FH16
Νεοφερμένο μέλος
Ο FH16 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
30-01-06
12:29
Προσωπικά έχω μεγαλώσει τρείς σκύλους και αυτήν την στιγμή μία γάτα
.
Όλα τα ζώα ήταν αδέσποτα, τα τρία τα σκυλιά ήταν ενήλικα ενώ ο γάτος μου γεννήθηκε στην αυλή του σπιτιού και τον παράτησε η μητέρα του
.
Τα δύο σκυλιά είχαν κακό τέλος, τον ένα το πάτησε ένα φορτηγό, ο άλλος ήπιε υγρά μπαταρίας ενώ ο τρίτος πέθανε από γερατειά.
Ο γάτος μου (χουρχούρης το όνομα του) όσο ήταν μικρός δεν μπορούσε να αποδράσει από την αυλή και έτσι δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα μαζί του μέχρι την στιγμή που άρχισε να σκαρφαλώνει στους τοίχους και να την κοπανάει
.
Η μεγάλη όμως περιπέτεια ήρθε όταν αναγκαστήκαμε να μετακομίσουμε από την μονοκατοικία και πήγαμε σε οικοδομή, ήταν φυσικό το ζώο να θέλει να βγαίνει έξω τις ώρες που ήθελε και το έκανε επίμονα.
Έτσι τον έμαθα να κατεβαίνει τις σκάλες και έβγαινε στον ακάλυπτο τις οικοδομής, από εκεί σκαρφάλωνε ένα δέντρο και άρχιζε τις βόλτες του
.
Η γάτες όμως της περιοχής δεν τον γνώριζαν και άρχιζε να μαλώνει για την περιοχή του αλλά και για να έρθει στο σπίτι να φάει και να ξεκουραστεί
.
Προσπαθήσαμε να τον κρατήσουμε μέσα με το ζόρι, όμως το ζώο άρχισε να νιαουρίζει επίμονε και να γίνετε επιθετικός, ενώ δεν έπαιζε πλέον μαζί μου.
Έτσι τον αφήσαμε και πάλι να βγαίνει έξω.
Αυτό ήταν και το μεγάλο λάθος μου
, ήρθε μια μέρα στο σπίτι λερωμένος με λάδια αυτοκίνητου, φυσικά μπάνιο δεν μπορούσα να τον κάνω αφού δεν τον είχα μάθη σε αυτό, οπότε έβρεξα μία πετσέτα και άρχισα να τον καθαρίζω.
Το τελειωτικό χτύπημα ήταν όταν ήρθε στο σπίτι ταλαιπωρημένος δεν έτρωγε δεν έπαιζε καθόταν πάνω στα πόδια του για να κοιμηθεί και έκανε εμετούς.
Το πήγα για πρώτη φορά σε κτηνίατρο
για να τον εξετάσει και μου είπε ότι έσπασε το διάφραγμα και ότι θα πέθαινε εάν δεν εγχειριζόταν. Η λύση ήταν μονόδρομος και επικίνδυνη αφού μπορεί να πέθαινε κατά την εγχείρηση.
Έτσι έβαλα το χέρι στην καρδιά (αλλά και στην τσέπη αφού κόστισε 300€) και την κάναμε, όλα πήγαν καλά,
ο γάτος σώθηκε ενώ μετά από δύο βδομάδες τον κάναμε και στείρωση και έτσι δεν βγαίνει έξω πλέων και δεν κινδυνεύει από μονομαχίες, αυτοκίνητα και ανθρώπους.
.Όλα τα ζώα ήταν αδέσποτα, τα τρία τα σκυλιά ήταν ενήλικα ενώ ο γάτος μου γεννήθηκε στην αυλή του σπιτιού και τον παράτησε η μητέρα του
.Τα δύο σκυλιά είχαν κακό τέλος, τον ένα το πάτησε ένα φορτηγό, ο άλλος ήπιε υγρά μπαταρίας ενώ ο τρίτος πέθανε από γερατειά.
Ο γάτος μου (χουρχούρης το όνομα του) όσο ήταν μικρός δεν μπορούσε να αποδράσει από την αυλή και έτσι δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα μαζί του μέχρι την στιγμή που άρχισε να σκαρφαλώνει στους τοίχους και να την κοπανάει
.Η μεγάλη όμως περιπέτεια ήρθε όταν αναγκαστήκαμε να μετακομίσουμε από την μονοκατοικία και πήγαμε σε οικοδομή, ήταν φυσικό το ζώο να θέλει να βγαίνει έξω τις ώρες που ήθελε και το έκανε επίμονα.
Έτσι τον έμαθα να κατεβαίνει τις σκάλες και έβγαινε στον ακάλυπτο τις οικοδομής, από εκεί σκαρφάλωνε ένα δέντρο και άρχιζε τις βόλτες του
.Η γάτες όμως της περιοχής δεν τον γνώριζαν και άρχιζε να μαλώνει για την περιοχή του αλλά και για να έρθει στο σπίτι να φάει και να ξεκουραστεί
.Προσπαθήσαμε να τον κρατήσουμε μέσα με το ζόρι, όμως το ζώο άρχισε να νιαουρίζει επίμονε και να γίνετε επιθετικός, ενώ δεν έπαιζε πλέον μαζί μου.
Έτσι τον αφήσαμε και πάλι να βγαίνει έξω.
Αυτό ήταν και το μεγάλο λάθος μου
, ήρθε μια μέρα στο σπίτι λερωμένος με λάδια αυτοκίνητου, φυσικά μπάνιο δεν μπορούσα να τον κάνω αφού δεν τον είχα μάθη σε αυτό, οπότε έβρεξα μία πετσέτα και άρχισα να τον καθαρίζω.Το τελειωτικό χτύπημα ήταν όταν ήρθε στο σπίτι ταλαιπωρημένος δεν έτρωγε δεν έπαιζε καθόταν πάνω στα πόδια του για να κοιμηθεί και έκανε εμετούς.
Το πήγα για πρώτη φορά σε κτηνίατρο
για να τον εξετάσει και μου είπε ότι έσπασε το διάφραγμα και ότι θα πέθαινε εάν δεν εγχειριζόταν. Η λύση ήταν μονόδρομος και επικίνδυνη αφού μπορεί να πέθαινε κατά την εγχείρηση.Έτσι έβαλα το χέρι στην καρδιά (αλλά και στην τσέπη αφού κόστισε 300€) και την κάναμε, όλα πήγαν καλά,
ο γάτος σώθηκε ενώ μετά από δύο βδομάδες τον κάναμε και στείρωση και έτσι δεν βγαίνει έξω πλέων και δεν κινδυνεύει από μονομαχίες, αυτοκίνητα και ανθρώπους.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
30-01-06
12:36
Καταρχάς καλωσόρισες στο MyCat! (αν και ακόμα είναι τόσο μικρό που θα έπρεπε να λέγεται MyKitten
)
Ευτυχώς που πήγαν όλα καλά τελικά... Αλλά κι εσύ πρώτη φορά σε κτηνίατρο μετά απο τόσο καιρό;;; Εμβόλια δεν του είχες κάνει; Δεν είναι μόνο απαραίτητο για τη γάτα αλλά και για σένα γιατι μερικές ασθένειες της γάτας μεταδίδονται και στον άνθρωπο και ειδικά γάτες που βγαίνουν έξω διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο.
Βέβαια για να μην σε πιάσω απο τα μούτρα, τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε. Ελπίζω να έμαθες απο την περιπέτεια αυτή
)Ευτυχώς που πήγαν όλα καλά τελικά... Αλλά κι εσύ πρώτη φορά σε κτηνίατρο μετά απο τόσο καιρό;;; Εμβόλια δεν του είχες κάνει; Δεν είναι μόνο απαραίτητο για τη γάτα αλλά και για σένα γιατι μερικές ασθένειες της γάτας μεταδίδονται και στον άνθρωπο και ειδικά γάτες που βγαίνουν έξω διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο.
Βέβαια για να μην σε πιάσω απο τα μούτρα, τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε. Ελπίζω να έμαθες απο την περιπέτεια αυτή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
FH16
Νεοφερμένο μέλος
Ο FH16 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
30-01-06
12:53
Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Καταρχάς καλωσόρισες στο MyCat! (αν και ακόμα είναι τόσο μικρό που θα έπρεπε να λέγεται MyKitten)
Ευτυχώς που πήγαν όλα καλά τελικά... Αλλά κι εσύ πρώτη φορά σε κτηνίατρο μετά απο τόσο καιρό;;; Εμβόλια δεν του είχες κάνει; Δεν είναι μόνο απαραίτητο για τη γάτα αλλά και για σένα γιατι μερικές ασθένειες της γάτας μεταδίδονται και στον άνθρωπο και ειδικά γάτες που βγαίνουν έξω διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο.
Βέβαια για να μην σε πιάσω απο τα μούτρα, τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε. Ελπίζω να έμαθες απο την περιπέτεια αυτή![]()
Καλώς σας βρήκα, ελπίζω το site να μεγαλώσει αρκετά ώστε κάποιοι να ωριμάσουν και να καταλάβουν ότι το ζώο δεν είναι μόνο για να τα έχεις επειδή σου αρέσουν, αλλά χρειάζονται και την κατάλληλη φροντίδα και ελπίζω το πάθημα μου να γίνει μάθημα μου αλλά και μάθημά σας
.Όπως είπα τα ζώα όλα ήταν αδέσποτα, κανένα δεν είχε εμβολιαστεί και κανένα δεν είχε πάει σε κτηνίατρο, μέχρι την πρώτη επίσκεψη που παραλίγο να ήταν και μοιραία.
Αυτό δεν είναι δικαιολογία αλλά άγνοια εκ μέρους μου
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
30-01-06
13:02
Κι εγώ το ελπίζω να συντελέσει έστω και λίγο στο να αποκτήσουν οι έλληνες συνείδηση όσον αφορά τα ζώα και να μην τα βλέπουν όπως βλέπουν τις κατσαρίδες 
Έχω ακούσει απίστευτα σκληρά πράγματα για τις γάτες και γενικότερα τα ζωάκια απο έλληνες... Καλύτερα να μην τα γράψω εδώ γιατί θα χαλαστούμε όλοι...

Έχω ακούσει απίστευτα σκληρά πράγματα για τις γάτες και γενικότερα τα ζωάκια απο έλληνες... Καλύτερα να μην τα γράψω εδώ γιατί θα χαλαστούμε όλοι...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
FH16
Νεοφερμένο μέλος
30-01-06
13:09
Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Κι εγώ το ελπίζω να συντελέσει έστω και λίγο στο να αποκτήσουν οι έλληνες συνείδηση όσον αφορά τα ζώα και να μην τα βλέπουν όπως βλέπουν τις κατσαρίδες
Και να προσθέσω ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται στο έπακρο για αυτούς που κακοποιούν ζώα.
Subject to change
e-steki.gr Founder
30-01-06
13:15
Συμφωνώ αλλά εδώ στην Ελλάδα επικρατεί το "δεεε βαριέσαι βρε αδερφέ" και κανείς δεν καταγγέλλει τίποτα. 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum