Η χοντρή μου η γατούλα

suzanitta

Νεοφερμένο μέλος

Η suzanitta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 63 μηνύματα.
Οι περισσότεροι έχετε γάτες και είναι στειρωμένες. Μπορεί να λέγεται ότι είναι μύθος πως η γάτα παχαίνει μετά από τη στείρωση, αλλά από συζητήσεις που έχω κάνει είναι ένα γεγονός!! Είναι και οι δικές σας γάτες χοντρούλες; Τι μπορούμε να κάνουμε για να τις αδυνατίσουμε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο Πέρσης είναι 10 μηνών, τον στείρωσα όταν ήταν 6 1/2 μηνών. Δεν έχει παχύνει γιατί δεν τον έχω αφήσει. Δεν του αφήνω φαγητό σε ταίστρα (που χωράει πολύ) γιατί είναι ικανός να το φάει όλο σε μία μέρα (παραμόνο αν τύχει να λείψω). Του βάζω συγκεκριμένη ποσότητα για όλη τη μέρα και έχει μάθει και το μοιράζει μόνος του κατά την διάρκεια της ημέρας. Του το συμπληρώνω μόνο κάθε πρωί. Καμιά φορά του βάζω και την κονσέρβα gourmet gold αλλά όχι όλη τη μισή και συνεχίζει με την ξηρά τροφή του. (Φοβάμαι γιατί από μικρούλης έχει πρόβλημα με το γαστρεντερικό του). Κατά τ'άλλα μπορώ να πω ότι είναι μόνιμα χορτάτος και δεν νιαουρίζει για φαγητό, παραμόνο αν δει και κρατάω στα χέρια μου την κονσέρβα. :lol: Ίσως επειδή είναι μικρός ακόμα? Ελπίζω να μην γίνει σαν "γουρούνι" αργότερα.:|

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω δύο γατούλες (Τσίτσης και Νταίζη) που είναι αδέρφια και κοντεύουν τα εφτά χρόνια. Είναι και οι δύο στειρωμένες. Ο Τσίτσης διατηρείται πολύ καλά αλλά η Νταίζη είναι ένα κιλό βαρύτερη. Τις ταΐζω μία φορά την ημέρα με 70grπερίπου ξηρά τροφή. Παρόλο που ο Τσίτσης φαίνεται να τρώει πιο πολύ από το μερίδιο που του αναλογεί , είναι πιο ενεργητικός και δεν παχαίνει. Φοβάμαι μην της προκαλέσει προβλήματα υγείας το πάχος της, αλλά δεν ξέρω και πως μπορώ να τη βοηθήσω… :/:

Έχω ακούσει ότι δεν είναι η στείρωση που παχαίνει τις γάτες, αλλά το ίδιο το φαϊ. Aν δίνουμε στο γατάκι μας να τρώει τα πάντα και όσο θέλει, είναι σίγουρο ότι θα παχύνει ιδίως αν είναι λιχούδικο.
H Σούμη μου είναι ακόμα μικρούλα (μόνο 3,5 μηνών) αλλά απίστευτα λιχούδα και ζηλιάρα στο φαγητό. Όταν μας ακούσει να τρώμε, έρχεται τρέχοντας στο τραπέζι και ανεβαίνει στην αγκαλιά μας για να δει τί τρώμε. Φυσικά θέλει να δοκιμάσει ό,τι και να'ναι αυτό. Kαι έχω καταλάβει ότι τρώει TA ΠANTA. Eπειδή λοιπόν έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει πολύ χοντρούλα, προσπαθώ να την ταϊζω αποκλειστικά με δικό της φαγητό (κονσέρβες και ξηρά τροφή). Aλλά έχει δοκιμάσει ό,τι έχω μαγειρέψει ως τώρα (από αρακά λαδερό, μέχρι κρασάτο μοσχάρι) και δείχνει να εκτιμά πολύ την μαγειρική μου με ιδιαίτερη προτίμηση σε ότι έχει πολύ σάλτσα. Έχει φάει ακόμα και κοκκινιστό ..... κουνουπίδι!
Όλα αυτά όμως μόνο για δοκιμή ή μεζέ. Kαι ακόμα και αυτό θα προσπαθήσω να ελαττώσω, γιατί ξετρελένεται πολύ από τις γεύσεις αυτές και μετά δεν θέλει το δικό της φαγητό.
Θέλω να δω πως θα είναι μετά την στείρωση....

εμενα εγιναν χοντροι μεσα σε εξη μηνες τωρα που καλοκαιριαζει αδυνατισαν παλι

Αρχική Δημοσίευση από Gemini:
Aλλά έχει δοκιμάσει ό,τι έχω μαγειρέψει ως τώρα (από αρακά λαδερό, μέχρι κρασάτο μοσχάρι) και δείχνει να εκτιμά πολύ την μαγειρική μου με ιδιαίτερη προτίμηση σε ότι έχει πολύ σάλτσα. Έχει φάει ακόμα και κοκκινιστό ..... κουνουπίδι!
....
πότε θα μας μαγειρέψεις εμάς? :redface: γιατι πείνασα απάυτα που γράφεις:)

Δηλαδή το καλοκαίρι μπορείτε να πείτε ότι οι γατούλες σας είναι φυσιολογικές; Γιατί και μένα αδυνατίζουν με τη ζέστη αλλά πάλι στρουμπουλές είναι.:confused:

Εμένα και οι 4 είναι ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ. Πειράζει;:P

Αρχική Δημοσίευση από giannispolo:
πότε θα μας μαγειρέψεις εμάς? :redface: γιατι πείνασα απάυτα που γράφεις:)
Ίσως τελικά η μαγειρική μου να κερδίσει και άλλους υποστηρικτές εκτός απ'την Σούμη...χιχιχιχι...:redface:

Τώρα βρήκατε να λέτε για μαγειρικές που πεινάω; :P

Tέτοια ώρα, όλοι πεινάμε.... γι'αυτό και το σκεφτόμαστε..:D :D

Μωρε κι εμένα είναι λίγο χοντρούλα... Της έχω πάρει light τροφή, αλλά δεν είμαι αρκετά αυστηρή και της βάζω παραπάνω ποσότητα από όση λέει... Τι να κάνω? Αφού πεινάει κι έρχεται και μου κλαίει...
Βέβαια δεν είναι πολύ χοντρή, είναι λίγο παραπάνω από το κανονικό, αλλά αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό τη βλέπω να γίνεται μια όμορφη μπαλίτσα.
Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να γίνω λίγο πιο αυστηρή, αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας...
Τι κακό κι αυτό... Όλες οι απολαύσεις είναι απαγορευμένες... Ακόμη και για τις γάτες :lol:

Κι ο δικός μου έχει μια χοντρουλή κοιλίτσα και μου χει πει η κτηνίατρος να μην του χω όλη μέρα διαθέσιμο φαγητό. Αλλά εδώ μόνο το βράδυ του το κόβω και με τρελαίνει στο νιαούρισμα, που να του βάζω και συγκεκριμένες ώρες!! :P

εμενα τρωνε το πρωι που ξυπναμε τρωνε το μεσημερι κ το βραδυ απο 200 γρμ κονσερβα ο καθενας σε 2 γευματα κ 100 γρμ ξηρα τροφη

Παιδιά να΄στε καλά, με ξεαγχώσατε! Είχα αρχίσει να σκέφτομαι ότι δεν είμαι και πολύ καλή μαμά για τις γάτες μου:P

Πειράζει που εγώ της βάζω φαγητό μόνο 2 φορές τη μέρα, πρωϊ & απόγευμα; Kαι δεν το τρώει όλο αμέσως. Aπό μόνη της το κάνει 2 δόσεις. Aφήνει συνήθως λίγο και το τρώει αργότερα.:rolleyes:

Αρχική Δημοσίευση από Zoubi:
Της έχω πάρει light τροφή,

Δεν ήξερα ότι υπάρχουν light τροφές για γάτες. Ποιές είναι;:hmm:

Αρχική Δημοσίευση από Gemini:
Πειράζει που εγώ της βάζω φαγητό μόνο 2 φορές τη μέρα, πρωϊ & απόγευμα; Kαι δεν το τρώει όλο αμέσως. Aπό μόνη της το κάνει 2 δόσεις. Aφήνει συνήθως λίγο και το τρώει αργότερα.:rolleyes:
Δεν κάνει ακριβώς 2 δόσεις, λογικά πηγαίνει και τσιμπάει και λίγο όποτε της έρθει όρεξη.
Κανονικά δεν είναι σωστό να τους έχουμε όλη μέρα φαγητό, το σωστό είναι να τους δίνουμε συγκεκριμένες ποσότητες 3 φορές την ημέρα.
Αλλά όποιος μπορεί να το κάνει, ας σηκώσει το χέρι. :P

Gemini υπάρχει η ξηρή τροφή για στειρωμένες γάτες της Purina που τη βρίσκεις μόνο στα petshop. Είναι light και αρκετά φθηνή. Την πουλάνε με το κιλό.;)

Αρχική Δημοσίευση από suzanitta:
Gemini υπάρχει η ξηρή τροφή για στειρωμένες γάτες της Purina που τη βρίσκεις μόνο στα petshop. Είναι light και αρκετά φθηνή. Την πουλάνε με το κιλό.;)

Tώρα έχω άλλη απορία: Yπάρχει τροφή ειδική για στειρωμένες γάτες;
Πωπωωω, έχω πολλά να μάθω ακόμα.... :redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back