Θέλουμε να μας βοηθήσετε να μείνουμε μαζί αρμονικά

Estelina

Νεοφερμένο μέλος

Η Estelina είναι αόρατη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους όσους διαβάσουν αυτό το κείμενο. Με λένε Ειρήνη και είμαι γατόφιλη από τότε που γεννήθηκα. Πριν ένα μηνά περίπου χτύπησε το τηλέφωνο μου και ο κάλος μου φίλος Σταύρος μου ανακοίνωσε ότι ένα μικρο και πεινασμένο γατάκι χρώματος άσπρου "χτύπησε" την πόρτα του ψάχνοντας για λίγη ζεστασιά ,φαγητό και ένα σπίτι. Την πήρα αμέσως . ήθελα ένα γατάκι εδώ στον τόπο που σπουδάζω και μάλιστα αδέσποτο. Η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά άσχημη: είχε φουσκάλες στα ποδιά , ψήρες , ήταν βρόμικη και πεινασμένη καθώς και είχε και διάρρεια. Της πήρε να συνέλθει από όλα αυτά έναν μηνά. ακολουθήσαμε θαραπεία με αντιβίωση 7 μέρες καθώς και ψεκασμό αφοί κάναμε πρώτα το μπάνιο μας. Μπορώ να πω ότι από υγεία η μικρή μου Ithil είναι πολύ καλά. τρώει με όρεξη και τα ματάκια της μετά την θεραπεία με το κολλύριο είναι πάλι λαμπερά και καθαρά και παίζει αρκετά. το πρόβλημα που μένει τώρα να λύσουμε είναι η συμπεριφορά της. Είναι πολύ πιεστική και ανεβαίνει σχεδόν παντού (ευτυχώς της έχω πάρει ονυχοδρόμιο και δεν γρατζουνάει τα έπιπλα), . ότι και να κάνω με το να της λέω "όχι" -διάβασα πολλά Forum ώστε να βρω τον τρόπο- έχουν πέσει στο κενό. με ενοχλεί στο διάβασμα και ασχολείται συνεχεία μαζί μου. όλο μου ζητάει φαγητό και αυτό με παραξενεύει. είναι 3 μηνών και 2-3 κιλά περίπου από την εμπιρεία μου με γατούλες και της βάζω σε στάνταρ ώρες 36gr ξηρά τροφή πρωί βράδυ , άλλα μονίμως παραπονιέται. νεράκι έχει φυσικά. Θεραπεία για τα σκουληκάκια κάναμε. Δεν ξέρω τι να κάνω έχω απελπιστεί. Ξέρω ότι είναι μωράκι άλλα σας παρακαλώ πείτε μου υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να της “εξηγήσω” ότι να τρώει τα αποφάγια από τον νεροχύτη είναι κακό, καθώς και το να είναι συνεχεία επάνω μου παρόλο που την διώχνω; ή ακόμα χειρότερα ότι όταν τρώω δεν κάνει να ανεβαίνει στο τραπέζι ή όταν μαγειρεύω να μην φέρνει βόλτες στις κατσαρόλες και στον πάγκο της κουζίνας;. Τέλος να σας πω ότι δεν την αφήνω να βγαίνει έξω από το σπίτι αν και το επιδιώκει συνεχεία. Θέλω πρώτα να την στειρώσω και να την εμβολιάσω.

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των πρότερων κάθε συμβουλή - βοήθεια – γνώμη – εμπειρία είναι πολύτιμη.

Με εκτίμηση
Ειρήνη & Ithil

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλως ηρθες.....:):)...ετσι ειναι ολα τα μικρα...πιεστικα...μας ακολουθουν παντου,...ανεβαινουν παντου...κλπ....δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις και πολλα.....σκεψου οτι ειναι μικρακι...αυτο που θα μπορουσε να γινει ειναι να παρεις και ενα 2ο γατακι...εκει θα εβλεπες νομιζω τεραστια διαφορα,γιατι θα ειχε να ασχοληθει και με κατι αλλο εκτος απο σενα....οταν ειναι μικρα τα γατακια...δεν τα βλεπεις οτι συνεχεια θελουν να παιζοτν με τη μαμα τους και τα αδελφακια τους??? ε...αυτο κανει και το δικο σου....με τη διαφορα οτι αυτο εχει....μονο εσενα....οποτε ή θα το δεχτεις...οπως καναμε ολοι μας, ή θα παρεις και αλλο γατακι για να της αποσπασεις την προσοχη απο σενα....εγω,μονο αυτο μπορω να σκεφτω...:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να συμπληρωσω οτι καλο θα ηταν καθολου να μην την αφηνεις να βγει εξω...ακομα και οταν στειρωθει...οι κυνδινοι ειναι παρα πολλοι....
επισης...μην φοβασε καθολου για παγκους τραπεζια κλπ.....εμας νομιζεις οτι δεν ανεβαινουν??? δες τις φωτο μας...και θα καταλαβεις...:lol::lol::lol:...απο τι στιγμη που ειναι μονο μεσα στο σπιτι....ειναι αποπαρασιτωμενο και εμβολιασμενο...δεν υπαρχει κανενας απολυτως φοβος...αν ηταν ετσι....δεν θα υπηρχε κανεις απο εδω να σου απανταει τωρα....:lol::lol::lol:...απλα αγχωνεσαι...γιατι δεν εχεις συνιθισει προφανως να ζεις με γατουλα...:)

Και το δικό μου γατάκι κάνει ακριβώς τα ίδια. Δεν καταλαβαίνει τίποτα και τρώει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αν αφήσω σακούλα με σκουπίδια θα μπει ολόκληρο μέσα.
Στο νεροχύτη βουτάει και γλύφει τα πιάτα..
πλέον όταν έχω δουλειά στην κουζίνα ή άπλυτα πιάτα κτλ το κλείνω μέσα στο δωμάτιο μέχρι να τελειώσω..Δεν έχω βρεί κάποια άλλη λύση.

Γεια σου και σενα παπουλια! ευχαριστω για την απαντηση σου. βασικα θα ηταν προβλημα να παρω και δευτερο λογο οικονομικου. ενα μπορω να το καληψω δευτερο με τιποτα. βασικα μπορω να της παρω κανενα ειδικο παιχνιδι?

vaso85 γεια σου και σενα! βασικα το ιδιο κανουμε και μεις για να φαμε το μεσημεριανο με τον συντροφο μου. την βαζουμε στο μπανιο. ομως συμφωνησαμε οτι ειναι καλο για την ψυχολογια του μιας και θελει απεγνωσμενα να βγει εξω "χτυπαει" την πορτα και κλαιει....

πολλα μπορεις να της παρεις...επισης με τον καιρο...και με την στειρωση θα αρχισει να ηρεμει....ομως,οπως καταλαβαινεις,δεν μπορουμε να παμε εναντια στη φυση τους...τα μικρα...ειναι παντα μικρα,οπως ακριβως και τα παιδια...εσυ μικρουλη δεν εκανες τις ζωηραδες σου και τις τσαχπινιες σου??? δεν ειναι δυνατον να περιμενεις να μην ειναι ζωηρουλη σε αυτη την ηλικια και πολυ ενεργητικο...επισης σκεψου οτι αυτο,τωρα εξερευνα τον χωρο και μαλιστα τον δικο σου...πρεπει να τον γνωρισει....

και τα δικα μου το ιδιο ακριβως εκαναν...εξερευνουσαν τα παντα...θελει υπομονη στην αρχη...οπως και ολα τ απραγματα ,καθε αρχη και δυσκολη που λενε...αν και εμενα...μου αρεσαν ολα αυτα...ηθελα να νιωθω οτι εχω ζωντανο πλασματακι διπλα μου ...και οχι λουτρινο κουκλακι...:):):)

ολο ξεχναω καποια πραγματα...λοιπον...τωρα που ειναι μικρο...μην του βαζεις ξηρη τροφη με την μεζουρα....εχετου συνεχεια τροφη....δεν κανει...πρεπει να αναπτυχθει σωστα...αφου στειρωθει σιγα-σιγα...θα του δωσεις την ειδικη τροφη για στειρωμενα...και θα αρχισεις να του την μειωνεις στα γραμμαρια που θα σου πει ο γιατρος...:)

+φωνω οτι πρεπει να ειναι ζωηρη , ετσι θα ξερω οτι ειναι και καλα με την υγεια της. απλα δεν αντεχω να την απομωνω για να διαβασω το κλαμα της μου σπαραζει την καρδια!!!:(

οποτε να του γεμιζω το πιατακι του ? απλα φοβαμαι μην το παραπαχηνω ή το μαθω στην τροφη και μετα του κακοφανει. βασικα κονσερβα κανει να τρωει απο τωρα ή να περιμενω?

+φωνω οτι πρεπει να ειναι ζωηρη , ετσι θα ξερω οτι ειναι και καλα με την υγεια της. απλα δεν αντεχω να την απομωνω για να διαβασω το κλαμα της μου σπαραζει την καρδια!!!:(

εγω θα σου ελεγα να μην την απομονωνεις....στην αρχη θα κανει διαφορα...αλλα μετα θα το βαρεθει....και θα ησυχαζει.....ετσι κανει και η δικια μου....:)

Τα δοκιμάσαμε ολα με τον συντροφο , και τν αγοησαμε και της αλλαξαμε θεση! βασικα κοιτα την φωτο που εχω βαλει για avantar ειναι χαρακτηριστική! εινα η Ithil η οποια εχει κανει καταληψη στο laptop μου και δεν μας αφινει να κανουμε εργασια. αυτο συμβαινει ΠΑΝΤΑ!!!!!:)

οποτε να του γεμιζω το πιατακι του ? απλα φοβαμαι μην το παραπαχηνω ή το μαθω στην τροφη και μετα του κακοφανει. βασικα κονσερβα κανει να τρωει απο τωρα ή να περιμενω?

και βεβαια κανει να τρωει οσο θελει τωρα που ειναι μικρο και αστειρωτο....κονσερβα ουτως ή αλλως δεν ειναι και η καλυτερη τροφη...για λειχουδια τους τις δινουμε συνηθως καμμια φορα τη βδομαδα....και σαν λυση αναγκης οταν ειναι αρρωστα και δυσκολευονται να φανε την ξηρη τροφη...:)

κι εγω ειχα μεγαλο προβλημα με το μελινακι οταν την πρωτοπηρα....η8ελε να τρωει ο,τι ετρωγα κι εγω και για να το πετυχει σκαρφαλωνε πανω μου και προσπα8ουσε κυριολεκτικα να χω8ει στο πιατο μου...με πολυ επιμονη και υπομονη και χωρις να της δινω ουτε ελαχιστο φαγητο εμα8ε να μην "ζητιανευει"...επισης οταν αρχισε να ανεβαινει στον νεροχυτη και να γλειφει τα απλυτα απλα την κατεβαζα....μετα απο πολλες φορες εμα8ε πια και δεν το κανει....

Πρωτα απο ολα να σου ζησει η μικρουλα!
Παμε τωρα στις αποριες σου...
Επειδη ειναι ακομα μικρουλα το μπολ με την ξηρα πρεπει να ειναι παντα γεματο. Ισως πειναει γι' αυτο και ψαχνει για αποφαγια. Κονσερβες μπορεις να τις δινεις αρκει να ειναι καλης ποιοτητας. Μπορεις να της δινεις και κροκετουλες μουσκεμενες με γαλα για γατακια.

Οσο για την συμπεριφορα μαλλον θα πρεπει να κανεις υπομονη. Ειναι γατακι ακομα και θελει να παιζει και να εξερευνει, σιγα σιγα θα ηρεμισει. Για την συμπεριφορα με το φαγητο, τα αποφαγια, τον παγκο της κουζινας και την επιθεση στα πιατα δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι δεν εχω εμπειρια (ο γατος μου ειναι χαλβας και οσο και αν τον παρακαλαω να δοκιμασει την μπριζολα μου με αγνοει επιδεικτικα :lol:). Ισως αν της εδινες να μυριζει το φαγητο που τρως και αν της εδινες ενα μικρο κομματακι να δοκιμασει, βοηθουσε στο να της φυγει η περιεργεια και η λαιμαργια. Ισως γι' αυτο και ο δικος μου δεν εχει τετοιες συμπεριφορες (ασχετα με το οτι δεν τρωει αυτο που τρωω :lol:). Στο αλλο ομως μπορω να σε βοηθησω! Και ο δικος μου εκανε/κανει τα ιδια με την δικια σου. Καθοταν στο λαπτοπ και δεν με αφηνε να διαβασω, κοιμοταν πανω στο βιβλιο που διαβαζα και δεν μπορουσα να γυρισω σελιδα και δαγκωνε το στυλο που εγραφα :lol: Ηθελε προσοχη και προσπαθουσε να την τραβηξει με καθε τροπο. Μολις τον εβλεπα οτι δεν με αφηνε να διαβασω τον χαιδευα και επαιζα μαζι του για λιγη ωρα μεχρι να κουραστει (τα μικρα κουραζονται αμεσως). Μετα απο λιγο επεφτε ξερος για υπνο και διαβαζα με την ησυχια μου. Παρε ενα λειζερ και παιζε μαζι της. Θα κουραστει σε χρονο dt. Βεβαια ακομα του εχουν μεινει καταλοιπα απο αυτη τη συμπεριφορα (καθεται μπροστα στην τηλεοραση καθε φορα που παω να δω κατι), αλλα εχω συνηθισει :up:

Δεν θα ελεγα παντως οτι η συμπεριφορα της ειναι προβλημα, αντιθετα μαλιστα, σου αφηνει ανεκτιμητες αναμνησεις. Στο μελλον περισσοτερο θα θυμασαι τις σκανταλιες της, παρα το γουργουρητο της :) Πιστεψε με, θα σου λειψει η συμπεριφορα της οταν μεγαλωσει γι' αυτο διασκεδασε το τωρα οσο ειναι καιρος!:)

Ισως αν της εδινες να μυριζει το φαγητο που τρως και αν της εδινες ενα μικρο κομματακι να δοκιμασει, βοηθουσε στο να της φυγει η περιεργεια και η λαιμαργια. Ισως γι' αυτο και ο δικος μου δεν εχει τετοιες συμπεριφορες (ασχετα με το οτι δεν τρωει αυτο που τρωω :lol:).

Διαφωνώ κάθετα με αυτό! Και εμένα η δική μου γάτα δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσει κάτι από αυτό που τρώω (πίτσα τρώω μές στη μούρη της και αυτή κοιμάται!!), αλλά αν σε ένα τέτοιο γατάκι που περιγράφεις δώσεις έστω και 1 φορά φαγητό έχεις χάσει το παιχνίδι... μετά θα ξέρει ότι αν έρχεται και σου τρίβεται ή ανεβαίνει πάνω στο τραπέζι (έλεος) θα ακολουθεί τάισμα.
Πρέπει να επιλέξεις πώς θέλεις να ζεις. Σίγουρα είναι ωραία εικόνα (σα διαφήμισης) να ταίζουμε τα χνουδωτά ζωάκια μας στο στόμα και εκείνα να μας "αγαπάνε" (!!), αλλά στην πραγματικότητα είναι κατάρα... από ένα σημείο και μετά θα σε κουράσει όλο αυτό. Οι γάτες - όσο και αν διαφέρουν από τους σκύλους- πρέπει να ζουν με κάποιους κανόνες. Και πίστεψέ με, δεν εξυπηρετούν μόνο εμάς, αρέσει και σε αυτές. Φυσικά βοηθάει και ένας αντίστοιχος χαρακτήρας, αλλά ακόμη και σε πιο δύσκολους πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Όσο μεγαλώνει επίσης, θα δει ότι ηρεμεί.
Όσο για το θέμα ποσότητας της τροφής, προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να βάζεις 2-3 φορές τη μέρα κροκέτα, και σε καμία περίπτωση να αφήνεις μονίμως τροφή. Μπορεί να είναι μικρό, αλλά δε χρειάζεται να μάθει σα δεδομένο τη μόνιμη ύπαρξη τροφής. Μπορεί να δημιουργήσεις έτσι και ένα συνήθειο που πιθανότατα οδηγήσει σε παχυσαρκία μελλοντικά. Όπως και στα δικά μας μωρά οι άνθρωποι δίνουμε φαγητό (γάλα) χ φορές τη μέρα -και δεν τα έχουμε διασωληνωμένα με έναν κουβά από γάλα- έτσι γίνεται και στα μικρά γατάκια. Έτσι επίσης θα ξέρει ότι φαγητό του βάζεις μόνο εσύ, και θα σταματήσει να έχει το σύνδρομο "ψάχνω παντού φαγητό"¨. Δε χρειάζεται να αναμειγνύεις γάλα, έχει πλέον δοντάκια που το βοηθάνε να τρώει πολύ άνετα την κροκέτα. Μόνο ξηρή τροφή και ποτέ κονσέρβα, έτσι ώστε τα κόπρανά του να είναι σκληρά και σχετικά άοσμα.
Θεωρώ μεγάλο πρόβλημα να υπάρχει σαλοκουζίνα σε ένα σπίτι (όταν μετακόμιζα το είχα θέσει ως όρο να υπάρχει ανεξάρτητη), γιατί έτσι δεν μπορείς να απομονώνεις την κουζίνα όταν λείπεις/κοιμάσαι, και βρίσκουν ευκαιρία εξερευνήσεων λιχουδιών. Ωστόσο, ακόμη και στην περίπτωση που έχεις τέτοια διαρρύθμιση στο σπίτι, πρέπει να φροντίζεις να μην αφήνεις ΠΟΤΕ εκτεθειμένα φαγώσιμα, ανοιχτά σακουλάκια κλπ, έτσι ώστα να μην μπορεί να μυρίσει τίποτα προκλητικό και να μη θεωρεί πειρασμό να κόψει βόλτες σε πάγκο/τραπέζι. Είναι πραγματικά ανθυγιεινό και θα πρέπει να το αποτρέψεις. Πόσο μάλλον όταν είσαι σπίτι και μαγειρεύεις!! Εννοείται πως ότι κάνει και δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά, την αναστρέφεις με ένα έντονο "ΟΧΙ" ή κάποιο άλλο επιφώνημα (εγώ κάνω "σσσσσσ" έντονα και το έχουν μάθει), πχ ανεβαίνει στον πάγκο, την κατεβάζεις και το κάνεις με επιμονή όσες φορές και αν χρειαστεί. Αλλά άμεσα και με σταθερότητα. Μόνο έτσι θα καταλάβει ότι "δεν την παίρνει" να συνεχίζει έτσι.
Δυστυχώς θέλει επιμονή και συνέπεια από μέρους σου. Μπορεί να νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου, ότι είσαι σκληρή και το στεναχωρείς.... αλλά πρέπει να επιλέξεις αν θα είσαι ΕΣΥ το αφεντικό, ή η γάτα σου.
Πιστεύω πως στη δεύτερη περίπτωση (η εύκολη για όλους μας) πάντα καταντάμε δυστυχισμένοι και εμείς και, στη συνέχεια, και αυτά. Δεν πρόκειται για αυταρχική συμπεριφορά, είναι απλώς μια εφαρμογή κανόνων, που ούτως ή άλλως πρέπει να τηρούνται από όλους όσοι μένουν σε ένα σπίτι :)
Ελπίζω να βοήθησα...
Καλή τύχη με το γατάκι σου (είναι πράγματι όμορφο!):D

Καταρχας να ευχαριστησω εκ μερους τους συντροφου μου ολους οσους απαντησατε τοσο γρηγορα στο θεμα μας καθως και για τα καλα σας λογια για την Ithil μας. Απο σημερα εχουμε αρχησει την "εκπαιδευση". :) Ας ελπισουμε οτι ολα θα πανε καλα. αν εχετε καμια ιδεα ακομα ειναι ευπροδεκτη....

Για αλλη μια φορα σας ευχαριστουμε:up:

ελπιζω να σε βοηθησαμε και εμεις...και να μην σε μπερδεψαμε...:):):)...επειδη οπως βλεπεις οι γνωμες διυστανται για το φαγητο...καλυτερα να ρωτησεις τον γιατρο σου.....να ξερεις ομως οτι οι συντριπτικη πλειοψηφια λεει οτι μεχρι να στειρωθει τα γατακι...( μικρο εννοειται...) θελει να του εχεις το μπωλακι του γεματο με ξηρα τροφη.....σε οσους γιατρους εχω παει...ακριβως αυτο μου εχουν πει.....:):):)
οσο για το τραπεζι..εγω αυτο που κανω με την πουπυ μου,που ειναι πολυ λιχουδα...οταν βαλω να φαω....σε λαπακι της βαζω λιγο απο δικια της κονσερβουλα...ή της δινω λιγο κρεατακι απο το δικο μου....ποτε δεν με εχει ενοχλησει παραπανω...τις περισσοτερες φορες οταν τρωω ,δεν της δινω τιποτα...( ασε που ολο λαχανικα και σαλατες τρωω...)κρεας...μονο μια φορα την βδομαδα φτιαχνω...και τοτε της δινω,χωρις να εχει κακομαθει ουτε κατα διαννοια...:):)...ευχομαι να σου πανε ολα καλα...:)

ΥΓ....και ειμαι κατα της συνεχους προσπαθειας εκπαιδευσης της γατας...οταν παιρνω ενα ζωακι...δεν θα το κανω πανομοιοτυπο μου....και σκανδαλιες θα κανει και θα λερωσει και θα ανεβει και στο τραπεζι....το πιο βασικο ειναι να πηγαινει στην αμμο του...και...γενικα να μην κανει καποια ακραια πραγματα....:):):)

εμενα παντως τα δικα μου(η μια 4 χρονων ο αλλος 1.5) αν δεν ειναι πανω στον παγκο της κουζινας να μας βλεπουν την ωρα που μαγειερυουμε κανουν σαν τρελα..οταν πεταμε στα σκουπιδια κρεας ή ψαρι αν δεν τα κατεβασουμε αμεσα βρισκουμε την σακουλα ξεσκισμενη και κανα κοκκαλο στο σαλονι:lol:ευτυχως οταν τρωμε δεν ανεβαινουν στο τραπεζι γιατι και εμενα με ενοχλει αυτο..επισης οταν τρωμε κατι ειδικα ο ενας χωνεται ολοκληρος μεσα στο πιατο και επειδη δεν του δινουμε τιποτα σκαει απο το κακο του..οταν καθομαι στον υπολογιστη η μεγαλη παντα ερχεται και ξαπλωνει πανω στο πληκτρολογιο το ιδιο οταν διαβαζω,..τρελαινεται να ξαπλωνει στα βιβλια:down:την κλεινω απεξω γρατζουναει να μπει μεσα..την βαζω παλι τα ιδια:Pισως εμενα τα κανουν αυτα γιατι ποτε δεν ειχαμε το μυαλο μας να μην κανουν το ενα να μην κανουν το αλλο γιατι ποτε δεν μας ενοχλουσε και να αναιβουν πανω στον παγκο της κουζινας πχ..τωρα το αγορι μου υιοθετησε ενα γατακι 3-4 μηνων..δεν ξερουμε ακομα γιατι δεν το πηγαμε ακομα στον γιατρο να μας πει..και εκεινου το θεμα του ειναι οτι το βραδυ δεν τον αφηνει σε ησυχια..και εμενα το ιδιο οποτε κοιμαμαι εκει..εγω τα παπουτσια μ σημερα τα εψαχνα και οταν τα βρηκα τα κορδονια ηταν λυμενα κλπ..επειδη ειναι μωρο και θελει πολυ παιχνιδι η λυση πιστευω ειναι μια..το ξεθεωνεις για μιση ωρα στο παιχνιδι και μετα αυτο παραπαταει..και κοιμαται μετα με τις ωρες..οποτε κανεις την δουλεια σου..οσο για το φαι αν σε ενοχλει τοσο πολυ δεν χρειαζεται να το μαλωνεις..απλα λες ''μη'' το κατεβαζεις και με υπομονη θα μαθει..

Εγώ δεν ξέρω και πολλά από γάτες αλλά τα περισσότερα απ ότι λες τα αντιμετωπίζω καθημερινά... Θα σου πω τι κάνω εγώ μήπως και πάρεις κάμμιά ιδέα.

1) Σκαρφάλωμα σε τραπέζι/πάγκο
Ο,τι και αν έκανα δεν έπιασε. Μόνο που από τις πολλές φωνές και τις κατσάδες πλέον με το που την κοιτάω καταλαβαίνει ότι "στράβωνω" και κατεβαίνει κατευθείαν. Φυσικά όταν λείπω κάνει σχεδόν ό,τι θέλει...

2) Βουτιές στο νεροχύτη και εξερεύνηση των άπλυτων πιάτων
Απλά φροντίζω να μην έχω άπλυτα...

3) Ενασχόληση συνέχεια μαζί σου
Απλά παίζεις λίγο μαζί της, της ρίχνεις και κανένα κυνηγητό στο σπίτι να κουραστεί και όταν βρεις μικροπωλητη που να πουλάει λέηζερ ΠΑΡΕ ΕΝΑ!!! Είναι η "σωτηρία σου" με μπαταρίες!!! Η δικιά μου τρελένεται να κυνηγάει κόκκινα φωτάκια (λέηζερ) που παιχνιδίζουν στον καναπέ.

4) Εξερεύνηση σακούλας σκουπιδιών
Απλά δεν αφήνεις σακούλες σε σημεία που έχει πρόσβαση. Εμένα γίνεται περίεργη και με άδειες σακούλες του σούπερ μάρκετ.

Τώρα η δικιά μου είναι 8 μηνών και ακόμα δεν έχει "βαρύνει" λόγω ηλικίας. Φυσικά πριν την στείρωση δεν υποφέρονταν αλλά μετά απ αυτή απλά έχει αρκετή ενέργεια.

Υ.Γ : Τώρα εξερευνεί το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back