Η Soie μου εχει δυσκοιλιότητα...:(

Απάντηση: Η soie μου εχει δυσκοιλιοτητα...:(

ξεχασα να σου πω οτι την παστα την βρισκεις και σε pet shop. Την ζητας οπως ανεφερα παραπανω. Μπορεις να φυτεψεις φακες και σε βαβμακι, αλλα αν η γατουλα τραβαει το χορτο οταν τρωει θα τις ξεριζωνει οποτε σε χωμα ειναι καλυτερα. Οπως σε βολευει κανε :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι οντως..ξερεις ελεγα σε βαμβακι μιας και λεω να τις φυτεψω τωρα σε λιγο.. αυτο για τη παστα, ειναι αλλη η πολυβιταμινουχα παστα και αλλη η παστα με mineral oil? γιατι αν ειναι αλλο το ενα και αλλο το αλλο, θα προτιμουσα το δευτερο...:) αα επισης πηρα και κολοκυθι, θα το βρασω σε λιγοο, για να δουμε θα το φαει??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι οντως..ξερεις ελεγα σε βαμβακι μιας και λεω να τις φυτεψω τωρα σε λιγο.. αυτο για τη παστα, ειναι αλλη η πολυβιταμινουχα παστα και αλλη η παστα με mineral oil? γιατι αν ειναι αλλο το ενα και αλλο το αλλο, θα προτιμουσα το δευτερο...:) αα επισης πηρα και κολοκυθι, θα το βρασω σε λιγοο, για να δουμε θα το φαει??

δοκιμασε σε βαμβακι και αν δεις αργοτερα οτι τις ξεριζωνεις παιρνεις χωμα.
Η παστα που λεω ειναι βιταμινες (σε περιπτωση που αρχισεις να της δινεις ωμα ή μαγειρεμενα), η αλλη με το mineral oil ειναι για τριχομπαλες και δυσκοιλιοτητα :)
Ευχομαι να το φαει το κολοκυθι!!!:)

καλημερα! πηγα και εψαξα για παστα με mineral oil και σε 3 πετ σοπ που ρωτησα, εκ των οποιων το ενα ειναι κτηνιατρειο (αλλα οχι αυτο που τη παμε), κανενας δεν ηξερε για τετοια παστα..και γενικα δεν πολυ ειχανε ακουσει για παστα που βοηθα τη δυσκοιλιοτητα..στο πετ-σοπ κτηνιατρειο μαλιστα δεν ειχε καν παστα για τριχομπαλες παρα μονο αυτη με βιταμινες (προς το παρον δε μας κανει)... τα αλλα 2 ειχανε παστα για τριχομπαλες, απο διαφορετικες εταιρειες -καμια ομως δεν ελεγε για mineral oil(ειναι το ορυκτελαιο?)- κι ετσι κατεληξα σε μια απλη για τριχομπαλες που βοηθαει τη πεψη κλπ.. η αλλη που δεν πηρα, ελεγε για παραφυνελαιο (???).. απλα με κολλησε λιγο, γιατι ειδα που ανεφερε για γατες που χουν προβλημα με τις τριχομπαλες και κανουν εμμετο, διαρροια...-μα εμεις δεν εχουμε προβλημα με διαρροια......!!
μη σας τα πολυλογω λοιπον της εδωσα μια γερη δοση 4-5εκ. και μαζι μ αυτο εφαγε και λιγη κονσερβα(για υγρα),κολοκυθα γλυκια και μια δοση duphalac... μετα απο 12ωρες (το βραδυ) μου κανε την ευχαριστη εκπληξη να παει στην τουαλετα της και να κανει αρκετα & μαλακα :clapup: και χαρηκα γιατι ειχε να παει δυο μερες(δε το θεωρω πολυ, απλα ανησυχησα που τη τελευταια φορα ηταντε λιγα και οχι τοσο μαλακα)..και γενικα αυτο το 10ημερο πηγαινε περιπου μια φορα τις 4μερες...:/: παρολο που εδινα κολοκυθα γλυκια (μου ειπανε οτι εχει περισσοτερες ινες), κονσερβα για υγρα και την ειδικη της ξηρα... για τα χθεσινα ευχαριστα λοιπον τι λετε να επαιξε ρολο..? να πω οτι εδινα duphalac το σ/κ μεχρι δευτερα (οσο δεχοτανε δλδ)... α και επισης τις τελευταιες μερες εχουνε ανθισει οι φακες αλλα επειδη δε τη βλεπω να ενθουσιαζεται να παει απο μονη της, κοβω τα κλωναρακια, τα ανακατευω με την κονσερβα και τα τρωει..το ιδιο δεν ειναι?

Για τα χορταρακια που λες..ναι..νομιζω οτι και μεσα στο φαγητο..κανουν τη δουλεια τους.
Ομως εγω θα πω για ακομα μια φορα το εξης...για φαρμακα και για θεματα υγειας..καλο ειναι να μην πηγαινουμε στα πετ...βεβαια λες οτι το ενα ειναι και κτηνιατρειο..παντως εγω μια φορα στη θεσσαλονικη που μπηκα σε ενα τετοιο πετ..με κτηνιατρειο...να μην σχολιασω καλυτερα..τι κτηνιατρειο ηταν...
επισης καλο θα ειναι να μην υπερβαινουμε τις δοσεις.....εκτος και αν ο ιδιος ο γιατρος μας το πει...
Ευχομαι να πατε ακομα καλυτερα..:)

ευχαριστουμεε και παλι :) βασικα αυτο με τη παστουλα δεν ειναι καποιο φαρμακο, απ ο,τι καταλαβα..θελω να πιστευω δηλαδη..και χθες παρολο που της εδωσα πολυ, δεν ηταν πανω απ την δοσολογια που λεγε στη συσκευασια... οσο για το duphalac επειδη αυτο οντως ειναι φαρμακο, απ το κτηνιατρειο που τη παρακολουθουν (κι οχι απ αυτο το κτηνιατρειο-πετ σοπ, που δεν ειχε και μεγαλη ιδεα για το τι ηθελα αυτος εκει...) μου ειπαν οτι οταν βλεπω τα σκουρα ή αλλιως αν δε βλεπω κακακια να της το δινω..παντα μεχρι την δοση που της αναλογει ημερησιως, απλα το καθοριζω εγω, αναλογως το πως παει με τη τουαλετα της...

χμμ νομιζω το mineral oil λεγεται και παραφινελαιο... sorry, τα ελληνικα μου εχουν αρχισει να αλλοιονονται και δεν ξερω πως μεταφραζονται ορισμενες λεξεις στα ελληνικα :redface:

Χαιρομαι πολυ παντως που παει καλυτερα η γατουλα :D Μακαρι να συνεχισει ετσι!!! Αν προσθετεις τις φακες/χορτο στο φαγητο και το τρωει τοτε κανενα προβλημα! Αυτο εκανα και εγω μεχρι προσφατα :D Για να δεις τι την ωφελει μπορεις να αφαιρεις σταδιακα ενα ενα αυτα που της δινεις μεχρι να δεις ποιο απο ολα αυτα την βοηθαει.

ναιιι και γω το ελπιζω να συνεχισει ετσι.. τωρα αυτο για το τι σημαινει το mineral oil στο google που το εγραψα το μετεφρασε ως ορυκτελαιο.. βασικα ξερω οτι mineral ειναι το μεταλλικο.. και σκετο το mineral ετσι μου το εβγαζε "μεταλλικο,ορυκτο" . το παραφινελαιο παλι το μετεφρασε ως paraffin.
τωρα τι στο καλο μπορει να ναι αυτο το ορυκτελαιο δεν εχω καταλαβει! και γενικα και σε οσους το εχω αναφερει εδω, σχετικους υποτιθεται δε το ξερουν. παντως αν ειναι απλα μια παστα για τριχομπαλες και να της τη δινω αραια και που δε θα κανει κακο ετσι ?? σιγουρα θα χει καποια ελαια μεσα, και ισως βοηθανε... αυτη τη παστα που λεγε για παραφινελαιο ψιλο φοβαμαι να τη δωσω επειδη ελεγε αυτο για τη διαρροια (οτι βοηθαει γατες που χουν προβλημα με τριχομπαλες,κανουν εμμετο και διαρροιες)...
θα δοκιμασω και αυτες τις αλλαγες.. να δω τι ειναι αυτο που τη βοηθαει πραγματικα.
:) ευχαριστουμε και παλιιι... αα! καποια στιγμη συντομως, θα σας τη συστησωωω!!:P

αα οσο για τα ελληνικα σου, σιγα..εκει στον καναδα ελπιζω και πιστευω οτι περνας καλυτερα απο μας εδω οποτε χαλαλι:happy:

αα λοιπον για να ξεμπερδευτουμε και σεις και γω το παραφινελαιο οντως ειναι το mineral oil ή αλλιως το λενε και paraffin liquid. και οντως χορηγειται για την δυσκοιλιοτητα στον ανθρωπο (μωρα και μεγαλους).. για την γατα δε βρηκα κατι... προφανως θα κανει. αυτο βεβαια που με ανησυχησε ειναι πως δεν κανει λεει, να χρησιμοποιειται για πανω απο 2 βδομαδες...κατι χαλαει με τις βιταμινες..βεβαια αμα σκεφτουμε οτι εμεις και η γατα εχουμε αλλες αναγκες απο βιταμινες και δεν λειτουργουν ολα ιδια σε μας και στα ζωα...πιθανον να μην υπαρχει προβλημα.. απο εδω τα βρηκα, το χα μεγαλη απορια, χεχχε...
https://www.dyskoiliotita.gr/page.asp?pid=16

ναι δυστυχως δεν κανει να το δινεις συνεχεια. Μια φορα την εβδομαδα μαλλον ειναι οκ. Εγω του εδινα καθε εβδομαδα λογω τριχομπαλων. Ρωτα τον κτηνιατρο σου για το ποσο συχνα μπορεις να της δινεις απο αυτο. Καλυτερα ομως να της το δινεις σε μορφη παστας για τριχομπαλες, παρα σε μορφη υγρου (διαφανες υγρο) γιατι αν το εισπνευσει στα πνευμονια θα δημιουργηθει πολυ μεγαλυτερο προβλημα.

ωραια θα ρωτησω και τον γιατρο να μου πει γι αυτη τη παστα με παραφινελαιο ποσο και ποτε να δινω... καλα που μου ειπες για το υγρο, να μη το δωσω..αν και δε μου'χε περασει απ το μυαλο, αλλα τωρα θα ξερω κιολας..:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back