικη για ψυλλους π.χ αν τυχον εχει

τα εμβολια εμενα η γιατρος μου ηταν καθετη να ΜΗΝ τα κανει αν δεν περναγε πρωτα η ρινοτραχειτιδα. θα στειλεις το γατι ακομα περισοοτερο...
δεν παθαινουν τα παιδακια σου κατι αν το γατι εμβολιαστει αργοτερα...ετσι κι αλλιως τα εμβολια προστατευουν τις γατες απο τις ασθενειες των γατων, εμας δε μας αφορουν ....
επισης καλο θα ηταν να δει λιγο τα αυτια του, πολλα αδεσποτακια εχουν ψωρα η αλλα παρασιτα..αυτα απο εμενα

περαστικα

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Το αυτόν επιθυμώ και δι' υμάς, συναισθηματικέ γήινε!Live long and prosper!!!!!!

Αλλά ΚΑΙ για το γατάκι φυσικά, να μην ξεχνιόμαστε!
kounelaki
Περιβόητο μέλος
!Οπως θα ειδες και επαε στο site συντεκνε οι περισσοτεροι(να μην πω ολοι) εχουμε τα γατια μας μεσα,ειτε εχουμε παιδια,ειτε οχι.Μην το αφησεις εξω οντε γινει καλα γιατι εκτος απο τους δικους του κινδυνους θα ειναι χειροτερα και για σας.Ενα γατακι που ζει μεσα-εξω φερενει μυκητες κτλ στο σπιτι και φανταζομαι τα παιδακια σου δεν θα θελουν ενα γατι στην αυλη τους που να μην μπορουν να το χαιδευουν!
Και οσο για τα παιζακια σου μη φοβασαι καθολου,δεν υπαρχει ασθενεια που μεταδιδεται απο ζωο στον ανθρωπο(αν δεν το φαει
) εκτος απο λυσσα που εχει εξαφανιστει απο τη χωρα μας εδω και 40 χρονια και τα γατακια κανουν υποχρεωτικα εμβολιο γιαυτο και εκτος απο παρασιτα.Το τοξοπλασμα ειναι τρομοκρατια
και αν το περασει καποια εχει αντισωματα και δεν υπαρχει φοβος για την εγκυμοσυνη!
Αυτα απο μενα χαροτο
και παλι συγχαρητηρια!

aretha
Περιβόητο μέλος
Για τις αποπαρασιτώσεις και τους εμβολιασμούς δες εδώ. Όπως όμως σου είπαν ήδη πιο πάνω, ίσως να χρειαστεί να περιμένετε λίγο για τα εμβόλια, επειδή το γατάκι έχει καταπονημένη υγεία. Οι αποπαρασιτώσεις όμως (εσωτερική για τα σκουλικάκια και εξωτερική για τους ψύλλους) μπορούν και πρέπει να γίνουν άμεσα, θα το βοηθήσουν να πάρει τα πάνω του.α τέλος θα ήθελα να ρωτήσω ποια τα επόμενα βήματα δηλαδή θέλει κάτι για τα σκουλήκια ?? αποπαρασιτοση ??? εμβόλια???
Για τα παιδάκια μην ανησυχείς, μόνο καλά έχουν να αποκομίσουν από τη σχέση τους με το γατάκι. Όσο είναι ακόμα αρρωστούλικο, καλό θα είναι να πλένουν τα χέρια τους πριν το πιάσουν και μετά, για την προστασία τόσο των ίδιων όσο και του γατιού.

Έχεις δοκιμάσει να το ταϊσεις χωρίς σύριγγα; Βάλε λίγο recovery στο δάχτυλό σου και δώστου το να το πιπιλίσει. Λογικά, θα πρέπει ν'αρχίσει να τρώει μόνο του σιγά σιγά.
Μπράβο σας και πάλι! Πάντα τέτοια καλά νέα!

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Και κάτι ακόμα για τα παιδάκια. Αυτή τη στιγμή, βλέποντας εσάς να φροντίζετε και να νοιάζεστε το γατάκι, παίρνουν ένα τέλειο μάθημα εφαρμοσμένης καλοσύνης...Για τα παιδάκια μην ανησυχείς, μόνο καλά έχουν να αποκομίσουν από τη σχέση τους με το γατάκι. Όσο είναι ακόμα αρρωστούλικο, καλό θα είναι να πλένουν τα χέρια τους πριν το πιάσουν και μετά, για την προστασία τόσο των ίδιων όσο και του γατιού.![]()

Κι άσε τον Σποκ να λέει. Καλό είναι αυτό!

christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλη αναρρωση στο ψιψινι.Βαλε και καμια φωτογραφια να το χαρουμε.Πανεμορφο ειναι.Βρειτε του και ονοματακι 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool