Η "νταντά" έβγαλε τη γάτα από το σπίτι...

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 24.293 μηνύματα.
Καλησπέρα και καλή χρονιά.
Λείπω εδώ και κανα δεκαήμερο από το σπίτι, πρώτη φορά που αφήνω τη Μπριάμ τόσο καιρό μόνη. Είχα κανονίσει να περνάνε δύο άτομα: μία επαγγελματίας νταντά κάθε 2 μέρες, και η γειτόνισσα ενδιάμεσα, απλά για ένα "γεια".

Το πρόβλημα είναι ότι πριν λίγες ώρες μου έστειλε μήνυμα η άλλη, η γειτόνισσα: μία φωτογραφία της με τη Μπριάμ αγκαλιά, στο δικό της διαμέρισμα!!

Είμαστε τρία οροφοδιαμερίσματα, αλλά με ενόχλησε που την έβγαλαν εκτός χωρίς να μου πουν κάτι... Καταλαβαίνω ότι ήθελαν απλά να μου δείξουν τι ωραία που τη φροντίζουν, αλλά έχω αναστατωθεί. Της απάντησα ότι "α τι ωραία, ευχαριστώ", αλλά ότι προτιμώ να μη βγαίνει έξω από το διαμέρισμά μου η μικρή. Δεν την ξέρω και τόσο καλά την κοπέλα, έχω και τη φοβία μην έχουν αφήσει κάπου ανοιχτά και την κοπανήσει η Μπριάμ (είναι στο ισόγειο αυτοί), και στην τελική δεν είναι λούτρινο κουκλάκι να την παίρνουν σπίτι τους.

Τι θα κάνατε εσείς;
Με προβληματίζει κυρίως το ότι ενδεχομένως να τους ξαναζητήσω την ίδια χάρη. Μήπως δεν είναι τόσο κακό τελικά; Ή να μην το ρισκάρω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είμαστε τρία οροφοδιαμερίσματα, αλλά με ενόχλησε που την έβγαλαν εκτός χωρίς να μου πουν κάτι... Καταλαβαίνω ότι ήθελαν απλά να μου δείξουν τι ωραία που τη φροντίζουν, αλλά έχω αναστατωθεί. Της απάντησα ότι "α τι ωραία, ευχαριστώ", αλλά ότι προτιμώ να μη βγαίνει έξω από το διαμέρισμά μου η μικρή. Δεν την ξέρω και τόσο καλά την κοπέλα, έχω και τη φοβία μην έχουν αφήσει κάπου ανοιχτά και την κοπανήσει η Μπριάμ (είναι στο ισόγειο αυτοί), και στην τελική δεν είναι λούτρινο κουκλάκι να την παίρνουν σπίτι τους.

Τι θα κάνατε εσείς;
Με προβληματίζει κυρίως το ότι ενδεχομένως να τους ξαναζητήσω την ίδια χάρη. Μήπως δεν είναι τόσο κακό τελικά; Ή να μην το ρισκάρω;

:P δεν είναι λούτρινο κουκλάκι αλλά δική σου επιλογή ήταν να την αφήσεις με 2 άγνωστες (όπως λες). Αν και δε ξέρω πολλά για ζωάκια στο σπίτι πιστεύω ότι πρέπει να συμπεριφέρεστε στα ζωάκια σαν να είναι παιδιά σας, θα άφηνες λοιπόν τα παιδιά σου με 2 άγνωστες γιατί αφήνεις λοιπόν την γάτα σου;

Δε βρίκσω σωστό σε καμία περίπτωση να της ζητήσεις τα ρέστα (μόνο ευχαριστώ πρέπει να τις λες) και φυσικά δεν κάνανε τίποτα το σημαντικό. Ρέστα να ζητάς μόνο αν τους δίνεις χρηματα για την υπηρεσία που σου προσφέρουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:P δεν είναι λούτρινο κουκλάκι αλλά δική σου επιλογή ήταν να την αφήσεις με 2 άγνωστες (όπως λες). Αν και δε ξέρω πολλά για ζωάκια στο σπίτι πιστεύω ότι πρέπει να συμπεριφέρεστε στα ζωάκια σαν να είναι παιδιά σας, θα άφηνες λοιπόν τα παιδιά σου με 2 άγνωστες γιατί αφήνεις λοιπόν την γάτα σου;

Δε βρίκσω σωστό σε καμία περίπτωση να της ζητήσεις τα ρέστα (μόνο ευχαριστώ πρέπει να τις λες) και φυσικά δεν κάνανε τίποτα το σημαντικό. Ρέστα να ζητάς μόνο αν τους δίνεις χρηματα για την υπηρεσία που σου προσφέρουν.

πολύ αυστηρότητα ρε παιδί μου!!!! να σε ρωτήσω κάτι fockos? έχεις ζωάκια μέσα στο σπίτι??? σαν κατοικίδια εννοώ...:whistle:
αν όχι δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο πολύ δένεσαι.....και ανησυχείς....:mad:
μπορεί να μην μπορούσε η κοπέλα να το πάρει μαζί της , που καλό θα ήταν να μπορούσε ο καθένας μας, και ρώτησε όχι 2 Αγνωστους όπως λες αλλά 2 γνωστούς της.....δεν νομίζω ότι οι προθέσεις της κυρίας είναι κακές αλλά για παν ενδεχόμενο πες της ότι καλύτερα να πηγαίνει σπίτι και όχι να το παίρνει μαζί της....:worry::worry:
εγώ δεν θα ζητούσα ρέστα διότι μετά δεν θα ήξερα πως θα το έπαρνε και αν θα φρόντιζε την γατούλα απλα θα την έκανα μια ευγενική παρατήρηση....:redface:
και ρέστα να ζητάς όχι μόνο για χρήματα αλλά για κάθε τι που νομίζεις ότι σε θίγει......:whistle::whistle::whistle::whistle::whistle:

φιλία ελπίζω όλα καλα!

Το σωστό θα ήταν να παίρνανε την άδεια σου να την κατέβαζαν στο σπίτι τους. Από την άλλη πλευρά ήθελαν (μάλλον λόγω καλοσύνης κι ίσως γιατί αγαπούν την γάτα ) να σου κάνουν και έκπληξη πιστεύοντας ότι θα σε χαροποιούσε περισσότερο δίχως να σκεφτούν τις επιπτώσεις αν η γάτα λόγω μη εμπειρίας τους το έσκαγε από το σπίτι.
Αυτό που σου συνέβη είναι από τα απρόοπτα που συμβαίνουν όταν αναγκαστικά τα αφήνουμε μοναχούλια. Κάνουμε σενάρια όταν είναι να φύγουμε νομίζουμε ότι τα προβλέψαμε όλα και ξαφνικά παρουσιάζεται κάτι (σαν αυτό που συνέβη) και αρχίζουν οι ανησυχίες.
Στη θέση σου (ίσως κι εγώ να το πάθαινα σαν κι εσένα) θα τους το έλεγα πως δεν θέλω να την βγάζετε από το σπίτι αλλά αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί δύο τινα θα συμβούν
Το πρώτο ή να παρεξηγηθούν ( τι νομίζει?? μη της χάσουμε την γάτα, τόσο ανώριμους μας θεωρεί ???) και το δεύτερο να καταλάβουν ότι αυτό που κάνανε εγκυμονεί κινδύνους αν το έσκαγε η γάτα και είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη τους.

Fockos
Με όλο το σεβασμό, γιατί βλέπω πως μάλλον παλιός του φορουμ είσαι, δεν θα κρατηθώ αλλά θα σου το πω. Πολλές φορές η αντίδραση σου σε μερικά θέματα και κριτικές που κάνεις μου θυμίζουν «Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του» και τελικά πιστεύω πως το επιδιώκεις να σου επιτίθενται. Πάντως σε παραδέχομαι γιατί βλέπω πως δεν ιδρώνει το αυτί σου.

Τόσος κόσμος ζει στις πόλεις δίχως συγγενείς κτλ και αναγκαστικά οι γείτονες αλληλοβοηθούνται. Και παιδιά φυλάνε και γάτες προσέχουν και στις δύο περιπτώσεις όσοι δέχονται να το κάνουν αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες και οι πράξεις τους θα πρέπει να συμβαζίδουν με την ευθύνη αυτή.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Από τη μία φοβάμαι όντως μην τους φύγει, ή μη φάει κάτι σπίτι τους, γιατί είναι... αυθόρμητοι και ανέμελοι άνθρωποι, και όσο να'ναι έχω μία ανησυχία μην κάνουν κάτι λάθος. Από την άλλη λατρεύουν τα γατιά...
Το άλλο που με επηρέασε είναι ότι το Σάββατο το πρωί με πήρε στις 8 ο τρίτος μας γείτονας, ο από πάνω, ότι το γατί δεν είναι καλά και νιαουρίζει γοερά... άρα είτε κάτι έχει είτε νιώθει μόνο. Η επαγγελματίας νταντά πήγε και είπε ότι είναι μια χαρά, αλλά ότι έχει όντως μοναξιές... :(
Μεθαύριο θα είμαι μαζί της, και στα παιδιά που βοήθησαν έγραψα ότι δε θέλω να βγαίνει από το σπίτι, κυρίως γιατί είναι κάτι λίγο παραπάνω από ένα μήνα μαζί μου και ακόμα προσαρμόζεται. Αλλά δεν είμαι βέβαιη τι να τους πω για μελλοντική βοήθεια... :S

πολύ αυστηρότητα ρε παιδί μου!!!! να σε ρωτήσω κάτι fockos? έχεις ζωάκια μέσα στο σπίτι??? σαν κατοικίδια εννοώ...:whistle:

Uploaded with ImageShack.us
είναι έξω :(

Η ίδια η κοπέλα αναφέρει ότι δεν γνωρίζει αρκετά την κοπέλα που φροντίζει το ζώο συνεπώς γι αυτό ανέφερα άγνωστες.

Bρε παιδιά οι γειτόνισσες δεν κακοποίησαν το ζώο. Απλώς μετέφερε η μία τη γάτα στο δικό της διαμέρισμα που ήταν στην ίδια πολυκατοικία. Κάποιος που σου κάνει εξυπηρέτηση δεν του τη λες, απλώς τον ευχαριστείς θερμά (του κάνεις ένα μικρό δωράκι, τούρτα) και δεν του ξαναζητάς να σε βοηθήσουν μελλοντικά. Mπορεί να πεις αυτό που θέλεις πλάγια... (δηλαδή πάνω στην κουβέντα για το πως είναι στο γατί, αν σου λείπει να χώσεις κάπου το πως συμπεριφερόταν στο ξένο διαμέρισμα που δεν είχε συνηθίσει και αν είχε τάσης φυγής).

Δεν επιδιώκω να μου επιτίθονται απλώς μου επιτίθεστε χωρίς λόγο όπως και σε αυτό το thread.

@YNL, eirinaki84 Αν είστε στη θέση της γειτόνισσας (γιατί είναι υπάρκτο πρόσωπο) και βλέπατε αυτό το thread πως θα νιώθατε; Καταλαβαίνω ότι η Γίδι ανησυχεί αλλά εγώ τουλάχιστον της λέω να συγκρατηθεί για να μη συμβεί το πρώτο ενδεχόμενο που λέει ο YNL.

For the record, θα τους πάω δωράκι για την εξυπηρέτηση... και ξέρω ότι η κοπέλα έκανε σαν τρελή να έχει ένα γατάκι να παίζει, γιατί η ίδια θα ήθελε ένα, αλλά δε συμφωνεί ο άντρας της.
Επίσης, το ότι μου κάνουν μία εξυπηρέτηση δε σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν με το γατί. Και δυστυχώς ή ευτυχώς, τους έχω ανάγκη για επόμενες φορές...
Τους είπα ήδη να μη μετατοπίζεται η Μπριάμ, απλά δεν ξέρω τι να τους πω την Πέμπτη που θα τους δω, και τι να κάνω τις επόμενες φορές. Εσείς τι θα κάνατε;

Ας περάσουν τώρα με το καλό οι μέρες,
και την επόμενη φορά σκέψου το σοβαρά σε ποιον θα αναθέσεις την ευθύνη αυτή...
Συνήθως, όταν το ένστικτό μας ¨ενοχλείται¨, δεν έχει άδικο...
:)

Κυρίως με αποσυντονίζει το ότι την πήραν "βόλτα" χωρίς να με ρωτήσουν, και το ότι γενικά είναι "λαλαλα" και carefree. Αλλά πέραν τούτου, είναι κακό να την παίρνουν στο σπίτι τους; Τι θα κάνατε εσείς σε αντίστοιχη κατάσταση, θα δίνατε το οκ;

Ρέστα να ζητάς μόνο αν τους δίνεις χρηματα για την υπηρεσία που σου προσφέρουν.
Δεν αξιολογούνται όλα σε αυτή τη ζωή βάσει χρημάτων ...θέλω να πιστεύω.... ;)

Κυρίως με αποσυντονίζει το ότι την πήραν "βόλτα" χωρίς να με ρωτήσουν, και το ότι γενικά είναι "λαλαλα" και carefree. Αλλά πέραν τούτου, είναι κακό να την παίρνουν στο σπίτι τους; Τι θα κάνατε εσείς σε αντίστοιχη κατάσταση, θα δίνατε το οκ;
Γενικώς , επειδή ούτως ή άλλως τα πλάσματα αυτά αποσυντονίζονται έντονα σε κάθε αλλαγή περιβάλλοντος,
θα προσπαθούσα να κάνω τα πάντα, ώστε να μην έφευγαν από τον χώρο που έχουν μάθει...
Να μην έχουν δηλαδή να αντιμετωπίσουν ξαφνικά -και- νέο περιβάλλον , -και- νέα πρόσωπα...
Υπομονή, σύντομα θα είσαι κοντά της,
και την επόμενη φορά το προγραμματίζεις ίσως διαφορετικά.... :)

Και εγω οπωσδηποτε θα τους ελεγα να μην την βγαζουν απο το σπιτι.Ευγενικα βεβαια.Ομως δεν εχουν καμια δουλεια να την βγαζουν και να την πηγαινουν βολτες και δεν ξερω και εγω τι αλλο.Μια φορα θα συμβει το κακο...και θα ειναι αρκετο.Δεν αμφισβητω τις καλες τους προθεσεις,αλλα δεν ειναι εκει το θεμα.Η γατα..δεν βγαινει εξω απο το σπιτι..και θα το τονιζα αυτο.:)

Για να μη παρεξηγηθούν μπορείς να τους εξηγήσεις ότι επειδή το γατί δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα, προτιμάς να μη βγαίνει έξω από το διαμέρισμα μέχρι να προσαρμοστεί. Θα τους ευχαριστήσεις για την ευγενική τους χειρονομία και θα τους πεις ότι όταν μεγαλώσει και θα είσαι και εσύ πιο άνετη αλλά και το γατί, θα το σκεφτείς για να το αν θα πρέπει να βγαίνει το γατί. Εγώ πάντως βλέπω μόνο καλές προθέσεις σε αυτό που έκαναν (έχω πάρει και εγώ το γατί του γείτονα στο σπίτι μου για λίγα λεπτά (το άφηναν να τριγυρνάει στον διάδρομο της πολυκατοικίας) :P

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! :)
Θα τους το πω αυτό για την αλλαγή περιβάλλοντος. Με βολεύει αυτή η λύση, γιατί η Μπριάμ μένει στο περιβάλλον της και απλά δέχεται επισκέψεις... Η εναλλακτική μου θα ήταν να την αφήνω σε ένα φίλο που έχει κι αυτός γάτα, αλλά και αλλαγή περιβάλλοντος είναι, και δεν ξέρω το γατί τους... Τι χαρακτήρας είναι και τι αρρώστιες έχει. :S

Ελπίζω να δεχτούν μακροπρόθεσμα το ότι ναι μεν να έρχονται να παίζουν μαζί της, αλλά να μην τη βγάζουν εκτός.

Από την άλλη, είναι πολύ ανθρωποκεντρική και λατρεύει να έχει κόσμο γύρω της... Ομολογώ το ότι ήταν περιτριγυρισμένη από τους γείτονες στο σπίτι τους, αντί μόνη με μία από αυτούς σε μένα, είχε την παρηγοριά οτι ήταν με κόσμο, που τόσο λατρεύει... Δίλημμα...

Από τη στιγμή που οι προθέσεις τους δεν ήταν κακές, έκριναν απλά λάθος που απομάκρυναν το γατί από το χώρο του. Να ευχαριστήσεις αλλά να εξηγήσεις ευγενικά οτι το γατάκι σου κάποιες φορές τρομάζει με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Άρα θα προτιμούσες να μην το έβγαζαν ποτέ από το σπίτι του. Θα χαρείς όμως να παίξουν και να ασχοληθούν μαζί του όσο θέλουν!

Όντως, θα τους πω ότι το γατί έχει θέμα... ως προς το πού ανήκει, γιατί έχει περάσει πολλά (που ισχύει) και πλέον πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Επίσης το ότι έκλαιγε μέρα-νύχτα μπορέι να έχει σχέση με το ότι είδε πως κάτι υπάρχει πέρα από το διαμέρισμά μου, ένας χώρος με κόσμο, και ήθελε να πάει (έκλαιγε σ'ένα σημείο του διαμερίσματος όπου ακούγονται πιο καθαρά οι φωνές των από κάτω).

Βρε το καημένο μου, τι έπαθε... Δε σταμάτησε να γκρινιάζει, μου είπαν. :( :( :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back