Η μαύρη γάτα φέρνει ΚΑΛΟτυχία!

strayshelp

Δραστήριο μέλος

Η strayshelp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και μας γράφει από Τσεχία (Ευρώπη). Έχει γράψει 619 μηνύματα.
Για κάποιους αποτελεί σύμβολο του Σατανά, για άλλους σκέτη καντεμιά, αλλά υπάρχουν και αυτοί που τη θεωρούν γουρλίδικη.
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Σε μια προσπάθεια να ανεβάσουμε τη ζήτηση της μαύρης γάτας (που κυκλοφορεί σε χιλιάδες στους ελληνικούΣ δρόμους), θα επιμείνουμε στην αγγλική άποψη, πως η μαύρη γάτα είναι γουρλού. [/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Για πολλά χρόνια, οι άνθρωποι στη Μεγάλη Βρετανία πίστευαν, ότι αν μια μαύρη γάτα εμφανιστεί ξαφνικά στο δρόμο σας ή μπει στο σπίτι σας, αυτό σημαίνει καλοτυχία. Μέχρι να έρθουν οι Αμερικάνοι, με τις προκαταλήψεις και το σινεμά και να ανατρέψουν την κατάσταση. Ας δούμε τις πηγές καλοτυχίας:[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Πηγή 1: Αρχαία Αίγυπτος
[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν, ότι η γάτα φέρνει ευτυχία στο σπίτι όπου ζει και στους ανθρώπους που τη φροντίζουν. Φυσικά στην πραγματικότητα, τις γάτες τις είχαν για να ελέγχουν τον πληθυσμό των τρωκτικών, όμως χάρη σε αρκετές ιστορίες, ο θετικός ρόλος των γατών μεγάλωσε και έγινε κάτι απόλυτο. Οι επιγραφές πάνω στους αρχαίους τάφους έλεγαν «καθημερινά η γάτα μας δίνει ζωή, ευτυχία και υγεία». Αυτή η αρχαία παράδοση διατηρήθηκε μέσα από τους αιώνες, ακόμη και κατά την περίοδο που η Χριστιανική Εκκλησία καταδίωκε τις γάτες ως «υπηρέτες του σατανά».[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]
29black20cat2ob0.jpg

[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Πηγή 2: Μεσαίωνας
[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Την περίοδο του Μεσαίωνα οι άνθρωποι μισούσαν τις «γάτες-σατανάδες» και τις φοβόντουσαν. Εκείνη ακριβώς την εποχή γεννήθηκε μια θαυμάσια άποψη που σύντομα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής: Αν η γάτα είχε βρεθεί στο δρόμο σου και δε σου συνέβη τίποτα κακό, τότε αυτό σήμαινε ότι ήσουν τυχερός. Έτσι, προέκυψε η συσχέτιση μεταξύ της γάτας και της καλοτυχίας. Αν η γάτα έρθει στο σπίτι σου και τη φροντίσεις, κερδίζεις την εύνοια του σατανά και προστατεύεσαι από την οργή του. Για τη φροντίδα αυτή της γάτας κερδίζεις σε αντάλλαγμα καλοτυχία και όχι την οργή του σατανά, ο οποίος δε θα σε ταλαιπωρήσει.[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Πηγή 3: Έρωτας
[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Μια Αγγλική παροιμία λέει: «Αν υπάρχει μια μαύρη γάτα στο σπίτι σου, οι εραστές θα βρίσκονται πάντα εκεί». Εδώ, η γάτα παίζει το ρόλο ενός συμβόλου σεξουαλικής έλξης. Κατά τη διάρκεια του οίστρου της προσελκύει πληθώρα γατών, γι’ αυτό και το σπίτι όπου ζει θεωρείται το μέρος όπου κάθε θηλυκό θα είναι δημοφιλές στους άντρες.
[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Το μαύρο, στις περιπτώσεις αυτές, θεωρείται τυχερό χρώμα, όμως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Αμερική, συμβαίνει το τελείως αντίθετο: η άσπρη γάτα είναι που φέρνει καλοτυχία και η μαύρη μπελάδες. Αυτή η άποψη συνδέεται με το γεγονός, ότι στα χρόνια των πρωτοπόρων, των πρώτων αποίκων, η μαύρη γάτα συσχετιζόταν με το σατανά, σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση. Αντίθετα, θεωρούσαν την άσπρη γάτα ως σύμβολο της δύναμης του φωτός κατά του σκότους και γι’ αυτό την έβλεπαν ως το απόλυτο σύμβολο καλοτυχίας.[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Ακόμη και σήμερα στη χώρα μας, πολλοί άνθρωποι είναι προληπτικοί ως προς τις μαύρες γάτες. Αρκετοί δεν το συζητάνε καν να πάρουν μια μαύρη γάτα στο σπίτι τους, ενώ κάποιοι «φτύνουν τον κόρφο τους» και σταυροκοπιούνται όταν τύχει να βρεθεί στο δρόμο τους μαύρη γάτα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ
[/FONT]

ΠΗΓΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΑΒ,ΜΕΡΟΣ ΝΙΑΟΥ

https://www.gavmagazine.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=301&Itemid=53
[/FONT]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι λέτε παιδιά εμένα η Νίνα μου το πανθηράκι μου μου πρόσφερε μέχρι τέλους 9 χρόνια καλοτυχίας και ευτυχίας. :greycat: Δεν θα την άλλαζα με όλα τα χρώματα του κόσμου:greycat::greycat::greycat:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και μένα η Molly μου...Εχουμε χάσει πια το λογαριασμό πόσο είναι...14?20???

Εκτός απ' την Αρήθα μου :inlove: έχω κι άλλο μαύρο γούρι: τον Λούθηρο, που φέτος θα κλείσει τα 10 και μένει με τη μαμά μου. Είναι το πιο χαδιάρικο γατί που έχω γνωρίσει, αν μπορούσε να κάθεται 24 ώρες το 24ωρο σε μια αγκαλιά, θα ήταν η καλύτερή του! :greycat:
Να τος:

Συνημμένα

• louthiros.JPG
    louthiros.JPG
    13,2 KB · Εμφανίσεις: 149
ααααααααχ ο Λούθηρος, περιμένουμε και τον Κλάκη...:lol::lol:

· Μία προκατάληψη των Γάλλων λέει ότι αν δούνε μία μαύρη γάτα σε διασταύρωση πέντε δρόμων, όποιος την ακολουθήσει θα βρει ένα θησαυρό.
· Μία σκοτσέζικη παροιμία λέει ότι αν μία μαύρη γάτα φτάσει στο σπίτι σας θα σας χαρίσει μακροζωία.

· Στην Ιαπωνία πιστεύουν ότι οι μαύρες γάτες βοηθούν στη θεραπεία από διάφορες αρρώστιες και ιδιαίτερα στα παιδιά.

· Οι Σκανδιναβοί προσφέρουν μαύρα γατάκια για γαμήλιο δώρο σαν σύμβολο τύχης και αιώνιας αγάπης.:happy:

· Στην Κίνα όλες οι γάτες θεωρούνται σύμβολα τύχης και χαράς. Πιστεύουν ότι το βλέμμα της μαύρης γάτας διώχνει το κακό πνεύμα του διαβόλου, και όχι μόνο οι μαύρες.

ααααααααχ ο Λούθηρος, περιμένουμε και τον Κλάκη...:lol::lol:
Αν και off topic, αφού δεν είναι μαύροι, ορίστε και τα υπόλοιπα 2/3 της γατοαγέλης.
Κλάκης (εκ του Ηρακλής) σε νωχελική πόζα χαϊδολογήματος και Μήτσος, σε φυσιολατρικό στιγμιότυπο:

Συνημμένα

• klakis.jpg
    klakis.jpg
    97,8 KB · Εμφανίσεις: 107
  • mitsos.jpg
    mitsos.jpg
    130,2 KB · Εμφανίσεις: 112
Εκτός απ' την Αρήθα μου :inlove: έχω κι άλλο μαύρο γούρι: τον Λούθηρο, που φέτος θα κλείσει τα 10 και μένει με τη μαμά μου. Είναι το πιο χαδιάρικο γατί που έχω γνωρίσει, αν μπορούσε να κάθεται 24 ώρες το 24ωρο σε μια αγκαλιά, θα ήταν η καλύτερή του! :greycat:
Να τος:

Ο Λούθηρος είναι αφασία! :inlove::inlove:
Όμως δεν μπορώ να αποφασίσω αν το βλέμμα του είναι σατανικό ή κομμάτι χμ... ηλίθιο. (σόρι, δεν άντεξα!):P:P

Ηλίθιο είναι Ρούλα!! :lol: Αλλά τον αγαπάμε... :rolleyes:

Θα ήθελα κ εγώ να ενισχύσω την παραπάνω άποψη για τις μαύρες γάτες. Οι γάτες Κοράτ ονομάζονατι στη Ταυλανδέζικα (από όπου κ κατάγονται) σι-σάβατ εξαιτίας της φήμης της ότι φαίρνει σ' αυτόν που την υιοθετή καλή τύχη.Επίσης είναι το πιο δημοφιλές δώρο για τους νεόνυμφους, αλλά κ παλαιότερα λέγεται ότι τις χρησιμοποιούσαν σε τελετές για την πρόκληση βροχής. Πάντως ανεξάρτητα απ' όλα αυτά κ μονο ότι το λένε οι Αμερικάνοι αυτό είναι αρκετό να καταλάβει κανείς το πια είναι η πραγματικότητα

Δεισιδαιμονιες... Μια μαυρη γατουλα ειναι συνηθως γυαλιστερη.. εχει συνηθως λαμπερο βλεμμα... ;) δικαιο να τη ζηλευουν πολλοι ;);););)

εγω τις βρισκω "αρχοντισσες" και οπως ελεγε η γιαγια μου ( Ιταλιδα ηταν) μια μαυρη γατα στο σπιτι διωχνει ολα τα κακα πνευματα...

φιλικα
κατερινοφρουφρουδενια

οι μαύρες γάτες έχουν το πιο λαμπερό τρίχωμα και τις θεωρώ πολύ γουρλούδες..:Dεμένα γενικά με συμφέρει να έχω μαύρη γάτα (όλα τα ρούχα μου σχεδόν είναι μαύρα οπότε όταν μαδάει δε φαίνονται οι τρίχες στα ρούχα και δεν ακούω χαζά σχόλια από τους άλλους..οπότε την παίρνω όσες αγκαλιές θέλω.....:Pκουλή δικαιολογία αλλά έτσι είναι:P)
να και η ηλέκτρα μου!!:inlove::inlove::inlove::kiss::kiss:

Δωράκι!

Ένα screensaver για όσους έχουν ή αγαπούν τις μαύρες γάτες.:greycat:

Συνημμένα

• free-kitten-butterfly.jpg
    free-kitten-butterfly.jpg
    7,7 KB · Εμφανίσεις: 92
· Μία προκατάληψη των Γάλλων λέει ότι αν δούνε μία μαύρη γάτα σε διασταύρωση πέντε δρόμων, όποιος την ακολουθήσει θα βρει ένα θησαυρό.
· Μία σκοτσέζικη παροιμία λέει ότι αν μία μαύρη γάτα φτάσει στο σπίτι σας θα σας χαρίσει μακροζωία.

· Στην Ιαπωνία πιστεύουν ότι οι μαύρες γάτες βοηθούν στη θεραπεία από διάφορες αρρώστιες και ιδιαίτερα στα παιδιά.

· Οι Σκανδιναβοί προσφέρουν μαύρα γατάκια για γαμήλιο δώρο σαν σύμβολο τύχης και αιώνιας αγάπης.:happy:

· Στην Κίνα όλες οι γάτες θεωρούνται σύμβολα τύχης και χαράς. Πιστεύουν ότι το βλέμμα της μαύρης γάτας διώχνει το κακό πνεύμα του διαβόλου, και όχι μόνο οι μαύρες.
Αααα.....Δεν τα ηξερα αυτα!!!Ποπο σε αυτες τις χωρες καθε σπιτι θα εχει και απο μια γατα!Ουαου......!!!!!:D:D:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back