Η πρώτη μου επαφή με γάτα

Mariosd

Νεοφερμένο μέλος

Ο Mariosd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Γειά σε όλους του γατόφιλους.

Όπως βλέπετε είμαι καινούριο μέλος όχι μόνο στο φόρουμ αλλά και στις γάτες. Από μωρό παιδί και με πατέρα κυνηγό, εδώ στο χωριό μου είχαμε ανέκαθεν σκύλους. Πάντα συμπαθούσα ιδιαίτερα τους σκύλους αλλά λόγω της μητέρας μου, όσες προσπάθειες κι αν έκανα δεν κατάφερα να την πείσω να βάλουμε έναν στο σπίτι. Έτσι για αρκέτα χρόνια δεν είχα για συντροφιά κάποιο ζωντανό. Θα μπορούσα όμως πλέον να πάρω κάποιο λόγω του ότι πλέον μένω μόνος, αλλά ένιωθα πως δεν ήθελα να αναλάβω τέτοια ευθύνη.

Μέχρι πριν από τρεις ημέρες που είχαμε έναν απρόσκλητο επισκέπτη στην βεράντα μας. Ήταν ένα πανέμορφο θυληκό γατί πολύ, μα πάρα πολύ χαδιάρικο. Το ταϊζαμε και αυτό επέστρεφε και νιαούριζε έξω από την μπαλκονόπορτα. Δεν άντεξα λοιπόν και το πήρα στο σπίτι. Μέσα σε πολύ λίγο χρόνο γνωριστήκαμε καλά και αρχίσαμε τα παιχνίδια. Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι, το γατί πρέπει να είναι μικρό σε ηλικία, καθώς η όρεξη του για παιχνίδια είναι ακόρεστη. Επίσης με δαγκώνει και πολλές φορές χωρίς πιθανότατα να το καταλαβαίνει με λίγο παραπάνω δύναμη, οπότε καταλαβαίνω πως θέλει να ακονίσει τα δόντια της. Δεν έχω όμως καμιά εμπειρία από γατιά, οπότε ίσως λέω ανοησίες. Δεν ασχολήθηκα με γάτες μέχρι τώρα γιατί τις θεωρούσα αχάριστες και εγωκεντρικές. Δεν έχω αναθεωρήσει, απλά μετά από έναν χρόνο περίπου από τον τελευταίο μου χωρισμό, το γατί με έκανε και νοστάλγησα την συντροφιά και τις ιδιοτροπίες μιας γυναίκας. Τα θεωρώ πλέον χαριτωμένα χαρίσματα αυτά (βιτσιόζος ε;;). Πάντως τώρα το καταλαβαίνω πόσο πολύ μοιάζει η συμπεριφορά μιας γάτας με αυτή μιας γυναίκας. Ο σκύλος από την άλλη είναι άντρας. Είναι μπούφος αλλά φιλότιμος!

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Αποφάσισα λοιπόν να την κρατήσω. Επείδη όμως δεν είμαι άνθρωπος του άρπα-κόλλα, με αγχώνει που δεν γνωρίζω βασικά πράγματα για τα συγκεκριμένα ζώα. Έτσι θέλω να διατυπώσω κάποιες ερωτήσεις...
Α) Διατροφή. Υπάρχει κάτι που πρέπει να αποφύγω; (όπως για παράδειγμα οι πατάτες για τους σκύλους καθώς έχουν πρόβλημα με το άμυλο)
Β) Στείρωση. Καλή/Σωστή μέθοδος ή επίπονη οπότε και να το αποφύγω;
Γ) Εμβολιασμός. Δεν έχω το βιβλιάριο της, οπότε πως ξέρουμε αν έχει κάνει; Αν έχει κάνει, τότε πειράζει να ξανακάνει;
Δ) Μπάνιο. Έχω την αίσθηση πως θα ταραχτεί πολύ, να το δοκιμάσω;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ' των πρωτέρων. Αν θέλετε απαντάτε στα ερωτήματά μου, ελπίζω να κρατήσετε την ψυχραιμία σας αν είπα ανοησίες και όποια συμβουλή σας θα μου ήταν πολύτιμη.
Καλό σας βράδυ. Μάριος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλως ήρθες στην παρέα μας.
Εισαι πολυ τυχερος που σε υιοθετησε γατουλα. Μαλλον το εκανε για να σου αποδείξει τι υπεροχα πλασματα που είναι οι γατες. Θα σε αφησω λοιπον να το διαπιστωσεις μονος σου με τον καιρο.
Μια πρώτη καλη κινηση ειναι να επισκευτειτε παρεα εναν κτηνιατρο ο οποιος θα δει την γατουλα και θα σου λυσει και τις περισσοτερες αποριες σου για να φροντισεις σωστα την νεα σου φίλη. Εντομεταξυ μπορεις να την ταιζεις γατοκροκετες. Απεφυγε τα ανθρωπινα φαγητα γιατι περιεχουν αλατι, καρυκευματα, λιπος και σαλτσες που δεν κανουν και πολυ καλο στα ζωακια. Θα χρειαστεις και ενα ονυχοδρομιο αν δεν θελεις να γινουν ριγε τα επιπλα σου.:D
Βαλε μας φωτογραφιες να χαρουμε κι εμεις την κουκλα σου:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάριε έκανες πολύ καλά που αποφάσισες να μοιραστείς τη ζωή σου με μια γατούλα.Επειδή όπως λες δεν ξέρεις καλά τις γάτες θα δεις πράγματα που θα σε εκπλήξουν.Οι γάτες μπορούν να γίνουν απίστευτα αγαπησιάρες και αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί δείχνουν ευγνωμοσύνη σε αυτούς που τις φροντίζουν.Ελπίζω να έχεις ήδη φροντίσει για άμμο,καλαθάκι, πιατάκια, παιχνίδια και κάτι για να ξύνει τα νύχια της.Συμφωνώ ότι είναι καλύτερη η ξηρή τροφή και από το σπιτικό φαγητό και από τις κονσέρβες.Φρόντιζε να υπάρχει πάντα φρέσκο νερό.Τη στείρωση μη τη φοβάσαι.Καλό θα της κάνεις.Φτάνει να βρεις ένα καλό χειρουργό.Το μπάνιο καλύτερα απόφυγέ το.Όταν η γάτα σου κάνει κάτι που σε ενοχλεί καλό θα ήταν να της τραβήξεις το ενδιαφέρον κάπου αλλού παρά να τη μαλώσεις.Δεν είναι σκύλος.Είναι ανεξάρτητη και ισότιμο μέλος του σπιτιού.Και μη ξεχνάς.Την γάτα δεν την υιοθετείς, σε υιοθετεί!

Καλώς σας βρήκα!

Τι ακριβώς είναι το ονυχοδρόμιο;
Πάντως νομίζω πως θα χρειαστώ μάλλον κάτι τέτοιο γιατί είδα τι έκανε σε μια χαρτοπετσέτα! Είναι τρομερό γατί. Πριν λίγο την έβγαλα έξω από το δωμάτιο για να κοιμηθώ. Εδώ να πω πως αυτό το κάνω γιατί χθες προσπάθησα να κοιμηθώ παρέα μαζί της και όταν ξαφνικά άνοιξα τα μάτια είδα μια πατούσα με τα νύχια να σημαδεύουν τα μάτια μου. Ειδάλλως θα το ήθελα πολύ να κοιμόμαστε αγκαλιά. Φαντάζομαι πως κι αυτό θα έρθει με τον καιρό. Είναι έξω λοιπόν και μου νιαουρίζει και μου σπαράζει την καρδιά. Πάντα αυτό κάνει, όπου κι αν πάω με ακολουθεί και όσο κι αν αργήσω αυτή κάθεται εκεί και με περιμένει. Οι γονείς μου μένουν στον επάνω όροφο από εμένα και οι σκάλες είναι απότομες, σιδερένιες και δεν μπορεί να τις ανεβεί. Ανέβηκα εγώ και αυτή πήγε από διπλάνα σπίτια και ανέβηκε επάνω. Όταν κατέβηκα εγώ τρελάθηκε, έτρεχε πανικόβλητη φοβούμενη ίσως μήπως και δεν με προλάβει και πάνω στην βιασύνη της καθώς πηδούσε στις σκεπές έπεσε σε ένα κένο και πάλι καλά έπεσε πάνω σε ένα κήπο. Δεν χτύπησε πάλι καλά αλλά πρέπει να τρόμαξε πολύ. Της ανταπέδωσα όμως μια ωρίτσα γεμάτη με χάδια και αγκαλιές.

Φωτογραφία δεν την έχω, την τράβηξα όμως σε βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=GZ7T7TYUvz4

Υ.Γ.: Από την πρώτη μέρα και την έριξα στο κρεβάτι... :D

Καλά, το nick σου στο youtube είναι φοβερό! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Το ίδιο και η ψιψίνα!
Μην τη φοβάσαι όμως. Η μόνη περίπτωση να πάθεις κακό από γατί είναι να συμβεί κάποιο ατύχημα. Ακριβώς όπως και με τους σκύλους.
Τώρα που κρυώνει ο καιρός, να δω πώς θα αντισταθείς στον πειρασμό να τη βάλεις μέσα για τα καλά... Ένα μόνο θα σου πω: γούνινη θερμοφόρα που γουργουρίζει...

Κι αν έχεις οποιαδήποτε άλλη απορία, εμείς εδώ είμαστε! :)

Μάριε πολύ χαίρομαι που παρ'όλη την εμπειρία σου με το κηνύγι αντιμετωπίζεις τα ζωάκια τρυφερά και με ενδιαφέρον να τα φροντίσεις και πολύ λυπάμαι που ποτέ δεν μπόρεσες να έχεις κατοικίδιο, όπως θα ήθελες.

Και εγώ πριν από λίγο καιρό απέκτησα γατούλα (ως ενήλικη και ανεξάρτητη γυναίκα) και μετά από λίγες μέρες και δεύτερη :D (για να έχουν παρέα) και μπορώ να σου πω πως είναι πολύ ήμερα, ευγενή και διακριτικά πλάσματα. Και τα δύο γατάκια μου μου δείχνουν αγάπη και ευγνωμοσύνη που τα φροντίζω και είναι πολύ δεμένα και με εμένα και με το φίλο μου. Σιγά σιγά καταλαβαίνω πως ο γάτες δεν έχουν καμία σχέση με το πώς τις περιγράφουν και σίγουρα δε μοιάζουν καθόλου με τον τύπο γυναίκας που περιγράφεις. Όσοι τα λένε αυτά μάλλον δεν αγάπησαν ποτέ μια γάτα και έτσι δεν την γνώρισαν, οπότε μην τους ακούς...

Για αυτά που ρωτάς, θα σου βάλω λινκς που θα σε βοηθήσουν πολύ, όμως συγχρόνως θα σου πω να προσέχεις τί ταϊζεις τη γατούλα σου γιατί είναι καθαρά σαρκοφάγο ζώο και την πειράζουν πάρα πολύ αυτά που τρώμε εμείς. Για να ζήσει πολλά χρόνια και να είναι υγιής καλύτερα να την ταϊζεις ξηρά τροφή που έχει φτιαχτεί ειδικά για γατούλες και περιέχει ό,τι χρειάζεται διατροφικά. Οι καλές τροφές, που συνιστούν και οι γιατροί κοστίζουν λίγο ακριβά (πχ 17 ευρώ το δίκιλο η Royal Canin kitten που παίρνω εγώ), αλλά κρατάνε 1 μήνα.

Μπάνιο οι γάτες δεν χρειάζονται, αυτοκαθαρίζονται και μάλιστα πόλύ καλά :) Η μόνη περίπτωση που μπορεί να χρειαστεί να την πλύνεις είναι αν λερωθεί με κάτι που δεν μπορεί να καθαρίσει η ίδια (πχ γράσσο). Προσοχή: τον ασβέστη απαγορεύεται να τον βρέχουμε δημιουργεί τρομερά θανατηφόρα εγκαύματα!! Τον στεγνώνουμε και τον βουρτσίζουμε για να φύγει.

Οπωσδήποτε να την πας το συντομότερο σε ένα κτηνίατρο, είναι απαραίτητο να κάνει εμβόλια και να την εξετάσει. Ο κτηνίατρος θα σου πει και την ηλικία της, όπως και το φύλο της. Η επίσκεψη με το πρώτο εμβόλιο και αποπαρασίτωση εσωτερική και εξωτερική (απαραίτητα!!) κοστίζει γύρω στα 25-50 ευρώ, ανάλογα πού θα πας.

Εδώ θα βρεις κτηνιάρους που προτείνουν τα μέλη του φόρουμ
https://www.mypetz.gr/threads/Γράψτε-έναν-κτηνίατρο-εδώ.220641/

Εδώ θα βρεις ό,τι χρειάζεται να έχει η γατούλα σου στο σπίτι σας
https://www.mypetz.gr/threads/Γατίσια-προίκα.223013/

Εδώ θα διαβάσεις για τη στείρωση
https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/

Εδώ θα βρεις τί δεν πρέπει ποτέ η γάτα σου να φάει
https://www.mypetz.gr/threads/Τι-να-μην-αφήσετε-ποτέ-τη-γάτα-σας-να-φάει.219378/

Εδώ θα βρεις συμβουλές για το πως να συμπεριφερθείς στο γατάκι τις πρώτες μέρες
https://www.mypetz.gr/threads/Πώς-ν...ας-με-επιτυχία-από-τις-πρώτες-στιγμές.219843/

Και άλλο ένα άρθρο για τη νέα γάτα στο σπίτι
https://www.mypetz.gr/threads/nέα-γάτα-στο-σπίτι.219043/

Αυτά.... Έχει και πολλά άλλα άρθρα να ψάξεις για ό,τι άλλο θες...
Σου εύχομαι καλή τύχη, γρήγορη προσαρμογή και πολλές γουργουριστές στιγμές ευτυχίας :D

Καλωσήρθατε, Μάριε και γατούλα (αλήθεια, όνομα της βρήκες; )
Στα όσα πολύ χρήσιμα σου υπέδειξαν ήδη, να προσθέσω και το Φυλλάδιο για νέους γατογονείς, που έχει συνοπτικά όλα τα βασικά που πρέπει να γνωρίζεις.
Καλώς τη δέχτηκες :)

Καλημέρα σας.

Καλά μιλάμε σας είμαι υπόχρεος. Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις και τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Μαρία είπες αυτό για το κυνήγι. Εγώ δεν ήμουν ποτέ κυνηγός, αλλά και ο πατέρας μου που είναι δεν μπορώ να πω πως δεν είναι φιλόζωος. Δεν τον ευχαριστεί να σκοτώνει ζώα, τον ευχαριστεί όμως να τα τρώει και να ξέρει πως αυτή η απόλαυση οφείλεται καθαρά σε δική του προσπάθεια και όχι μέσω μερικών ευρώ σε κρεοπωλείο. Μερικοί θέλουν να τρώνε κρέας αλλά δεν αντέχουν να ακούν για το πως σκοτώνουν την αγελάδα. Αυτό το θεωρώ υποκρισία. Το κυνήγι ευτύχως στην Ελλάδα για την ώρα είναι ελεγχόμενο και δεν είναι πολύ διαδεδομένο. Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι οι μαζικές σφαγές. Γιατί καλά και όμορφα είναι τα λαγουδάκια, ελαφάκια και αγριογουρουνάκια αλλά και τα αρνάκια και τα μοσχαράκια έχουν την ίδια αξία και είναι κρίμα να ζουν με μόνο στόχο την μαζική σφαγή. Με στεναχωρεί ιδιαίτερα η επιλογή του κόσμου να προτιμούν τα μικρά σε ηλικία επειδή το κρέας τους είναι τρυφερό. Ο πατέρας μου δεν έχει σκοτώσει ποτέ μικρό ζώο. Η λογική των κυνηγών είναι να πάρουν περισσότερο κρέας αλλά και να αφήσουν μια μάνα όταν έχει μικρά για να μπορέσουν να ξαναπάνε για κυνήγι. Αυτό δεν ξέρω για εσάς, όμως σε μένα μου κάθεται καλύτερα...

Πίσω στο θέμα της γατούλας μου.
Βεβαίως και θα την πάω στον κτηνίατρο. Αν και εγώ δεν θα έχω τον χρόνο γιατί είμαι από το πρωί μέχρι το βράδι στο γιαπί. Πιθανότατα θα πάει με τον πατέρα μου. Ξέχασα να πω πως αν ήταν σκύλος δεν θα τον κρατούσα σε καμιά περίπτωση για τον μόνο λόγο του ότι είναι φασαριόζος. Ο λόγος που θα κρατήσω όμως το γατί είναι ακριβώς αυτό, ότι είναι μια σιωπηλή συντροφιά. Ακριβώς ότι χρειαζόμουν.

Από διατροφή η μάνα μου της έδινε ψωμί. Γυρίζει και μου λέει δεν το τρώει. Λέω ρε μάνα τιγράκι είναι τι να το κάνει το ψωμί; Όταν της έδωσα ένα παριζάκι το ξέσκισε! Χθες έφαγε τσιπούρα! Αλλά ναι, το είχα ήδη σκοπό να της πάρω τροφή. 17? το μήνα για να την έχω υγειή και ορεξάτη δεν μου είναι τίποτα!

Σας ευχαριστώ και πάλι.
Καλημέρα σε όλους.

Όνομα όχι δεν της βρήκα. Δυστυχώς δεν έχω και τίποτα στο νου μου.
Αυτό σκεφτόμουν τώρα και θα ήθελα να μου προτείνεται εσείς αν θέλετε κάτι.
Δεν θέλω όμως να της δώσω ένα κλασσικό όνομα που δίνουν στα γατιά. Είμαι και αγοράκι και με χαλάει να έχει "αδερφίστικο" όνομα αν και θυληκό το γατί (ναι είναι τελικά θυληκό γιατί δεν έχει μπαλάκια). Θα προτιμούσα ένα λίγο πιο άγριο, πιο τιγρέ! :hmm:

Μάριε δυστυχώς εγώ έχω κακή εμπειρία από κηνυγούς (σκότωναν πουλάκια για διασκέδαση και σε μεγάλους αριθμούς, συγκεκριμένα τσίχλες, γιατί έκαναν καλό πιλάφι έλεγαν :blink::down:), για αυτό είμαι προκατειλημένη. Αλλά η περίπτωση του πατέρα σου φαίνεται διαφορετική. Συμφωνώ μαζί σου για τα σφαγεία και είναι ένας από τους λόγους που σκέφτομαι να γίνω χορτοφάγος... :hmm:

Όσο για τη διατροφή της γατούλας αν θες να την ταϊζεις φαγητό μαγειρευτό βραστό κοτόπουλο και ψάρι είναι καλή λύση, χωρίς όμως καθόλου μπαχαρικά (και αλάτι) ή λάδι, είναι τοξικά για τις γάτες... Επίσης πρόσεξε τί της δίνεις (πχ ζαμπόν), μην την πειράξει στο έντερο της.

Και εμένα δεν μου αρέσουν τα κλισέ γλυκανάλατα ονόματα... Εγώ έχω δύο, τη Ρεγγίνα και το Μέλα (είναι μαύρος, εξ ου και το όνομα).Για όνομα μαχήτριας θα μου άρεσε το Ζήνα, αν και λίγο κλισέ, αλλά όχι και τόσο διαδεδομένο στις γάτες. Άλλα ωραία και προτότυπα ονόματα είναι κάποια αρχαιοελληνικά πχ Καλυψώ, Κασσάνδρα, Λυδία, Νιόβη, Άρτεμις, μπορείς να βρεις και άλλα. Κάποια Κέλτικα επίσης είναι ωραία, πχ Μόργκαν (βασίλισσα του πολέμου αν δεν κάνω λάθος), μπορείς να το ψάξεις στο ίντερνετ. Θα μπορούσες να ψάξεις και για Αιγυπτιακά (ταιριαστά στις θεές γάτες :)).

μαριε να σου ζησει το νεο μελος ειναι ολα τα λεφτα η μικρη !!!!:):) οτι χρειαστεις εδω ειμαστε για να σε βοηθησουμε οσο για ονοματα για την μικρη ριξε μια ματια και δω::up:
https://www.mypetz.gr/threads/mycat-και-βαφτίσια-γατιών.223330/

Καλώς μας ήρθατε Μάριε και μωρό!! Για ονόματα, μπορείς να ψάξεις εδώ: https://www.mypetz.gr/threads/mycat-και-βαφτίσια-γατιών.223330/, κάνε κλικ στο συνημμένο αρχείο. Οι γατούλες είναι αιθέρια πλάσματα, δεν ανέχονται βίαια παιχνίδια, αγριοφωνάρες και τιμωρίες .Γίνονται εξαιρετικά κατοικίδια με αγάπη και υπομονή. Πολύ χρήσιμο σε εσένα που είσαι πρώτη φορά γατοπατέρας, θα είναι κάποιο βιβλίο σχετικό με την ανατροφή της γάτας. Αν είσαι υπέρ του καλού και ήσυχου ύπνου σου, πάρε της γατούλας μια φωλίτσα, ή φτιάξτης εσύ με ένα χαρτόκουτο, όπου θα βάλεις ζεστά ρούχα (θέλουν αέρισμα και πλύσιμο΄φυσικά) και μην της ανοίγεις την πόρτα του δωματίου σου, όσο και να κλαίει. Δεν νομίζω να της πάρει πάνω από μια νύχτα να μάθει τη θέση της:DΟνυχοδρόμιο είναι ένας στύλος επενδεδυμένος με σκληρό υλικό, όπου θα μπορεί να ξύνει τα νυχάκια της. Άμα, όμως, βγαίνει σε κήπο με δέντρα, ίσως και να μην το χρειαστείς, γιατί θα τα ακονίζει εκεί . Μπορείς να επενδύσεις ένα πόδι τραπεζιού με ένα λεπτό πατάκι για το πάτωμα,από το σούπερ μάρκετ, και....έτοιμο το ονυχοδρόμιο (στο λέω, γιατί εγώ το καλοκαίρι έψαχνα ονυχοδρόμιο στην επαρχία, και με κοίταζαν στο πετ-σοπ σαν ούφο, οπότε, μπορεί ούτε στην Έδεσσα να έχουν). Κατά τα λοιπά, εγώ, τη γατούλα μου (αυτήν στο άβαταρ), την έχω μάθει από μωράκι και κάνει ένα μπάνιο το δίμηνο περίπου, δεν κλαίει καθόλου και μετά έχει μια γούνα σκέτο λουτρ!!!!
Να σου ζήσει, λοιπόν και , όπως σου είπαν και οι συνφορουμίτισσες, το συντομότερο να την πας στο γιατρό (όχι στα χέρια, ούτε ελεύθερη στο αυτοκίνητο), σε μια γατοφόρο, γιατί μπορεί να αγριέψει, καθώς, δεν είναι η γάτα σκύλος:lol::lol:

Μαριε καλημερα!
Απο οτι διαβαζω σε κατατοπισαν πληρως με τα παραπανω μηνυματα,μενει λοιπον μονο να σε καλωσορίσω και στο φόρουμ,και στον γατόκοσμο.Εχεις να μαθεις πολλα,πολλα απο τις γατες,όχι μόνο για τον κόσμο των ζώων,αλλά και για τον ανθρώπινο.;)
Καλωσήρθες λοιπον απο εμενα,τον Σειριο και τη Μόιρα!

Μαρία, αυτό ακριβώς, επειδή δεν ήξερα τι ακριβως μπορεί να την πείραζε, της έδωσα λίγο απ' όλα έτσι ώστε απλά να χορτάσει, χωρίς όμως αυτά να της δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα λόγω της μικρής ποσότητας. Πάντως θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και θα την ταϊσω σωστά.

Ευχαριστώ Ρία για τις ευχές σου και Ελένη να σου πω πως δεν είμαι γενικά τέτοιος χαρακτήρας. Δεν θα μου πήγαινε η καρδιά να της φερθώ έτσι άσχημα. Στους σκύλους για παράδειγμα η τιμωρία τους για κάτι που έκαναν ήταν να τους θυμώσω και μετά αυτά ερχόντουσαν και προσπαθούσαν να μου φτιάξουν το κέφι λες και ζήταγαν συγνώμη. Η συμβουλή που μου έδωσε ένας φίλος και κάτοχος γάτας ήταν να της μιλάω και ναι, νομίζω πως πιάνει, νομίζω πως καταλαβαίνει από την εκφραστικότητά μου.

moukelis, πολύ σωστή η παρατήρησή σου. Μαθαίνοντας τα ζώα, γνωρίζουμε καλύτερα τους εαυτούς μας. Είμαστε ζώα και πολύ απλά λόγω των κοινωνικών προτύπων, το έχουμε ξεχάσει με αποτέλεσμα να δυστυχούμε.

Όσο για τα ονόματα, δεν μου κάθεται ακόμα τίποτα αν και την έχω βαφτίσει με διάφορα όπως: "σκατούλα", "γουρουνίτσα", "μυξιάρικο". Δεν λέω άλλα γιατί θα ξεφτυλιστώ!

Υ.Γ.: Που είναι οι άλλοι γατοπατέρες οεο;

μην πτοείσαι έχουμε πολλούς γατοπατερες στο forum μην βιάζεσαι θα σε καλωσορίσουν και αυτοί!!!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

Ευχαριστώ Ρία για τις ευχές σου και Ελένη να σου πω πως δεν είμαι γενικά τέτοιος χαρακτήρας. Δεν θα μου πήγαινε η καρδιά να της φερθώ έτσι άσχημα. Στους σκύλους για παράδειγμα η τιμωρία τους για κάτι που έκαναν ήταν να τους θυμώσω και μετά αυτά ερχόντουσαν και προσπαθούσαν να μου φτιάξουν το κέφι λες και ζήταγαν συγνώμη. Η συμβουλή που μου έδωσε ένας φίλος και κάτοχος γάτας ήταν να της μιλάω και ναι, νομίζω πως πιάνει, νομίζω πως καταλαβαίνει από την εκφραστικότητά μου.
Επ, δεν κατάλαβες καλέ, δεν εννοούσα ότι ΕΣΥ φέρεσαι στη γάτα με αγριοφωνάρες και τιμωρίες. Απλά, καθώς είπες ότι θεωρούνται οι γάτες ατίθασσες και αγνώμονες, εξέφρασα τη γνώμη μου, ότι τίποτε από αυτά δεν ισχύει, οι γάτες είναι ανώτερης εξυπνάδας ζώα, ντελικάτα και εκπαιδεύσιμα. Τελικά, προσπαθώντας να εκφραστώ σύντομα, για να φτάσω σε συμβουλές, με παρεξήγησες:(:(. Η γατούλα σου μοιάζει πολύ με τη δική μου, την Μπασσέτ, είναι πανέμορφη και πιστέυω εξίσου χαριτωμένη και έξυπνη.

Ελένη όχι δεν σε παρεξήγησα. Απλά από την μεριά μου είχα να πω πως συμπεριφέρομαι εγώ προσωπικά. Οπωσδήποτε δεν είμαι προκατηλημένος με τις γάτες, μόνο με τις γυναίκες. :P
Όντως μοιάζουν λιγάκι οι γάτες μας, μόνο που η δική μου είναι πιο όμορφη και πιο έξυπνη.
Χαχαχα ...χουμορ...

Έχει όμως ενέργεια, μιλάμε για πολύ ενέργεια!!!

https://www.youtube.com/watch?v=4hr7QwWbSA4
Σημείωση: Όπου "Μμμμμ" σημαίνει πόνος!

Καλημέρα σας!

Επειδή σήμερα τελικά δεν δούλεψα, ήταν ευκαιρία να της πάρω τροφή. Πήγα σε έναν γνώστο του πατέρα μου και καλό κτηνίατρο, ο οποίος διαθέτει και τροφές. Μου έδωσε μια και μου εγγυήθηκε πως είναι άψογη, λέγεται NeuteredCat και μου κόστισε 13?. Είδα όμως και ένα κλουβί μεταφοράς το οποίο μου μπήκε στο μάτι. Το χτύπησα κι αυτό με ακόμα 13? και γύρισα στο σπίτι. Της έδωσα αμέσως καθώς δεν είχε φάει πρωϊνό και το τσάκισε μιλάμε, το καταευχαριστήθηκε!

Σκέφτηκα που να βρεις όμως άλλη ευκαιρία για να την πας για εξετάσεις. Έτσι έριξα λίγο τροφή στο κλουβί και αμέσως χώθηκε μέσα. Όταν την σήκωσα και μέτα χέστηκε η καϊμενούλα. Στο αυτοκίνητο την έβαλα στα πόδια του συνοδηγού να με βλέπει και της μιλούσα για να την ηρεμήσω. Όταν φτάσαμε στο ιατρείο ήταν ήρεμη αν και είχε σκυλιά και αγριοφωνάρες αλλά εφόσον εγώ ασχολούμουν μαζί της ήταν πολύ ήρεμη και απλά νιαούριζε προφανώς για να την ελευθερώσω. Όταν ήρθε η σειρά μας, την κράτησα εγώ και ο γιατρός της έδωσε ένα χάπι, της έκανε ένα εμβόλιο της έβαλε μια αμπούλα για τα τσιμπούρα και της έκανε αποπαρασίτωση και τελικά όλα ήταν άψογα. Μου είπε πως είναι 8 μηνών, θηλική και η ράτσα της είναι κοινή ευρωπαϊκή. Εκεί που έλεγα πως τελειώσαμε, τον ρωτάω τι γίνεται με το ξύσιμο και φυσικά μου προτείνει ονυχοδρόμιο. Δεν είχα σκοπό να πάρω, σκεφτόμουν να φτιάξω κάποιο μόνος μου αφού είμαι και μάστορας από μεράκι. Αυτός επέμενε όμως και μου είπε πως είναι υπέροχο αυτό που είχε. Μέχρι που το έφερε, ήταν όντως υπέροχο. Έχει γούνινη βάση, το δοκάρι είναι επενδυμένο με χοντρό σπάγγο και κρέμεται επίσης ένα μπαλάκι από σπάγγο με μικρες μπαλίτσες μέσα για θόρυβο και γουνίτσα από πάνω. Το πήρα λοιπόν κι αυτό για 13? (μάλλον το 13 είναι ο τυχερός του αριθμός).

Το μόνο που με ανησύχησε λοιπόν, ήταν όταν φτάσαμε στο σπίτι και την έβγαλα από το κλουβί της, αυτή άρχισε να βγάζει σάλια ή μύξες και να κουνάει σπαστικά το κεφάλι της. Δεν έμοιαζε όμως για φτάρνισμα. Περίμενα λίγο και μετά πήρα τηλέφωνο τον γιατρό αφού φοβήθηκα μήπως είναι αλλεργική σε κάτι που της έδωσε. Ο γιατρός μου είπε πως είναι σάλια πιθανότατα από ναυτία που είχε κατά την μεταφορά με το αυτοκίνητο. Μου είπε επίσης να την παρακολουθήσω μια ώρα ακόμα και αν συνεχίσει ή αλλάξει αρνητικά η διάθεσή της να ξαναεπικοινωνήσω. Έχει περάσει μισή ώρα και το κάνει πολύ πιο σπάνια αλλά η διάθεσή της φαίνεται υπέροχη. Θα δούμε...

Με γειά το νυχοδρόμιό σας!!
λέγεται NeuteredCat και μου κόστισε 13.
Αυτή είναι τροφή για στειρωμένες γατούλες. Αφού βέβαια είναι ήδη 8 μηνών η δική σου (και εφόσον προτίθεσαι να τη στειρώσεις σύντομα, μια που είναι σε κατάλληλη ηλικία) δεν πειράζει να ξεκινήσει να την τρώει από λίγο νωρίτερα.
Υπάρχει και κριτική γι' αυτή την τροφή, μπορείς να τη δεις εδώ.
Το μόνο που με ανησύχησε λοιπόν, ήταν όταν φτάσαμε στο σπίτι και την έβγαλα από το κλουβί της, αυτή άρχισε να βγάζει σάλια ή μύξες και να κουνάει σπαστικά το κεφάλι της. Δεν έμοιαζε όμως για φτάρνισμα. Περίμενα λίγο και μετά πήρα τηλέφωνο τον γιατρό αφού φοβήθηκα μήπως είναι αλλεργική σε κάτι που της έδωσε. Ο γιατρός μου είπε πως είναι σάλια πιθανότατα από ναυτία που είχε κατά την μεταφορά με το αυτοκίνητο. Μου είπε επίσης να την παρακολουθήσω μια ώρα ακόμα και αν συνεχίσει ή αλλάξει αρνητικά η διάθεσή της να ξαναεπικοινωνήσω. Έχει περάσει μισή ώρα και το κάνει πολύ πιο σπάνια αλλά η διάθεσή της φαίνεται υπέροχη. Θα δούμε...
Είναι πολύ πιθανό να είναι από τη ναυτία τα σάλια, όπως σου είπε ο γιατρός. Μπορεί επίσης να έγλειψε λίγο από το φάρμακο της αμπούλας και να την πείραξε αυτό (είναι συχνή παρενέργεια τα σάλια). Συνήθως, την αμπούλα την βάζουμε ψηλά στο σβέρκο, ώστε να μη φτάνουν να γλείψουν το φάρμακο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back