Θέλουν και Ολυμπιάδα μετά!

ladycat

Διάσημο μέλος

Η frosso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Χίος (Χίος ). Έχει γράψει 3.628 μηνύματα.
https://www.furisdead.com/facts.asp μπειτε σε αυτο το σιτε αλλα να εχετε γερα στομαχια κ νευρα γιατι εγω κοντεψα να παθω ανακοπη να τι κανουν οι ανθρωποι που θελουν κ το πνευμα του ολυμπισμου στην χωρα τους sorry αλλα δεν αντεξα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και μεσα σ ολα Το ξερετε οτι πραγματι οι κινεζοι τρωνε γατες? Πραγματικα τις τρωνε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σοβαρά μιλάς??? Μου φαίνεται αδιανόητο!!!
Βέβαια, εδώ που τα λέμε, σε άλλους λαούς μπορεί να φαίνεται παράξενο που εμείς τρώμε άλλα ζώα...

παιδια δεν τα τρωνε απλως τα γδερνουν ζωντανα νατα κανουν γουνα

Όχι, τα τρώνε, κι εγώ το έχω ακούσει. :/:

τα τρωνε δεν ειπα το αντιθετο αλλα τα γδερνουν για να παρουν την γουνα τους

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
https://www.furisdead.com/facts.asp μπειτε σε αυτο το σιτε αλλα να εχετε γερα στομαχια κ νευρα γιατι εγω κοντεψα να παθω ανακοπη να τι κανουν οι ανθρωποι που θελουν κ το πνευμα του ολυμπισμου στην χωρα τους sorry αλλα δεν αντεξα
Πολιτισμός = μια τεράστια ταμπέλα που κρύβει κάθε αγριότητα βρομιά και βαρβαρότητα. Ένα καλοστρωμένο χαλί που το σηκώνουμε και σπρώχνουμε από κάτω όλη τη σαπίλα μας (άποψη μου).
Και τον καταγγέλλω. Και μας καταγγέλλω. Καταγγέλλω το ανθρώπινο είδος που υπερηφανεύεται για ανωτερότητα και είναι η πληγή του πλανήτη.

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗς ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ

Κάπως έτσι νοιώθω όταν διαβάζω αυτού του είδους τα σχόλια, σαν αυτοί που τα γράφουν να ανακάλυψαν τη πυρίτιδα το 2006. Γάτες που κακοποιούνται, που τρώγονται κ.ο.κ. Και αυτή τη παρατήρηση για το πνεύμα του ολυμπισμού δεν τη καταλαβαίνω και μάλιστα το 2006, όταν αυτό το πνεύμα έχει προ πολλού εξαργυρωθεί με τους αθλητές σε χειρότερη μοίρα απο τις γάτες πιστέψε με. Διάβαζα το θέμα σχετικά με τη κακοποίηση της φώκιας και τη διεθνή εκστρατεία και χωρίς να διαφωνώ, γενικά έχω την άποψη ότι το να μένεις αμέτοχος σε όλα είναι σαν να προσυπογράφεις και εσύ σε όλα τα "κακά" που συμβαίνουν γύρω σου και άρα είσαι άξιος της μοίρας σου, θεωρώ όμως ότι καλό είναι να προσπαθούμε να βλέπουμε ψύχραιμα το τι γίνεται γύρω μας. Στο θέμα μας: Το τραγικό δεν είναι ότι τρώνε τις γάτες οι κινέζοι, είναι μέσα στη κουλτούρα τους, μια και το φαγηρό αποτελεί στοιχείο της κουλτούρας ενός λαού. Στο κάτω κάτω για τους Ινδούς η αγελάδα, είναι ιερό ζώο ή για τους μουσουλμάνους το να τρώς χοιρινό γιατί το θεωρούν βρώμικο κρέας κ.λ.π. Όσο για το γδάρσιμο της γάτας για αιώνες οι λαοί γδέρνουν ότι μπορεί να γδαρθεί για να ντυθούν. Το ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι γδέρνουν τις γάτες δεν τους κάνει χειρότερους απο τους άλλους. Και επ΄ευκαιρία -ως μάνα παιδιών και όχι γατιών- προτείνω να δείτε και το παρακάτω κείμενο:

Η ΒΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
Την Ημέρα του Παιδιού της Αφρικής, η UNICEF καλεί την ανθρωπότητα
να στρέψει την προσοχή της στη βία κατά των παιδιών.

Ναϊρόμπι - Ντακάρ 16 Ιουνίου: Οι προοπτικές της Αφρικής για διαρκή ειρήνη, υπονομεύονται από την φρικιαστική βία που υποφέρουν τα παιδιά αυτής της ηπείρου. Με την ευκαιρία της Ημέρας του Παιδιού της Αφρικής, η UNICEF στρέφει την προσοχή του κόσμου στο ζήτημα της βίας ενάντια στα παιδιά και στην ανάγκη της προστασίας τους. Σε σπίτια, σχολεία και ιδρύματα σε όλη την Αφρικανική ήπειρο τα παιδιά υπόκεινται σε φυσική, συναισθηματική και σεξουαλική κακοποίηση. Όσα ζουν στους δρόμους αντιμετωπίζουν αδιάκοπη βία από συμμορίες και πολλές φορές από την ίδια την αστυνομία. Σε χώρους εργασίας, τα παιδιά κοπιάζουν κάτω από επιβλαβείς και επικίνδυνες συνθήκες και αντιμετωπίζουν κακομεταχείριση και οικονομική εκμετάλλευση. Κάθε χρόνο στην Αφρική, περίπου 3 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια υπόκεινται σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων, ενώ στη Δυτική Αφρική χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίας και διακίνησης. Η σεξουαλική βία και οι βιασμοί παιδιών διαιωνίζονται, τροφοδοτούμενοι από τις ένοπλες συρράξεις, την ακραία φτώχεια και το AIDS. Γυναίκες και παιδιά - μερικά ακόμα και οκτώ ετών - συνεχίζουν να πέφτουν θύματα βιασμού. Σύμφωνα με τη UNICEF τα στοιχεία αυτά δε δείχνουν παρά μόνο ένα μικρό μέρος του προβλήματος. Ο φόβος της αντεκδίκησης και ο κοινωνικός στιγματισμός επιτρέπουν στο πρόβλημα να παραμένει ως κρυφή πληγή χωρίς κανείς να το αναφέρει. Όμως η ζημιά που προξενείται είναι κολοσσιαία. Υπάρχουν υπεραρκετές ενδείξεις πως τα παιδιά θύματα συχνά γίνονται και αυτά δράστες εγκλημάτων. Όταν συμβαίνει αυτό, πολύ λίγες χώρες έχουν την επαρκή υποδομή για να αναμορφώσουν τέτοιους ανήλικους δράστες. Η UNICEF αναπτύσσει σημαντικά προγράμματα σε όλη την Αφρική για την πρόληψη της κακοποίησης των παιδιών αλλά και την ομαλή επανένταξή τους, για την καταπολέμηση της απαράδεκτης πρακτικής του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων των κοριτσιών και την αντιμετώπιση του trafficking. Η Ημέρα του Παιδιού της Αφρικής επελέγη από τους Αφρικανούς ηγέτες να εορτάζεται στις 16 Ιουνίου, ημερομηνία της εξέγερσης κατά του απαρτχάιντ στο Σοβέτο της Ν. Αφρικής το 1976.
Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στα προγράμματα της UNICEF μπορούν να καλούν το 801 500 12345 - 24 ώρες το 24ωρο.
Τι θέλω να πω με αυτό; Γίνονται πολύ χειρότερα πράγματα απο ότι μπορούμε να φανταστούμε και αυτοί που τα υφίστανται πάντα είναι οι αδύναμοι άνθρωποι ή ζώα. Το ερώτημα όμως δεν είναι πως μπορούν οι βάρβαροι οι απολίτιστοι να κάνουν τέτοια πράγματα, αλλά πως εμείς οι πολιτισμένοι επιτρέπουμε να γίνονται αυτά εναντίον των αδυνάτων όλων των ειδών. Οχι τι κάνουν αυτοί, αλλά τι κάνουμε εμείς, στο μικρόκοσμο μας ώστε να μην τους επιτρέπουμε να συνεχίζουν να λειτουργούν με αυτό το τρόπο. Αυτά και συγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος.

Τι θέλω να πω με αυτό; Γίνονται πολύ χειρότερα πράγματα απο ότι μπορούμε να φανταστούμε και αυτοί που τα υφίστανται πάντα είναι οι αδύναμοι άνθρωποι ή ζώα. Το ερώτημα όμως δεν είναι πως μπορούν οι βάρβαροι οι απολίτιστοι να κάνουν τέτοια πράγματα, αλλά πως εμείς οι πολιτισμένοι επιτρέπουμε να γίνονται αυτά εναντίον των αδυνάτων όλων των ειδών. Οχι τι κάνουν αυτοί, αλλά τι κάνουμε εμείς, στο μικρόκοσμο μας ώστε να μην τους επιτρέπουμε να συνεχίζουν να λειτουργούν με αυτό το τρόπο. Αυτά και συγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος.
Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται οι πολιτισμένη λάοι να μάθουν πολιτισμό στους μη πολιτισμένους. Για παράδειγμα η Ευρώπη γιατί δεν κάνει τίποτα για την θέση της γυναίκας στην ανατολή;

Δυστυχώς δεν μπορείς να επιβάλλεις κάτι κάπου, ακόμη και αν αυτό το κάτι είναι θετικό :)

Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω.. Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν..... Δεν θέλω να φανώ απαισιόδοξη απλά πιστεύω ότι όσο και αν προσπαθούμε μια "χούφτα" άνθρωποι, υπάρχουν πιο δυνατοί που δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν τα συμφέροντά τους, οπότε θα κάνουν τα πάντα για να τα κρατήσουν... Βέβαια προσπαθώ να κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου για να αλλάξω αυτά τα πράγματα, αλλά δυστυχώς νομίζω ότι πάντα αυτοί που θα κακοποιούνται θα είναι τα παιδιά, οι αδύναμοι, τα ζώα κλπ..
Δεν σημαίνει όμως ότι επειδή το βλέπω έτσι δεν πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια.. άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, και που ξέρουμε ίσως κάποτε να ελλατωθούν αυτά τα φαινόμενα.

Αρχική Δημοσίευση από NERINA:
Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗς ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ Κάπως έτσι νοιώθω όταν διαβάζω αυτού του είδους τα σχόλια, σαν αυτοί που τα γράφουν να ανακάλυψαν τη πυρίτιδα το 2006. Γάτες που κακοποιούνται, που τρώγονται κ.ο.κ. Και αυτή τη παρατήρηση για το πνεύμα του ολυμπισμού δεν τη καταλαβαίνω και μάλιστα το 2006, όταν αυτό το πνεύμα έχει προ πολλού εξαργυρωθεί με τους αθλητές σε χειρότερη μοίρα απο τις γάτες πιστέψε με. Διάβαζα το θέμα σχετικά με τη κακοποίηση της φώκιας και τη διεθνή εκστρατεία και χωρίς να διαφωνώ, γενικά έχω την άποψη ότι το να μένεις αμέτοχος σε όλα είναι σαν να προσυπογράφεις και εσύ σε όλα τα "κακά" που συμβαίνουν γύρω σου και άρα είσαι άξιος της μοίρας σου, θεωρώ όμως ότι καλό είναι να προσπαθούμε να βλέπουμε ψύχραιμα το τι γίνεται γύρω μας. Στο θέμα μας: Το τραγικό δεν είναι ότι τρώνε τις γάτες οι κινέζοι, είναι μέσα στη κουλτούρα τους, μια και το φαγηρό αποτελεί στοιχείο της κουλτούρας ενός λαού. Στο κάτω κάτω για τους Ινδούς η αγελάδα, είναι ιερό ζώο ή για τους μουσουλμάνους το να τρώς χοιρινό γιατί το θεωρούν βρώμικο κρέας κ.λ.π. Όσο για το γδάρσιμο της γάτας για αιώνες οι λαοί γδέρνουν ότι μπορεί να γδαρθεί για να ντυθούν. Το ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι γδέρνουν τις γάτες δεν τους κάνει χειρότερους απο τους άλλους. Και επ΄ευκαιρία -ως μάνα παιδιών και όχι γατιών- προτείνω να δείτε και το παρακάτω κείμενο:
Το ίδιο θα μπορούσε να πει κανείς και για αυτό: ΄΄Η ΒΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.΄΄ Κι αυτό σε κάποια κουλτούρα οφείλεται.

Το όλο μήνυμα μοιάζει να εκπέμπει το πολύ γνωστό ΄΄μα εδώ υποφέρουν άνθρωποι κι εμείς θα νοιαζόμαστε για τα ζώα…;΄΄
Αυτή τη θεωρία την έχω πεταμένη στα σκουπίδια γιατί τη θεωρώ εγωιστική και σκληρή. Επίσης έχω δει ανθρώπους να υπερασπίζονται τη θεωρεία αυτή, κατεβάζοντας κάτι μεζεκλίκια ξεγυρισμένα, στις ταβέρνες και όχι μόνο, ως συμπαράσταση στους πεινασμένους όλης τη γης.

Ε όχι και σε μοίρα χειρότεροι από τις γάτες οι αθλητές κυρία NERINA… τι προτιμάς; Να είσαι αθλητής αδικημένος προδομένος, ή να είσαι γδαρμένη ζωντανή; Μη σε παραπλανεί το γεγονός ότι ο αθλητής είναι άνθρωπος…

Το γεγονός ότι υπάρχουν πόλεμοι φτώχια και δυστυχία, και όλη αυτή η βία που αναφέρει το κείμενο, και βέβαια είναι τραγικό και δεν το αμφισβητεί κανείς νομίζω. Αυτό όμως δεν σημαίνει καθόλου μα καθόλου ότι δεν θα μας νοιάζει για τον πόνο και τη δυστυχία των άλλων ειδών. Ο πόνος είναι ίδιος για οποιοδήποτε έμψυχο οποιουδήποτε είδους κι αν είναι. Και δεν είναι μόνο αυτό είναι και κάτι άλλο. Υπάρχουν συνθήκες που κάνουν κάποιον να προσπαθεί να επιβιώσει, που προσπαθεί να ζήσει, και συνθήκες που τον κάνουν να θέλει να πεθάνει γιατί ο θάνατος θα είναι λύτρωση. Δυστυχώς υπάρχουν όντα όλων των ειδών που βιώνουν τέτοιες συνθήκες και δεν έχουν το προνόμιο να αυτοκτονήσουν για να γλιτώσουν. Οσο δύσκολο κι αν είναι να σέρνεται κανείς ακρωτηριασμένος, πεινασμένος, χωρίς στέγη, έχει το προνόμιο να σέρνεται. Εχει επίσης το προνόμιο να δώσει τέλος στη ζωή του αν δεν την αντέχει. Αν υφίσταται βία κι άγρια εκμετάλλευση έχει το προνόμιο να επαναστατήσει κι αν χάσει κάτι θα είναι τα δεσμά του.
Φαντάσου όμως ένα ον που δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα για να ανακουφίσει τον πόνο του…σε όλο τον πλανήτη βασανίζονται άνθρωποι και ζώα και δεν μπορούν ούτε να πεθάνουν για να το αποφύγουν. Πίστεψε το: υπάρχουν φορές που το να ζεις είναι πολύ χειρότερο από το να είσαι πεθαμένος και είναι ακριβώς το ίδιο είτε είσαι άνθρωπος είτε οποιοδήποτε άλλο ζώο. Εδώ όμως μιλάμε για ζώα γιατί είναι site που απευθύνεται σε ανθρώπους που συζούν με ένα είδος, και όχι ότι δεν μας νοιάζει για τα άλλα είδη που υποφέρουν. Αν γράψεις τη λέξη ΄΄βασανιστήρια΄΄ στο ψαχτήρι θα βρεις site με πράματα και θάματα.

Κι επειδή ο καθένας έχει το χαρακτήρα του, θα πω για το δικό μου που είναι ως εξής: όταν υποφέρουν άνθρωποι και ζώα, περισσότερο λυπάμαι τα ζώα. όταν βασανίζονται συστηματικά και πονάνε άνθρωποι και ζώα, λυπάμαι και τα δυο το ίδιο, με μια τάση μερικές φορές προς το ζώο γιατί δεν ξέρει γιατί βασανίζεται. Για τα ιδανικά του; Για τα πιστεύω του; Δεν ξέρει τίποτα απλώς πονάει. ένα ζώο είναι σαν μωρό παιδί.

Τι κάνουμε όλοι εμείς γι αυτά; υποθέτω προσπαθούμε να οργανωθούμε.
Υπάρχουν ήδη οργανώσεις, εναντίων των βασανιστηρίων πάσης φύσεως, αλλά είναι πολύ λίγοι για να επιτεθούν και να απαλλάξουν από τον πόνο τόσα όντα κάθε είδους που βασανίζονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Εσύ τι προτείνεις;

Παιδιά ώρες ώρες οι συνάνθρωποί μου με κάνουν να ντρέπομαι που το λέω όμως για εμένα τα ζώα είναι πάνω από τους ανθρώπους. Κι αυτό γιατί είναι αθώα και δεν έχουν καμία απολύτως κακία! Οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται από μικρότητες, μίσοι, κακίες. Τα ζώα ποτέ!

Για Thanasis

Αυτό που λέω είναι ότι δεν μπαίνει θέμα επιλογής για το ποιος βασανίζεται λιγότερο ή περισσότερο. Ο κίνδυνος είναι να επικεντρωθούμε σε ένα είδος (π.χ. γάτες) και να αγνοήσουμε το ότι το πρόβλημα είναι συνολικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όταν μπαίνουν παράμετροι του στυλ, οι ανθρώποι μπορούν να αντιδράσουν "αυτοκτονώντας" ή "επαναστατώντας", ενώ τα ζώα δεν μπορούν, μπορούν δηλαδή οι ίδιοι που έχουν το πρόβλημα να το αντιμετωπίσουν είναι μια λογική που τους οδηγεί στο περιθώριο και εμάς απλά να λέμε "τσ, τσ βαρβαρότητα" και τίποτα άλλο. Ασε που με αυτή τη λογική η συμφορουμίτισσα με την άρρωστη γάτα θα έπρεπε ήδη να της είχε κάνει ευθανασία γιατί απο μόνο του δεν μπορεί να αποφασίσει να το κάνει, για να μην υποφέρει και να μην καταλαβαίνει το γιατί και να μην μπορεί το ίδιο να επιλέξει το πως θέλει να πεθάνει. Αντιμετωπίζω με σεβασμό τα ζώα σημαίνει ότι κάνω ότι μπορώ για να ξανακερδίσουν το δικαίωμα τους να ζουν και αυτά στην ίδια γη με εμάς η οποία άλλωστε τους ανήκει εξ' ίσου. Ακόμα και εμείς που έχουμε ένα ζώο στο σπίτι πολλές φορές σκέφτομαι ότι είμαστε εξίσου υποκριτές. Πρώτα τους στερήσαμε το δικαίωμα να ζούν με ασφάλεια στη φύση, μετά τους καταστρέψαμε τις πιθανές πηγές τροφής και μετά τις πήραμε κάποιες απο αυτές στα σπίτια μας και άκουσον άκουσον τους απαγορεύουμε να αναπαράγονται γιατί λέει δεν είναι ευχαρίστηση για αυτά αλλά βιολογική λειτουργία και τους κάνει κακό, ξέρουμε εμείς Δεν ξέρω απο γενετική αλλά αν παρεμβαίνει κανείς σε ένα είδος στο περιβάλλον διαβίωσης, στη τροφή που τρώει, στο πως και εαν θα αναπαράγεται και τέλος στο πότε και πως θα πεθαίνει, αν το γεμίζεις με φάρμακα για να μακρύνεις το προσδόκιμο της επιβίωσης, εαν στο τέλος προσπαθείς να το κάνεις κάτι άλλο απο αυτό που είναι, αυτό δεν θα έπρεπε να σημαίνει ότι παρεμβαίνεις βιαια στη εξέλιξη του; Με τις καλύτερες των προθέσεων πάντα δεν λέω, άλλωστε και εγώ τον Μαντού κλεισμένο στο σπίτι τον έχω και τρέμει η ψυχούλα μου μην τη κάνει και μου τον σκοτώσουν όπως κάνανε με προηγούμενες γάτες και σκύλους που είχα κατά καιρούς. Τώρα το αν του αρέσει ή όχι ή το αν θα έπρεπε να γίνεται ή όχι δεν μπορώ να απαντήσω. Όσο για τα περί υποκρισίας και κοψιδιών στις ταβέρνες, δες το θετικά τουλάχιστον δεν τρώω γάτες. Το ότι εσύ δεν τρώς κοψίδια στις ταβέρνες δεν εμπόδισε να βασανίζονται ζώα και το ότι εγώ τρώω κοψίδια στις ταβέρνες δεν προκάλεσε τη κακοποίηση εως θανάτου ενος παιδιού 4 χρονών σήμερα απο τους γονείς του. Κάτι άλλο φταίει όπως καταλαβαίνεις και καταλαβαίνω και μάλλον είναι τα άλλοθι που κατά καιρούς βρίσκουμε για να κοιμόμαστε ήσυχοι. Αν μπορείς να κάνεις κάτι κάντο και ξεκίνα απο τη καθημερινότητα σου και το τι γίνεται γύρω σου. Ενημερώσου και αντέδρασε. Γιατί όπως λέει και ο Μπρέχτ σε ελεύθερη απόδοση αύριο σίγουρα θα έρθει η σειρά σου.

νερινα μου εγω το θεμα το εβαλα για τις γατες γιατι μεσα στην συγκεκριμενη σελιδα μιλαει κ για αλλα ζωα οπως σκυλους κλπ εγω το μονο που ηθελα ηταν να κατηγορησω τους ανθρωπους που θελουν να λεγονται ανθρωποι κ ειναι τερατα ποναω κ αγαπαω ολα τα ζωα απο το πιο μικρο μεχρι το πιο μεγαλο ειμαι στο πλαιι τους με οτι μπορω αυτα!

…το πρόβλημα είναι συνολικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνοι αλλά δεν έχω μαγικό ραβδάκι. όπως δεν έχεις ούτε εσύ αλλιώς δεν θα απευθυνόσουν σε εμάς

Όταν μπαίνουν παράμετροι του στυλ, οι ανθρώποι μπορούν να αντιδράσουν "αυτοκτονώντας" ή "επαναστατώντας", ενώ τα ζώα δεν μπορούν, μπορούν δηλαδή οι ίδιοι που έχουν το πρόβλημα να το αντιμετωπίσουν είναι μια λογική που τους οδηγεί στο περιθώριο και εμάς απλά να λέμε "τσ, τσ βαρβαρότητα" και τίποτα άλλο.

Για την έσχατη περίπτωση λέω. Και δεν μπορούν όλοι, αυτοί είναι χειρότερα από όλους.

Πρώτα τους στερήσαμε το δικαίωμα να ζούν με ασφάλεια στη φύση, μετά τους καταστρέψαμε τις πιθανές πηγές τροφής…

Συμφωνώ

…μετά τις πήραμε κάποιες απο αυτές στα σπίτια μας και άκουσον άκουσον τους απαγορεύουμε να αναπαράγονται γιατί λέει δεν είναι ευχαρίστηση για αυτά αλλά βιολογική λειτουργία και τους κάνει κακό…

Οσους έχω ακούσει να θεωρούν αναγκαία τη στείρωση των ζώων, είναι γιατί δεν προλαβαίνουν να τα βοηθήσουν όλα. Το αποτέλεσμα είναι να τυραννιούνται. Και, γιατί τους στερήσαμε αυτά που λες, και γιατί υφίστανται πολλά και διάφορα δεινά. Είναι δηλαδή επιλογή του λιγότερο χειρότερου. Οταν η ανθρωπότητα δεν θα είναι επιβλαβής τότε δεν θα χρειάζονται στειρώσεις. Κατά τη γνώμη σου θα επέλεγε ποτέ ένα ον οποιουδήποτε είδους να θαφτεί ζωντανό από το να μην είχε γεννηθεί; Ή να το καίνε ζωντανό; Και πολλά άλλα.

Όσο για τα περί υποκρισίας και κοψιδιών στις ταβέρνες, δες το θετικά τουλάχιστον δεν τρώω γάτες. Το ότι εσύ δεν τρώς κοψίδια στις ταβέρνες δεν εμπόδισε να βασανίζονται ζώα και το ότι εγώ τρώω κοψίδια στις ταβέρνες δεν προκάλεσε τη κακοποίηση εως θανάτου ενος παιδιού 4 χρονών σήμερα απο τους γονείς του.

Ούτε τα ζώα προκάλεσαν την κακοποίηση κανενός ή τουλάχιστον όχι από δόλο ή αρρωστημένες τάσεις.
Εννοούσα αυτούς που χρησιμοποιούν την πείνα και τον πόνο των συνανθρώπων τους ως άλλοθι για να στρέφονται εναντίων των ζώων ή έστω για να αδιαφορούν μέχρι αναισθησίας. ή βλέπεις τον άλλον να καταβροχθίζει και δεν δίνει ένα κομμάτι στο σκύλο που κάθεται και τον κοιτάει στα μάτια και του τρέχουν τα σάλια, μη χάσει κανένα μεζέ. Και του κάνει και ουστ και διαμαρτύρεται και στο μαγαζάτορα που δεν τα διώχνει. (και από δίπλα του περνάει και η πορεία διαμαρτυρίας για τον πόλεμο)

Αν μπορείς να κάνεις κάτι κάντο και ξεκίνα απο τη καθημερινότητα σου και το τι γίνεται γύρω σου.

Δεν μπορώ είναι πολλοί και δυνατοί. εσύ μπορείς;

Κάτι άλλο φταίει όπως καταλαβαίνεις και καταλαβαίνω και μάλλον είναι τα άλλοθι που κατά καιρούς βρίσκουμε για να κοιμόμαστε ήσυχοι. Αν μπορείς να κάνεις κάτι κάντο και ξεκίνα απο τη καθημερινότητα σου και το τι γίνεται γύρω σου. Ενημερώσου και αντέδρασε. Γιατί όπως λέει και ο Μπρέχτ σε ελεύθερη απόδοση αύριο σίγουρα θα έρθει η σειρά σου.

Σε προσωπικό επίπεδο; οτι και να κάνω σε προσωπικό επίπεδο δεν πρόκειται να εμποδίσει την κακοποίηση έως θανάτου ενός παιδιού 4 χρονών, το είπες κι εσύ. ούτε τους πολέμους ούτε πάσης φύσεως βασανιστήρια τα οποία είναι χειρότερα κι από τους πόλεμους και από σεισμούς καταποντισμούς.

Αν μπορείς να κάνεις κάτι κάντο και ξεκίνα απο τη καθημερινότητα σου και το τι γίνεται γύρω σου. Ενημερώσου και αντέδρασε.

Μπορείς να μου το εξηγήσεις καλύτερα αυτό; Τι ακριβώς εννοείς;

Αυτό με το οποίο διαφωνώ μαζί σου είναι που προσπαθείς να μας πεις να γυρίσουμε την πλάτη σε όλα τα είδη και να στραφούμε μόνο στον άνθρωπο. Και μάλιστα μας έφερες ως παράδειγμα, και τους αθλητές με την τόσο κακή τους μοίρα, σαν για να τονίσεις το πόσο απαξιείς τα άλλα είδη. Αν οι αθλητές είναι τόσο βασανισμένοι, δεν έχουν παρά, αντί να ξοδεύουν την ενέργεια τους για τον πολιτισμό, να πάνε να σκάψουν κανένα χωραφάκι να βοηθήσουν και στον τομέα της βιολογικής καλλιέργειας. Να πιάσει τόπο και η ενέργεια τους, και δεν χρειάζεται και να ντοπάρονται (ή όπως λέγεται)

Για Thanasis

Η λογική του τι μπορώ να κάνω μόνος μου μας οδήγησε εδώ. Η μοιρολατρεία που πλαστά μας δίνει η γνώση ότι είμαι αδύναμος να τα βάλω με τους δυνατούς μας οδήγησε να το πιστέψουμε και να στραφούμε στην εξασφάλιση μια "αξιοπρεπούς" διαβίωσης στο μικρόκοσμό μας προσπαθώντας ταυτόχρονα με μικρές βοηθητικές πρακτικές να εξορκίζουμε τις ενοχές μας. Και αναφέρομαι στον εαυτό μου και σε όσους σκέφτονται σαν εμένα, σε καμία περίπτωση δεν ασκώ κριτική απο θέση ισχύος. Δεν προσπαθώ να γυρίσω το κέντρο βάρους στον άνθρωπο μόνο, εξακολουθώ όμως παρ' όλα όσα γίνονται να πιστεύω στις δυνάμεις του και στο καλό που κρύβεται μέσα του και για αυτό θεωρώ ότι η οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να προέλθει απο αυτόν. Εαν οι άνθρωποι γίνουν καλύτεροι, ο πλανήτης θα γίνει καλύτερος, εαν όμως συνεχίσουμε να θεωρούμε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει και ότι μπορεί ο καθένας για πάρτη του να περισώσει ας το περισώσει, τότε ο κόσμος μας θα γεμίσει απο ξεφτιλισμένους καταρρακωμένους ανθρώπους και απο "δυνατούς" που θα τους έχουμε "νομιμοποιήσει" να μας φέρονται με όποιον τρόπο θέλουν και όσο για τα ζώα δεν θα τους χρειάζονται γιατί θα τα έχουμε αντικαταστήσει έμείς. Η τύχη μας είναι ότι δεν έχουμε γούνα και μπορεί να γλυτώσουμε το γδάρσιμο. Όλα όσα γράφω και η τσαντίλα που βγαίνει κάποιες φορές στα γραφτά μου είναι γιατί με όσους ζωόφιλους έχω μιλήσει ή σε όποια site έχω μπεί έχω την αίσθηση ότι ζούν σε άλλον πλανήτη, για να μην πω για την έπαρση του ότι εμείς που αγαπάμε τα ζώα δικαιούμαστε να μιλάμε για πολιτισμό κ.λ.π. Όπως λέει και ο καλός μου δεν υπάρχει λαός που να αγαπάει τα ζώα όπως οι Αγγλοι, για αυτό και πολλά χρόνια οι Ινδοί το παλευαν να μεταλλαχθούν σε ζώα μπας και επιβιώσουν στα χέρια τους. Όσο για την αναφορά στους αθλητές δεν την έκανα σε αντιδιαστολή με τη κακοποίηση των ζώων, την έκανα αναφερόμενη στα "περί ολυμπισμού" και πολιτισμού. Ότι όλα αυτά είναι μια ιστορία ξεχασμένη και σε καμία περιπτωση η ενασχόληση με αυτό δεν σημαίνει κάτι για τον πολιτισμό και τη κουλτούρα των λαών. Επ΄ευκαιρία ο κινέζικος λαός μαζί με το λαό της Ινδίας είναι απο τους αγαπημένους μου και το πήρα ίσως λίγο προσωπικά. Σε καμία περίπτωση όμως δεν εννοούσα ότι αθλητές - γάτες για μένα σημειώσατε 1. Στο τι έχω να προτείνω; Να έχουμε τα αυτιά μας και τα μάτια ανοικτά σε όλους και όλα και απλά να αποφασίσουμε απλά να πούμε "όχι". Εαν το κάνω; Οχι. Ακολουθώ αυτό που σου είπα. Κρατάω τα άλλοθι μου (unicef - Γιατροί του κόσμου κ.λ.π.), προσπαθώ να μάθω στα παιδιά μου το κλασσικό "όταν κάνεις κακό στον άλλον του δίνεις το δικαίωμα να το κάνει σε εσένα", τους μαθαίνω τη σημασία του να λένε όχι σε οτιδήποτε είναι αντίθετο με τη στάση ζωής που έχουν διαμορφώσει, ακόμα και σε εμένα (αυτό το κατάφερα, οι κόρες μου περνάνε εφηβεία απο τη μέρα που γεννήθηκαν μέχρι σήμερα, τα άλλα τα παλεύω) και όσο για τη σχέση τους με τα ζώα η προσπάθεια είναι προς τη κατεύθυνση του να συνειδητοποίησουν ότι και για αυτά ισχύουν οι παραπάνω κανόνες. Και ελπίζω ότι κάποτε θα με κρίνουν για αυτά που δεν έκανα γιατί αυτές θα παλέψουν να τα κάνουν.

παιδια υπαρχει κ μια εκστρατεια για τα ζωα μπειτε σας παρακαλω κ υπογραψετε https://www.thepetitionsite.com/takeaction/980306975

THankS LadyCat!!!
Έχουν γίνει προσπάθειες από πολλές οργανώσεις για το συγκεκριμένο θέμα --- να δούμε αν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Bonsai kitten
πολλοι ελαβαν τετοια εμαιλ..

EmmaFan
ημ/νία: 15/01/05 11:17​

Elaba ena e-mail apo mia fili pou elege gia kapoies gates tis opoies bazoun apo mwra se gualina baza,to swma tous pairnei ti morfi twn bazwn kai ustera tis poulane!Onomazontai Bonsai Kitten.Zoun,trwne kai kanoun tis aka8arsies tous mesa se mikroskopika bazakia!Auto einai teleiws aparadekto.Etsi mazeuoun onomata gia na kleisoun auto to site,auto https://www.bonsaikitten.com .
Den einai paranomo?Den einai enantia stous nomous gia ta zwa?Autoi oi an8rwpoi prepei na timwri8oun kai to 8ema na gnwstopoii8ei.

καποιος λεει οτι

Το Bonsai kitten δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παλιό chain letter. Δεν είναι δυνατόν να παραμορφωθεί έτσι ένα ζώο και να μπορεί να επιζήσει. Το site του Sophos Antivirus το οποίο παρακολουθεί ολα τα γνωστά chain letters to περιλαμβάνει στη λίστα του:

https://www.sophos.com/virusinfo/hoaxes/bonsai.html

Aliases
Bonzai
TypeChain letter
Description

The following chain letter has been distributed around the internet, protesting against a website where it is suggested cats are being maltreated. In fact, the website is a joke (albeit one which some may find tasteless).
The text of the chain letter is as follows:
To anyone with love and respect for life: In New York there is a Japanese who sells bonsai-kittens". Sounds like fun huh? NOT! These animals are squeezed into a bottle. Their urine and feces are removed through probes.
They feed them with a kind of tube. They feed them chemicals to keep their bones soft and flexible so the kittens grow into the shape of the bottle. The animals will stay their as long as they live. They can't walk or move or wash themselves. Bonsai-kittens are becoming a fashion in New York and Asia.

See this horror at: https://www.bonsaikitten.com

Please sign this email in protest against these tortures. If you receive an email with over 500 names, please send a copy to: anacheca@hotmail.com From there this protest will be sent to USA and Mexican animal protection organizations.

ImportantIf you receive this or a similar message, please do not forward it to your friends and colleagues. Forwarding unsolicited chain letters wastes time and bandwidth.

67328385_04207cf6a6_o.jpg

Τελικα ισχυει αραγε???

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back