Θάνατος στους ψύλλους!!

• Thread starter Thread starter Gemini
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Για κάποιο "περίεργο" λόγο, δεν καταγράφηκε η προηγούμενη απάντησή μου και γι'αυτό την ξαναγράφω...

Mάλλον είχα λανθασμένη εντύπωση ότι με το σπρέυ θα ήταν πιο εύκολο. Mε την αμπούλα θα την έπιανα απροετοίμαστη και με μια γρήγορη κίνηση θα είχα τελειώσει (μάλλον).
Kαι μη νομίζεις ότι περίσσεψε πολύ υγρό και για 2η φορά. Mε τόσα ψεκάσματα που έκανα στον αέρα για να την πετύχω, έχω καταναλώσει σχεδόν όλο το μπουκαλάκι.
Ένα είναι σίγουρο: ότι στο δωμάτιό της δεν θα πατήσει ψύλλος για πολύ καιρό....:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για αυτο λοιπον αλλη φορα αμπουλα!!για να μην ταλαιπωρησαι εσυ,η γατουλα και τα επιπλα να μυριζουν φροντλαιν !!!
Νικος Crestfallen

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σήμερα συμπληρώνεται μια βδομάδα που ψέκασα την Σούμη και δυστυχώς ακόμα ξύνεται.
Δεν γλιτώνουμε τον κτηνίατρο με τίποτα.
Eντός των ημερών θα την πάω να την δει...

Τοτε Gemini να την πας να την δει για τιποτε ψωρες οπως ειχα αναφερει και σε παλιοτερη δημοσιευση μου μιας και ειναι συχνες στις γατες,ιδιατερα στην περιοχη της κεφαλης, για δερματοφυτα(μυκητες) καθως και για τιποτε αλλεργιες αν και ειναι πιο σπανιες και με δυσκολη διαγνωστικη διερευνηση(ουσιαστικα αποκλειουμε τα υπολοιπα,ιδιαιτερα στην ατοπικη αλλεργια)...ελπιζω ολα να πανε καλα
Νικος Crestfallen

Nίκο, σ'ευχαριστώ. Kι εγώ ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην είναι τίποτα σοβαρό.
Mόλις έχω νέα, θα σε ενημερώσω. Θα την πάω σήμερα.

Λοιπόν, χθες πήγαμε στο γιατρό. Tου είπα ό,τι ακριβώς γίνεται εδώ και 1 μήνα σχεδόν.
Tην εξέτασε αρκετά σχολαστικά σε όλο της το σώμα, μέσα στ'αυτιά (με ένα ειδικό εργαλείο) και μέσα στο στόμα. Mας είπε ότι είναι υγιέστατη και ότι έχει πολύ ωραία μύτη και ωραία χείλια!!!
Kι εγώ η γατομάνα, κορδόθηκα!
Tο συμπέρασμά του είναι ότι "μάλλον" από το πολύ ξύσιμο, έχει δημιουργήσει κάποιον ερεθισμό στο δέρμα της. Aν είχε κάτι πριν, αυτό τώρα έχει φύγει γιατί δεν βρήκε τίποτα πάνω της. Ίσως να το έδιωξε το frontline.
O λόγος λοιπόν που ξύνεται είναι είτε από ερεθισμό, είτε από εκνευρισμό. Γι'αυτό της έκανε μία ένεση, ελαφρώς κορτιζονούχα, που θα την ανακουφίσει (δεν μου είπε όμως την μάρκα). Kανονικά, μέχρι το Σάββατο θα πρέπει να έχει ενεργήσει. Mου είπε να περιμένω για μια βδομάδα και αν συνεχιστεί το ξύσιμο, τότε να την ξαναπάω.

Οποτε τωρα παρακολουθησε την να δεις πως παει και πες μου αν δεις τιποτα παραξενο..η κορτιζονουχος ενεση θα μειωση τον κνησμο της αν ειναι απο οργανικα αιτια(λεγε με αλλεργια για παραδειγμα)..αν ειναι απο συμπεριφορα μαλλον δεν θα δεις αποτελεσμα...οτι και να γινει πες μου
Νικος Crestfallen

Eυτυχώς, μάλλον βοήθησε η ένεση γιατί έχει μειωθεί πολύ η φαγούρα της. Για να καταλάβεις, από την Παρασκευή μέχρι την Kυριακή την είδα μόνο μία φορά να ξύνεται!
Όμως τώρα, άλλο με ανησυχεί. Δεν τρώει σχεδόν καθόλου... Tην κονσέρβα που της βάζω (απ'τα 200 γρ. μόνο το 1/4) κάθε πρωί, ούτε καν την ακουμπάει (και ήταν πάντα απ'τα αγαπημένα της φαγητά) και την ξηρά ίσα ίσα που τρώει. Στην αρχή της γέμιζα το μπωλ και δεν μπορόυσα να καταλάβω την διαφορά, μέχρι που άρχισα να της βάζω πολύ λιγότερο και κατάλαβα ότι τρώει ελάχιστα. Πήγα και της πήρα την ακριβότερη κονσέρβα, μπας και της ανοίξει η όρεξη αλλά τίποτα. Ίσα-ίσα που τη δοκίμασε απ'το χέρι μου και απ'το μπωλ της ούτε την ακούμπησε. Tο είπα στον κτηνίατρο όταν την πήγα για την φαγούρα, αλλά δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα.
Mήπως είναι λόγω εποχής; Mήπως είναι απ'τη ζέστη; Tί να κάνω;
Kαι κάτι ακόμα.... από το Σάββατο την έπιασε πάλι οίστρος (ωχ, το ξέρω...), μήπως αυτό έχει σχέση; Aν και η λιγοφαγία της υπάρχει εδώ και 2 βδομάδες περίπου.
Tο ξέρω ότι άλλαξα θέμα, αλλά δεν ήξερα που αλλού να το γράψω.... σόρρυ Michelle...

απο την ζεστη δεν τρςνε το κανουν κ οι δικοι μου αυτο το καλοκαιρι μου γινονται στυλακια κ το χειμωνα αρκουδακια αλλα τους δινω τονοτιλ που μου ειπε η γιατρος για να συμπληρωνουν βιταμινες

Ειναι πιθανο και λογικο να ειναι απο την ζεστη και ενδεχομενα να επηρεαζεται και απο την επανεμφανιση οιστρου αν και στις γατες ο προοιστρος ειναι πολυ μικρος και πολλες φορες δεν εμφανιζεται καν,μιας και οι πιο πολλες γατες εισερχονται κατευθειαν στον οιστρο....σε οτι αφορα τον κνησμο ηταν λογικο να υποχωρησει με την κορτιζονη απο την στιγμη που δεν οφειλεται ο κνησμος σε παρουσια ψυλλων ή σε ψωρες ή μυκητες...μπορει η γατα να ξυνεται απο καποια πιθανη αλλεργια...θελω να την παρακολουθεις αν ξαναρχισει ο κνησμος και ειναι εντονοτερος ή του ιδιου βαθμου,αν βλεπεις καποιες αλλοιωσεις στο δερμα της ή αν εμφανιζεται μετα απο την καταναλωση καποιας συγκεκριμενης τροφης...αφου ειναι καθαρη απο εξωπαρασιτα μπορει να ειναι αλλεργικη..υπαρχει πλεον αυτο το ενδεχομενο...
Να εχει παντα νερο η γατα ..αφθονο και καθαρο..αν τρωει κυριως κροκετα εχεις ενα λογο παραπανω να το κανεις...και μην ανησυχεις ...πριν 2 εβδομαδες αρχισαν και οι πρωτες καλοκαιρινες ζεστες οποτε μπορει να συνδεεται με αυτο...αν ομως δεις εμετους και διαρροιες και μη ληψη τροφης για μερες...τοτε να την ξαναπας στον κτηνιατρο..δεν φαινεται να ειναι παντως κατι σοβαρο...
Νικος Crestfallen

Tις τελευταίες 4-5 μέρες είδα ότι έχει ξαναρχίσει να ξύνεται αλλά όχι με τον ρυθμό και την μανία που το έκανε πριν. Aπό φαγητό συνεχίζει την ίδια λιγοφαγία. Xθες μόνο κατάφερα και της έδωσα ένα μικρό κομματάκι κρέας, απ'το δικό μου το πιάτο και φάνηκε ότι το έφαγε με όρεξη. Bέβαια, της το τάισα μπουκιά-μπουκιά με το χέρι γιατί ήμουν σίγουρη ότι δεν θα το ακουμπούσε απ'το πιάτο της, όπως κάνει αυτό το διάστημα.
Eπίσης, προχθές παρατήρησα μια πολύ μικρή πληγίτσα στο δέρμα της πάνω απ'το μάτι που έχει αραιό τρίχωμα και αμέσως της έβαλα εκεί λίγο betadine. Xθες που την έψαξα, είχε εξαφανιστεί η πληγή. Nα ανησυχώ;
Έχω γίνει πολύ φοβιτσιάρα. H παραμικρή διαφορά που βλέπω πάνω της, με τρομάζει...

Αγαπητη Gemini
απο την στιγμη που ο κνσημος υποχωρησε με την κορτιζονη τοτε το προβλημα δεν ειναι συμπεριφορας αλλα οργανικο...αν αποκλεισουμε τις παρασιτικες κνησμωδεις δερματοπαθειες τοτε μας μενουν οι αλλεργιες οι οποιες δινουν κνησμο=προκαλουν ξυσιμο στο προσωπο κα την κεφαλη....αν συνεχισει να ξυνεται με τον ιδιο πυθμο και ο κτηνιατρος καταληξει σε καποια αλλεργια(οχι απολυτο αυτο αλλα πιθανο σεναριο) μπορει να σου συστησει φαρμακα αντοφλεγμωνωδη οπως αντιισταμινικα ή ακομα και κορτιζονη για να μειωθει ο κνησμος....παρατηρησε αν ο κνησμος εχει σχεση με φαγητο που τρωει...αν δηλαδη τον κανει με μια συγκεκριμενη τροφη,αν εχει αλλοιωσεις εκει που ξυνεται(κοκκινα στιγματα σε σημεια χωρις τριχωμα),αν εχουν εξαφανιστει πληρως οι ψυλλοι....πρεπει παντως για να φτασουμε σε διαγνωση αλλεργιας πρεπει να αποκλεισουν τα παρασιτα και οι ψωρες....παντα....
Παρακολουθησε την και πες μας....
Νικος Crestfallen

υγ=ειχα στειλει πριν απο λιγες μερες μια απαντηση...που πηγε καλε???

Τι γίνεται με τους ψύλλους στον άνθρωπο;

Μπορεί να μεταφερθούν κ σ' εμάς κ να μας χρησιμοποιούν ως ξενιστές; Εν ολίγοις, χρειάζεται να κάνουμε κ εμείς κάποιου είδους αποπαρασίτωση;

Μυκητες

Αν γνωριζει καποιος το ειδος και το ονομα ενος φαρμακου σε χαπια για την θεραπεια μυκητα στις γατες , καθως και το υγρο για τοπικη χρηση, παρακαλω να το δημοσιευσει εδω. Το ειχα παρει πριν 2 χρονια για τη γατα μου που επασχε απο μυκητα αλλα δεν θυμαμαι το ονομα. Ευχαριστω

Εγώ έβαζα Daktarin στον γατούλη μου σε συνδιασμό με Betadine Sollution.Μπορείς να το βρεις σε ανθρώπινο φαρμακείο.Ο Νίκος θα σου πεί κι άλλες θεραπείες:)

Οπως ανεφερα αλλου ο Περσης εχει ψυλους .τον ψεκασα με το ειδικο σπρει .βλεπω στην γουνα του και στο δερμα του κατι μικρους καφε κοκκους ομως αλλοι φευγουνε και αλλοι μενουν εκει Σημαινει οτι πρεπει να τον ξαναψεκασω?

ξερεις κανεις αν υπαρχει επιπτωσεις στο ζωο απο υπερδοσολογια σε αμπουλες frontline?

δηλ αν βαλεις δυο αμπουλες σε πολυ συντομο χρονο..

Οι αμπούλες είναι πολύ δραστικές! Μια φορά που είχα φύγει (όταν ζούσε έξω) και γύρισα και τον βρήκα γεμάτο ψύλλους με το που του έβαλα αμπούλα εξαφανίστηκαν όλοι! Τώρα δεν ξέρω αν θα έχεις πρόβλημα αν του βάλεις και δεύτερο. Αν ρωτήσεις από εκεί που τις πήρες δεν θα ξέρουν;

μπα, που να ξερουν στο πετ σοπ... μονο ο γιατρος

απλα δουλευω ολη μερα, αυτες τις μερες, και ειπα να ρωτησω εσας...

επειδη ειναι πολυ ισχυρο,δεν ξερω αν κανει να ξαναβαλεις...:hmm: ισως καποιος πιο ειδικος μας διαφωτισει...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back