ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Και τωρα τι?Κανουμε οτι μπορουμε!Ενας δεν κανει την διαφορα αλλα ολοι μαζι την κανουμε!
Ανακυκλωνω εδω κ χρονια-πριν γινει...μοδα!Αλλαξα ολες τις λαμπες με οικονομιας,παιρνω το λεοφωρειο,αρνουμαι να παρω αμαξι μεχρι να γινουν ΟΛΑ εντελως οικολογικα!Αγοραζω οσο περισσοτερα οργανικα προιοντα μου επιτρεπει η τσεπη μου,δεν αφηνω τις ηλ.συσκευες στην πριζα(stand by),παιρνω συσκευες A-class(Α ενεργειακης κλασης),εχω παντα ανοιχτο μονο το φως που χρειαζομαι-πολες φορες το σβηνω κ αυτο κ μενω με το φως του ενυδρειου.Δεν πεταω σκουπιδια κατω,παιρνω οσο δυνατον πιο οικολογικα καθαριστικα κτλ κτλ.
Πολλα μπορουμε να κανουμε,ορεξη να χουμε!
Μαζί σου Μπιζουμάνα.
. Παιδιά ένας μόνος του δεν κάνει τίποτα. Πολλοί μαζί κάνουμε πολλά. Ότι μπορούμε δεν θα πάμε τουλάχιστον αμαχητί λέγοντας έλα μωρέ οι μεγάλοι τα κάνουν όλα ανάψτε τα φώτα για αντίδραση. Εγώ αρνούμε παρόλο που δεν έχω παιδάκι να συμβιβαστώ με έναν πεθαμένο πλανήτη όπου δεν θα μπορούν να ζήσουν οι επόμενες γενιές.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roulsydney
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ
Εκκολαπτόμενο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Ναι , χίλιες φορές ναι, να πιέσουμε τις βιομηχανίες, το κράτος την τοπική αυτοδιήκηση, την ΔΕΗ κ.α.
Διαφωνώ όμως ριζικά με την νοοτροπία οτι πάντα φταιν όλοι οι υπόλοιποι, και όχι εμείς.
Εξ' άλλου νομίζω οτι ένα μεγάλο ποσοστό των ρύπων προέρχεται από οικιακά απόβλητα,από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούμε κ.τ.λ

Αν αναλογιστεί ο καθένας μας τι μπορεί να αλλάξει από μόνος του στην καθημερινή ζωή του, πολλά πιστεύω οτι θα γίνουν.

Στο κάτω,κάτω "μην κοιτάς τι έκανε η πατρίδα για σένα αλλά τι έκανες εσύ για αυτήν".Μου διαφεύγει τώρα ποιός το είπε, νομίζω ο Σωκράτης.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
roulsydney
Διάσημο μέλος
δεν ξερω τι κανατε, εγω παντως ειχα ανοιχτα ολα τα pc και τα laptops μου, ολα τα φωτα και την τηλεοραση, εβαλα πλυντηριο και στεγνωτηριο και ακουσα και μουσικουλα. Δεν περιμενω απο μερικους να με κατευθυνουν ποτε θα κλεισω τα φωτα για να προστατεψω το περιβαλλον. Καθε μερα το κανω και δεν περιμενω να μου το πουν για να το κανω. Υπαρχει μεγαλη υποκρισια και παιζονται αρκετα συμφερονται με την δηθεν "ωρα της γης". Ας μειωσουν πρωτα τις εκπομπες CO2 στην κινα, στις ινδιες, στην ρωσια και στην αμερικη και μετα τα λεμε. Ολα τους φταινε πια, τα φωτα, οι αγελαδες, κτλ, αλλα δεν τους φταινε οι βιομηχανιες, τα αυτοκινητα, τα καραβια και ολα τα αλλα.
Δεν νομίζω να είναι τόσο πολύ κρετίνοι..όσοι συμμετείχαν χθές και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να αντιδρούμε έτσι σε μια συμβολική κίνηση..
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
δεν ξερω τι κανατε, εγω παντως ειχα ανοιχτα ολα τα pc και τα laptops μου, ολα τα φωτα και την τηλεοραση, εβαλα πλυντηριο και στεγνωτηριο και ακουσα και μουσικουλα. Δεν περιμενω απο μερικους να με κατευθυνουν ποτε θα κλεισω τα φωτα για να προστατεψω το περιβαλλον. Καθε μερα το κανω και δεν περιμενω να μου το πουν για να το κανω. Υπαρχει μεγαλη υποκρισια και παιζονται αρκετα συμφερονται με την δηθεν "ωρα της γης". Ας μειωσουν πρωτα τις εκπομπες CO2 στην κινα, στις ινδιες, στην ρωσια και στην αμερικη και μετα τα λεμε. Ολα τους φταινε πια, τα φωτα, οι αγελαδες, κτλ, αλλα δεν τους φταινε οι βιομηχανιες, τα αυτοκινητα, τα καραβια και ολα τα αλλα.
Eμείς όλο το χρόνο πάντα δεν αφήνουμε περιτά φώτα ανοιχτα,δεν αφήνουμε τη βρύση να τρέχει όταν πλένουμε τα δόντια μας και γενικώς δεν σπαταλάμε ενέργεια.Έτσι πρέπει να κάνουμε όλο το χρόνο.Ούτε εμείς κλείσαμε τα φώτα χθες,γιατί είχε βραδιάσει έξω και ο αδερφός μου φοβόταν...
Υ.Σ. Όχι ότι η χθεσινή προσπάθεια δεν άξιζε.Άξιζε...Αλλά πολλά εργοστάσια δεν σταμάτησαν να δολεύουν και αυτά σπαταλάν πολύ ενέργεια!
roulsydney
Διάσημο μέλος
Eμείς όλο το χρόνο πάντα δεν αφήνουμε περιτά φώτα ανοιχτα,δεν αφήνουμε τη βρύση να τρέχει όταν πλένουμε τα δόντια μας και γενικώς δεν σπαταλάμε ενέργεια.Έτσι πρέπει να κάνουμε όλο το χρόνο.Ούτε εμείς κλείσαμε τα φώτα χθες,γιατί είχε βραδιάσει έξω και ο αδερφός μου φοβόταν...
Υ.Σ. Όχι ότι η χθεσινή προσπάθεια δεν άξιζε.Άξιζε...Αλλά πολλά εργοστάσια δεν σταμάτησαν να δολεύουν και αυτά σπαταλάν πολύ ενέργεια!
Είναι πολυ δύσκολο για τεχνικούς λόγους να σταματήσει τελείως η παραγωγή σ΄ενα εργοστάσιο.Πάντως όπου ήταν δυνατό μειώθηκαν οι ρυθμοί παραγωγής..
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Είναι πολυ δύσκολο για τεχνικούς λόγους να σταματήσει τελείως η παραγωγή σ΄ενα εργοστάσιο.Πάντως όπου ήταν δυνατό μειώθηκαν οι ρυθμοί παραγωγής..
Δίκιο έχετε...
Αλλά εμείς δυστυχώς δεν τα κλείσαμε γιατί όπως είπα ο αδερφός μου φοβόταν.Αλλά κάνουμε οικονομία όλο το χρόνο!Ανακυκλώνουμε,χρησιμοποιούμε συσκευές που δεν σπαταλάν πολύ ενέργεια(A energy)και πολλά άλλα!
SweetyCat
Πολύ δραστήριο μέλος
,ενω στην Αυστραλια λιγοι εσβησαν τα φωτα
Υ.Σ.Sorry που κανω ορθογραφικα

katerina10
Περιβόητο μέλος
Αυτή είναι η αποψη μου και σαν ΕΛΕΥΘΕΡΗ χώρα που είμαστε την λέω..Εμενα με ξύπνησε κάποιος..σκεφτόμουν πολύ πολύ ιδανικά..Αλλά δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο..Όποιος θέλει να κάνει οικονομία ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ, δεν χρειάζεται να κάνει αυτό που του λένε οι άλλοι!Ας σκέφτεται ότι τα φώτα τέρμα ανοιχτά σε όλα τα δωμάτια είναι κακή συνήθεια, ας βάζει πλυντήριο σε πιο χαμηλούς βαθμούς, ας βγάζει το λάπτοπ από την πρίζα όταν είναι φορτισμένο, ας μην ξεχνάει φορτιστές στην πρίζα, ας κλείνει τον υπολογιστή όταν δεν τον χρησιμοποιεί και ας σταματήσει την χρήση του air condition μια ηλεκτρική κουβέρτα καίει τόσο λίγο και την κατάλληλη ώρα(την ώρα του ύπνου)!
Ελπίζω να μην με παρεξηγήσει κανείς..ξαναλέω, αποψη μου είναι..εχω συνηθίσει να σε λιθοβολούν όταν λες κάτι αντίθετο..
roulsydney
Διάσημο μέλος
Εγώ σαν αντίδραση (γνωστή για τις"περιεργες" απόψεις μου...)όχι απλά δεν άναψα τα φώτα, αλλά έβαλα πλυντήριο, ανοιξα το ράδιο, την τηλεόραση, έβαλα σκούπα και έκανα ότι δεν είχα κάνει όλη μέρα με το ηλεκτρικό.Γιατί???Γιατί το να δειξουμε στους άλλους ότι μππορούμε να το κάνουμε για μια ώρα, που έτυχε να είναι και Σάββατο ενώ την επόμενη μέρα όλοι θα έκαναν όλες τις δουλειές τους καταναλώνωντας την ίδια ακριβώς ποσότητα ρεύματος, και οι βιομηχανίες που δεν θα αναγκάζονταν να κλείσουν το Σάββατο γιατί απλά δεν λειτουργούν στις 20.30, μου φαίνεται οι μεγαλύερη υποκρισία και προμοτάρεται από συμφέροντα και κέρδος...
Αυτή είναι η αποψη μου και σαν ΕΛΕΥΘΕΡΗ χώρα που είμαστε την λέω..Εμενα με ξύπνησε κάποιος..σκεφτόμουν πολύ πολύ ιδανικά..Αλλά δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο..Όποιος θέλει να κάνει οικονομία ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ, δεν χρειάζεται να κάνει αυτό που του λένε οι άλλοι!Ας σκέφτεται ότι τα φώτα τέρμα ανοιχτά σε όλα τα δωμάτια είναι κακή συνήθεια, ας βάζει πλυντήριο σε πιο χαμηλούς βαθμούς, ας βγάζει το λάπτοπ από την πρίζα όταν είναι φορτισμένο, ας μην ξεχνάει φορτιστές στην πρίζα, ας κλείνει τον υπολογιστή όταν δεν τον χρησιμοποιεί και ας σταματήσει την χρήση του air condition μια ηλεκτρική κουβέρτα καίει τόσο λίγο και την κατάλληλη ώρα(την ώρα του ύπνου)!
Ελπίζω να μην με παρεξηγήσει κανείς..ξαναλέω, αποψη μου είναι..εχω συνηθίσει να σε λιθοβολούν όταν λες κάτι αντίθετο..
Οι συμβολικές κινήσεις έχουν κατά την γνώμη μου έναν "εκπαιδευτικό" χαρακτήρα.Ατομα μη συνειδητοποιημένα σε θέματα περιβάλλοντος συμμετέχοντας διαπιστώνουν την πρακτική σημασία στην εξοικονόμηση ενέργειας για παράδειγμα.Αυτός ήταν κι ο σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας..Απο εκεί και πέρα ο καθένας το βλέπει όπως θέλει και αντιδρά ανάλογα.
xxx
Νεοφερμένο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Οι συμβολικές κινήσεις έχουν κατά την γνώμη μου έναν "εκπαιδευτικό" χαρακτήρα.Ατομα μη συνειδητοποιημένα σε θέματα περιβάλλοντος συμμετέχοντας διαπιστώνουν την πρακτική σημασία στην εξοικονόμηση ενέργειας για παράδειγμα.Αυτός ήταν κι ο σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας..Απο εκεί και πέρα ο καθένας το βλέπει όπως θέλει και αντιδρά ανάλογα.
Συμφωνώ απόλυτα. Κατερινάκι γιατί να σε παρεξηγήσουν. Είναι η άποψή σου και δεν προσπαθείς να την επιβάλεις σε κανέναν. Ο καθένας είναι όπως βλέπει τα πράγματα. Όπως εγώ εκφράζω την άποψη μου και επικροτώ την εκπαιδευτική κίνηση της WWF. Γιατί εσύ μπορείς να έχεις γνώση του τι πρέπει να κάνεις επειδή είσαι μια νέα κοπέλα ενημερωμένη. Η κυρία Κούλα (τυχαίο όνομα για να μην παρεξηγηθώ) που μένει από κάτω μου τώρα αρχίζει να αντιλαμβάνεται του τι συμβαίνει και να μαθαίνει να υιοθετεί πρακτικές. Στην έρευνα που είχα κάνει κατέληξα ότι οι πιό ηλικιωμένοι και μη μορφωμένοι άνθρωποι δεν είχαν καν ιδέα τι θα πει εξοικονόμηση ενέργειας και νερού για να μην πω ότι δεν είχαν ακούσει την έκφραση Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Απλά να μην βλέπουμε ρε παιδί μου δαίμονες πίσω από κάθε πρωτοβουλία
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι (καλή ώρα η κυρία Κούλα) που δεν έχουν ιδέα απ' αυτά, αλλά έμαθαν μέσα από αυτή την εκστρατεία ότι μπορούν να κάνουν κάτι - έστω κι αν αυτό το κάτι είναι η ελάχιστη προσπάθεια του να σβήνεις τα φώτα που δεν χρησιμοποιείς. Αν αυτά τα απλά πράγματα γίνουν συνήθεια και αρχίζουν να εφαρμόζονται σε μεγάλη κλίμακα, η εξοικονόμηση ενέργειας δεν θα είναι καθόλου αμελητέα.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Συμφωνώ απόλυτα. Για να πω την αλήθεια, κι εγώ στην αρχή είχα την ίδια άποψη με την Κατερίνα (τι βλακεία είναι πάλι αυτή, τη θα γίνει με μια ώρα κ.λπ.), αλλά είχα υποτιμήσει τη δύναμη του μάρκετινγκ.Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι (καλή ώρα η κυρία Κούλα) που δεν έχουν ιδέα απ' αυτά, αλλά έμαθαν μέσα από αυτή την εκστρατεία ότι μπορούν να κάνουν κάτι - έστω κι αν αυτό το κάτι είναι η ελάχιστη προσπάθεια του να σβήνεις τα φώτα που δεν χρησιμοποιείς.
Αν αυτά τα απλά πράγματα γίνουν συνήθεια και αρχίζουν να εφαρμόζονται σε μεγάλη κλίμακα, η εξοικονόμηση ενέργειας δεν θα είναι καθόλου αμελητέα.
Αυτό ακριβώς νομίζω ότι ήταν και το ζητούμενο.Ενημέρωση και ευαισθητοποιήση της κοινής γνώμης.

Melini
Διάσημο μέλος
Να ένας λόγος να σβήσουμε τα φώτα μας και να κατεβάσουμε τους γενικούς!!! Έχουμε μόνο μία εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και ορίστε τα χαϊρια της!!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η ΔΕΗ πρωταθλήτρια στη ρύπανση
ΤΟ ΒΗΜΑ Τετάρτη 8 Απριλίου 2009
Επτά στους δέκα μεγαλύτερους ρυπαντές διοξειδίου του άνθρακα στην Ελλάδα για το 2008 είναι μονάδες της ΔΕΗ. Οπως μαρτυρούν τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ενωση, η ΔΕΗ συνεχίζει να ρυπαίνει πολύ περισσότερο από όσο δικαιούται, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Κατανομής Δικαιωμάτων Εκπομπών Ρύπανσης (ΕΣΚΔΕ) για την περίοδο 2008- 2012. Η εξέλιξη αυτή, όπως καταγγέλλει η Greenpeace, αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία με δεδομένο ότι ο μεγαλύτερος ρυπαντής της Ελλάδας θα πρέπει να δαπανά ετησίως εκατοντάδες εκατομμύρια (ως το 2012) και δισεκατομμύρια (από το 2013) για την αγορά δικαιωμάτων ρύπανσης. Οπως διαφαίνεται από το επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ, η επιχείρηση σχεδιάζει την κατασκευή νέων θερμοηλεκτρικών μονάδων συνολικής ισχύος μεγαλύτερης των 4.500 ΜW. Οι δέκα πιο ρυπογόνες βιομηχανίες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ, είναι οι εγκαταστάσεις: ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου, ΔΕΗ Καρδιάς, ΔΕΗ Μεγαλόπολης (Ι- ΙΙΙ), ΔΕΗ Αμυνταίου, ΔΕΗ Πτολεμαΐδας, ΔΕΗ Λαυρίου, ΑΓΕΤ Ηρακλής (Βόλος), ΔΕΗ Μεγαλόπολης (ΙV), ΤΙΤΑΝ (Βοιωτία) και Μότορ Οϊλ (Κόρινθος). Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής Κοζάνης ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία τροποποιούνται οι περιβαλλοντικοί όροι για την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου της Πτολεμαΐδας της ΔΕΗ, καθώς προβλέπεται η λειτουργία και δεύτερου λιγνιτωρυχείου («Νοτιοδυτικού Πεδίου») σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Ακρινή.
ιβανα
Επιφανές μέλος
Να ένας λόγος να σβήσουμε τα φώτα μας και να κατεβάσουμε τους γενικούς!!! Έχουμε μόνο μία εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και ορίστε τα χαϊρια της!!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η ΔΕΗ πρωταθλήτρια στη ρύπανση
ΤΟ ΒΗΜΑ Τετάρτη 8 Απριλίου 2009
Επτά στους δέκα μεγαλύτερους ρυπαντές διοξειδίου του άνθρακα στην Ελλάδα για το 2008 είναι μονάδες της ΔΕΗ. Οπως μαρτυρούν τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ενωση, η ΔΕΗ συνεχίζει να ρυπαίνει πολύ περισσότερο από όσο δικαιούται, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Κατανομής Δικαιωμάτων Εκπομπών Ρύπανσης (ΕΣΚΔΕ) για την περίοδο 2008- 2012. Η εξέλιξη αυτή, όπως καταγγέλλει η Greenpeace, αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία με δεδομένο ότι ο μεγαλύτερος ρυπαντής της Ελλάδας θα πρέπει να δαπανά ετησίως εκατοντάδες εκατομμύρια (ως το 2012) και δισεκατομμύρια (από το 2013) για την αγορά δικαιωμάτων ρύπανσης. Οπως διαφαίνεται από το επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ, η επιχείρηση σχεδιάζει την κατασκευή νέων θερμοηλεκτρικών μονάδων συνολικής ισχύος μεγαλύτερης των 4.500 ΜW. Οι δέκα πιο ρυπογόνες βιομηχανίες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ, είναι οι εγκαταστάσεις: ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου, ΔΕΗ Καρδιάς, ΔΕΗ Μεγαλόπολης (Ι- ΙΙΙ), ΔΕΗ Αμυνταίου, ΔΕΗ Πτολεμαΐδας, ΔΕΗ Λαυρίου, ΑΓΕΤ Ηρακλής (Βόλος), ΔΕΗ Μεγαλόπολης (ΙV), ΤΙΤΑΝ (Βοιωτία) και Μότορ Οϊλ (Κόρινθος). Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής Κοζάνης ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία τροποποιούνται οι περιβαλλοντικοί όροι για την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου της Πτολεμαΐδας της ΔΕΗ, καθώς προβλέπεται η λειτουργία και δεύτερου λιγνιτωρυχείου («Νοτιοδυτικού Πεδίου») σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Ακρινή.
δε μου κανει εντυπωση, που να δεις ποσο ρυπογονα θα γινει τωρα που θα καιει και λιθανθρακα, οτι χειροτερο δηλ για το περιβαλλον και τους ανθρωπους...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool