Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
Αυτη τη φορα εχω αλλο θεμα.
Με σκυλο.
Ειναι ενας σκυλος εδω στη γειτονια μου, που τον φροντιζουν ολοι.
Ειναι, ομως, αδεσποτος.
Του εχω κανει στειρωση.
Εμβολια, χαπια, γιατροι.
Τα παντα.
Του εχω αγορασει σπιτι για να μενει μεσα στη δικη μου αυλη κτλ.
Ζει βασιλικα, γιατι τον εχω υιοθετησει στην ουσια.
Τωρα τελευταια, ομως, ερχονται και μου ανοιγουν την πορτα της αυλης, χωρις να με ρωτανε και ο σκυλος αμολιεται εξω. Μου λενε οτι κακως τον κλεινω μεσα γιατι ο σκυλος δεν ειναι δικος μου.
Ειναι ολονων.
Και οτι ο σκυλος αυτος υπηρχε στη γειτονια πριν παω εγω. Αρα δεν εχω κανενα δικαιωμα να τον υιοθετησω.
Και οτι ειναι φυλακας. Και αν γινει κατι το βραδυ το σκυλι δεν θα μπορει να αντιδρασει.
Ενταξει, τον αγαπουν ολοι εδω, δε λεω.
Του φερονται κατι παραπανω απο αψογα.
Του δινουν να φαει, τον αγαπουν, του φερονται με τρυφεροτητα, του βαζουν νερακι κτλ. Αλλα μονο αυτο.
Αλλα το σκυλι εχει και αλλες αναγκες που κοστιζουν. Αλλα κανενας δεν ενδιαφερεται για αυτες. Κανουν μοκο.
Πριν του κανω στειρωση γεννοβολουσε συνεχεια.
Κανενας δεν ενδιαφεροταν να χωσει το χερι στην τσεπη.
Φαγητα, κτηνιατροι, χαπια, λουρια για το καλοκαιρι κτλ ολα αυτα τα εξοδα ειναι δικα μου.
Πολλες φορες αρρωστησε και μονο εγω τον ετρεξα στο γιατρο.
Κανενας δεν εχει δωσει ουτε ενα ευρω.
Σημερα παλι του ανοιξαν.Τα πηρα στο κρανιο και πηγα και τους μιλησα.
Ειχα πολυ καλες σχεσεις με αυτους ολο αυτον τον καιρο. Αλλα σημερα δεν αντεξα αλλο.
Μενουμε διπλα σε κεντρικο δρομο. Περυσι πατησε ενα αυτοκινητο εναν αλλο σκυλο εδω της γειτονιας τον οποιο και αυτον φροντιζα.
Δεν θα αντεχα, ομως δευτερη απωλεια.
Πολλες φορες ερχονται αλλες αγελες απο αδεσποτα ζωα και του ορμανε. Τον εχω σωσει απο του χαρου τα δοντια απειρες φορες. Κανεις απο αυτους δεν κουνηθηκε. Ουτε ακουσαν τις κραυγες του.Δεν ανοιξαν ουτε ενα παραθυρο να δουν τι γινεται. Απο που προρχονταν οι φωνες. Μονο εγω ειχα το νου μου εξω συνεχεια και ετρεχα να τον υπερασπιστω και να τον χωρισω απο τα υπολοιπα σκυλια.
Επισης, πολλοι εδω κανουν τζογκινκ και ο σκυλος τους παιρνει απο πισω και τους γαβγιζει. Και μετα την γκρινια την ακουω εγω. "Ποιανου ειναι αυτος ο σκυλος; Γιατι τον αφηνετε ελευθερο;" Τοτε ολοι οι αλλοι κρυβονται. Κανενας δε μιλαει. Μην φανε και καμια μηνυση.Μονο εγω τρεχω παλι και τους εξηγω ηρεμα οτι δεν δαγκωνει, μη φοβαστε. Αν σας γνωρισει δε θα σας ξαναγαβγισει. Και τελικα τους πειθω, οντως ,και φτανουν σε σημειο να τον συμπαθησουν κιολας.
Αλλα ολα αυτα ειναι πολυ ψυχοφθορα για μενα. Δεν μπορω να τρεχω συνεχεια απο πισω του. Και απο τη στιγμη που υπαρχει η οικονομικη και η χωροταξικη δυνατοτητα να τον υιοθετησω γιατι να μην το κανω;
Εγω, λοιπον, για να αποφυγω αυτες τις καταστασεις τον εχω μεσα στον δικο μου ιδιωτικο χωρο και στην ουσια τον εχω υιοθετησει.
Οταν τους τα εξηγησα ολα αυτα, μονο που δεν πεσαν να με φανε.
"Και οχι δεν εχεις δικαιωμα να τον κρατας μεσα. Μονο σε εσενα καθεται. Δεν ερχεται καθολου απο εμας.Εχει γινει βοδι. Δεν ασκειται (και καλα τους πηρε ο πονος για την υγεια του).
Ενας απο αυτους μου ειπε οτι εχουν ακριβα αμαξια παρκαρισμενα, οτι εχουν γινει πολλες ληστειες τωρα τελευταια στην περιοχη γενικα και οτι θελουν να γυρναει την περιοχη για να την προστατευει. Και οχι να καθεται μονο σε εμενα.
Τους λεω κοιταξτε να δειτε, εχω εναν λογο παραπανω γιατι μονο εγω τα "σταζω" για αυτον τον σκυλο και μονο εγω τον φροντιζω αποκλειστικα.
Ο σκυλος εχει σε εμενα τρελη αδυναμια. Τρελη, ομως. Και ανοιχτη να ειναι η πορτα παλι σε εμενα καθεται. Δεν φευγει καθολου απο κοντα μου. Και μετα μου λενε, κοιτα πως τον εμαθες να καθεται μονο σε εσενα και να μην ερχεται καθολου σε εμας.
Τους εξηγω οτι αν θελουν να τον εχουν φυλακα τοτε θα φροντιζουν να συμβαλλουν και αυτοι στα εξοδα του.
Ετσι δεν ειναι;
Βασικα αυτο το ειπα για να δω πως θα αντιδρασουν. Δεν εχω την απαιτηση να δωσει κανεις χρηματα αν δεν θελει.
Εγω το κανω απο μονη μου και δεν υποχρεωνω κανεναν. Και ουτε θελω να μου δωσουν τιποτα.
Το κανω γιατι αγαπαω πολυ τα ζωα. Απλα.
Και φυσικα αντεδρασαν οπως περιμενα.
Μου ειπαν οτι ειναι δικη μου επιλογη να τον πηγαινω στους γιατρους και δεν με υποχρεωνει κανεις.Αρα να μη ζηταω τα ρεστα.
Αυτο τους ειπα κι εγω.Δε ζηταω απο κανεναν τα ρεστα.
Αλλα δεν μπορεις να εχεις ενα ζωο μονο για χρηστικους λογους χωρις να εξασφαλιζεις και τις υπολοιπες αναγκες του.
Δεν ειναι μηχανημα το σκυλι.
Τελος παντων τους λεω οτι αυτο το σκυλι εγω θα το παρω και θα το παω στο κτημα μου. Τελειωσε.
Και μου λενε ενα μεγαλο ΟΧΙ, αυτος ο σκυλος δεν ειναι δικος σου. Ανηκει εδω στη γειτονια.
Ειναι φυλακας.
Σε αυτη τη φαση με επιασαν κατι κλαματα μπροστα τους. Δεν αντεξα. Με επνιγε το δικιο μου.
Μα να θες να υιοθετησεις ενα αδεσποτο ζωο και να μην σε αφηνουν.
Ποιος απο αυτους νοιαστηκε αν κρυωνει το χειμωνα. Κανεις.
Δεν ειπαν ποτε αφου το νοιαζονται τοσο να του φτιαξουν κατι ή να βαλουν χρηματα τοσοι που ειναι και να του αγορασουν ενα σπιτακι να κοιμαται μεσα και να αισθανεται ασφαλεια.
Μεχρι να παω εγω κοιμοταν εξω. Στο δρομο.
Παιδια οταν σας λεω οτι τον εχω βασιλια, δεν μπορειτε να φανταστειτε. Του εχω φτιαξει σωστο παραδεισο. Ουτε τον εχω δεμενο. Οπου θελει παει. Απλα οχι εξω απο την αυλη μου, γιατι φοβαμαι.
Μα δεν ειναι παραβιαση ιδιωτικου χωρου, οταν καποιος ερχεται αυθαιρετα και σου ανοιγει την πορτα; Τι σημασια εχει αν θελουν να βγαλουν το σκυλι εξω το οποιο νομιζουν οτι τους ανηκει;
Τι μπορω να κανω;
Γενικα δε θελω να χαλασουμε και τις σχεσεις μας. Εχουμε πολυ καλες σχεσεις.
Ακομα και σημερα που τα ειπαμε, ενταξει δεν μαλωσαμε στην ουσια. Μιλουσαμε ολοι πολυ ηρεμα.
Αλλα εγω αισθανομουν οτι μιλουσα σε τοιχο.
Στο βιβλιαριο του σκυλου λεει οτι εγω ειμαι ο κατοχος. Αλλα αυτο με κατοχυρωνει;
Σκεφτηκα να του βαλω τσιπακι. Ετσι δεν κατοχυρωνομαι πιο πολυ;
Με αυτον τον τροπο σκεφτηκα οτι αν το ξανακανουν θα μπορω να φωναξω και την αστυνομια.
Ελπιζω βεβαια να μη φτασουμε σε τετοια σημεια. Αλλα αν δεν μπορεις να συνεννοηθεις τι να κανεις αλλο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
Συνηθως διωχνουν τα σκυλια απο τις γειτονιες.
Αντιθετως εδω μαλωνουμε ποιος θα τον πρωτοπαρει.
Απιστευτο.
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Μα είναι δυνατόν να σε ενδιαφέρουν έστω και λίγο τα ζώα και να μπορεί ένα σκυλάκι να ζήσει καλά και να μην το αφήνεις??
Και ο δικός μου ο σκύλος thermopiles ήταν ακριβώς η ίδια φάση, αδέσποτος, που τον πρόσεχε η γειτονιά. Αλλά μόλις είπα ότι θα τον πάρω εγώ δεν μίλησε κανένας..και πάλι καλά γιατί θα γινόταν μάχη.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
LoveForPets
Νεοφερμένο μέλος
Έτσι το σκυλί θα είναι νόμιμα δικό σου,δε μπα να χτυπιούνται δεν αλλάζει μετά κάτι.
Το τσιπάκι δεν είναι ακριβό 30 ευρώ κάνει..και τελείωσε η ιστορία με αυτούς!!
Τόσα πρώην αδέσποτα λιώνουν στα κλουβιά περιμένοντας σπίτι,να πα να υιοθετήσουν ένα ή και από το δρόμο να μαζέψουν ένα..τόσα υπάρχουν και γίνονται καθημερινά ένα με την άσφαλτο!!
Δεν μπορώ να τους καταλάβω εκείνους πραγματικά!!
Ακόμα το συνεχίζουν αυτό;;;;η ιστορία έληξε;;
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
Επειδη πολλοι αναρωτιεστε και κατ ιδιαν με πμ τελικα τι εγινε με το θεμα, οφειλω να σας ενημερωσω.
Ζητω συγγνωμη που δεν ενημερωσα!
Λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης:
Ο σκυλος αυτος υπαρχει ακομα και ειναι μια χαρα!
Τα πραγματα ειναι ακομα ψιλο-ιδια με τη μονη διαφορα οτι ηρθαν και οι δικοι μου για το καλοκαιρι (στην ουσια ειναι το εξοχικο μας,απλα εγω μενω εκει ολο το χρονο) με αποτελεσμα να σταματησουν οι γκρινιες λογω καλης γειτνιασης που εχουν τοσα χρονια!
Ο σκυλος εξακολουθει να ειναι στην αυλη μας, οπως ητανε.
Τσιπακι δεν του εβαλα ακομη.
Περιμενω να ερθει ο Σεπτεμβρης , να φυγουν ολοι απο κει και να εχω το πεδιο ελευθερο να δρασω.
Να αλλαξω και την πορτα της αυλης ωστε να κλειδωνει κανονικα με κλειδι.
Προς το παρον κραταω διπλωματικη σταση γιατι δε θελω να μπλεξω και τους δικους μου σε καβγαδες.
Ειναι χρονια φιλοι.
Οχι οτι δε με στηριζουν, απλα εγω ειμαι πιο δυναμικη σε τετοια θεματα!
Το μακροπροθεσμο σχεδιο μου ειναι να παρω και τον σκυλο αυτο και κατι αλλες γατουλες που φροντιζω και να τα παω στο κτημα μου.
Τωρα, ομως , λογω καποιων αντικειμενικων δυσκολιων δε γινεται να το κανω!
Ο σκυλος αυτος ειναι σε καλα χερια!
Να ειστε σιγουροι γι αυτο...

Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Πολύ θα ήθελα να δω μια φωτογραφία αυτού του "σκύλου της έριδος"..

Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
Ηδη απο το πρωτο ποστ μου ,που ειναι αρκετα αναλυτικο στις περιγραφες των γεγονοτων, καποιος γνωστος μου αν τυχει και το διαβασει αμεσως θα καταλαβει περι τινος προκειται και δε θελω να εχω μπελαδες στο κεφαλι μου!
Ποτε δεν ξερεις...
Φανταζομαι καταλαβαινετε τις φοβιες μου...

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

δεν θα ακουσ κανεναν
απο οτι φαίνεται, εσύ αγαπάς αυτόν τον σκύλο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στη γειτονιά σου
Θα ασκήσεις λοιπόν βέτο και θα πεις μέχρι εδώ γιατί μόνο εγώ ξυλώνομαι! Και πες τους ότι αν θέλουν προστασία το βράδυ να πάρουν συναγερμό! Ή εν πάση περιπτώση να πάρουν δικό τους σκύλο. Τα ίδια έπαθα και εγώ με έναν γάτο που είχαμε πιο παλίά. Εγω τον έβαζα μέσα εγώ τον τάιζα, εγώ τον φρόντιζα, ε και μετά βγήκα και χρεωμένη! Διεκδίκησε αυτό που θέλεις, με τον τρόπο που θέλεις. Εξ άλλου, αφού εσυ τον φροντίζεις έσένα βλέπει σαν αφεντικό του, και εσένα θα υπερασπίζεται. Ελπίζω να βοήθησα.

maria_kala
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια σας παιδια και παλι.
Το μακροπροθεσμο σχεδιο μου ειναι να παρω και τον σκυλο αυτο και κατι αλλες γατουλες που φροντιζω και να τα παω στο κτημα μου.
Τωρα, ομως , λογω καποιων αντικειμενικων δυσκολιων δε γινεται να το κανω!
Ο σκυλος αυτος ειναι σε καλα χερια!
Να ειστε σιγουροι γι αυτο...![]()
όταν λες κτήμα τι εννοείς???

Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
Αυτο το σκυλι θα ειναι το νεο μελος της οικογενειας (και επισημως), οταν θα παμε εκει!
Ειναι λιγο περιπλοκη η φαση και δεν μπορω να πω και πολλα.
Συγχωρεστε με αν σας μπερδευω!
Μακαρι να μπορουσα να πω περισσοτερα αλλα δε θελω να σκιαγραφησω τον εαυτο μου με περισσοτερες λεπτομερειες.

Προς το παρον τα πραγματα θα μεινουν ως εχουν, λογω ανωτερας βιας!
maria_kala
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το κτημα αυτο το αγορασαμε με σκοπο να χτισουμε σπιτι και να φυγουμε απο την πολη, διοτι εχουμε ζωα και θελουμε να εχουμε αυλη.
Αυτο το σκυλι θα ειναι το νεο μελος της οικογενειας (και επισημως), οταν θα παμε εκει!
ok ok συγχώρα με αλλα νόμιζα πως θες να τον παρατήσεις εκεί μονο του.
γιατί σε τέτοια περίπτωση κακό θα έκανες παρα καλο
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
ok ok συγχώρα με αλλα νόμιζα πως θες να τον παρατήσεις εκεί μονο του.
γιατί σε τέτοια περίπτωση κακό θα έκανες παρα καλο
Οχι βεβαια!
Ουτε να το σκεφτεσαι αυτο!

Αυτο θα γινει οταν ο χωρος θα ειναι ετοιμος και καταλληλος να μας φιλοξενησει και εμας και τα ζωα μας.
Καλα να ειμαστε μεχρι τοτε, και ευχομαι να πανε ολα καλα.
Wish me luck!!!
Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
υ.γ. Συγνωμη για καποια κεφαλαια αλλα πραγματικα αγανακτησα με αυτα που διαβαζω
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool