みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλα μη μιλατε για θανατικη ποινη, γιατι μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι. Αυτος που σκοτωνει τον δολοφονο, ειναι εξισου κτηνος.
Να τον ριξουν σε ενα κελι, να μην ξαναδει το φως του ηλιου, μονο με νερο και παξιμαδια να την βγαζει.
Αγνη, 12 χρονων κοριτσακι, ντροπη να μιλας για θανατικη ποινη, λες και σκοτωνεις ενα κουνουπι. Δεν ειναι τιμωρια ο θανατος. Οταν σεβεσαι την ζωη, σεβεσαι καθε ζωη, και οχι μονο το γατακι (που προσωπικα λατρευω) και το σκυλακι. Μη μιλατε για θανατικη ποινη, χωρις να αναλογιστειτε τι σημαινει αυτη οι ποινη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από みことftw;385001:Δεν θελω να κανω τον δικηγορο του διαβολου, ειμαι τραγικα φιλοζωη απο οταν ημουν μικρο παιδακι, και δεν εχω το κουραγιο να κοιταξω τις φωτογραφιες.
Αλλα μη μιλατε για θανατικη ποινη, γιατι μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι. Αυτος που σκοτωνει τον δολοφονο, ειναι εξισου κτηνος.
Να τον ριξουν σε ενα κελι, να μην ξαναδει το φως του ηλιου, μονο με νερο και παξιμαδια να την βγαζει.
Αγνη, 12 χρονων κοριτσακι, ντροπη να μιλας για θανατικη ποινη, λες και σκοτωνεις ενα κουνουπι. Δεν ειναι τιμωρια ο θανατος. Οταν σεβεσαι την ζωη, σεβεσαι καθε ζωη, και οχι μονο το γατακι (που προσωπικα λατρευω) και το σκυλακι. Μη μιλατε για θανατικη ποινη, χωρις να αναλογιστειτε τι σημαινει αυτη οι ποινη.
Πάνω στα νεύρα κάποιος λέει πολλά.Αν το έκαναν αυτό στη δική σας γάτα πώς θα αντιδρούσατε;Ποια θα ήταν η πρώτη σας κουβέντα χωρίς καν να σκεφτήτε τι λέτε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Ξερω πως ειναι ομως να βλαπτει καποιος δικο σου ανθρωπο, και δικο σου ζωο. Και σε καμια απο τις δυο περιπτωσεις δεν ευχηθηκα τον θανατο του υπευθυνου. Δικαιοσυνη ζητησα στην πρωτη περιπτωση, η οποια απεδοθη ανεπαρκως και μετα απο 10 χρονια, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. Δεν ζητησα τον θανατο κανενος. Ξερω οτι κατι τετοιο δεν αλλαζει τιποτα. Κατανοω το να πει καποιος κατι πανω στα νευρα του, ομως το θεμα της θανατικης ποινης ειναι λεπτο, και εγω εκφραζω την αποψη μου.Πάνω στα νεύρα κάποιος λέει πολλά.Αν το έκαναν αυτό στη δική σας γάτα πώς θα αντιδρούσατε;Ποια θα ήταν η πρώτη σας κουβέντα χωρίς καν να σκεφτήτε τι λέτε;
Aν καποιος εβλαπτε την γατουλα μου, η δικο μου ανθρωπο, και επεφτε στον δρομο μου, θα του πετουσα τα ματια εξω. Εγω ομως ειμαι μεμονομενο ατομο, και ειμαι ελευθερη να πραττω οπως θελω, ακομα κα αγνοωντας τους νομους και την κοινη λογικη, αποδεχομενη τις συνεπειες των πραξεων μου. Και μιλαω ασφαλως για την ποινικη διωξη και καταστολη (σε απλα ελληνικα, οτι 8α με μπουζουριασουνε) Αν εγω πανω στον πονο μου αντικριζωντας τον φονια τον πληρωσω με τον ιδιο νομισμα, ειναι αλλο θεμα. Το να οπλιζεις το χερι της κοινωνιας, εστω και αν η πλειοψηφια της συμφωνει με την θανατικη ποινη, και να σκοτωνεις εναν ανθρωπο ως τιμωρια, το 8εωρω απαραδεκτο, για ολα αυτα τα μελη της κοινωνιας που διαφωνουν και τα καθιστας με αυτη την εκτελεση, φονιαδες ( εστω και ενος φονια)
Για αυτο, πανω στα νευρα μ,ου, εγω μαλλον θα ελεγα " ΕΕΕΕΕΕ, ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ" >
Δεν σε κατηγορω κοριτσι μου, και εγω εξοργιζομαι. Και πανω στα νευρα του λεει κανεις πολλα. Απλα τρομαξα προς στιγμη, να βλεπω τετοια αντιδραση σε ενα τοσο θλιβερο γεγονος. Ειναι κα8αρμα οποιος το εκανε, του αξιζουν ασχημα πραγματα. Και αν παθαινε κατι, δεν θα στεναχωριομουν και ιδιαιτερα. Αλλα η θανατικη ποινη ειναι αλλο πραγμα. Ειναι σαν να αποζητας το κακο, τον θανατο του αλλου. Και καμια ψυχη δεν μενει ανεπηρεαστη απο ενα τετοιο αισθημα. Λεω εγω τωρα.

ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από みことftw;385038:Ξερω πως ειναι ομως να βλαπτει καποιος δικο σου ανθρωπο, και δικο σου ζωο. Και σε καμια απο τις δυο περιπτωσεις δεν ευχηθηκα τον θανατο του υπευθυνου. Δικαιοσυνη ζητησα στην πρωτη περιπτωση, η οποια απεδοθη ανεπαρκως και μετα απο 10 χρονια, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. Δεν ζητησα τον θανατο κανενος. Ξερω οτι κατι τετοιο δεν αλλαζει τιποτα. Κατανοω το να πει καποιος κατι πανω στα νευρα του, ομως το θεμα της θανατικης ποινης ειναι λεπτο, και εγω εκφραζω την αποψη μου.
Aν καποιος εβλαπτε την γατουλα μου, η δικο μου ανθρωπο, και επεφτε στον δρομο μου, θα του πετουσα τα ματια εξω. Εγω ομως ειμαι μεμονομενο ατομο, και ειμαι ελευθερη να πραττω οπως θελω, ακομα κα αγνοωντας τους νομους και την κοινη λογικη, αποδεχομενη τις συνεπειες των πραξεων μου. Και μιλαω ασφαλως για την ποινικη διωξη και καταστολη (σε απλα ελληνικα, οτι 8α με μπουζουριασουνε) Αν εγω πανω στον πονο μου αντικριζωντας τον φονια τον πληρωσω με τον ιδιο νομισμα, ειναι αλλο θεμα. Το να οπλιζεις το χερι της κοινωνιας, εστω και αν η πλειοψηφια της συμφωνει με την θανατικη ποινη, και να σκοτωνεις εναν ανθρωπο ως τιμωρια, το 8εωρω απαραδεκτο, για ολα αυτα τα μελη της κοινωνιας που διαφωνουν και τα καθιστας με αυτη την εκτελεση, φονιαδες ( εστω και ενος φονια)
Για αυτο, πανω στα νευρα μ,ου, εγω μαλλον θα ελεγα " ΕΕΕΕΕΕ, ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ" >![]()
Δεν σε κατηγορω κοριτσι μου, και εγω εξοργιζομαι. Και πανω στα νευρα του λεει κανεις πολλα. Απλα τρομαξα προς στιγμη, να βλεπω τετοια αντιδραση σε ενα τοσο θλιβερο γεγονος. Ειναι κα8αρμα οποιος το εκανε, του αξιζουν ασχημα πραγματα. Και αν παθαινε κατι, δεν θα στεναχωριομουν και ιδιαιτερα. Αλλα η θανατικη ποινη ειναι αλλο πραγμα. Ειναι σαν να αποζητας το κακο, τον θανατο του αλλου. Και καμια ψυχη δεν μενει ανεπηρεαστη απο ενα τετοιο αισθημα. Λεω εγω τωρα.![]()
Κάποιο δίκιο έχετε αλλά..............

bunny
Περιβόητο μέλος
Δεν είναι σωστό από καμία άποψη να θέλεις το θάνατο οποιουδήποτε πλάσματος, ό,τι και να έχει κάνει.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί συνηδειτά μια ζωή,και δε μιλάω για τα αρπακτικά ζώα(λιοντάρια,λύκους,ύαινες,τίγρεις κλπ)Ίσως να του αξίζουν τα χειρότερα,αλλά όχι ο θάνατος.
Σκέψου το λίγο.
roulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγω πειστευω οτι τετοια σκουλικια πρεπει να πεθενουν και οχι να πειγενουν φυλακι, γιατι θα με φορολογουν για να ταιζουν ενα κτηνος. δηλαδη θα τον συντηρο και ολας. και οταν βγει ποτε απο εκει να ειναι χειρωτερος απο πριν. ε ΟΧΙ ρε παιδια δεν συμφονωΈχετε δίκιο για την θανατική ποινή.Το είπα εμβρασμού ψυχής.....
Όχι 12 είμαι!Φενια 72.Δε θέλω να θίξουμε ξανά αυτό το θέμα γιατί είχε γίνει και παλιά.Νομίζω εξάλου για όσους με ξέρουν ότι έχω αποδείξει την ηλικία μου!
drf
Δραστήριο μέλος
εγω πειστευω οτι τετοια σκουλικια πρεπει να πεθενουν και οχι να πειγενουν φυλακι, γιατι θα με φορολογουν για να ταιζουν ενα κτηνος. δηλαδη θα τον συντηρο και ολας. και οταν βγει ποτε απο εκει να ειναι χειρωτερος απο πριν. ε ΟΧΙ ρε παιδια δεν συμφονω
γειά σου ρε Ρούλη μου αρέσει ο ανατρεπτικός σου λόγος!

lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
εγω πειστευω οτι τετοια σκουλικια πρεπει να πεθενουν και οχι να πειγενουν φυλακι, γιατι θα με φορολογουν για να ταιζουν ενα κτηνος. δηλαδη θα τον συντηρο και ολας. και οταν βγει ποτε απο εκει να ειναι χειρωτερος απο πριν. ε ΟΧΙ ρε παιδια δεν συμφονω
Καλά αυτούς σε πειράζει να τους ταΐζεις... αυτούς που σκότωσαν αθώους ανθρώπους εν ψυχρώ δε σε πειράζει που τους ταΐζεις κάθε μέρα επί τόσα χρόνια?
Μήπως θα μου πεις ότι και αυτοί θέλουν σκότωμα? Δεν μπορεί να ξεχωρίζεις δολοφόνους ανθρώπων και ζώων...
---Τα παρακάτω δεν είναι προσωπική επίθεση στον roulis αλλά απευθύνονται σε όλους όσους εκφράζουν τέτοιες ιδέες.---
Μήπως είσαστε λίγο ακραίοι όσοι/όσες υποστηρίζετε αυτές τις τραγικές ιδέες? Και αν αποδείξετε ότι εγώ είμαι λάθος τότε θα πώ "και γω μαζί σας" αλλά έσεις να είστε αυτοί που θα σκοτώσετε τους ενόχους, μη ζητάτε άλλους να γίνουν δήμιοι.
...αυτά για να ξέρουμε τι λέμε...
roulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
αγαπητε μου μπωρει να μην αναφερεσε σε εμενα προσωπικα σε οτι γραφεις αλλα επειτρεψε μου να πω και εγω την γνωμη μου.να εκτελουν και αυτους που σκοτωνουν τους ανθρωπους.δεν μπωρει ενα κτηνος δολοφονος να εχει τα ιδια ανθρωπινα δικαιοματα με εμενα και εσενα. και οταν βγενουν απο την φυλακι να ειναι και χειρωτεροι.Καλά αυτούς σε πειράζει να τους ταΐζεις... αυτούς που σκότωσαν αθώους ανθρώπους εν ψυχρώ δε σε πειράζει που τους ταΐζεις κάθε μέρα επί τόσα χρόνια?
Μήπως θα μου πεις ότι και αυτοί θέλουν σκότωμα? Δεν μπορεί να ξεχωρίζεις δολοφόνους ανθρώπων και ζώων...
---Τα παρακάτω δεν είναι προσωπική επίθεση στον roulis αλλά απευθύνονται σε όλους όσους εκφράζουν τέτοιες ιδέες.---
Μήπως είσαστε λίγο ακραίοι όσοι/όσες υποστηρίζετε αυτές τις τραγικές ιδέες? Και αν αποδείξετε ότι εγώ είμαι λάθος τότε θα πώ "και γω μαζί σας" αλλά έσεις να είστε αυτοί που θα σκοτώσετε τους ενόχους, μη ζητάτε άλλους να γίνουν δήμιοι.
...αυτά για να ξέρουμε τι λέμε...
lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
αγαπητε μου μπωρει να μην αναφερεσε σε εμενα προσωπικα σε οτι γραφεις αλλα επειτρεψε μου να πω και εγω την γνωμη μου.να εκτελουν και αυτους που σκοτωνουν τους ανθρωπους.δεν μπωρει ενα κτηνος δολοφονος να εχει τα ιδια ανθρωπινα δικαιοματα με εμενα και εσενα. και οταν βγενουν απο την φυλακι να ειναι και χειρωτεροι.
Ναι αλλά να τους σκοτώνεις εσύ ο ίδιος, όχι απλά να αποφασίζεις την τύχη τους. Πιστεύω, όπως και για μένα, ότι εφόσων δεν μπορείς να αντικρύσεις γατάκια σκοτωμένα και πόσο μάλλον να τα σκοτώσεις εσύ ο ίδιος... πόσο δύσκολο θα είναι να αφαιρέσεις τη ζωή κάποιου, όσο ένοχος και αν είναι.
Στο κάτω κάτω ποιοι είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε την τύχη της ζωής ενός ανθρώπου ή ζώου.
Η γάτα μου τρεις μέρες πριν σκότωσε ένα σαμιαμίδι(μία αθώα ζωή ήταν και αυτό) επειδή προφανώς της κίνησε την περιέργεια αλλά δεν το έφαγε... Πρέπει να έχει την ίδια τύχη και αυτή και ποιός θα το αποφασίσει? Εγώ, εσύ κάποιος άλλος?
Σκλεψου και τι άλλο... τις φυλακές εμείς τις φτιάχνουμε και είναι μικρογραφίες της κοινωνίας μας! Την κοινωνία εμείς την φτιάχνουμε και όταν η κοινωνία μάθει να τιμωρεί ξεχνάει να αγαπάει και τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα.
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Η γάτα μου τρεις μέρες πριν σκότωσε ένα σαμιαμίδι(μία αθώα ζωή ήταν και αυτό) επειδή προφανώς της κίνησε την περιέργεια αλλά δεν το έφαγε... Πρέπει να έχει την ίδια τύχη και αυτή και ποιός θα το αποφασίσει? Εγώ, εσύ κάποιος άλλος?
Nαι,αλλά η γάτα δεν έχει τη λογική,να σκεφτεί.Αντίθετα ο άνθρωπος ξέρει πολύ καλά τι κάνει...
lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
Nαι,αλλά η γάτα δεν έχει τη λογική,να σκεφτεί.Αντίθετα ο άνθρωπος ξέρει πολύ καλά τι κάνει...
Δηλαδή εσύ συμφωνείς να γράφονται εδώ μέσα τέτοιες απόψεις? Και πιστεύεις ότι όλοι αυτοί που τα λένε έχουν ώριμη σκέψη, λογική και πνευματική ισσοροπία? Παραπάνω είδα τουλάχιστον έναν να λέει ότι εξέφρασε αυτή την ακραία άποψη πάνω στο θυμό του οπότε βλέπεις ότι λογικός άνθρωπος δεν εκφράζεται έτσι. Άνρθωπος που ΑΓΑΠΑΕΙ τα ζώα αλλά για χάρη τους μπορεί, συνειδητά, να γίνει ΚΤΗΝΟΣ(σαν αυτόν που πυροβόλησε τα γατάκια) για μένα δεν έχει πνευματική ισσοροπία.
Κάτι άλλο τώρα...
Η λέξη ΖΩΟ έχει κάτι μέσα της από τη λέξη ΖΩΗ και ο φιλόΖΩΟΣ δεν νοείται να μη σέβεται τη ΖΩΗ, πόσο μάλλον να αποφασίζει για το ποιός θα έχει αυτό το "αγαθό" και ποιός όχι. Δεν πιστεύω ότι ένας φιλόζωος μπορεί να είναι τόσο σκληρός για να κάνει κάτι τέτοιο.
Για μένα η φυλάκιση είναι αρκετή τιμωρία και αν η φιλοζωική ιδέα θέλει όσους ανισσόροπους ανθρώπους σκοτώνουν ζώα να τιμωρούνται με το θάνατο ε τότε εγώ δεν θέλω να είμαι φιλόζωος, προτιμώ το "κάποιος που σέβεται τα ζώα".
Και αν μετά από όλα αυτά... συνεχίζεται να είστε υπέρ αυτής της ακραίας άποψης ελάτε να σας πω ποιός γείτονάς μου άφησε 3 γατάκια να πεθάνουν από την πείνα και να τον εκτελέσετε. Μόνο σας παρακαλώ να το κάνετε στην δική σας αυλή και να τον πετάξετε κάπου μακριά μόνοι σας. Αν μετά και από αυτό πιστεύετε ότι κάνατε το σωστό και κοιμόσαστε χωρίς τύψεις τότε την επόμενη φορά που θα πάτε στον ΚΤΗΝΙατρο καθίστε να εξετάσει εσάς γιατί μόνο ΚΤΗΝΟΣ σκοτώνει χωρίς τύψεις. Τη γάτα σας να την πάτε στον παθολόγο!
Τέλος, αν κάποιος άσχετος διαβάσει αυτά που μερικοί γράφουν εδώ πείτε μου τι άποψη θα έχει για τον επόμενο φιλόζωο που θα του μιλήσει για τα δικαιώματα των ζώων? Έτσι πάμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία?
Σας κούρασα και ζητάω συγνώμη αλλά δεν μπορώ να διαβάζω τέτοια πράγματα σε forum που έχουν θέμα την αγάπη για τα ζώα... δεν ταιριάζει!
roulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΑΠΑΝΤΗΣΗ τα ζωα επειβιονουν με το ενστηκτο και ο ανθρωπος με την λογικη. καποιος που ειχε την λογικη να σκοτωση γατακια η συνανθροπω του ειναι δολοφονος και καποιος που θα σκοτωνε τον δολωφονο λιτρονη την κοινονια απο αυτα τα παρασιτα,επειδη αγαπητε μου με ρωτας αν θα μπωρουσα να το εκτελεσω εγω, η απαντηση μου ειναι οτι ενα αρωστο ζωω δεν εχω την δυναμη να το σκοτωσω και ουτε καν ευθανασια να το παω να του κανουν εναν δολοφωνο ομως πολλυ ευχαριστος.τωρα ωμος να σε ρωτησω και εγω κατι? εσυ θα εκανες παρεα με εναν δολοφονο που ειχε κανει 20 χρονια φυλακι? θα τον συστηνες στην οικογενια σου? στην γυναικα σου, στο παιδι σου? θα τον εμπειστευωσουν να τον βαλεις μεσα στο σπιτι σου, οπως θα εβαζες εμενα η καποιον αλλον?σε αλλες χωρες τους εκτελουν και παιρνουν τα οργανα τους και με αυτα σωζουν αλλους συνανθρωπους μας.τουλαχιστον αυτα τα παρασιτα τα κανου να ειναι και καπου χρησημα. εστω και μετα τον θανατο τουςΝαι αλλά να τους σκοτώνεις εσύ ο ίδιος, όχι απλά να αποφασίζεις την τύχη τους. Πιστεύω, όπως και για μένα, ότι εφόσων δεν μπορείς να αντικρύσεις γατάκια σκοτωμένα και πόσο μάλλον να τα σκοτώσεις εσύ ο ίδιος... πόσο δύσκολο θα είναι να αφαιρέσεις τη ζωή κάποιου, όσο ένοχος και αν είναι.
Στο κάτω κάτω ποιοι είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε την τύχη της ζωής ενός ανθρώπου ή ζώου.
Σκλεψου και τι άλλο... τις φυλακές εμείς τις φτιάχνουμε και είναι μικρογραφίες της κοινωνίας μας! Την κοινωνία εμείς την φτιάχνουμε και όταν η κοινωνία μάθει να τιμωρεί ξεχνάει να αγαπάει και τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα.
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Δηλαδή εσύ συμφωνείς να γράφονται εδώ μέσα τέτοιες απόψεις? Και πιστεύεις ότι όλοι αυτοί που τα λένε έχουν ώριμη σκέψη, λογική και πνευματική ισσοροπία? Παραπάνω είδα τουλάχιστον έναν να λέει ότι εξέφρασε αυτή την ακραία άποψη πάνω στο θυμό του οπότε βλέπεις ότι λογικός άνθρωπος δεν εκφράζεται έτσι. Άνρθωπος που ΑΓΑΠΑΕΙ τα ζώα αλλά για χάρη τους μπορεί, συνειδητά, να γίνει ΚΤΗΝΟΣ(σαν αυτόν που πυροβόλησε τα γατάκια) για μένα δεν έχει πνευματική ισσοροπία.
Κάτι άλλο τώρα...
Η λέξη ΖΩΟ έχει κάτι μέσα της από τη λέξη ΖΩΗ και ο φιλόΖΩΟΣ δεν νοείται να μη σέβεται τη ΖΩΗ, πόσο μάλλον να αποφασίζει για το ποιός θα έχει αυτό το "αγαθό" και ποιός όχι. Δεν πιστεύω ότι ένας φιλόζωος μπορεί να είναι τόσο σκληρός για να κάνει κάτι τέτοιο.
Για μένα η φυλάκιση είναι αρκετή τιμωρία και αν η φιλοζωική ιδέα θέλει όσους ανισσόροπους ανθρώπους σκοτώνουν ζώα να τιμωρούνται με το θάνατο ε τότε εγώ δεν θέλω να είμαι φιλόζωος, προτιμώ το "κάποιος που σέβεται τα ζώα".
Και αν μετά από όλα αυτά... συνεχίζεται να είστε υπέρ αυτής της ακραίας άποψης ελάτε να σας πω ποιός γείτονάς μου άφησε 3 γατάκια να πεθάνουν από την πείνα και να τον εκτελέσετε. Μόνο σας παρακαλώ να το κάνετε στην δική σας αυλή και να τον πετάξετε κάπου μακριά μόνοι σας. Αν μετά και από αυτό πιστεύετε ότι κάνατε το σωστό και κοιμόσαστε χωρίς τύψεις τότε την επόμενη φορά που θα πάτε στον ΚΤΗΝΙατρο καθίστε να εξετάσει εσάς γιατί μόνο ΚΤΗΝΟΣ σκοτώνει χωρίς τύψεις. Τη γάτα σας να την πάτε στον παθολόγο!
Τέλος, αν κάποιος άσχετος διαβάσει αυτά που μερικοί γράφουν εδώ πείτε μου τι άποψη θα έχει για τον επόμενο φιλόζωο που θα του μιλήσει για τα δικαιώματα των ζώων? Έτσι πάμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία?
Σας κούρασα και ζητάω συγνώμη αλλά δεν μπορώ να διαβάζω τέτοια πράγματα σε forum που έχουν θέμα την αγάπη για τα ζώα... δεν ταιριάζει!
Θα συμφωνησω μαζι σου.Και 8α πω και το αλλο. Υπαρχουν αμετρητες παραμετροι στην δολοφονια ενος ζωου, ή ενος ανθρωπου. Δεν θελω να δικαιολογησω κανεναν, ειμαι της αποψης οτι αξιζει τιμωρια σε οποιον παρανομει και προσβαλει ανθρωπινα αγαθα και αξιες. Ομως πισω απο καθε κτηνος, υπαρχει μια ιστορια που τον ωθησε στην παρανομια. Ενα τεραστιο ποσοστο παιδοφιλων εχει βιαστει κατ'εξακολουθησειν απο καποιον συγγενη. Ατομα που κακοποιουν ζωα, εχουν κακοποιη8ει απο τους γονεις τους.
Βλεπεις μια ιστορια, ενας γιος σκοτωσε τον πατερα του, και λες το καθικι. Μετα μαθαινεις οτι ο πατερας βιαζε τον γιο του. Βλεπεις εναν πατερα που σκοτωσε την γυναικα και το παιδι του. Και λες τι κτηνος! Μετα μαθαινεις οτι μανα και γιος ειχαν συναψει ερωτικες σχεσεις. Υπαρχουν και ανθρωποι που απλα δεν ειχαν το μυαλο να πραξουν καλυτερα, σαπιοι ανευ αιτιας και αφορμης.
Ειναι ομως ανθρωποι, και επειδη ακριβως ο ανθρωπος λειτουργει και με την λογικη και με το συναισθημα, το σωφρονιστικο μας συστημα οφειλει να τους δινει την ευκαιρια να μετανοησουν, να μπουν στον ισιο δρομο. Ασε που, δεν μπορεις να παρεις πισω την θανατικη ποινη. Ουδεις αλανθαστος, και πες οτι καταδικαζεται ενας αθωος. Φερτον πισω εσυ τωρα αν μπορεις.
Φιλοζωος για μενα σημαινει σεβομαι την καθε ζωη, οχι μονο αυτη που μας βολευει. Ειμαστε ανθρωποι, και συγχωρουμε, και δινουμε δευτερες ευκαιριες. Αλλιως πριν το καταλαβετε, δεν θα εχουν μεινει ανθρωποι να διαφωνουν για τετοια θεματα.
menia
Δραστήριο μέλος

Σόρυ για το μακρύ κείμενο, πάντα με φιλική διάθεση, κάθε άποψη δεκτή αλλά μην προσπαθούμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας σώνει και ντε στους άλλους. Και το επαναλαμβάνω ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.

shadowdancer
Δραστήριο μέλος
Συγνώμη αλλά, και οι μεν και οι δε, γιατί χαλάτε τις καρδιές σας εφόσον υπάρχει αγεφύρωτο χάσμα απόψεων? Να πω ότι εγώ είμαι υπέρ της θανατικής ποινής και να το αιτιολογήσω . Εδώ δεν μιλάμε για χειροδικία, νομίζω ότι έχει γίνει παρεξήγηση πάνω σ' αυτό το θέμα. Μιλάμε για στοιχειοθετημένους νόμους, όπου για συγκεκριμένα εγκλήματα θα επέρχεται η θανατική ποινή. Δηλαδή θελετε να μου πείτε ότι ο παπάς που βίασε ένα διανοητικά καθυστερημένο αγοράκι δεν πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά? Οτι ο ψυχανώμαλος σαδιστής που πυροβόλησε γατάκια κ τα έβαλε δίπλα στη μάνα τους δεν θα κάνει κάτι παρόμοιο στην πορεία της ζωής του σε άνθρωπο? Την τιμωρία δεν θα την κάνω εγώ ή εσύ, θα υπάρχουν ειδικά όργανα γι' αυτό, όπως υπάρχουν στην Αμερική, στο Ιράν κλπ κλπ. Ο άνθρωπος τρέμει στην ιδέα του θανάτου και η θανατική ποινή λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επόμενους που θα θελήσουν να κάνουν κάποια αποτρόπαια πράξη. Μην συγχέονται η χειροδικία με τον νόμο. Αν ο σημερινός άνθρωπος ένιωθε έστω και ελάχιστο φόβο για τη δκαιοσύνη δεν θα φερόταν έτσι. Τώρα οι χειρότεροι εγκληματίες πληρώνουν τους δικαστές και όλο το σύστημα και τη βγάζουν καθαρή. Οι ανώμαλοι κυκλοφορούν, οπλοφορούν και όποιον πάρει ο χάρος. Ετσι θα συνεχίσουμε? Κι όσο για το κλισέ "Η θανατική ποινή είναι έγκλημα, άστον να σαπίσει στη φυλακή με ψωμί και τυρί", παρακαλώ να μου δείξετε έναν εγκληματία που σαπίζει στου μπουζού και αναιρώ όλα όσα είπα. Εγώ προσωπκά αν είχα τη δυνατότητα και κατείχα τη θέση, θα θέσπιζα τέτοιους νόμους όπου ακόμα και ο τύπος θανατκής ποινής θα ποικίλε. Μαχαίραν έδωκες, μαχαίραν θα λάβεις. Και όχι, στη ζωή μου είμαι πάρα πολύ ήρεμη και καθόλου επιθετική, απλά νομίζω ότι η σαπίλα του ανθρώπινου είδους πλέον έφτασε στο απροχώρητο. Τα ζώα δεν μπορείς να τα κατηγορήσεις που θα σκοτώσουν μια σαύρα γιατί δεν έχουν μυαλό και λογική, ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι ζεχωρίζει απ' όλα τα έμβια όντα γιατί διαθέτει μυαλό πού ακριβώς το χρησιμοποιεί?
Σόρυ για το μακρύ κείμενο, πάντα με φιλική διάθεση, κάθε άποψη δεκτή αλλά μην προσπαθούμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας σώνει και ντε στους άλλους. Και το επαναλαμβάνω ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.![]()
Κοιτα δεν κρινω κανεναν και τιποτα ο καθενας εχει τις αποψεις του σωστες η οχι...αλλα αυτο που λες εδω παραπανω μαλλον δεν ισχυει σε καμια περιπτωση....το αντιθετο μαλιστα
menia
Δραστήριο μέλος
Κοιτα δεν κρινω κανεναν και τιποτα ο καθενας εχει τις αποψεις του σωστες η οχι...αλλα αυτο που λες εδω παραπανω μαλλον δεν ισχυει σε καμια περιπτωση....το αντιθετο μαλιστα
Επειδή μ' αρέσει ο διάλογος θα ήθελα να μου το αιτιολογήσεις αυτό

みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Την τιμωρία δεν θα την κάνω εγώ ή εσύ, θα υπάρχουν ειδικά όργανα γι' αυτό, όπως υπάρχουν στην Αμερική, στο Ιράν κλπ κλπ. Ο άνθρωπος τρέμει στην ιδέα του θανάτου και η θανατική ποινή λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επόμενους που θα θελήσουν να κάνουν κάποια αποτρόπαια πράξη. Μην συγχέονται η χειροδικία με τον νόμο. Αν ο σημερινός άνθρωπος ένιωθε έστω και ελάχιστο φόβο για τη δκαιοσύνη δεν θα φερόταν έτσι. Τώρα οι χειρότεροι εγκληματίες πληρώνουν τους δικαστές και όλο το σύστημα και τη βγάζουν καθαρή.
Eυτυχως που στην αμερικη που υπαρχει η θανατικη ποινη εχουν εκλειψει τα εγκληματα. Αυτο που λες απλα δεν ισχυει. Αν ειναι να εγκληματισεις θα το κανεις οποια και αν ειναι η τιμωρια. Και για να σου το θεσω και αλλιως, ο θανατος ειναι λυτρωση. Αν ηταν να κανω καποιο εγκλημα, πιο πολυ 8α με τρομαζε η σκεψη να περασω την ζωη μου σε ενα κελι, μαζι με ενα ματσο αλλους εγκληματιες, και να τρεμω ποτε 8α μου πεσει το σαπουνι, παρα μια ανωδυνη μπαμ και κατω ενεσουλα. Αυτο που 8α επρεπε να αλλαξει ειναι ο τροπος σωφρονισμου. Να μην ειναι οι φυλακες σαν διακοπες για μερικους. Ποσοι ανθρωποι ξεκινησανε τα ναρκωτικα μεσα στην φυλακη
Επισης, την τιμωρια την βαζεις εσυ. Οχι αυτος που 8α χωσει την ενεση στο χερι του θανατοποινιτη. Η θανατικη ποινη επιβαλλεται απο την κοινωνια, απο εσενα και απο εμενα. Αυτα. Με φιλικη διαθεση και απο δω

Κανεις δεν χαλαει την καρδια του, θελω να πιστευω. Απλα εχουμε πιασει μια εποικοδομητικη συζητηση ανευ ιδιαιτερου νοηματος, αφου κανεις απο μας δεν μπορει να κανει κατι. Εγω μονο σας υποσχομαι, οτι σε λιγα χρονια που 8α ειμαι εισαγγελεας 8α ειμαι αυστηρη και αδεκαστη

roulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Συγνώμη αλλά, και οι μεν και οι δε, γιατί χαλάτε τις καρδιές σας εφόσον υπάρχει αγεφύρωτο χάσμα απόψεων? Να πω ότι εγώ είμαι υπέρ της θανατικής ποινής και να το αιτιολογήσω . Εδώ δεν μιλάμε για χειροδικία, νομίζω ότι έχει γίνει παρεξήγηση πάνω σ' αυτό το θέμα. Μιλάμε για στοιχειοθετημένους νόμους, όπου για συγκεκριμένα εγκλήματα θα επέρχεται η θανατική ποινή. Δηλαδή θελετε να μου πείτε ότι ο παπάς που βίασε ένα διανοητικά καθυστερημένο αγοράκι δεν πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά? Οτι ο ψυχανώμαλος σαδιστής που πυροβόλησε γατάκια κ τα έβαλε δίπλα στη μάνα τους δεν θα κάνει κάτι παρόμοιο στην πορεία της ζωής του σε άνθρωπο? Την τιμωρία δεν θα την κάνω εγώ ή εσύ, θα υπάρχουν ειδικά όργανα γι' αυτό, όπως υπάρχουν στην Αμερική, στο Ιράν κλπ κλπ. Ο άνθρωπος τρέμει στην ιδέα του θανάτου και η θανατική ποινή λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επόμενους που θα θελήσουν να κάνουν κάποια αποτρόπαια πράξη. Μην συγχέονται η χειροδικία με τον νόμο. Αν ο σημερινός άνθρωπος ένιωθε έστω και ελάχιστο φόβο για τη δκαιοσύνη δεν θα φερόταν έτσι. Τώρα οι χειρότεροι εγκληματίες πληρώνουν τους δικαστές και όλο το σύστημα και τη βγάζουν καθαρή. Οι ανώμαλοι κυκλοφορούν, οπλοφορούν και όποιον πάρει ο χάρος. Ετσι θα συνεχίσουμε? Κι όσο για το κλισέ "Η θανατική ποινή είναι έγκλημα, άστον να σαπίσει στη φυλακή με ψωμί και τυρί", παρακαλώ να μου δείξετε έναν εγκληματία που σαπίζει στου μπουζού και αναιρώ όλα όσα είπα. Εγώ προσωπκά αν είχα τη δυνατότητα και κατείχα τη θέση, θα θέσπιζα τέτοιους νόμους όπου ακόμα και ο τύπος θανατκής ποινής θα ποικίλε. Μαχαίραν έδωκες, μαχαίραν θα λάβεις. Και όχι, στη ζωή μου είμαι πάρα πολύ ήρεμη και καθόλου επιθετική, απλά νομίζω ότι η σαπίλα του ανθρώπινου είδους πλέον έφτασε στο απροχώρητο. Τα ζώα δεν μπορείς να τα κατηγορήσεις που θα σκοτώσουν μια σαύρα γιατί δεν έχουν μυαλό και λογική, ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι ζεχωρίζει απ' όλα τα έμβια όντα γιατί διαθέτει μυαλό πού ακριβώς το χρησιμοποιεί?
Σόρυ για το μακρύ κείμενο, πάντα με φιλική διάθεση, κάθε άποψη δεκτή αλλά μην προσπαθούμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας σώνει και ντε στους άλλους. Και το επαναλαμβάνω ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.![]()
Συμφωνώ μαζί σας.Ο άνθρωπος έχει μυαλό να σκεφτεί και δεν έχει δικαίωμα να σκοτώνει...Ας κάνουμε μια συζήτηση όπου ο καθένας θα δικαιολογεί τις απόψεις του!Και εγώ με φιλική διάθεση!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool