Η Tigrina μας

Εγώ πάντως ομολογώ την έσωσα την φωτογραφία στα αρχεία μου. Είναι όχι απλώς γλύκα παραπάνω από γλύκα μέλι σκέτο:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι ομορφιά!Λεοπάρ κοιλίτσα όνειρο!!!Να τη χαίρεστε παιδιά,μπράβο που τη σώσατε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πάντως ομολογώ την έσωσα την φωτογραφία στα αρχεία μου. :)
Και εγώ αυτό έκανα:up: έτσι όπως είναι τιγρε κ στέκεται στα δύο πόδια μου θυμίζει τον Τιμόν (από το Τιμόν και Πούμπα). Τέλειο γατόνι να σας ζήσει

Tι πανέμορφο γατέλι είναι αυτό!!! Να σας ζήσει! :D

Επιτρεπεται να χρησιμοποιησω τη δευτερη φωτο? ειναι φοβερα πετυχημενο!

Καλώς ήρθατε παιδια!!
Είναι σκέτη γλύκα η μικρή!!Μπράβο για την απόφαση σας!Στα articles θα βρείτε πολύ καλές συμβουλές!Υπάρχει άρθρο για τα "ορφανά γατάκια"!Σας καταλαβαίνουμε απόλυτα.Πριν από 2 μήνες έτσι ακριβώς είμασταν κι εμείς(βλέπε"αρχάριοι")και τα παιδία εδώ μας βοήθησαν πάρα πολύ για να τα καταφέρουμε!Πάντως όντως έχετε δρόμο μπροστά σας.
Για να αφοδεύσει ένα γατάκι σε αυτή την ηλικία θέλει βοήθεια.Με ένα βαμβακάκι τρίψτε το πρωκτό του και θα δείτε "άμεσα"αποτελέσματα!!Καλό ειναι να γίνεται πριν τα'ι'στει ή μετά (αφού έχει πέρασει λίγη ώρα και έχει χωνέψει).Αυτό πρέπει να γίνεται πάντα από εσάς και για αρχή καλό είναι να περιορίσετε το χώρο του για να αποφύγετε τις "στάμπες" και με το καιρό που θα μάθει το σκαφάκι του θα μαθαίνει και το υπόλοιπο σπίτι...!Εμάς η Alma μας άλλαξε τη ζωή!Παρόλα τα ξενύχτια,τη κούραση κ.α πολλά έχει ερθει η στιγμή ήδή της ανταπόδωσης!Με δύο ματάκια ναζιάρικα,παιχνιδιάρικα αλλα και ζεστά αρκούν για να σε κάνουν να πείς άξιζε το κόπο και τώρα απολαμβάνω...
Αγάπη,κούραγιο καλή ενημέρωση και ολα θα πάνε καλα!!:)

Υ.Γ ρίξτε μια ματιά https://www.mypetz.gr/threads/Ορφανά-γατάκια-και-πώς-να-τα-μεγαλώσετε.220884/

Επιτρεπεται να χρησιμοποιησω τη δευτερη φωτο? ειναι φοβερα πετυχημενο!

Κανένα πρόβλημα...
Αντιθέτως, η προτασή σου, μας τιμά...

Almalibre, δεν έχουμε Δόξα τω Θεώ, κανένα πρόβλημα, με τη συμβίωση...
Μέχρι τώρα, δηλαδή...
Το βράδυ κοιμάται όλη τη νύχτα, από 21:00 μέχρι 06:00 ή 06:30...
Μια χαρά...
Και τη μέρα, μη νομίζετε... Το ίδιο, σκηνικό... Ξυπνά, μόνο για να φάει.....
Εκεί βρίσκω την ευκαιρία και το γααργαλάω... Και "ψιλοπαίζουμε"...

Συγγνώμη, που σας ενοχλώ πάλι...
Απλά θέλω τη γνώμη σας από την εμπειρία που έχετε!!!

Η tigrina, όταν είναι μόνη της είναι μια χαρά... Κοιμάται του καλού καιρού και είναι ήσυχη...
Όταν είμαστε και εμείς στο σπίτι, όμως συνέχεια γυρίζει όλο το σπίτι και νιαουρίζει συνέχεια...
Την πήρα αγκαλιά, την τάϊσα (παραπάνω από το κανονικό) γιατί νόμιζα ότι πεινάει, αλλά τίποτα... Αποτέλεσμα όλης της μέρας, ήταν εκείνο το βράδυ να κάνει πράσινη διάρροια... Τρόμαξα γιατί σε ένα άρθρο της Αγγελικής για τα ορφανά, είδα ότι αυτό σημαίνει μόλυνση...
Την άφησα εκείνο το βράδυ και κοιμήθηκε και το πρωί που ξύπνησε είδα ότι είχε λερωθεί με καφετί περιττώματα... Ξεαγχώθηκα λίγο, αλλά η θέα του πράσινου, με έχει τρομάξει αρκετά...
Τη Δευτέρα το απόγευμα, θα πάμε πάλι μια βόλτα στο γιατρό, να τα πούμε λίγο περισσότερο, γιατί εμείς δεν ξέρουμε... ΔΕΝ θέλουμε να κάνουμε κακό στην tigrina μας... Απεναντίας, συμφωνήσαμε να τη σώσουμε και να τη μεγαλώσουμε...

Το άσχημο είναι ότι έχει βρει καταφύγιο στο WC του ημιυπογείου, το διαμόρφωσα κιόλας για να μένει εκεί τις ώρες που λείπουμε... Εκεί βρίσκει, ας πούμε την ησυχία της... Κοιμάται του καλού καιρού, πάνω στη θερμοφόρα της... Είναι άσχημο, γιατί πρέπει να κατεβαίνω 2 πατώματα για να βλέπω τι κάνει και να την ταίζω...
Το βράδυ είναι λίγο δυσκολότερο, γιατί πρέπει να βγάζω συναγερμούς και μέσα στη νύστα μου και εγώ έχω ξυπνήσει τη γειτονιά με το λάθος μου... Και άντε να βαράει ο συναγερμός και εσύ να προσπαθείς να τον βγάλεις όσο πιο γρήγορα γίνεται...
Πρέπει να κοιμάται, τόσο πολύ και να την ξυπνάω κάθε 3 ώρες για να της δίνω γάλα??? Μήπως πρέπει να αλλάξουμε το γάλα (Lactol), νομίζω λέγεται και το πήρα από pet-shop...
Tης αγόρασα friskies κροκετάκια για junior, αλλά νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμα... Τα βούτηξα στο γάλα της και της έδινα κομματάκι κομματάκι, αλλά εκείνη θέλει το μπιμπερό... Παρόλο που δαγκώνει σαν τίγρη, δεν θέλει να φάει με τίποτα...
Έλεγα να της δώσω λίγο τυρί να φάει, αλλά θέλω να ρωτήσω πρώτα το γιατρό... Επίσης έλεγα να αρχίσω και γιαούρτι, μπας και αρχίσει να το γλύφει και σιγά σιγά να αρχίσει να πίνει και το γάλα μόνη της...
Μερικές φορές φοβόμαστε πολύ και σκέφτομαι, μήπως πρέπει να το χαρίσω σε κάποιον που το θέλει και ΞΕΡΕΙ...
Από την άλλη, δεν θέλω και δε θα το δώσω παρόλο που έχω προτάσεις γιατί εκείνο από μόνο του ήρθε εδώ... ΕΔΩ θέλει να μείνει και όχι αλλού...
Απλά, έχουμε αγχωθεί λίγο...

Σας ευχαριστώ που μας ακούσατε και θα εκτιμήσω πολύ τις συμβουλές σας...
Βλέπετε, δεν έχουμε καμία εμπειρία, στο θέμα αυτό, αλλά τη ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ!!!

ΥΓ.: Σας παραθέτω και μερικές ακόμα φώτο, για να δείτε πόσο μικρή είναι αλλά έχει αλωνίσει ήδη όλο το σπίτι και όλους τους ορόφους!!!

Συνημμένα

• IMG_0069.jpg
    IMG_0069.jpg
    151,8 KB · Εμφανίσεις: 55
  • IMG_0079.jpg
    IMG_0079.jpg
    150,9 KB · Εμφανίσεις: 59
  • IMG_0081.jpg
    IMG_0081.jpg
    148,1 KB · Εμφανίσεις: 51
Καλησπέρα!
Το να την πάτε στο γιατρό είναι η πιο σωστη απόφαση.Μην της δώσετε τυρί ή γιαουρτι,οι γάτες έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και θα της προκαλέσει διάρροια.Πόσο είναι περίπου το μικρό σας;
Γνώμη μου είναι ότι σας διάλεξε,και θα ήταν όμορφο να την κρατησετε.Δεν είναι τοσο δύσκολο το μεγάλωμά τους,απλά πανικοβάλλεστε επειδή είναι αρχή και το πρώτο σας γατάκι.Είμαι σίγουρη ότι θα πάνε όλα καλά!

Νομίζω ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για όλα τα πράγματα, πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με κάτι τέτοιο. Μη το φοβάσαι είναι μεγαλούτσικο τώρα οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα λογικά, όπως είπε κ η moukelis καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά, εγώ αυτό που έκανα στο μωράκι που βρήκα ήταν να βράσω κοτόπουλο κ ρύζι, μετά τα άλεσα σε μπλέντερ κ του τα έδωσα για να φάει κ έτσι σταμάτησε κ η διάρροια που είχε, βέβαια ο γιατρός είναι απαραίτητος για να τη δει κ να την παρακολουθεί αλλά κ να της δώσει κ το χαπάκι γιατί η διάρροια μπορεί να προέρχεται από σκουλήκια

Φίλη moukelis, η tigrina πρέπει να είναι 3 εβδομάδων... Ίσως και 4άρων...
Στον κτηνίατρο την πρώτη φορά που την πήγα, δεν μου είπε, γιατί τα είχα χαμένα και δε ρώτησα... Εκείνος που την είδε μου είπε ότι είναι υγιέστατη και δε χρειάζεται τίποτα άλλο από ένα κολλήριο που μου έδωσε...
Όλα τα άλλα, μου είπε θα έρθουν από μόνα τους... Μόνο να την αγαπάμε και να τη φροντίζουμε...
Α και αυτό που μου είπε, είναι να μην ταϊζω και γίνει σαν και μένα...:D :redface:

Σίγουρα, θα πάμε πάλι στο γιατρό, και ας μην υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα...
Καλύτερα ο ειδικός από εμάς τους άσχετους...

ΥΓ.: Να σας ενημερώσω, ότι σήμερα, θα της πάρω και ένα σπιτάκι σε σχήμα igloo από ένα φιλικό σπίτι... Τα παιδιά αυτά είχαν και έχουν γατιά και σκυλιά στο σπίτι τους, γιατί αγαπούν τα ζώα και έχουν τη δυνατότητα, αφού έχουν τεράστιο οικόπεδο και τους αρέσει να το μοιράζονται με τα ζώα...
Αυτοί μου έμαθαν, ότι τα ζώα είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου και ίσως καλύτεροι και από τους ανθρώπους...
Το πιστεύω, αλλά το θεωρούσα για τα σκυλιά, που πάντα ήθελα και θέλω!!!
Βλέπετε έχω αρρώστια με τα ΡοντΒάϊλλερ, που ποτέ δεν είχα, αλλά πήγαινα σε μια φίλη μας και το έβλεπα και παίζαμε (όσο μπορείς να παίξεις με ένα εκπαιδευμένο ΡοντΒάϊλερ)!!!
Τα Χριστούγεννα, ήμουν έτοιμος να υιοθετήσω ένα σκυλί Λαμπραντόρ κουτάβι, μερικών ημερών, λόγω ανάγκης από τα παιδιά που είχαν τη μητέρα... Δεν το πήρα, για τους λόγους που εξήγησα στο πρώτο μου post... Φροντίδα, Δέσμευση, κλπ...
Η tigrina, όμως με τσαμπουκά, ήρθε στη πόρτα μας και με το νιαούρισμά της, απαίτησε να την υιοθετήσουμε και να τη μεγαλώσουμε... Έχει κότσια και τσαμπουκά, αυτό το κουτάβι...
2 εβδομάδες την έχουμε μαζί μας και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι μας...
Ελπίζω να συνεχίσει έτσι...

Αλλο ποθ δε θελετε βλεπω κι εσεις...;) λοιπον καλο ειναι να κανετε αποπαρασιτωση με παστα flutelmium και να παρετε καλες τροφες καταρχας, μια καλη για στομαχακι συν βρασστο κοτοπουλο ειναι η intestinal royal canin i/d hills και υπαρχουν και σε κονσερβεσ και μαλλον η μιλκρη ειναι σε ηλικια που περναει απο γαλα σε κονσερβα και σε καμμια δυο βδομαδες θα χρειαστειτε καλη ξηρη οχι φρισκις δεν ειναι καθολου καλη η ποιοτητα. . Παντα φυσικα ενα ανεμβολιαστο ζωακι πρεπει να το πηγαινετε στο γιατρο αν εχει προβλημα και χρειαζεται να χει πειρα κι ο γιατρος.

Η tigrina, όμως με τσαμπουκά, ήρθε στη πόρτα μας και με το νιαούρισμά της, απαίτησε να την υιοθετήσουμε και να τη μεγαλώσουμε... Έχει κότσια και τσαμπουκά, αυτό το κουτάβι...
2 εβδομάδες την έχουμε μαζί μας και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι μας...
Ελπίζω να συνεχίσει έτσι...
Σιγά μη συνεχίσει έτσι... σκοπός ήταν να σε βάλουν στο μαγικό τους κόσμο σε λίγο θα βλέπεις όλα τα γατάκια χαριτωμένα, και πριν καλά καλά το καταλάβεις θα κυκλοφορείτε με σακούλες γεμάτες γατοτροφή κ θα περιθάλπετε πληγωμένα γατόνια;)

:D:D:D:D:D:lol::lol:

:up:λοιπον,ετσι περιπου υιοθετησε και εμας η φατσουλα μας.Την βρηκαμε τοσο μικρη, οσο κι εσυ,την ταιζαμε με το μπιμπερο,της εμαθα να πηγαινει στην αμμο και τωρα 3 χρονια μετα ειναι ο αρχηγος του σπιτιου!Της εχει μεινει μονο κατι...επειδη δεν γνωρισε γατομανουλα,εχει μανια να πιπιλαει τα δαχτυλα μας!!!Επειδη στην πορεια τυφλωθηκε,δεν της χαλαμε το χατιρι,φυσικα:lol:Ενα ειναι σιγουρο:δεν μετανοιωσαμε ποτε που την κρατησαμε παρα τις οποιεσδηποτε δυσκολιες,κατα καιρους.Να εισαι σιγουρος οτι εχεις να μαθεις απο αυτο πλασματακι κι οποιος λεει οτι οι γατες δεν αγαπουν,δεν εχουν ιδεα! :up:

:up:λοιπον,ετσι περιπου υιοθετησε και εμας η φατσουλα μας.Την βρηκαμε τοσο μικρη, οσο κι εσυ,την ταιζαμε με το μπιμπερο,της εμαθα να πηγαινει στην αμμο και τωρα 3 χρονια μετα ειναι ο αρχηγος του σπιτιου!Της εχει μεινει μονο κατι...επειδη δεν γνωρισε γατομανουλα,εχει μανια να πιπιλαει τα δαχτυλα μας!!!Επειδη στην πορεια τυφλωθηκε,δεν της χαλαμε το χατιρι,φυσικα:lol:Ενα ειναι σιγουρο:δεν μετανοιωσαμε ποτε που την κρατησαμε παρα τις οποιεσδηποτε δυσκολιες,κατα καιρους.Να εισαι σιγουρος οτι εχεις να μαθεις απο αυτο πλασματακι κι οποιος λεει οτι οι γατες δεν αγαπουν,δεν εχουν ιδεα! :up:
Αρετή η γατούλα σου είναι κούκλα. Αν δε σου κάνει κόπο μπες σ' αυτό το θέμα γιατί η κοπέλα βρήκε ένα τυφλό γατάκι κ ζητούσε πληροφορίες από κάποιο μέλος που να έχει εμπειρία για να τη βοηθήσει

Α και αυτό που μου είπε, είναι να μην ταϊζω και γίνει σαν και μένα...:D :redface:

...

Καλέ οι Large άνθρωποι έχουν και Large συναισθήματα:lol:

Κανουν και large γατες ομως ειχα διαβασει ενα τετοιο αρθρο προσφατα γιατι με ενδιεφερε:P

Κανουν και large γατες ομως ειχα διαβασει ενα τετοιο αρθρο προσφατα γιατι με ενδιεφερε:P

σ αυτό δεν έχεις άδικο:)

Θαμαξτε το λατρεμενο σας ποθ βγηκε πλεον στο νετ δημοσια σαν ενα χαρακτηριστικο γατομωρο:P;)

https://www.freewebs.com/thessalonikicatgroup/yourquestions.htm

στο αρθρο για τα μωρακια γατακια

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back