Η νοημοσύνη της γάτας

Μυρτω4038

Διακεκριμένο μέλος

Η Νίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.967 μηνύματα.
Αντιγράφω από ένα ενδιαφέρον γατοβιβλίο που διαβάζω αυτόν τον καιρό
"Γάτες -μάθε τα πάντα γι' αυτές" του Δρ. Bruce Fogle από τις εκδόσεις ΣΚΑΙ-Βιβλίο. σελ 227 :)
Μορφές μοναδικής ευφυίας
Παρότι οι γάτες(σε σύγκριση με τους σκύλους,τα γουρούνια ή τα πρωτεύοντα θηλαστικά) δεν είναι ιδιαίτερα καλές στο να βγαίνουν από διλλήματα ή να τα καταφέρουν σε πολύπλοκες καταστάσεις, πολλοί ιδιοκτήτες γάτας νιώθουν πως διαθέτουν ένα είδος ψυχικής εφυίας: ότι προαισθάνονται κάτι που πρόκειται να συμβεί ή ότι βλέπουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε να δούμε.Κι ενώ οι περισσότερες αποδείξεις για αυτό το είδος των ψυχικών ικανοτήτων είναι αστείες, υπάρχει ωστόσο έγκυρη επιστημονική απόδειξη ότι οι γάτες διαθέτουν ανώτερη αίσθηση της κατεύθυνσης. Αυτό θα μπορούσε ίσως να συνδέεται με τα μικροσκοπικά ίχνη σιδήρου στον εγκέφαλό της, τα οποία και επιτρέπουν στη γάτα να προσανατολίζεται με βάση το μαγνητικό πεδίο της Γης.:)
Πως σκέφτονται οι γάτες
Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι οι γάτες σκέφτονται μέσω των εικόνων και της ανάκλησης οσμών και ήχων.Έχει αποδειχθεί ότι τα μικρά γατάκια μαθαίνουν ευκολότερα μέσω της παρατήρησης. Για παράδειγμα αυτά αυτά τα οποία είχαν παρατηρήσει τη μητέρα τους να κυνηγάει και να σκοτώνει ποντίκια, γίνονται καλύτεροι κυνηγοί.:)
Τα όνειρα της γάτας
Η γάτα στον ύπνο της τεντώνει κάποιες φορές τα πόδια της, κουνάει τα μουστάκια της ή χτυπάει την ουρά της ή νιαουρίζει ακόμα.Η γάτα τότε βρίσκεται σε βαθύ "ενεργό " ύπνο REM (γρήγορη κίνηση ματιών).Κατά την διάρκεια του ύπνου αυτού, ηλεκτρικά ερεθίσματα στον εγκέφαλο είναι το ίδιο δραστήρια όπως όταν είναι ξύπνια οπότε είναι λογικό να υποθέσουμε πως οι γάτες σ'αυτήν την φάση ονειρεύονται όπως και εμείς. Ξεκουράζονται περίπου 18 ώρες τη μέρα και θεωρείται ότι τότε ακριβώς επεξεργάζονται τις πιθανές κινήσεις του σώματος τους.:)
Και να σας βάλω και ένα χαριτωμένο κουίζ;)
"Πόσο έξυπνη είναι η γάτα σας;"
Χρησιμοποιήστε αυτό το τεστ γαι να έχετε μια ιδέα της συνολικής νοημοσύνης της γάτας σας;):D
Βαθμολογία: Ποτέ=0, Κάποιες φορές=5, Πάντα=10 βαθμοί
Βαθμολογία
1.Η γάτα μου είναι ανεξάτρητη και
μπορεί να φροντίζει τον εαυτό της ..............
2.Η γάτα μου συχνά προσπαθεί να με επηρεάσει
για να πάρει αυτό που θέλει ..............
3.Η γάτα μου δείχνει ενδιαφέρον είναι
περίεργη και σε εγρήγορση ..............
4.Η γάτα μου καταλαβαίνει και
αντιδρά στις διαθέσεις και τα συναισθήματά μου ...............
5.Η γάτα μου έχει αυτοπεποίθηση και είναι
άνετη με τους επισκέπτες στο σπίτι ...............
6.Γνωρίζει το όνομά της και έρχεται όταν
την φωνάζω ...............
7.Μπορεί να λύσει ποικιλία από προβλήματα
όπως το να ανοίγει ένα ντουλάπι ...............

ΣΥΝΟΛΟ ...............

0-25- περιθώρια βελτίωσης
26-49- αρκετά έξυπνη
50-70- γάτα ιδιοφυία

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και να κάνω πρώτη το τέστ...;)
Μυρτώ
Βαθμολογία
μπορεί να φροντίζει τον εαυτό της ....5..........
για να πάρει αυτό που θέλει .....10.........
περίεργη και σε εγρήγορση ....5..........
αντιδρά στις διαθέσεις και τα συναισθήματά μου ....0...........
άνετη με τους επισκέπτες στο σπίτι ......0.........
την φωνάζω .....0..........
όπως το να ανοίγει ένα ντουλάπι .....10..........

ΣΥΝΟΛΟ ......30.........

26-49- αρκετά έξυπνη
50-70- γάτα ιδιοφυία

και ένα τεστάκι για τον Άρη ;)

Βαθμολογία
μπορεί να φροντίζει τον εαυτό της ....0..........
για να πάρει αυτό που θέλει .....5.........
περίεργη και σε εγρήγορση ....10..........
αντιδρά στις διαθέσεις και τα συναισθήματά μου ....5...........
άνετη με τους επισκέπτες στο σπίτι ......10.........
την φωνάζω .....0..........
όπως το να ανοίγει ένα ντουλάπι .....5..........

ΣΥΝΟΛΟ ......35.........

26-49- αρκετά έξυπνη
50-70- γάτα ιδιοφυία

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρησιμοποιήστε αυτό το τεστ γαι να έχετε μια ιδέα της συνολικής νοημοσύνης της γάτας σας;):D
Βαθμολογία
μπορεί να φροντίζει τον εαυτό της ......0........
για να πάρει αυτό που θέλει ......10........
περίεργη και σε εγρήγορση ......10........
αντιδρά στις διαθέσεις και τα συναισθήματά μου .......5........
άνετη με τους επισκέπτες στο σπίτι .......10........
την φωνάζω .......10........
όπως το να ανοίγει ένα ντουλάπι ......10.........

ΣΥΝΟΛΟ .......55........

26-49- αρκετά έξυπνη
50-70- γάτα ιδιοφυία

χρειαζομαστε βελτιωση στο 1 :lol: Αν βρεθει στην φυση θα πεθανει γιατι δεν θα ξερει τι να φαει :/:
Στο 2 πρεπει να ριξω την νοημοσυνη του γιατι πλεον με εχει του χεριου του :/:

εμενα μου βγηκε για τον Αντρεα 50 και για την Fluffy 55:P

μπορεί να φροντίζει τον εαυτό της ..............5 μονο και μονο επειδη ζουσε στο δρομο και επιβιωσε
για να πάρει αυτό που θέλει ..............10
περίεργη και σε εγρήγορση ..............0 μπαααααα
αντιδρά στις διαθέσεις και τα συναισθήματά μου ...............10
άνετη με τους επισκέπτες στο σπίτι ...............5 τωρα αρχισαμε κ βελτιωνομαστε
την φωνάζω ...............10
όπως το να ανοίγει ένα ντουλάπι ...............0 για μια ξανθια ειναι αθλος:lol:

ΣΥΝΟΛΟ ...............40

αν ειχε, να τρωει σε σταση γιογκα θα περναμε περισσοτερους βαθμους:P

Βαθμολογία
μπορεί να φροντίζει τον εαυτό της .......8.......
για να πάρει αυτό που θέλει .......10.......
περίεργη και σε εγρήγορση ...10...........
αντιδρά στις διαθέσεις και τα συναισθήματά μου .........10......
άνετη με τους επισκέπτες στο σπίτι ........4.......
την φωνάζω 9
όπως το να ανοίγει ένα ντουλάπι ...10............

ΣΥΝΟΛΟ 61

:P:P]

Εγω κατεληξα οτι εχω δυο πανεξυπνα γατια και δυο εντελως στοκους.:lol:

ο ενας απο τους 2 στοκους ειναι ο γνωστος μπλε χαλβας; :P Ενας απο τους πανεξυπνους ειναι σιγουρα ο Σειριος!!! Δεν θα το πιστεψω αν ειναι στην αλλη κατηγορια!:D

Και στα δυο μεσα επεσες!:lol:

στην κατηγορια με την περιεργεια και την εγρηγορση, το 10 ειναι λιγο για τον ναρουτο :lol: Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο μα ποσο περιεργος ειναι. Ακομα και στην τουαλετα να παει καποιος, παει και ανοιγει την πορτα, μπαινει, κανει μια επιθεωρηση και φευγει. Με το παραμικρο τρεχει να δει τι γινεται ακομα και αν τρωει ή κοιμαται. Να φανταστειτε οταν του βαζω να φαει καθομαστε ολοι ησυχα για να μη του αποσπασουμε την προσοχη και παρατησει το φαγητο του και ερθει να δει τι γινεται. :confused:

πολυ ομορφο αυτο το κειμενακι...
οσον αφορα τη διαισθηση οι γατες επανω σε αυτο τ θεμα εχουν χαρακτηριστει απο σατανικες ως και ενδιαμεσα...
σε αρκετους πινακες βλεπουμε οτι οι γατες παρατηρουν .."καταστασεις" που ανθρωπινο ματι δεν αντιλαμβανεται...
π.χ σε θρησκευτικους πινακες...
οπως σε εναν πινακα οπου ο αρχαγγελος λεει τα καλα νεα στην παναγια οτι δλδ..θα γεννησει τον ιησου..κατω αριστερα στη γωνια ο ζωγραφος(που μου διαφευγει αυτη τη στιγμη το ονομα του-αλλα ειναι πασιγνωστος)
εχει ζωγραφισει μια γατα...η οποια τρεχει σε αντιθετη κατευθυνση..κοιταζοντας τον αγγελο...αυτο σημαινει οτι μπορει να τον δει....
και σε πολλους αλλους παρομοιους πινακες βλεπουμε αυτη τη...σταση της γατας...
για εργα δεν θα το συζητησω ποσα εχουν γυριστει και δειχνουν αυτο ακριβως...προχειρο τωρα μου ερχεται ο αορατος εραστης...που δειχνει οτι η γατα αντιλαμβανεται και το κακο....αλλα και τα πνευματα!!!

αυτα ειχα να πω!!χεχεχεχε

οντως αντιλαμβανονται καποια πραγματα!!!
ο ναρουτο μολις αντιληφθει οτι προκειται να τον βγαλω εξω με το λουρι βολτα εξαφανιζεται :lol: Το ιδιο κανει και οταν σκεφτομαι να τον πιασω :lol:

Χρησιμοποιήστε αυτό το τεστ γαι να έχετε μια ιδέα της συνολικής νοημοσύνης της γάτας σας
Βαθμολογία
μπορεί να φροντίζει τον εαυτό της ......0........πως θα τον φροντισει καλε τον εαυτο του ο κακομαθημενος μου χαλβας?
για να πάρει αυτό που θέλει ......10........ειδικα αν μιλαμε για φαγητο, ουυυυυ 10 με τονο παιρνει:lol:
περίεργη και σε εγρήγορση ......10........ισχυει το ανωθεν σχολιο:P
αντιδρά στις διαθέσεις και τα συναισθήματά μου .......5........
άνετη με τους επισκέπτες στο σπίτι .......10........
την φωνάζω .......5........ερχεται μονο οταν τον φωναζω να φαει ή το πρωι για χαδια, κοινως οποτε του γουσταρει:up:
όπως το να ανοίγει ένα ντουλάπι ......10.........

ΣΥΝΟΛΟ .......50........

26-49- αρκετά έξυπνη
50-70- γάτα ιδιοφυία

50. τι λες τωρα, κ δν του το χα! κ γω που περηφανευομουν μονο για την ομορφια του. ποιος ειπε οτι οι ομορφοι δν μπορουν να ειναι και εξυπνοι?:lol::lol:

στην κατηγορια με την περιεργεια και την εγρηγορση, το 10 ειναι λιγο για τον ναρουτο :lol: Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο μα ποσο περιεργος ειναι. Ακομα και στην τουαλετα να παει καποιος, παει και ανοιγει την πορτα, μπαινει, κανει μια επιθεωρηση και φευγει. Με το παραμικρο τρεχει να δει τι γινεται ακομα και αν τρωει ή κοιμαται. Να φανταστειτε οταν του βαζω να φαει καθομαστε ολοι ησυχα για να μη του αποσπασουμε την προσοχη και παρατησει το φαγητο του και ερθει να δει τι γινεται. :confused:
Και η δικια μου τα ιδια...Το 10 ειναι λιγο. Αλλα δεν μπορουσα να βαλω παραπανω βαθμο αφου στο τεστ το 10 ειναι το μεγαλυτερο...Θα νομιζατε οτι παω να βγαλω το γατι μου αινσταιν :P:P (Οχι οτι δεν ειναι)...
Αυτο με την τουαλετα το εχει και η δικια μου. Μη δει ανθρωπο να πηγαινει τουαλετα, μεσα κι αυτη. ακομα και να κοιμαται το βραδυ, ετσι και σηκωθω ακουω το γνωστο γδουπ και τη βλεπω τσουκου τσουκου να ερχεται. Ενα βραδυ να φανταστειτε κοιμοταν τοσο πολυ που μεχρι να ερθει κουτουλαγε, ουτε τα ματια της δεν μπορουσε να ανοιξει.Πηρε σβαρνα ολα τα επιπλα, τοιχο τοιχο ερχοταν:P:P:lol::lol::lol:

Εγω κατεληξα οτι εχω δυο πανεξυπνα γατια και δυο εντελως στοκους.:lol:

ο ενας απο τους 2 στοκους ειναι ο γνωστος μπλε χαλβας; :P Ενας απο τους πανεξυπνους ειναι σιγουρα ο Σειριος!!! Δεν θα το πιστεψω αν ειναι στην αλλη κατηγορια!:D

Και στα δυο μεσα επεσες!:lol:

Οπότε το ερώτημα τώρα είναι ποιό είναι το δεύτερο πανέξυπνο και το δεύτερο στόκος από τα μουκελόγατα.....:blink:;):lol::lol::P:P
Εγώ λέω πανέξυπνη την Breena:up:, η Μόιρα είναι πάρα πολύ όμορφη.....:whistle::whistle:

Υ.Γ Καλέ όλοι τα γατιά σας τα βγάλατε 50 βαθμούς και πάνω...μόνο εγώ έχω δύο μέτρια....:blink::blink:

Νικη μεσα στο μυαλο μου εισαι!:lol:

"Πόσο έξυπνος είναι ο Beeb μου;"

Βαθμολογία
1. Ο γάτος μου είναι ανεξάρτητος και
μπορεί να φροντίζει τον εαυτό του ......10........

2. Ο γάτος μου συχνά προσπαθεί να με επηρεάσει
για να πάρει αυτό που θέλει .....10.........

3. Ο γάτος μου δείχνει ενδιαφέρον είναι
περίεργος και σε εγρήγορση ......10........
Σε βαθμό κακουργήματος! :lol:

4. Ο γάτος μου καταλαβαίνει και
αντιδρά στις διαθέσεις και τα συναισθήματά μου .......7........
Κι έπειτα κάνει την πάπια... :rolleyes:

5. Ο γάτος μου έχει αυτοπεποίθηση και είναι
άνετος με τους επισκέπτες στο σπίτι ......10.........

6.Γνωρίζει το όνομά του και έρχεται όταν
τον φωνάζω ......4.........
Μπα. Έρχεται όποτε γουστάρει αυτός! :lol:

όπως το να ανοίγει ένα ντουλάπι .....6..........
Εδώ παίρνει χαμηλό βαθμό μόνο και μόνο γιατί τα ντουλάπια της κουζίνας είναι πονηρώς επιλεγμένα! ;)

ΣΥΝΟΛΟ ......57.........

26-49- αρκετά έξυπνος
50-70- γάτος ιδιοφυία, οριακά μεν, αλλά ιδιοφυία... :hmm::confused:

Στον Ριρίκοκο-Βερύκοκο δεν το κάνω ακόμα το τεστ γιατί είναι μικρός. Όμως... μέχρι να μεγαλώσει... θα τον έχει εκπαιδεύσει καλά ο Bibikman!

Πόσο "έξυπνη" είναι η γάτα σας???

Καλησπερα σας...
Ολοι μας,πιστευω,πως θελουμε να μαθουμε ποσο εξυπνο ειναι το γατακι μας:)
Αν και γω πιστευω πως δεν υπαρχει <<χαζη>> γατα !;)
Ας δοκιμασουμε λοιπον να κανουμε ενα τεστ για να παρουμε μια ιδεα της συνολικης νοημοσυνης των ψιψινιων μας:D:D:D
Διαβαστε τις προτασεις και αναλογα με αυτα που κανει η δικη σας γατα,γραψτε τη βαθμολογια της στις παυλες.Μετα προσθεστε τους βαθμους και δειτε τα αποτελεσματα!

Βαθμολογια:Ποτε=0,Καποιες φορες=5,Παντα=10

1) Η γατα μου ειναι ανεξαρτητη και μπορει να φροντισει τον εαυτο της. _____

2) Η γατα μου συχνα προσπαθει να με επηρεασει για να παρει αυτο που θελει. _____

3) Η γατα μου δειχνει ενδιαφερον,ειναι περιεργη και σε εγρηγορση. _____

4) Η γατα μου καταλαβαινει και αντιδρα στις διαθεσεις και τα συναισθηματα μου. _____

5) Η γατα μου εχει αυτοπεποιθηση και ειναι ανετη με τους επισκεπτες στο σπιτι. _____

6) Γνωριζει το ονομα της και ερχεται οταν την φωναζω. _____

7) Μπορει να λυσει ποικιλια απο προβληματα,οπως το να ανοιγει ενα ντουλαπι. _____

ΣΥΝΟΛΟ

0-25-περιθωρια βελτιωσης
26-49-αρκετα εξυπνη
50-70-γατα-ιδιοφυια

Καλη σας Επιτυχια:D:D:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ποσο <<εξυπνη>> ειναι η γατα σας???

προσωπικα καθολου δεν με ενδιαφερει αν ειναι η γατα μου χαζη ή εξυπνη....ειναι η γατα μου και τη λατρευω...(αν και η εννοια χαζος και εξυπνος στα ζωα ειναι κατι εντελως διαφορετικο απο την εξυπναδα στους ανθρωπους..):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back