Θέλω να καταγγείλω δημόσια πρόεδρο "φιλοζωϊκής"!

iren_af

Νεοφερμένο μέλος

Ο iren_af αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλησπέρα σας και απο μενα!
Ονομαζομαι Ειρηνη και πριν απο 2 ημερες μια "κυρια" σε κλασματα δευτερολεπτου αφησε στο πεζοδρομιο της πολυκατοικιας μου ενα μωρο γατακι! Δυστυχως δεν την προλαβα και ανεβασα το γατακι στο σπιτι μου, μιας και κανεις δεν ενδιαφερθηκε να ανταποκριθει στο απεγνωσμενο κλαμα του. Εν πρωτης οψεως ειναι υγειης, με ανοιχτα τα ματια, σηκωνεται στα ποδαρακια του σιγα σιγα και τρωει απο μπιμπερο με ειδικο γαλα που του πηρα. Το θεμα ομως δεν ειναι αυτο. Αν και ειμαι κατοχος 5 αδεσποτων ζωων (τα οποια εχω υιοθετησει και εχω στο σπιτι μου), λογω σοβαρης δερματικης αλλεργιας δεν μπορω να ερχομαι σε επαφη με γατακια. Ποσο μαλλον τωρα που ειμαι 3 μηνων εγκυος! Αυτο διαγνωστικε επισημα απο αλλεργιολογο οταν καποια στιγμη βρηκα χτυπημενο εναν γατο και χρειαστηκε να παραμεινει σπιτι μου μεχρι να γινει εντελως καλα!
Σημερα λοιπον - και αφου τοσες ημερες δεν μπορω να βρω καποιον να θελει να υιοθετησει αυτο το γατακι - καλεσα την ***** για να της ζητησω την βοηθεια της ... με το αζημιωτο φυσικα! Της εξηγησα πως εχει η κατασταση με την υγεια μου και οτι ειμαι εγκυος. Της ειπα επισης οτι για αυτες τις 2 ημερες που ερχομαι σε επαφη με το γατακι (για να το ταισω κτλ) εχω ηδη προβλημα με το δερμα μου και ο γυναικολογος με παρακαλεσε να κανω κατι συντομα ωστε να μην υπαρξει προβλημα με την κυηση μου. Η απαντηση της? "Αφησε το στον δρομο, ολο και καποιος θα το μαζεψει"!!!!!!!!!!!!! Παιδια, τρελαθηκα!!!!!!!!!! Δεν θελω να σας πω επακριβως την συνεχεια της συζητησης γιατι ακομα δεν εχω ηρεμισει αλλα ειλικρινα δεν πιστευα στα αυτια μου. Της επαναλαμβανα συνεχεια οτι το μονο που χρειαζομαι ειναι καποιον να το φροντιζει επειδη δεν μπορω πρακτικα εγω, μεχρι να μεγαλωσει λιγο. Οτι αναλαμβανω καθε εξοδο του και φυσικα οτι θα συνεχιζα τις προσπαθειες μεχρι να βρεθει ενα σπιτι και για αυτο. Τιποτα αυτη. Αφησε το, μου ελεγε!!! Ειναι ντροπη τους!! Εχω ακουσει πολλες ιστοριες για τον εν λογω συλλογο και απορω γιατι φερει την ονομασια "φιλοζωικη". Ετσι ειναι οι φιλοζωη? ποια η διαφορα της, απο αυτη την #$#@$!@#$ που το αφησε εξω απο την πολυκατοικια μου?
Δεν ξερω ειλικρινα τι να κανω............. :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: Θελω να καταγγειλω δημοσια την κ. Χαλικια .. προεδρο της "φιλοζωικης"

Εγω θα σου προτεινα να προσπαθησεις να το δωσεις για λιγο διαστημα σε καποιον γνωστο σου,να το κρατησει αφου εσυ δεν μπορεις.Δυστυχως δεν ειναι στα καθηκοντα της φιλοζωικης νομιζω...Διαβασε εδω https://www.filozoiki.gr/drasthriothtes/ti-mporei-kai-ti-den-mporei-na-kanei-h-filozwikh
Παντως σε καταλαβαινω απολυτα,γιατι εμεις βρηκαμε 5 νεογεννητα και τα τρεχαμε,πηραμε τηλεφωνα σε διαφορες φιλοζωικες,και ουτε σπιτι δεν φιλοτιμηθηκαν να ψαξουν,τιποτα.Τα γατακια ολα πεθαιναν ενα ενα γιατι ηταν απιστευτα μωρα,και τι μπιπερο και γαλατα ειδικα,τιποτα δεν βοηθησε...Δωστο σε καποιον που να ξερεις και να εμπιστευεσαι μεχρι να μεγαλωσει λιγο και να καρδαμωσει και μετα ψαξε του σπιτι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Θελω να καταγγειλω δημοσια την κ. Χαλικια .. προεδρο της "φιλοζωικης"

Δύσκολο θέμα. Και προφανώς δεν έχω καμία εικόνα του πώς το είπε...
Αλλά επειδή προσπαθώ πάντα να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, να πω ότι οι φιλοζωικές όντως δεν έχουν καμία υποχρέωση να βοηθούν πολίτες... Μπορούν να παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις κακοποίησης, αλλά τα άλλα τα βλέπεις στο λινκ που παρέθεσε η goldmoon.
Επίσης να σημειώσω ότι ο φόρτος που έχουν όλες είναι αδιανόητος... Μία "βόλτα" στις σελίδες τους το δείχνει καθαρά. Από τη μία είναι η απελπισία τους να βλέπουν τέτοια εγκατάλειψη και κακοποίηση, από την άλλη η έλλειψη πόρων (από χρήματα μέχρι απλούς επιδέσμους), και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα όταν ιδιοκτήτες ζώων τούς παίρνουν τηλέφωνο για να τους κάνουν πάσα τα κατοικίδιά τους.

Βέβαια, είναι αδιανόητο το πώς ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στη φιλοζωΐα, και μάλιστα σε επιφαίνουσα θέση, θα μπορούσε έστω και να διανοηθεί να επιστρέψει ένα μωρό γατί στο δρόμο... Είπα, δεν έχω ιδέα πώς το είπε. Σίγουρα θα έχει γίνει σκληρόπετση με όσα βλέπει.

Ομολογώ ότι απορώ γιατί έχω ακούσει άσχημα σχόλια και για άλλη φιλοζωική... μία φίλη ήθελε να υιοθετήσει σκυλάκι, είχε σπίτι με κήπο, και οι κυρίες δεν την άφησαν να το πάρει, ακριβώς γιατί θα έμενε σε κήπο. Θύμωσα όταν μου το'πε, μα τι θέλουν, λέγαμε, να μεγαλώνουν σκύλοι 30 κιλών σε διαμερίσματα; Ε, δεν ξέρεις τι έχουν δει τα μάτια τους και τι περιορισμούς αναγκάζονται να θέτουν, για να μην παίρνουν ζώα άτομα που θα τα παρατάνε σε μάντρες...

Σημασία έχει να δεις τώρα τι θα κάνεις. Βάλε αγγελία, ζήτα από κάποια φίλη να σε βοηθήσει, βάλε τσιπάκι στο γατούλι και με το καλό να βρει σπίτι. Στείλε μας κι εμάς την αγγελία σου να προωθηθεί...

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλα ειλικρινα εχω ρωτησει ολους τους γνωστους μου.Δυστυχως ομως τιποτα. Οσο αφορα τις φιλοζωικες....γνωριζω οτι ο ογκος των αδεσποτων ειναι μεγαλος και δεν μπορουν να βοηθησουν παντα. Και σιγουρα με τοσα που εχουν δει, εχουν γινει "χοντροπετσοι". Εδω ομως δεν μιλαμε για χοντροπετσους. Εδω μιλαμε οτι δεν προσπαθησε καν η συγκεκριμενη κυρια να βοηθησει. Εδω μιλαμε οτι ουτε καν μου προτεινε καποια εναλλακτικη, αλλα κυριως εδω μιλαμε για θεμα υγειας καθαρα και οχι "δεν θα ηθελα ενα ζωο στο σπιτι μου" απλα! Εχω μεγαλωσει απειρα ζωακια σπιτι μου και ξερω οτι αυτο που λεμε "αντε αλλο ενα" ειναι δυσκολο. Εαν ομως ερχοταν καποιος που ειχε τοσο σοβαρο προβλημα οσο εγω, δεν θα γυρνουσα την πλατη μου, ουτε θα προτεινα να κανει αυτο που σιχαινετε να βλεπει ....... να εγκαταλειπει και να καταδικαζει ενα νεογεννητο σε βεβαιο θανατο! Δεν ξερω εαν εγω ειμαι τοσο τραγικη. Και αγγελια να το βαλω, ξερω οτι δεν θα γινει κατι επειδη ειναι μωρο. Καθε μερα που περναει, δυστυχως για μενα, γινομαι και χειροτερα, αυτο ειναι ολο ...

δεν νοειται να λεγεται ΦΙΛΟΖΩΟΣ ενας ανθρωπος ο οποιος σου λεει να αφησεις μια μικρη ψυχουλα στον δρομο. Εγω δεν ειμαι γραμμενη σε φιλοζωικη και ομως το σπιτι μου εχει γινει ζωολογικος κηπος. Ειναι πιο πολλα τα γατακια απο τους ανθρωπους πλεον και ποτε μα ποτε δεν παραπονεθηκα που φιλοτιμηθηκα να σωσω μια ψυχουλα η οποια ειναι ανικανη να σωθει μονη της (ειτε λογω ηλικιας, ειτε λογω αλλων προβληματων). Μου θυμιζει τις γιαγιαδες που πηγαινουν στη εκκλησια και σπρωχνουν για να κοινωνησουν ή για να κατσουν! Και με αυτον τον τροπο περιμενουν να τους εξιλεωθουν οι αμαρτιες επειδη απλα προς το τελος της ζωης τους αποφασισαν να στραφουν στον θεο??? Ελεος δηλαδη!

Πολυ δυσκολη κατασταση..
Να ρωτησω,υπαρχει περιθωριο το γατακι να φιλοξενηθει σε καποιο δωματιο του σπιτιου σου (που εσυ δεν θα πλησιαζεις),και να αναλαβει να ερχεται καποιος γνωστος,φιλος,συγγενεις μεχρι να παρει λιγο τα πανω του και να μπορει να δωθει για υιοθεσια? Η μηπως δεν κανει να βρισκεται καθολου στο σπιτι σου?(Ασχετα που δεν θα χεις αμεση επαφη μαζι του)
Δεν μπορει καποιος καλος ανθρωπος θα σε βοηθησει!
Προτεινα αυτο με το δωματιο γιατι ξερω οτι οι περισσοτεροι σκεφτονται:" αν το παρω σπιτι μου,θα το φορτωθω,θα μου το φορτωσουν κ.α"
Ευχομαι να πανε ολα καλα για ολους και με το καλο να δεχτεις το μπεμπακι σου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back