Θάνατοι ζώων στις μπαγκαζιέρες των ΚΤΕΛ

δεν λεει ετσι ιωαννα μου...ο νομος επιτρεπει τα κατοικιδια στα μεσα μαζικης μεταφορας,μεσα σε γατοφοριο παει και τελειωσε...ειναι νομος της ευρωπαικης ενωσης,που μας εχει επιβληθει...τωρα,το πως μεταφραζουν το νομο τα ΚΤΕΛ ,δυστυχως τους επιτρεπει το κρατος ....:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ταξιδευετε με αυτο το φυλλαδιο μαζι σας ετσι βλεπετε τι λεει ο νόμος και τι αντιλέγει ο ΧΥΚ , ο νόμος ειναι πίο ισχυρος απο τον ΧΥΚ και εχετε και μια βεβαιωση κτηνιατρου οτι το ζωο απαγορευεται να μπει κατω καλου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• ΜΜΜ3.jpg
    ΜΜΜ3.jpg
    270,7 KB · Εμφανίσεις: 72
  • ΜΜΜ4.jpg
    ΜΜΜ4.jpg
    390,8 KB · Εμφανίσεις: 62
:offtopic:
Είμαι η μόνη που βρίσκω τα αρχικά ΧΥΚ πολύ αστεία;:P

Πολύ χρήσιμο το φυλλάδιο! :thumbup:

Δυστυχως προσωπικα δεν διακρινω καμια αντιφαση του νομου με τον XYK:(. Αντιθετα το μονο που βλεπω ειναι να υπαρχει ενα κενο στον νομο, που δεν προσδιοριζει σε ποιο μερος του μεταφορικου μεσου ταξιδευουν τα μικρα κατοικιδια ζωα ΚΑΙ νομιζω οτι σε αυτο το σημειο εχουν εκμεταλευθει οι υπευθυνοι των ΚΤΕΛ και προσδιοριζουν σαν χωρο που θα ταξιδεψει το κατοικιδιο τον χωρο αποσκευων.:(
Αντιθετα ο νομος με τον ορο επιβιβαση για τους σκυλους οδηγους δινει σαφη ερμηνεια οτι τα ζωα αυτα ταξιδευουν στην καμπινα του λεωφορειου μαζι με το ατομο που συνοδευουν.

Είναι αλήθεια ότι ο νόμος δεν διευκρινίζει πού θα μπαίνει το ζώο, όμως αναρωτιέμαι αν κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι εφόσον ο χώρος των αποσκευών είναι ακατάλληλος (όπως αποδεικνύεται από τους θανάτους), το ζώο πρέπει να ταξιδέψει στην καμπίνα. :hmm:

Είναι αλήθεια ότι ο νόμος δεν διευκρινίζει πού θα μπαίνει το ζώο, όμως αναρωτιέμαι αν κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι εφόσον ο χώρος των αποσκευών είναι ακατάλληλος (όπως αποδεικνύεται από τους θανάτους), το ζώο πρέπει να ταξιδέψει στην καμπίνα. :hmm:

Δεν ειναι ευκολο Ρουλα κατι τετοιο να το ισχυριστεις οταν υπαρχει κανονισμος που διεπει τα ΚΤΕΛ και αυτο γιατι οσο ευκολα εμεις μπορουμε να ισχυριστουμε οτι ο χωρος ειναι ακαταλληλος λογω των τριων θανατων των ζωων αλλο τοσο ευκολο ειναι οι καρεκλοκενταυροι των ΚΤΕΛ να ισχυριστουν οτι πολλα ειναι τα ζωα που ταξιδεψαν με αυτον τον τροπο και εφθασαν σωα στον προορισμο τους. Το Θεμα ειναι μπορει καποιος ΕΙΔΗΜΟΝΑΣ να δωσει εγγραφη και ρητη γνωματευση οτι οι χωροι αποσκευων στα ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ειναι χωροι που δεν πληρουν τισ προυποθεσεις που ισχυριζονται οι ιδιοκτητες των ΚΤΕΛ για να ταξιδεψει με ασφαλεια ενα ζωο?
Νομιζω μονο με μια τετοια γνωμοδοτηση μπορουμε να ζητησουμε διευκρινιστικη διαταξη στον ισχυοντα νομο και να κριθει καταχρηστικη η αντιστοιχη διαταξη του ΧΥΚ.

Δυστυχώς εδώ μιλάμε για τομάρια κι όχι για υπεύθυνους οδηγούς και γενικώς υπαλλήλους των μέσων μεταφορών.:hmm::mad:
Εδώ νομίζουν πως επειδή ειναι εξουσιοδοτημένοι να οδηγούν το μέσον με το οποίο θα μεταβούμε στον προορισμό μας, μπορουν να γα$#%νε και να δέρνουν...τι να πεις σε τέτοια κωθόνια!!! Βέβαια πρέπει να αλλάξει αυτο το νοσηρό και ανώμαλο και υπανάπτυκτο καθεστώς. Οπου και να κυκλοφορήσει κανεις στην Ευρώπη τα ζωα επιτρέπονται παντού. Πρόσφατα ήμουν στο εξωτερικό οπου παντού έβλεπα πολίτες με τα ζωάκια τους πιασμένα βέβαια με λουρι στα μέσα μαζικής μεταφορά σε ΟΛΑ, καθώς και στα μεγάλα πολυκαταστήματα, και στις τράπεζες ακόμα... Τι να πω με τη μαλ@#κία που δέρνει τον λαό μας:mad::(

Ρε παιδιά εμείς ταξιδεύουμε αποκλειστικά με κτελ...και ποτέ δεν μπήκα σε διαδικασία να ρωτήσω αν με αφήνουν....απλά ανεβαίνω πάνω με το μπιζουδάκι κ την βάζω στα πόδια μου,και μόλις ξεκινήσουμε παίρνω το κλουβάκι αγκαλιά για να με βλέπει και να της μιλάω...Ίσως βέβαια ναμαι απλά τυχαιρη τι να πω...και όταν κάποια στιγμη στο 1ο έτος είχα σκιουράκι σε κλουβί και το επαιρνα μαζί μου για καλοκαίρι ο οδηγός είπε αρχικά να το βάλουμε κάτω και μόλις βγήγκαμε απο αθήνα σταμάτησε στο πρώτο παρκινγ κ μου είπε να ανεβάσω πάνω το ζωντανό γτ νιώθει τύψεις...
Αν πάντως τεθεί θέμα θα ζητήσω να μου δείξουν τον κανονισμό.το μωρό μου κάτω δεν το βάζω...εβελυν εσύ ρωτάς και σου λένε όχι? προβληματίστηκα τώρα....

Ρε παιδιά εμείς ταξιδεύουμε αποκλειστικά με κτελ...και ποτέ δεν μπήκα σε διαδικασία να ρωτήσω αν με αφήνουν....απλά ανεβαίνω πάνω με το μπιζουδάκι κ την βάζω στα πόδια μου,και μόλις ξεκινήσουμε παίρνω το κλουβάκι αγκαλιά για να με βλέπει και να της μιλάω...Ίσως βέβαια ναμαι απλά τυχαιρη τι να πω...και όταν κάποια στιγμη στο 1ο έτος είχα σκιουράκι σε κλουβί και το επαιρνα μαζί μου για καλοκαίρι ο οδηγός είπε αρχικά να το βάλουμε κάτω και μόλις βγήγκαμε απο αθήνα σταμάτησε στο πρώτο παρκινγ κ μου είπε να ανεβάσω πάνω το ζωντανό γτ νιώθει τύψεις...
Αν πάντως τεθεί θέμα θα ζητήσω να μου δείξουν τον κανονισμό.το μωρό μου κάτω δεν το βάζω...εβελυν εσύ ρωτάς και σου λένε όχι? προβληματίστηκα τώρα....

εγω λεω να συνεχισεις ετσι,οπως και πριν...μην ρωτας καθολου..και να πηγαινεις κανονικα στη θεση σου,οπως εκανες παντα....για καλου κακου παντως..εκτυπωσε αυτο που εβαλε η yasmin1gr...δεννβλαπτει...και εχετο μαζι σου...:)

Θα το εκτυπώσω οπωσδήποτε!πάντως είναι τελείως απάνθρωπο το όλο θέμα κ ειλικρινά πως μπορούν κ κοιμούνται αυτόι οι ανθρωποι όταν γυρίζουν σπίτι τους...είναι απαράδεκτο μικρό ζωάκι μέσα σε κλουβάκι να μην μπορεί να ανέβει στην καμπίνα.σίγουρα δεν θα μπω σε διαδικασία να ρωτήσω γτ εκέι δεν πιστεύω οτι θα βγάλω άκρη.ούτε και τους ταξιτζίδες τους ρωτάω.απλά μπαίνω και αν το καταλάβουν το συζητάω αλλιώς μουγκα....

Εγώ προσωπικά δεν είχα φανταστεί ότι είναι τόσο ασχήμη η καταστασή στις παγκαζιέρες και ότι το ζωάκι μπορεί να πεθάνει και έχω πάθει σοκ αυτή τη στιγμή.. Αν το ταξίδι είναι μόνο μια ώρα βελτιώνεται η κατάσταση ή και πάλι κυνδινεύει το γατάκι μου?? όχι τίποτε άλλο αλλά θα είναι η πρώτη φορά που θα ταξιδέψει.. Αν μπορεί κάποιος να με ενημερώσει με το τι τελικά ισχύει και με το αν τελικά μπορώ να απαιτήσω να το έχω μαζί μου στις θέσεις και όχι να βασίζομαι στο αν ο οδηγός θα είναι σε καλή μέρα θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. :)

Βασικα ο νομος δεν ξεκαθαριζει που θα μπαινουν τα ζωα..οποτε το παλευεις..υπαρχουν καποια ΚΤΕΛ που τα αφηνουν διπλα σε εσενα(εγω θα εκλεινα τη διπλανη μου θεση..) ,εννοειται παντα στη γατοφορο.Παντως εγω δεν θα υποχωρουσα...μονο αν δεν τους περασει και διαμαρτυρομαστε..κατι θα αλλαξει.Αν μπορεις να πας με τρενο..προτιμησε το.Δεν ειναι μονο θεμα αν θα το ριξουμε κορωνα γραμματα..ποσες ωρες ειναι το ταξιδι,και ποσο θα αντεξει το γατι μας..πως μπορουμε να το ξερουμε;;; ειναι θεμα οτι εχουμε καθε δικαιωμα να τα μεταφερουμε διπλα μας..:)

Μια απαράδεκτη χώρα έχει καταντήσει η Ελλάδα..Πάντως στην Ισπανία που βρέθηκα πριν 6μήνες, υπήρχε απίστευτος σεβασμός απέναντι στα ζώα! Όλοι κυκλοφορούσαν παντού σε μετρό,λεωφορεία,λεωφορεία τύπου κτελ, τρένα......κυριολεκτικά ΠΑΝΤΟΥ με σκύλους,πουλάκια,αρουραίους κτλ σε κλουβάκια ή και χωρίς...και εμείς πασχίζουμε για τα αυτονόητα......

Εδω δεν υπαρχει σεβασμος προς αλλα και αλλα και θα σεβαστουν τα ζωα?? Για εμας ειναι η ζωη μας για αυτους ενα τιποτα. Ειναι πονεμενη ιστορια η Ελλαδα και οι πληγες τις ατελειωτες και αθεραπευτες. Μακαρι να μπορουσαμε να το αλλαξουμε αλλα δεν μας αφηνουν ποτε. Ολο κατι θα σκαλωσει και θα μπερδεψει τα πραγματα. Παραθυρακι νομου θα ειναι? Η βλακεια στο μυαλο θα ειναι? Κατι παντως θα ειναι...
Στην Ελλαδα πρεπει να τσακωθεις, να ερθεις στα χερια και να μιλησεις ασχημα για να καταφερεις κατι...Πρωτογονες καταστασεις και θελουμε και Ευρωπη τρομαρα μας.
Παραλυρω αλλα σκεφτομαι οτι αν δεν ειχα τον αντρα μου που οδηγει τι θα εκανα? Θα παρακαλουσα να με παρουν τα ταξι ? Θα αφηνα την αγαπη μου να ξεψυχησει επειδη δεν με αφηνουν να το εχω διπλα μου?
Κακη παιδεια (ναι εξαιρεσεις υπαρχουν), ακομα πιο κακοι και μη φιλοζωοι γονεις (και εδω επισης υπαρχουν εξαιρεσεις) καθως και το αυτο το κρατος του αισχους με κανουν να ντρεπομαι... Θελουμε να λεγομαστε και Χριστιανοι.
Εχουμε ξεχασει πολλα γιατι αυτο ειναι ευκολο. Να θυμηθουμε ειναι το δυσκολο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back