Θέλω να μάθω συνταγές να μαγειρεύω στο γατάκι μου!

• Thread starter Thread starter Mika
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
κοριτσια δοκιμασε κανεις την συνταγη??? να μου πει αποτελεσματα???

Σε λιγο θα φανε τα καλα μου και θα σου πω:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

To φαγανε ολο εκτος απο τα συκωτακια:confused: Το υπολοιπο το γλυψανε!!:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι ε??:hmm: περιεργο!! θελω να το κανω στον δικο μου για δωρακι εβδομαδιαιο!;) ελπιζω να το φαει, αλλα και αν δεν το φαει, τα αδεσποτακια θα κανουν παρτυ!!!!:D

ναι ε??:hmm: περιεργο!! θελω να το κανω στον δικο μου για δωρακι εβδομαδιαιο!;) ελπιζω να το φαει, αλλα και αν δεν το φαει, τα αδεσποτακια θα κανουν παρτυ!!!!:D

Και εγω οτι αποφαγια εχει απο το ξενοδοχειο τα μοιραζω στα αδεσποτακια. Χαμος γινετε:D

Συνταγή για μικρά γατάκια.

Mία τροφούλα για μικρά γατάκια, έτσι για να υπάρχει ποικιλία στη διατροφή τους:P

ΥΛΙΚΑ:

- Μισό καρότο
- Μία χούφτα ξηρά τροφή
- Μισό με ένα φλυντζάνι γάλα
- 1 αυγό ωμό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το καρότο μέχρι να μαλακώσει και αφού κρυώσει το κόβετε σε μικρά κυβάκια.
Βάζετε σε ένα μπώλ την ξηρά τροφή, προσθέτετε το γάλα, μετά το αυγό ολόκληρο, και ανακατέβετε καλά.
Αφού γίνει ένα μείγα ομοιογενές, ρίχνετε τα κυβάκια από καρότο, ανακατέβετε ελαφρά και έτοιμο!!

καλή όρεξη (στα μικρά)!!:up:

Ωραία συνταγή! Το ωμό αυγό το έδινα κι εγώ παλιά στον Καίσαρα ανακατεμένο με ξηρά τροφή και ΤΡΕΛΑΙΝΟΤΑΝ!
Ομως ο κτηνίατρος μου είχε πει να μην ξαναδώσω γιατί τα ωμά αυγά είναι επικίνδυνα λόγω σαλμονέλας.

ναι :hmm: φαντάζομαι πως είναι ένα μικρό ρίσκο...τι να πώ, οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες..Εξ άλλου δεν θα είναι καθημερινή η διατροφή αυτή.

ναι :hmm: φαντάζομαι πως είναι ένα μικρό ρίσκο...τι να πώ, οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες..Εξ άλλου δεν θα είναι καθημερινή η διατροφή αυτή.
Τι να σου πω βρε Μιμίκα...
Προσωπικά πάντως δεν θα το ρισκαρω ποτέ ξανά.

Το έψαξα στο ιντερνέτ επειδη με προβλημάτησες:P
οι πιθανότητες για σαλμονέλα από αυγό είναι πολύ μικρές, στο 0.005%.
Σίγουρα παίζει ρόλο ο προμηθευτής όσο και η καλή συντήρηση του αυγού σε χαμηλή θερμοκράσία η οπόία ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες.
Επείσης επειδή η σαλμονέλα αναπτύσεται στο άσπρο μέρος του αυγού και όχι στον κρόκο, μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο αυτός.
Σημαντικό επείσης είναι το αυγό να είναι φρέσκο, γιατί αυτό μειώνει τις πιθανότητες, όσο πιό πολύ παραμένει το αυγό τόσο πιό εύκολο είναι να αναπτυχθεί σαλμονέλα.:hmm:

Συνημμένα

• images.jpg
    images.jpg
    1,4 KB · Εμφανίσεις: 1.063
θα το δοκιμασω σιγουρα στο κατσουλι κατσουλινι μου!!! ελπιζω να της αρεσει βεβαια θα προτιμουσα να ειναι μαγειρεμενο το αβγο.βαζω ο,τι γαλα να'ναι? στο γαλα μου ειχε κανει διαρροια παλι, να πτοβληματιστω και να μην το δωσω?
To φαγανε ολο εκτος απο τα συκωτακια:confused: Το υπολοιπο το γλυψανε!!:up:
σε πολλες γατες δεν αρεσει το συκωτι γιατι μυριζει!!! περιεργο ε? ο γατουλης που ειχα πριν ετρωγε τα παντα, ο,τι κι αν ειχμε το ετρωγε οταν ομως του εβαζα συκωτι δεν το πλησιαζε καν. ομως τα κονσερβακια που εχουν συκωτι τα ετρωγε κανονικα:confused: :confused::confused:

θα το δοκιμασω σιγουρα στο κατσουλι κατσουλινι μου!!! ελπιζω να της αρεσει βεβαια θα προτιμουσα να ειναι μαγειρεμενο το αβγο.βαζω ο,τι γαλα να'ναι? στο γαλα μου ειχε κανει διαρροια παλι, να πτοβληματιστω και να μην το δωσω?

:hmm::hmm:Αν δεν αντιδρά καλά στο γάλα καλύτερα να μην της το δώσεις.Συνήθως καλό είναι να χρησιμοποιείται γάλα εβαπορέ πολύ αραιωμένο, ή ακόμη και κατσικίσιο, έχω διαβάσει πώς είναι πίο κοντά στο δικό τους γάλα απ'ότι το αγελαδινό...Βέβαια άντε βρές το το κατσικίσιο αλλά λέμε τώρα:/:

σε πολλες γατες δεν αρεσει το συκωτι γιατι μυριζει!!! περιεργο ε? ο γατουλης που ειχα πριν ετρωγε τα παντα, ο,τι κι αν ειχμε το ετρωγε οταν ομως του εβαζα συκωτι δεν το πλησιαζε καν. ομως τα κονσερβακια που εχουν συκωτι τα ετρωγε κανονικα:confused: :confused::confused:

το συκώτι καλό είναι να μην δίνεται συχνά στις γάτες, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία σε καθημερινή βάση μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα κόκαλα..Οπότε γεύματα με συκώτι καλό είναι να δίνονται μία φορά τη βδομάδα ή και λιγότερο συχνά.

το συκώτι καλό είναι να μην δίνεται συχνά στις γάτες, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία σε καθημερινή βάση μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα κόκαλα..Οπότε γεύματα με συκώτι καλό είναι να δίνονται μία φορά τη βδομάδα ή και λιγότερο συχνά.

δεν το ηξερα αυτο για το συκωτι!!! ακομα και για τα κονσερβακια το ιδιο ισχυει???? το λεω γιατι ολοι ξερουμε πως αυτα ειναι σκευασματα δεν ειναι καθαρο κρεας.

δεν το ηξερα αυτο για το συκωτι!!! ακομα και για τα κονσερβακια το ιδιο ισχυει???? το λεω γιατι ολοι ξερουμε πως αυτα ειναι σκευασματα δεν ειναι καθαρο κρεας.

Εφ όσον η περιεκτικότητα του συκωτιού είναι πολύ μικρή, που στην κονσέρβα είναι, δεν πειράζει...αλλά καλό είναι να μην δίνεται σε καθημερινή βάση μόνο συκώτι....

Η βασική τροφή της γάτας ιδανικά πρέπει να αποτελείται από 60% πρωτείνη (κρέας μσχαρίσιο,κοτόπουλο,αυγά,γαλοπούλα,ψάρι), και 20% λαχανικά(μπρόκολο,καρότο κολοκυθάκι,καλαμπόκι,πατάτα)..Και 20% σιτηρά δηλαδή
(Ρύζι,κριθάρι, κους-κούς κλπ).

Αν το καλοσκεφτείς πάντως όλα αυτά είναι πολύ ευκολο να τα μαγειρέψεις βραστά ή στον ατμό...:hmm:

Αν το καλοσκεφτείς πάντως όλα αυτά είναι πολύ ευκολο να τα μαγειρέψεις βραστά ή στον ατμό...:hmm:
Οντως...ή και να τα ψήσεις χωρίς λάδι φυσικά. Νομίζω ότι και με συμπλήρωμα ταυρίνης, που πωλείται σε πάστα στα pet shop ειναι μια πολυ ισσοροπημένη διατροφή.

Οντως...ή και να τα ψήσεις χωρίς λάδι φυσικά. Νομίζω ότι και με συμπλήρωμα ταυρίνης, που πωλείται σε πάστα στα pet shop ειναι μια πολυ ισσοροπημένη διατροφή.

και λίγο καλαμποκέλαιο δεν βλάπτει.....

Ασχετο: κάτι μας έχει πιάσει με τα φαγητά γενικώς σήμερα!!:P:P

Ασχετο: κάτι μας έχει πιάσει με τα φαγητά γενικώς σήμερα!!:P:P
Ναι...ειναι που ειπα την απαγορευμένη λέξη..."δίαιτα":(

:hmm::hmm:Αν δεν αντιδρά καλά στο γάλα καλύτερα να μην της το δώσεις.Συνήθως καλό είναι να χρησιμοποιείται γάλα εβαπορέ πολύ αραιωμένο, ή ακόμη και κατσικίσιο, έχω διαβάσει πώς είναι πίο κοντά στο δικό τους γάλα απ'ότι το αγελαδινό...Βέβαια άντε βρές το το κατσικίσιο αλλά λέμε τώρα:/:

Καλέ, υπάρχει κατσικίσιο σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. :) Θα το βρεις στα ψυγεία μαζί με το φρέσκο γάλα. Είναι το Βέρο Κρητικό.

Καλέ, υπάρχει κατσικίσιο σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. :) Θα το βρεις στα ψυγεία μαζί με το φρέσκο γάλα. Είναι το Βέρο Κρητικό.

:confused: δεν το ήξερα!! Με τόσα γάλατα που έχουν βγεί πιά στην αγορά! εγώ παίρνω το "σύνηθες" και την κάνω:P:P
Ευχαριστώ για την πληροφορία:):up:

Συνταγή για γατολιχουδιές

Να μια συνταγή για νόστιμα μπισκοτάκια που θα αρέσουν πολύ στη γάτα σας

ΥΛΙΚΑ
3 κουταλιές τις σούπας ασπράδια αυγών
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
1/2 κούπας καλαμποκάλευρο
1/2 κούπας αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθέρμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Χτυπήστε τα ασπράδια και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά , ακόμη και το νερό από τον τόνο . Βάλτε το μίγμα σε ένα ταψί και κόψτε το σε μικρές τετράγωνες μπουκίτσες . Ψήστε τες για 20 λεπτά και αφήστε τες να κρυώσουν λίγο . Η γάτες τις προτιμάνε ζεστές . Καλή μαγειρική ! ! !:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back