Θανατική ποινή

Επειδή μ' αρέσει ο διάλογος θα ήθελα να μου το αιτιολογήσεις αυτό:)

Ειχα ενα γκαλοπ κρατημενο απο το φροντιστηριο οταν καναμε για το θεμα της θανατικης ποινης στο σχολειο....δυστυχως δεν μπορω να το βρω τωρα να σας το δειξω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η απληστία του ανθρώπου είναι απεριόριστη. Πάρε παράδειγμα τους πολιτικούς και τους γιατρούς. Αμοίβονται με μισθούς υπερπλούσιους, συν επιδόματα κλπ κλπ και παρόλα αυτά παραβιάζουν τους όρκους τους για χάρη του περισσότερου χρήματος. Θες να μου πεις ότι για να γίνεις γιατρός θες λιγότερα χρόνια απ' ότι ο δικαστής? Η ότι όλοι οι δικαστές είναι "αναμάρτητοι"? Αλήθεια πόσοι μεγαλοεγκληματίες βρίσκονται στις φυλακές? Οσο για το σωφρονιστικό σύστημα φυσικά πρέπει να αλλάξει. Οπως και πολλά άλλα πράματα...
Μακάρι να τα καταφέρεις να γίνεις δικαστής και μάλιστα αδέκαστος!! Ειλικρινά στο εύχομαι!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα ισοβια ειναι 50 χρονια, μειωμενα γινονται 25. Ο κα8ενας εχει την αποψη του και ειναι σεβαστη. Αλλα μην ξεχνατε, οτι οταν σκοτωνεις ενα εγκληματια, τιμωρεις και την οικογενεια του, ανθρωπους οι οποιοι ενδεχεται να μην εχουν φταιξει σε τιποτα. Επισης, αν καποιος σκοτωσει εναν δολοφονο η διαταξη εν βρασμω ψυχης, ειναι αυτη που 8α τον προστατευσει. Αλλα μηπως θα επρεπε να εκτελεστει και αυτος που σκοτωσε τον δολοφονο? Και μετα, μηπως να σκοτωναμε αυτον που εκανε την ενεση? Και αυτον που σκοτωσε αυτον που σκοτωσε εκεινον που σκοτωσε κτλ κτλ :down: Ισως 8α επρεπε να ειναι ετσι, 8α μεναμε οι λιγοι που δεν 8α μπορουσαμε για κανενα λογο να βλαψουμε αλλον ανθρωπο, ή ακομα καλυτερα να μην εμενε κανενας. Nα ανασανει και αυτος ο πλανητης λιγο. :/:

Η απληστία του ανθρώπου είναι απεριόριστη. Πάρε παράδειγμα τους πολιτικούς και τους γιατρούς. Αμοίβονται με μισθούς υπερπλούσιους, συν επιδόματα κλπ κλπ και παρόλα αυτά παραβιάζουν τους όρκους τους για χάρη του περισσότερου χρήματος. Θες να μου πεις ότι για να γίνεις γιατρός θες λιγότερα χρόνια απ' ότι ο δικαστής? Η ότι όλοι οι δικαστές είναι "αναμάρτητοι"? Αλήθεια πόσοι μεγαλοεγκληματίες βρίσκονται στις φυλακές? Οσο για το σωφρονιστικό σύστημα φυσικά πρέπει να αλλάξει. Οπως και πολλά άλλα πράματα...
Μακάρι να τα καταφέρεις να γίνεις δικαστής και μάλιστα αδέκαστος!! Ειλικρινά στο εύχομαι!:D

Δεν ειναι ολοι οι δικαστες αναμαρτητοι, αλλα δεν ειναι και ολοι λαδωμενοι. Εγω αυτο λεω. Οπως δεν παιρνουν και ολοι οι γιατροι φακελακι. Ασε που αυτο γινεται μονο στην Ελλαδα, αλλα μην αρχισω για το θαυμαστο γενος μας. Α, εισαγγελεας ειπαμε, αλλο δικαστης αλλο εισαγγελεας :lol: Ευχαριστω παντως, θα γινω εισαγγελεας και θα΄μαι απο τους καλους, και ευχομαι να μην βρεθει κανεις σας ποτε στον δρομο μου :lol: Για καλο το λεω!:up:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ τα ζωα επειβιονουν με το ενστηκτο και ο ανθρωπος με την λογικη. καποιος που ειχε την λογικη να σκοτωση γατακια η συνανθροπω του ειναι δολοφονος και καποιος που θα σκοτωνε τον δολωφονο λιτρονη την κοινονια απο αυτα τα παρασιτα,επειδη αγαπητε μου με ρωτας αν θα μπωρουσα να το εκτελεσω εγω, η απαντηση μου ειναι οτι ενα αρωστο ζωω δεν εχω την δυναμη να το σκοτωσω και ουτε καν ευθανασια να το παω να του κανουν εναν δολοφωνο ομως πολλυ ευχαριστος.τωρα ωμος να σε ρωτησω και εγω κατι? εσυ θα εκανες παρεα με εναν δολοφονο που ειχε κανει 20 χρονια φυλακι? θα τον συστηνες στην οικογενια σου? στην γυναικα σου, στο παιδι σου? θα τον εμπειστευωσουν να τον βαλεις μεσα στο σπιτι σου, οπως θα εβαζες εμενα η καποιον αλλον?σε αλλες χωρες τους εκτελουν και παιρνουν τα οργανα τους και με αυτα σωζουν αλλους συνανθρωπους μας.τουλαχιστον αυτα τα παρασιτα τα κανου να ειναι και καπου χρησημα. εστω και μετα τον θανατο τους

Κατ' αρχήν να πω ότι σύμφωνα με την άποψή μου ο "άνθρωπος"(η λέξη ανθροποειδές ταιριάζει καλύτερα) ο οποίος έκανε κάτι τέτοιο στα γατάκια δεν έχει λογική, γιατί με όποια λογική και να το εξετάσεις, η πράξη αυτή δεν σε οφελεί πουθενά άρα είναι το λιγότερο παράλογη, αν όχι αρρωστημένη, δεν ήταν 100% καλά στα μυαλά του αλλιώς όλοι εμείς οι ψυχικά ισσοροπημένοι θα πυροβολούσαμε γατάκια. Επίσης δεν έχουν μόνο τα ζώα ένστικτα αλλά και εμείς οι άνθρωποι. Απλά εμείς τα χαλιναγωγούμε χρησιμοποιόντας τη λογική, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να είχε ο δολοφόνος. Τώρα θες να το πεις άρρωστη διασκέδαση ή κτηνώδες ένστικτο - δηλ. το ένστικτο που σε κάνει να νιώθεις ισχυρός απέναντι σε ό,τι πιο μικρό και αδύναμο από εσένα (όπως ο δολοφόνος με τα γατάκια ή η γάτα μου με το σαμιαμίδη) - σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Δεν μπορείς να περιμένεις ότι όλοι οι άνθρωποι είναι το ίδιο με σένα, μερικοί είναι λιγότερο ή καθόλου(ο τύπος με τα γατάκια) ή περισσότερο (οι τύποι που προσπαθούν να αλλάξουν τους δολοφόνους όσο είναι 20χρόνια στη φυλακή).

Υπάρχουν φονιάδες και φονιάδες π.χ ο Πάσσαρης και ο Κοεμτζής. Με τον Κοεμτζή και παρέα θα έκανα και σπίτι μου θα τον πήγαινα(έχω περπατήσει δίπλα του όπως πολύς κόσμος και δεν μας έκανε κακό!), ο Πάσσαρης για μένα είναι άρρωστος και χαίρομαι που η Ρουμανική Αστυνομία τον έβαλε φυλακή για να μη συνεχίσει να σκοτώνει. Τώρα εσύ μου λές ότι κακώς αυτοί οι δύο ζουνε ακόμα, εγώ σου λέω ότι η 2η ευκαιρία και η ΑΝΘΡΩΠΙΑ είχε μία επιτυχία, στο πρόσωπο του Κοεμτζή, μέχρι σήμερα.

Συγνώμη αλλά, και οι μεν και οι δε, γιατί χαλάτε τις καρδιές σας εφόσον υπάρχει αγεφύρωτο χάσμα απόψεων? Να πω ότι εγώ είμαι υπέρ της θανατικής ποινής και να το αιτιολογήσω . Εδώ δεν μιλάμε για χειροδικία, νομίζω ότι έχει γίνει παρεξήγηση πάνω σ' αυτό το θέμα. Μιλάμε για στοιχειοθετημένους (1) νόμους, όπου για συγκεκριμένα εγκλήματα θα επέρχεται η θανατική ποινή. Δηλαδή θελετε να μου πείτε ότι ο (2)παπάς που βίασε ένα διανοητικά καθυστερημένο αγοράκι δεν πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά? Οτι ο (3)ψυχανώμαλος σαδιστής που πυροβόλησε γατάκια κ τα έβαλε δίπλα στη μάνα τους δεν θα κάνει κάτι παρόμοιο στην πορεία της ζωής του σε άνθρωπο? Την τιμωρία δεν θα την κάνω εγώ ή εσύ, θα υπάρχουν (4)ειδικά όργανα γι' αυτό, όπως υπάρχουν στην (5)Αμερική, στο Ιράν κλπ κλπ. (6)Ο άνθρωπος τρέμει στην ιδέα του θανάτου και η θανατική ποινή λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επόμενους που θα θελήσουν να κάνουν κάποια αποτρόπαια πράξη. Μην συγχέονται η χειροδικία με τον νόμο. Αν ο σημερινός άνθρωπος ένιωθε έστω και ελάχιστο φόβο για τη δκαιοσύνη δεν θα φερόταν έτσι. Τώρα οι χειρότεροι εγκληματίες πληρώνουν τους δικαστές και όλο το σύστημα και τη βγάζουν καθαρή. Οι ανώμαλοι κυκλοφορούν, οπλοφορούν και όποιον πάρει ο χάρος. Ετσι θα συνεχίσουμε? Κι όσο για το κλισέ "Η θανατική ποινή είναι έγκλημα, άστον να σαπίσει στη φυλακή με ψωμί και τυρί", παρακαλώ (7)να μου δείξετε έναν εγκληματία που σαπίζει στου μπουζού και αναιρώ όλα όσα είπα. Εγώ προσωπκά (8)αν είχα τη δυνατότητα και κατείχα τη θέση, θα θέσπιζα τέτοιους νόμους όπου ακόμα και ο τύπος θανατκής ποινής θα ποικίλε. Μαχαίραν έδωκες, μαχαίραν θα λάβεις. Και όχι, (9)στη ζωή μου είμαι πάρα πολύ ήρεμη και καθόλου επιθετική, απλά νομίζω ότι η σαπίλα του ανθρώπινου είδους πλέον έφτασε στο απροχώρητο. Τα ζώα δεν μπορείς να τα κατηγορήσεις που θα σκοτώσουν μια σαύρα γιατί δεν έχουν μυαλό και λογική, ο άνθρωπος που (10)υποτίθεται ότι ζεχωρίζει απ' όλα τα έμβια όντα γιατί διαθέτει μυαλό πού ακριβώς το χρησιμοποιεί?:hmm:
Σόρυ για το μακρύ κείμενο, πάντα με φιλική διάθεση, κάθε άποψη δεκτή αλλά μην προσπαθούμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας σώνει και ντε στους άλλους. Και το επαναλαμβάνω ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.:)

@menia (στα γρήγορα) :
1) Νόμοι ή όχι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Πες στα θύματα δικαστικής πλάνης που θανατώθηκαν αδίκως ότι... έτσι έλεγε ο Νόμος!
2) Ο παπάς είχε και αυτός πρόβλημα όπως και το παιδί. Μόνο που το πρόβλημα του παιδιού έχει όνομα και είναι ακίνδυνο για την κοινωνία, του παπά δεν έχει και είναι επικίνδυνο. Καλύτερα να περιοριστεί/φυλακιστεί ο παπάς!
3)Ψυχανώμαλος(που λες και συ) άρα άρρωστος!
4)Είπα παραπάνω ότι αν συμφωνήσετε και γω είμαι μαζί σας... αλλά να στελεχώσετε εσείς αυτά τα "Ειδικά Όργανα".
5)Μου αναφέρεις δύο χώρες των οποίων κάτοικοι και αρχές είναι γνωστές για την έλλειψη σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή.
6)Πιστεύεις ότι η θανατική ποινή ή όποια άλλη τιμωρία νουθετεί έναν "ψυχανώμαλο" όπως λες και συ? Καλύτερα να περιοριστεί/φυλακιστεί!
7)Κώστας Πάσσαρης, Σορίν Ματέι,Θεόφιλος Σεχίδης,Μανώλης Δουρής. Είπα 4, οι δύο ακόμα ζούν ενώ οι άλλοι δύο πέθαναν μέσα στη φυλακή. Θα αναιρέσεις επί 4? :)
8)Εγώ αυτό το λέω "σαδισμό"... εσύ "δυνατότητα"
9)Και ο Σεχίδης το ίδιο!!!
10)Είπες υποτίθετε, άρα παραδέχεσαι ότι κάποιοι δεν είναι λογικά όντα.

Δεν επιβάλω την άποψή μου, απλά θέλω να δείτε πως φαίνονται οι απόψεις σας στα δικά μου μάτια.Πάντα με φιλική και χιουμοριστική διάθεση.

Αυτά είχα να πώ, είναι κάπως οφ τόπικ αλλά αν είναι να μη γράφονται ακρότητες είναι για καλό. Αν πάλι δεν θέλετε να σταματήσετε να ξέρετε ότι μερικοί τα βλέπουν αλλιώς.

καλα τωρα μου φερνεις παραδηγμα τον κοεμτζη που θεωρει κατορθομα την δολοφονια που διεπραξε αφου την εχει κανει βιβλιο και ζει απο τις πωλησης του σε πανηγηρια? ξερεις αγαπητα φιλε luky cat. εκφραζουμε αποψης που ορισμενοι τις θεορουν ακρεες και αλλοι παλλι συμφωνουν.να γνωριζεις ομως πως η μεν δεν ειναι ποιο φιλοζωοι απο τους αλλους. το θεμα ειναι οτι εχουμε αγανακτηση με το να ακουμε και να διαβαζουμε συνεχεια για κακοποιησοις ζωων.και να πιαστη ο δολοφονος απλα θα πληρωση καποιο προστημο που θα του βαλει το δηκαστηριο και αυριο θα κανει παλλυ τα ιδια και χειρωτερα, αλλα με περισοτερη προσοχη. και δεν μιλω αυτη την στιγμη για το συγκεκρημενο θεμα που εγεινε στην ΚΙΝΑ, αλλα για παρομια περιστατηκα που συμβενουν στην πατριδα μας

Δεν επιβάλω την άποψή μου, απλά θέλω να δείτε πως φαίνονται οι απόψεις σας στα δικά μου μάτια.Πάντα με φιλική και χιουμοριστική διάθεση. Αυτά είχα να πώ, είναι κάπως οφ τόπικ αλλά αν είναι να μη γράφονται ακρότητες είναι για καλό. Αν πάλι δεν θέλετε να σταματήσετε να ξέρετε ότι μερικοί τα βλέπουν αλλιώς.

Μα εδώ συζητάμε, δεν τσακωνόμαστε!:cool: Είπαμε, ο καθένας έχει τις απόψεις του και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό.

καλα τωρα μου φερνεις παραδηγμα τον κοεμτζη που θεωρει κατορθομα την δολοφονια που διεπραξε αφου την εχει κανει βιβλιο και ζει απο τις πωλησης του σε πανηγηρια? ...

Μα δεν σχολιάζουμε τις πράξεις του Κοεμτζή, το βιβλίο του και το που το πουλάει νομίζω... Συγκρίνω δύο φονιάδες και νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι δεν είναι δύο περιπτώσεις ίδιες αλλά ούτε και πρέπει να φοβάσαι τον Κοεμτζή πλέον. Το θέμα είναι ότι μετά τον τριπλό φόνο ζει φυσιολογικά και δεν ενόχλησε κανένα άρα και να τον σκότωνες ποίον θα λύτρωνες? Το Μοναστηράκι, τα πανυγύρια και τα τυπογραφία από την παρουσία του Κοεμτζή και του βιβλίου του...

Εντάξει, ο Κοεμτζής δε σ'άρεσε! Μήπως τότε ο 19χρονος που στις 23/2/07, ημέρα Παρασκευή (δεν βρήκα το όνομα του παιδιού γι αυτό δίνω λεπτομερή στοιχεία), σκότωσε τον πατέρα του ο οποίος κακοποιούσε τον ίδιο, τη μάνα και τον αδερφό του για χρόνια. Αυτό σου κάνει? Δεν έγραψε βιβλίο προς το παρόν και όλη η γειτονιά τον υποστήριξε... Και αυτόν θα τον πήγαινα σπίτι μου. Εσύ λες ότι θα τον σκότωνες και θα έδινες τα όργανά του για μοσχεύματα.

Λοιπόν αγαπάς τα ζώα αλλά αυτόν τον βασανισμένο άνθρωπο που δεν άντεχε άλλο να κακοποιήται αυτός και η οικογένειά του επί τόσα χρόνια και έγινε φονιάς... ευχαρίστως θα τον σκότωνες γιατί και αυτός φονιάς είναι, σα τον Πάσσαρη και τον Κοεμτζή. Αυτό σου ακούγεται εντάξει δηλαδή ή μήπως εδώ θα κάνεις μια εξαίρεση?

Απλά λέω ότι το να σκοτώσεις το φονιά δεν είναι λύση, ο φόβος για τις συνέπειες του νόμου δεν είναι λύση ο σεβασμός για τους άλλους, είτε ζώα είτε άνθρωποι είναι η λύση! Εσύ με το αμάξι σου δεν πατάς τους πεζούς επειδή φοβάσαι ότι θα σε χώσουν μέσα? Προφανώς όχι, απλά σέβεσαι την ύπαρξη του άλλου. Και χωρίς νόμο πάλι θα την σεβόσουν... Έτσι και αυτός που θα σκοτώσει με όπλο γατάκια θα το κάνει ούτως ή άλλως, απλά αν υπάρχει νομος θα είναι πιο προσεκτικός...

Μα δεν σχολιάζουμε τις πράξεις του Κοεμτζή, το βιβλίο του και το που το πουλάει νομίζω... Συγκρίνω δύο φονιάδες και νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι δεν είναι δύο περιπτώσεις ίδιες αλλά ούτε και πρέπει να φοβάσαι τον Κοεμτζή πλέον. Το θέμα είναι ότι μετά τον τριπλό φόνο ζει φυσιολογικά και δεν ενόχλησε κανένα άρα και να τον σκότωνες ποίον θα λύτρωνες? Το Μοναστηράκι, τα πανυγύρια και τα τυπογραφία από την παρουσία του Κοεμτζή και του βιβλίου του...

Εντάξει, ο Κοεμτζής δε σ'άρεσε! Μήπως τότε ο 19χρονος που στις 23/2/07, ημέρα Παρασκευή (δεν βρήκα το όνομα του παιδιού γι αυτό δίνω λεπτομερή στοιχεία), σκότωσε τον πατέρα του ο οποίος κακοποιούσε τον ίδιο, τη μάνα και τον αδερφό του για χρόνια. Αυτό σου κάνει? Δεν έγραψε βιβλίο προς το παρόν και όλη η γειτονιά τον υποστήριξε... Και αυτόν θα τον πήγαινα σπίτι μου. Εσύ λες ότι θα τον σκότωνες και θα έδινες τα όργανά του για μοσχεύματα.

Λοιπόν αγαπάς τα ζώα αλλά αυτόν τον βασανισμένο άνθρωπο που δεν άντεχε άλλο να κακοποιήται αυτός και η οικογένειά του επί τόσα χρόνια και έγινε φονιάς... ευχαρίστως θα τον σκότωνες γιατί και αυτός φονιάς είναι, σα τον Πάσσαρη και τον Κοεμτζή. Αυτό σου ακούγεται εντάξει δηλαδή ή μήπως εδώ θα κάνεις μια εξαίρεση?

Απλά λέω ότι το να σκοτώσεις το φονιά δεν είναι λύση, ο φόβος για τις συνέπειες του νόμου δεν είναι λύση ο σεβασμός για τους άλλους, είτε ζώα είτε άνθρωποι είναι η λύση! Εσύ με το αμάξι σου δεν πατάς τους πεζούς επειδή φοβάσαι ότι θα σε χώσουν μέσα? Προφανώς όχι, απλά σέβεσαι την ύπαρξη του άλλου. Και χωρίς νόμο πάλι θα την σεβόσουν... Έτσι και αυτός που θα σκοτώσει με όπλο γατάκια θα το κάνει ούτως ή άλλως, απλά αν υπάρχει νομος θα είναι πιο προσεκτικός...
το ειπα αγαπητε μου και πριν απλα δεν υπαρχουν ποιο αυστηροι νομοι για να περιοριστουν καπος οι εγκληματικες ενεργιες. τωρα μου φερνεις νεο παραδηγμα το παιδακι σκοτωσε το πατερα του. μια περιπτοση μεμονομενη. αν θελεις δηκο μου παραδειγμα να σου φερω και εγω. ειναι οτι οτο διπλανο σπιτι απο το δηκο μου ο πατερας βιαζε την κορη του απο 9 ετων και τον γιο του. η κορη του ειναι ποια κλησμενη στον εαυτο της χωρις να θελει να κανει σχεση κλπ. ο δε γιος ειναι ποια τραβεστη. ο πατερας πειγε για λιγο φυλακι για κανενα χρονο και τωρα εδω και αρκετα χρονια ειναι ελευθερος και παλλι.πειστευεις αγαπητε μου οτι αυτος ο πατερας εγεινε φυσιολογικος τωρα? εγω πολλυ φοβαμε οτι δεν θα αλαξε τιποτα τουλαχιστον προς το καλυτερο.αλλα το μελλον τον παιδιων του ειναι καταδικασμενο ποια.

το ειπα αγαπητε μου και πριν απλα δεν υπαρχουν ποιο αυστηροι νομοι για να περιοριστουν καπος οι εγκληματικες ενεργιες. τωρα μου φερνεις νεο παραδηγμα το παιδακι σκοτωσε το πατερα του. μια περιπτοση μεμονομενη. αν θελεις δηκο μου παραδειγμα να σου φερω και εγω. ειναι οτι οτο διπλανο σπιτι απο το δηκο μου ο πατερας βιαζε την κορη του απο 9 ετων και τον γιο του. η κορη του ειναι ποια κλησμενη στον εαυτο της χωρις να θελει να κανει σχεση κλπ. ο δε γιος ειναι ποια τραβεστη. ο πατερας πειγε για λιγο φυλακι για κανενα χρονο και τωρα εδω και αρκετα χρονια ειναι ελευθερος και παλλι.πειστευεις αγαπητε μου οτι αυτος ο πατερας εγεινε φυσιολογικος τωρα? εγω πολλυ φοβαμε οτι δεν θα αλαξε τιποτα τουλαχιστον προς το καλυτερο.αλλα το μελλον τον παιδιων του ειναι καταδικασμενο ποια.

Eνω αν τον κρεμαγανε τον πατερα θα φτιαχνανε ως δια μαγειας οι ζωες των παιδιων του?

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;388121:
Eνω αν τον κρεμαγανε τον πατερα θα φτιαχνανε ως δια μαγειας οι ζωες των παιδιων του?
οχι αλλα θα κεραμε οτι θα ειχαμαι ενα κτηνος λιγοτερο. δηλαδηθα ξεβρωμειζαμε λιγο

οχι αλλα θα κεραμε οτι θα ειχαμαι ενα κτηνος λιγοτερο. δηλαδηθα ξεβρωμειζαμε λιγο

Ξεβρωμίζουμε όμως;
Έψαξα από περιέργεια να δω κατά πόσο η θανατική ποινή δρα αποτρεπτικά για την εγκληματικότητα και -για φαντάσου!- δεν υπάρχει συμφωνία. Θέλω να πω ότι, αν ήταν τόσο απλό, θα το είχαμε καταλάβει μέχρι τώρα - απλή στατιστική είναι.

Θα μου πεις, και έτσι να είναι, τι εξυπηρετεί να τρέφουμε κακοποιούς στη φυλακή; Βασικά εξυπηρετεί τον πολιτισμό μας. Η κοινωνία που σκοτώνει τους πολίτες της στέλνει το μήνυμα ότι η ζωή τελικά δεν είναι και τόσο ιερή, ότι είναι αποδεκτό να σκοτώσεις για εκδίκηση. Γιατί τι άλλο είναι η θανατική ποινή παρά θεσμοθετημένη εκδίκηση;

Αν κάποιος έκανε κακό σε αγαπημένα μου πρόσωπα, ίσως η πρώτη μου παρόρμηση θα ήταν να τον σκοτώσω. Αλλά η πολιτεία και οι νόμοι δεν πρέπει να λειτουργούν με βάση τα κατώτερα ένστικτά μας, αλλά να διέπονται από αρχές. Σκέψου μόνο πόσο ταξικό είναι το πρόβλημα της θανατικής ποινής (ναι, κάποια ζώα είναι πολύ λιγότερο ίσα). Εφόσον ξέρουμε ότι η δικαιοσύνη εφαρμόζεται από ανθρώπους -που κάνουν λάθη, έχουν ατέλειες και προκαταλήψεις- πρέπει να φροντίζουμε οι βασικές αρχές μας να είναι τέτοιες, ώστε να μην καταλήξουμε να κάνουμε μεγαλύτερο κακό. :|

Αυτά σε θέματα αρχής. Για την ώρα δεν θα πιάσω το πόσο ανελεύθερα είναι τα περισσότερα καθεστώτα που εφαρμόζουν τη θανατική ποινή και το πόσο αυθαίρετα βαφτίζουν "επικίνδυνους" διάφορους ανθρώπους - δημοσιογράφους, πολιτικούς αντιπάλους, ομοφυλόφιλους και δε συμμαζεύεται.
Μπορεί να θέλετε να τα διαχωρίσετε, αλλά η ιστορική εμπειρία διδάσκει ότι αυτά τα πράγματα πάνε χέρι-χέρι.

Πάω να κάνω σπλιτ τώρα.:P

Νομίζω ότι η βία φέρνει βία, η αλήθεια είναι ότι σε ορισμένες πολιτείες τις Αμερικής που ισχύει η θανατική ποινή δεν νομίζω να έχουν μικρότερα ποσοστά εγκληματικότητας αυτό όμως που είναι αξιοπερίεργο είναι ότι οι πολίτες στοιβάζονται για να πάρουν έγκριση να δουν τον θανατοποινίτη να πεθαίνει κ νομίζω ότι αυτό είναι φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας αν κάποιος μπορεί να διασκεδάζει βλέποντας τον θάνατο ενός ανθρώπου άσχετα με το έχει κάνει κ γιατί κατέληξε εκεί. Από την άλλη όμως άνθρωποι που μπορούν να φτάσουν στο τελευταίο σκαλοπάτι της απανθρωπιάς κ τις χυδαιότητας δεν νομίζω ότι μπορούν ποτέ να αλλάξουν, η ουσία πάντως είναι ότι η θανατική ποινή στην ουσία "διδάσκει" στην κοινωνία το έγκλημα.Ο διαφωτιστής Τσεζαρε Μπεκαρία πάντως έλεγε: "η βεβαιότητα της τιμωρίας, και όχι η αυστηρότητά της, οδηγεί στην πρόληψη" και μάλλον αυτό είναι κ το μυστηκό

Πάω να κάνω σπλιτ τώρα.:P

Eτσι οπως το ειπες νομιζα οτι πας να κανεις σπαγγατο (ξερεις, φουλ σπλιτ στην ενοργανη, που ανοιγεις εντελως τα ποδια σου) και ενημερωνεις το φορουμ. :lol::lol:

Μετα ειδα οτι χωρισες την συζητηση:happy: Οσον αφορα τα υπολοιπα που ειπες, συμφωνω και επαυξανω.

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;388304:
Eτσι οπως το ειπες νομιζα οτι πας να κανεις σπαγγατο (ξερεις, φουλ σπλιτ στην ενοργανη, που ανοιγεις εντελως τα ποδια σου) και ενημερωνεις το φορουμ. :lol::lol:

:lol::lol::lol::lol:

Νομίζω ότι η βία φέρνει βία,
Από την άλλη όμως άνθρωποι που μπορούν να φτάσουν στο τελευταίο σκαλοπάτι της απανθρωπιάς κ τις χυδαιότητας δεν νομίζω ότι μπορούν ποτέ να αλλάξουν, η ουσία πάντως είναι ότι η θανατική ποινή στην ουσία "διδάσκει" στην κοινωνία το έγκλημα.Ο διαφωτιστής Τσεζαρε Μπεκαρία πάντως έλεγε: "η βεβαιότητα της τιμωρίας, και όχι η αυστηρότητά της, οδηγεί στην πρόληψη" και μάλλον αυτό είναι κ το μυστηκό
Νομίζω πως αυτο τα λέει όλα. Πραγματι σημασία έχει η βεβαιότητα της τιμωρίας κι οχι τόσο η αυστηρότητά της. 'Αυτό είναι που εμποδίζει απο αθέμιτες πράξεις τέτοιου είδους....

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;385001:
Δεν θελω να κανω τον δικηγορο του διαβολου, ειμαι τραγικα φιλοζωη απο οταν ημουν μικρο παιδακι, και δεν εχω το κουραγιο να κοιταξω τις φωτογραφιες.
Αλλα μη μιλατε για θανατικη ποινη, γιατι μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι. Αυτος που σκοτωνει τον δολοφονο, ειναι εξισου κτηνος.
Να τον ριξουν σε ενα κελι, να μην ξαναδει το φως του ηλιου, μονο με νερο και παξιμαδια να την βγαζει.
Αγνη, 12 χρονων κοριτσακι, ντροπη να μιλας για θανατικη ποινη, λες και σκοτωνεις ενα κουνουπι. Δεν ειναι τιμωρια ο θανατος. Οταν σεβεσαι την ζωη, σεβεσαι καθε ζωη, και οχι μονο το γατακι (που προσωπικα λατρευω) και το σκυλακι. Μη μιλατε για θανατικη ποινη, χωρις να αναλογιστειτε τι σημαινει αυτη οι ποινη.

νομιζω οτι αυτο με εκφραζει απολυτος...οταν κανεις ακριβως το ιδιο με καποιον αλλο...δεν σε κανει σιγουρα καλυτερο του!!μπραβο κοπελια!

Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση που μιλάμε υπέρ της θανατικής ποινής όντας πολίτες μιας ελεύθερης και δημοκρατικής χώρας!! :blink:
Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που κυκλοφορώ όπου θέλω, ντύνομαι όπως θέλω και εκφράζω τις απόψεις μου προφορικά και γραπτά όποτε το επιθυμώ, σε μια γωνίτσα αυτού του κόσμου όπου είμαστε πραγματικά ελεύθεροι... σκεφτείτε, αυτές τις μέρες δικάζεται μια κοπέλα στο Σουδάν επειδή φόρεσε παντελόνι, στη Σαουδική Αραβία η επιβολή των τιμωριών (συμπεριλαμβανομένης και της θανατικής ποινής) γίνεται δημόσια στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην Κίνα οι άνθρωποι είναι απολύτως ανυπεράσπιστοι απέναντι στο νόμο και τις δυνάμεις καταστολής, σε δεκάδες χώρες η λογοκρισία είναι καθημερινότητα και η έκφραση αντίθετης άποψης επισύρει το θάνατο δια της εξαφάνισης (δε θυμάμαι πώς ήταν η ακριβής έκφραση στο "1984").

Η ελευθερία προϋποθέτει και το αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή, για όλα τα πλάσματα. Σε μια ελεύθερη χώρα, το νομοθετικό πλαίσιο είναι άρτιο και προστατεύει ακόμα και τον ίδιο τον εγκληματία. Αυτό το λένε ανθρωπισμό και είναι το αποτέλεσμα αγώνων αιώνων, συνανθρώπων μας που εκτελέστηκαν, κυνηγήθηκαν,καταπιέστηκαν, πολέμησαν για να αναγνωριστεί η αξία της ανθρώπινης ζωής.

Όσο στυγνό κι αν είναι ένα έγκλημα, ο νόμος προβλέπει την ποινή που επισύρει. Παλαιότερα, όταν η επιστήμη της εγκληματολογίας ήταν στα σπάργανα, ο εγκληματίας θεωρείτο άρρωστος άνθρωπος, και πολλοί προσπάθησαν να σκιαγραφήσουν μοντέλα, με σκοπό την πρόληψη. Η αποτυχία ήταν παταγώδης! Σήμερα τα διάφορα επιστημονικά αντικείμενα οφείλουν να συνεργάζονται με σκοπό την εμπεριστατωμένη νομοθεσία, η οποία έχει σα σκοπό την πρόληψη.

Δεν πιστεύω στη θανατική ποινή ως μέσο πρόληψης.
Πιστεύω ότι οι ποινές που επιβάλλει ένα δικαστήριο θα έπρεπε να είναι πιο προοδευτικές: σκότωσες ένα γατάκι κύριε; Έριξες φόλες; Υποχρεωτική εργασία σε καταφύγιο αδεσπότων για χ μήνες, να δεις από κοντά την ψυχή και το μεγαλείο αυτών των ζώων που εσύ αποδοκιμάζεις.
Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το μέλλον, όχι η σκέτη φυλάκιση, σε χώρους όπου το έγκλημα οργιάζει. Φυσικά, όταν πρόκειται για "ψυχανώμαλους" όπως είπατε παραπάνω, είναι απαραίτητη και η σωστή ψυχολογική παρακολούθηση και υποστήριξη για τη βοήθειά τους.

Eυτυχώς που γράψατε εδώ κ. Μελίνα.:) Με εκφράσατε πολύ καλά όπως και η κ. Έλενα, και η みことftw,και η ruko(δεν λέω πως αυτός ήταν ο σκοπός σας,αλλά έτσι ένιωσα) .:) Ίσως να έχω κάποιο ταλέντο στο γράψιμο(ή τουλάχιστον αυτό μου λένε,και δεν είναι έπαρση:redface:),αλλά δεν παύω να είμαι ακόμα παιδί.:happy:

Υ.Γ.:Συγνώμη για τις διευκρινίσεις,απλά θέλω να αποφεύγω παρεξηγήσεις κλπ.:)

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;385001:
Δεν θελω να κανω τον δικηγορο του διαβολου, ειμαι τραγικα φιλοζωη απο οταν ημουν μικρο παιδακι, και δεν εχω το κουραγιο να κοιταξω τις φωτογραφιες.
Αλλα μη μιλατε για θανατικη ποινη, γιατι μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι. Αυτος που σκοτωνει τον δολοφονο, ειναι εξισου κτηνος.
Να τον ριξουν σε ενα κελι, να μην ξαναδει το φως του ηλιου, μονο με νερο και παξιμαδια να την βγαζει.
Αγνη, 12 χρονων κοριτσακι, ντροπη να μιλας για θανατικη ποινη, λες και σκοτωνεις ενα κουνουπι. Δεν ειναι τιμωρια ο θανατος. Οταν σεβεσαι την ζωη, σεβεσαι καθε ζωη, και οχι μονο το γατακι (που προσωπικα λατρευω) και το σκυλακι. Μη μιλατε για θανατικη ποινη, χωρις να αναλογιστειτε τι σημαινει αυτη οι ποινη.
εεεεεεεμμμμ..παιδια τι εγινε?:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back