Θέλω τρελά να γίνω γατομαμά

kartherinavog

Νεοφερμένο μέλος

Η κατερινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 106 μηνύματα.
Γεια σας,
Θα ηθελα πολυ να με βοηθησετε με το προβλημα μου.Εδω και πολυ καιρο σκεφτομαι να υιοθετησω μια γατουλα αλλα εχω ορισμενους ενδιασμους.Το ξερω οτι εχουν γινει αρκετες παρομοιες συζητησεις με θεμα σαν το δικο μου (και τα εχω διαβασει σχεδον ολα προσεχτικα)αλλα θα ηθελα να με βοηθησετε και εμενα με την εμπειρια που εχετε καθως θα ειναι η πρωτη γατουλα μου αν και ειμαι φανατικη γατοφιλη!!!!!!!!!!!!!!!!:)
Αρχιζω λοιπον
1. ειμαι φοιτητρια και το σπιτι που μενω ειναι δικο μας οποτε δεν θα εχω προβλημα με την γατουλα.Απλως φοβαμαι οτι θα μου καταστρεψει τις κουρτινες και τον καναπε (τοσα εχω ακουσει) τα οποια τα αγορασα με πολυ κοπο και δουλεια και ειναι ολοκαινουργια!!!!!!:clapup: μπορειτε να μου πειτε πως να το αντιμετωπισω:hmm:???οσο για τις υπολοιπες μικροζημιες και τις τριχες δεν με πειραζουν καθολου εξαλλου γατι ειναι!!!!!!:P
2. το αγορι μου ειναι και αυτος φοιτητης(λατρευει και αυτος τις γατες) σε νησι και πηγαινω να τον δω αρκετα συχνα (καθε 2-3 μηνες) Μπορω να περνω την γατουλα μου μαζι? Δεν θελω να την ταλαιπωρω, ομως θα λειπω για 10 μερες με 2 εβδομαδες. Περα απο αυτο δεν νομιζω οτι θα μορουσα να την αποχωριστω!!!!!!!!!!:worry::worry:
3. καποια Σαββατοκυριακα πηγαινω να δω τους γονεις μου στο χωριο μπορει να μεινει η γατα μονη (με νερο και φαγητο) χωρις να κανει ζημιες ή και να κινδυνευσει????
4. εφοσον ειμαι φοιτητρια ειμαι αναγκασμενη να λειπω ορισμενες ωρες καθε μερα.Θα μπορει να μενει μοναχουλι???/:/:
λοιπον αυτα ειχα να ρωτησω προς το παρον και περιμενω με πολυ αγωνια οποιαδηποτε συμβουλη και βοηθεια σας γιατι πραγματικα θελω γατουλα ηταν παντα το ονειρο μου(νομιζω καταλαβενετε:P:P:P)

Σας ευχαριστω ολους εκ των προτερον

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Θελω τρελα να γινω γατομαμα

1. ειναι αναλογα με τον χαρακτηρα της γατας, καλη δουλεια κανει το ονυχοδρομιο που κανουν εκει τα νυχια τους ετσι δεν εχουν αναγκη απο αλλα αντικειμενα να πειραξουν. υπαρχουν κ αποθητικα σκευασματα ή το feliway που τα ηρεμει για να μην πηγαινουν εκει. οπως σου ειπα ομως ειναι αναλογα με τη γατα. η δικια μου η γατουλα αν κ την πηρα αδεσποτη κ 2,5 χρονων ποτε δεν μου πηραξε κουρτινες ή καναπε. απο την πρωτη μερα τα κανει στο ονυχοδρομιο της κ πλεον κ στο γατοδεντρο που της αγορασα.
2. μπορεις να την περνεις αλλα αν ειναι για λιγες μερες κ μπορει καποιος να την κοιταει στο σπιτι σου ειναι καλυτερα, για περισσοτερες μερες καλυτερα να την περνεις μαζι σου. εγω οταν ελειψα για 7 μερες ερχοταν μια φιλη μου κ περνουσε αρκετες ωρες μαζι της (3-4 ωρες την ημερα) κ ετσι ημουνα καπως ηρεμη.
3. μπορει να μεινει για 1 σκ μονη της με αρκετο φαι κ νερακι.
4. ολες μας λειπουμε καποιες ωρες απτο σπιτι κ τα μικρα μας μενουν μονα τους.

καλο ειναι αν μπορεις να παρεις 2 γατουλακια μαζι για να μην βαριουνται αμα λειπεις ωρες ή μερες.

ευχομαι τελικα να αποφασισεις να παρεις γατακι/ια κα να εχετε μια ομαλη κ ευχαριστη συμβιωση:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα, μπραβο που θελεις να γινεις γατομαμα λοιπον συνηθως με τις κουρτινες και τα επιπλα συνηθως παιζουν τα μωρακια, αλλα και αυτα οπως τα εκπαιδευσεις, οταν μεγαλωνουν μετα απο 1 ετους οι κουρτινες δεν τους προκαλουν καμια εντυπωση ( εχω 2 μοσχαρια και αφου και ο μικρος εγινε 2 ετων τοτε επενδυσα σε κουρτινες) τα επιπλα αν δεν τους ενδοιαφερει το ονυχοδρομιο τα σωζεις ψεκαζοντας τα με το apothol και βρισκεις την ψυχικη σου ηρεμια, δεν λεκιαζει τα επιπλα και τα υφασματα.

Τωρα σαφεστατα μπορεις να λειπεις απο το σπιτι ΣΚ φτανει να εχουν φαγητο και νερακι, σε οτι αφορα τα ταξιδια, εγω τον Τσαμπικο τον πηγαινοεφερνα Ροδο-Αθηνα-Ροδο μια φορα το μηνα με αεροπλανο, καραβι, και οταν πηγαινω διακοπες τον επερνα μαζι μου μες το αυτοκινητο για ταξιδια 5-6 ωρων..κανενα προβλημα...οταν του πηρα τον Αλεξ δεν τον παιρνω μαζι μου γιατι μια χαρα τα βρισκουν οι 2 τους οποτε αν λειψω πολυ καιρο φροντιζω να ερχεται καποιος αν 2 μερες να του βαζει φαι, καθαρισμο αμμου, νερο και ολα μια χαρα!

Απο την εμπειρια μου επειδη καθε γατα εχει δικο της χαρακτηρα ( δεν ειναι ολες παιχνιδιαρες, χαδιαρες, υπερκινητικες και ζουζουνιαρες) συνηθως οταν ειναι μικρα ειναι λιγο δυσκολο να ξερεις τι θα σου βγει εσενα μου εχει κατσει γατα που το μονο που την ενδιεφερε ηταν φαι και αγκαλια, ενω ο αδερφος του καμια σχεση, απομακρος και οποτε θελει αυτος...σου προτεινω μιας που εισαι και φοιτητρια και λειπεις και δεν εχεις και πολυ χρονο να προτιμησεις μια γατουλα ανω τον 6 μηνων που ο χαρακτηρας θα ειναι ηδη διαμορφομενος και θα ξερεις τι παιρνεις...

Γενικά τα μικρούλια γατάκια κάνουν ζημιές αλλά βέβαια όλα εξαρτώνται κ από τον χαρακτήρα που έχει το καθε γατάκι αλλά κ από την εκπαίδευση που θα του κάνεις. Γιατί δεν σκέπτεσαι να πάρεις μια μεγαλύτερη σε ηλικία γατούλα να μην έχεις κ τα προβλήματα της εκπαίδευσης κ όταν θα φεύγεις κ αυτή θα ρίχνει τους ύπνους της κ δεν θα την νοιάζει κ πάρα πολύ.
Χαρίζονται δύο πανέμορφες περσικές γατούλες
https://www.mypetz.gr/threads/Χαρίζεται-γατούλα-Περσίας.227247/
100_0878.jpg

και αυτή εδώ

https://www.mypetz.gr/threads/Χαρίζεται-η-Ζουζούνα-καθαρόαιμη-Σιάμ-και-Ιμαλαΐων.226933/
που λόγω φυλής εχουν πολύ ήπιο χαρακτήρα κ δεν κάνουν ζημίες αλλά κ τους αρέσει πολύ το χουζουρι κ ο ύπνος αρα δεν θα πονοκεφαλιάζεις που θα την αφήνεις μόνη αρκετές ώρες

Επίσης αν θέλεις οπωσδήποτε μικρό, υπάρχουν κ αυτά τα μωράκια φρεσκα φρέσκα :)
133.jpg
151.jpg

Γενικά τα μικρούλια γατάκια κάνουν ζημιές αλλά βέβαια όλα εξαρτώνται κ από τον χαρακτήρα που έχει το καθε γατάκι αλλά κ από την εκπαίδευση που θα του κάνεις. Γιατί δεν σκέπτεσαι να πάρεις μια μεγαλύτερη σε ηλικία γατούλα να μην έχεις κ τα προβλήματα της εκπαίδευσης κ όταν θα φεύγεις κ αυτή θα ρίχνει τους ύπνους της κ δεν θα την νοιάζει κ πάρα πολύ.
Χαρίζονται δύο πανέμορφες περσικές γατούλες
https://www.mypetz.gr/threads/Χαρίζεται-γατούλα-Περσίας.227247/

και αυτή εδώ

https://www.mypetz.gr/threads/Χαρίζεται-η-Ζουζούνα-καθαρόαιμη-Σιάμ-και-Ιμαλαΐων.226933/
που λόγω φυλής εχουν πολύ ήπιο χαρακτήρα κ δεν κάνουν ζημίες αλλά κ τους αρέσει πολύ το χουζουρι κ ο ύπνος αρα δεν θα πονοκεφαλιάζεις που θα την αφήνεις μόνη αρκετές ώρες

Επίσης αν θέλεις οπωσδήποτε μικρό, υπάρχουν κ αυτά τα μωράκια φρεσκα φρέσκα :)
σορρυ για το οφ αλλα αυτην την θελω(σαν βιρμανιας μοιαζει) και ειμαι στην διαδικασια ψσιματος της μαμας μου αλλα λεει οτι δεν θα χωραμε και οτι εχει πολλες τριχες και θα μαδαει πολυ ισως να την ψσω για αλλα γατι απο το φορουμ
σχετικα με το θεμα: αυτη ειναι καλη γατουλα για παρεα απ'οτι ξερω :clapup:

Eπισης χαριζεται και αυτη η γατουλα. τη φιλοξενησα για 2.5 μηνες μιας και ειχε 5 μωρακια τα οποια υιοθετηθηκαν ολα και τωρα θα μεινει στο μπαλκονι με κηπο γιατι δεν μπορω να την εχω μεσα. Στο χρονο που τη φιλοξενησα δεν ειδα τα νυχια της.:)
Την επαιρνα αγκαλια τη ζουμπαγα και δεν εκανε κινηση να μου επιτεθει. Ειναι γατουλα για σπιτι.
https://www.mypetz.gr/threads/xαρίζεται-γλυκιά-γατούλα.227132/

η ασπρη περσικη αποτι καταλαβα υιοθετηθηκε:)

Eπισης χαριζεται και αυτη η γατουλα. τη φιλοξενησα για 2.5 μηνες μιας και ειχε 5 μωρακια τα οποια υιοθετηθηκαν ολα και τωρα θα μεινει στο μπαλκονι με κηπο γιατι δεν μπορω να την εχω μεσα. Στο χρονο που τη φιλοξενησα δεν ειδα τα νυχια της.:)
Την επαιρνα αγκαλια τη ζουμπαγα και δεν εκανε κινηση να μου επιτεθει. Ειναι γατουλα για σπιτι.
https://www.mypetz.gr/threads/xαρίζεται-γλυκιά-γατούλα.227132/

Για καποιο λογο δεν φαινονται οι φωτο στην αγγελια πια :hmm: Γι'αυτη την γατουλα να εγγυηθω και εγω, οτι δεν προκειται να κανει ζημια ουτε για πλακα. Απιστευτα χαδιαρα, γλυκια και χουρχουριστη, προσαρμοζεται αμεσως σε καινουριο χωρο και μπορεις και να την παιρνεις μαζι σου στο νησι χωρις να ανησυχεις μηπως αναστατωθει. Τα ματακια της εχουν ενα εξωπραγματικο χρωμα :inlove: Επισης ειναι αρκετα μικροκαμωμενη για ενηλικη γατουλα. Δες την κουκλιτσα:

manoulagata.jpg

Παιδια τι να πω ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας ηταν ολες παρα πολυ χρησιμες!!!;)
οσο για το ενδεχομενο για μεγαλυτερη γατουλα δεν εχω καποιο προβλημα!
ολα οσα μου ειπατε μου εδωσαν κουραγιο επεισα και την μαμα μου (να ειστε καλα) και τωρα περιμαενω να ερθει το αγορι μου σε κανα δυο βδομαδες και τοτε μαλλον θα παρουμε το καινουργιο μελος της οικογενιας:D Καλα οσο για τις γατουλες που μου δειξατε τις θελω ολες!!!! καλα εεεε τι ομορφια και αυτη...... η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω ποια γατουλα να διαλεξω απο το φορουμ ή καμια αδεσποτουλα της γειτονιας(και δυστυχως εχουμε πολλες τετοιες:mad:)? παντως σας ευχαριστω ολους ξανα παρα πολυ για οσα ειπατε βοηθησαν πολυ!!!!!!!:D

οποια σου κανει το κλικ και σου ταιριαζει σαν χαρακτηρας καλυτερα!

ειτε απο το δρομο παρεις ειτε απο τις παραπανω θα κανεις σιγουρα μια καλη πραξη!!

χαιρομαι που δεν πηγες σε ενα πετ σοπ αλλα κοιτας για αδεσποτακι!!!με το καλο να δουμε και φωτογραφιες απο το γατονι σουοταν το εχεις με το καλο!!!

μην ανησυχειτε ας το παρουμε με το καλο και θα σας ενημερωσω ολους πληρως!!!!!!:) και ναι προτιμω να σωσω ενα γατουλακι που κινδυνευει παρα να παω και να αγορασω ενα!!!!! οσο για τον πικασουλακο σου εχω στειλει μηνυμα;)

μην ανησυχειτε ας το παρουμε με το καλο και θα σας ενημερωσω ολους πληρως!!!!!!:) και ναι προτιμω να σωσω ενα γατουλακι που κινδυνευει παρα να παω και να αγορασω ενα!!!!! οσο για τον πικασουλακο σου εχω στειλει μηνυμα;)
Εννοεις οτι υπαρχει περιπτωση να υοθετησεις τον πικ?

οπως υπαρχει και για τα αλλα εξισου ομορφα και καλα γατακια!
δεν χρειαζετε να βιαζομαστε!...η φιλη μας ξερει τι κανει!

ειναι λιγακι νωρις ακομα θα το συζητησω με το αγορι μου και σε κανα 2 βδομαδες που θα ερθει θα σας ενημερωσω και ναι εμενα προσωπικα μου αρεσε τρελα ο πικ...... τωρα να δουμε τι θα πει και αυτος!:)
ανδεν τον υιοθετησει καποιος μεχρι τοτε γιατι ειναι γλυκα

αχ θελω να πω επισης οτι μου αρεσε φοβερα και η μανουλα των μικρων της atviwva (ετσι γραφεται?:hmm::D)

ναι οντως ειναι τελειως και εμενα που τον ειδε η μαμα μου τρελαθηκε αλλα εμας μας χωριζει μια αποσταση ασε που δεν χωραμε στο σπιι ετσι λεει τουλαχιστον εγω επειμενω να παρουμε και 3ο αλλα ειναι και α εξοδα...τεσπα τουλαχιστον ας το παρει καποιος απο το φορουμ να μαθαινουμε νεακια ή καποιος που να ξερει καλα η κυρια που το εχει τωρα για να ξερουμε...παντως θελω πολυ να το υοθετησεις εσυ φαινεσαι πανετιμη ;)

ναι οντως ειναι τελειως και εμενα που τον ειδε η μαμα μου τρελαθηκε αλλα εμας μας χωριζει μια αποσταση ασε που δεν χωραμε στο σπιι ετσι λεει τουλαχιστον εγω επειμενω να παρουμε και 3ο αλλα ειναι και α εξοδα...τεσπα τουλαχιστον ας το παρει καποιος απο το φορουμ να μαθαινουμε νεακια ή καποιος που να ξερει καλα η κυρια που το εχει τωρα για να ξερουμε...παντως θελω πολυ να το υοθετησεις εσυ φαινεσαι πανετιμη ;)

με κανατε και κυρια τωρα...ωχ τι αλλο θα ακουσω:P

ας μην την παρασερνουμε!ολα τα γατια ειναι ομρφα και καλα!αλλα ο καθενας ταιριαζει με καποιο καλυτερα!!!οταν ειναι η ωρα οποιο και να παρει θα χαρουμε ειτε ειναι απο το φορουμ ειτε ειναι ενα αδεσποτακι της γειτωνιας της!!!

οχι εννοουσα η κοπελα που θα υοθετησει τον πικ. να ειναι απο το φορουμ ή καποια που θα εχει περασει απο την δικια σας κρηση ;)
οχι για το γατακι που θα υοθετησει.... ετσι και αλλιως ολα τα γαακια το ιδιο αξιζουν ολοι οι ανθρωποι ομως οχι

Eγω ειμαι που φιλοξενω τη μανουλα! Aντωνια με λενε! Παντως αν την προτιμησεις θα τη γλιτωσεις απο το εξω και να σου πω οτι καλυτερο χαρακτηρα σε γατα δεν θα εχεις δει.:D Πριν λιγο βγηκα για να κλεισω τα πατζουρια και εκατσα μιση ωρα να της χαιδευω την κοιλιτσα.:inlove:
Επισης ειναι πολυ προσαρμοσιμη, φαντασου στο σπιτι μου ηρθε με τα 5 μωρα της και μεσα σε 1 λεπτο καθοταν και τη χαιδευα λες και με ηξερε χρονια και εκανε το δωματιο που τα φιλοξενουσα σπιτι της.
Επισης ειναι στειρωμενη και ετσι δεν θα χρειαστει να επιβαρυνθεις με το εξοδο της στειρωσης και ειναι και μικρη σε ηλικια περιπου ενος ετους.;)

Eγω ειμαι που φιλοξενω τη μανουλα! Aντωνια με λενε! Παντως αν την προτιμησεις θα τη γλιτωσεις απο το εξω και να σου πω οτι καλυτερο χαρακτηρα σε γατα δεν θα εχεις δει.:D Πριν λιγο βγηκα για να κλεισω τα πατζουρια και εκατσα μιση ωρα να της χαιδευω την κοιλιτσα.:inlove:
Επισης ειναι πολυ προσαρμοσιμη, φαντασου στο σπιτι μου ηρθε με τα 5 μωρα της και μεσα σε 1 λεπτο καθοταν και τη χαιδευα λες και με ηξερε χρονια και εκανε το δωματιο που τα φιλοξενουσα σπιτι της.
Επισης ειναι στειρωμενη και ετσι δεν θα χρειαστει να επιβαρυνθεις με το εξοδο της στειρωσης και ειναι και μικρη σε ηλικια περιπου ενος ετους.;)
μακαρι να υιοθετηθει η μανουλα...ειναι κριμα να βγει εξω...:(:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back