Θα ήθελα μερικές συμβουλές για το γατάκι μου

TeoViolet

Νεοφερμένο μέλος

Ο TeoViolet αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
καταρχήν γεια σε όλους είμαι νέο μέλος κι νέος γατομπαμπας θα 'θελα να μου δώσετε μερικές συμβουλές για τον μικρο μου γατουλη που εγινε 40 ήμερων σχετικά με την διατροφή και ασχολίες που μπορούμε να κάνουμε μαζί κι να τον ευχαριστεί κι ότι άλλο μπορείτε να με συμβουλευσετε :):):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
καλησπερα.να σου ζησει!!για την διατροφη του μωρου θα στα πει η κτηνιατρος.εγω που εχω δυο απο πολυ μικρα τα εμαθα στην ξηρη,σταδιακα την ανακατευα με την κονσερβα και τωρα που ειναι 5 μηνων τρωνε μονο ξηρη.η συμβουλη μου ειναι να παρεις μια καλη τροφη για μωρα.οσο για τα παιχνιδια θα μπορεσεις να καταλαβεις τι του αρεσει πιο πολυ αν πειραματιστεις.τα δικα μου απο πολυ μωρα παιζανε με καλαμακια μπαλιτσες που κανουν θορυβο απο πετ σοπ η και απο αλουμινοχαρτο.υπαρχει και ενα τυπου καλαμι στα πετ που εχει φτερα στην μια ακρη και εσυ το κρατας απο την αλλη και παιζεται μαζι.ενα κουτι παπουτσιων μπορει να γινει τελειο παιχνιδι.ελπιζω να σου εδωσα καμια ιδεα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ni οδός m έδωσες κι ευχαριστώ t αρέσουν πολύ τα παπούτσια όπως λες κι εσύ ειδικά οι πλαστικές παντόφλες t αδερφού m επίσης t αρέσει να σκαρφαλώνει κι τρέχει πολύ γρήγορα είναι τρομερός ο Μπόμπος κι πολύ όμορφος σε λίγες μέρες θα πάμε για τα εμβόλια t κι τώρα τελευταία άρχισε να πίνει κι νερό στίνα rxh είχα πολύ άγχος αν θα έτρωγε κι "ετρεμεα" στην σκέψη ότι θα μείνει νηστικό κι κάθε βραδυ "τοφερνα" στο δωμάτιο m κι ανεβαίνω στο κρεβάτι m κι κοιμόταν αγκαλίτσα :D

ωραια εισαι σε πολυ καλο δρομο!!!ειναι αυτος στη φωτογραφια??αν ναι πες μου που το πηρες αυτο το τελειο .σπιτακι

ni αυτός στην φωτό είναι το σπιτάκι το πήρα από ένα κατάστημα pet city τοχή σε πολλά mebe8ei με βόλεψε πολύ gt αυτός θέλει χουχούλιασμα τον έφερα από την σίφνο σε μια "κουτιτσα" κοιμισμένο ::):):):):):):clapup:

καταρχην το πιο σημαντικο σε αυτη την ηλικια ειναι η τροφη και επειτα το παιχνιδι και η εκπαιδευση. Διαλλεξε μια καλη τροφη για γατακια και επισης δινε του καπου καπου κανενα φακελακι της royal canin ή καποια αλλη καλη κονσερβα. Επειδη ειναι μικρουλι ακομα πιστευω πως ειναι καλυτερα να ανακατευεις τις κροκετες με κονσερβα και λιγο γαλα για γατακια (πχ αυτο της whiskas ειναι ενταξει) ωστε να μαλακωνουν οι κροκετες για να μπορει να τις τρωει πιο ευκολα.

Σε αυτη την ηλικια συνηθως παιζουν με τα παντα :P Ακομα και ενα μπαλακι απο χαρτι μπορει να τα τρελανει! Επειδη ομως ειναι μικρο και ουσιαστικα τωρα αρχιζει να εξερευνει το περιβαλλον γυρω του, θα πρεπει να δωσεις τεραστια προσοχη σε επικινδυνα πραγματα (πχ καλωδια). Επισης αν το δεις να κανει κατι που δεν θελεις θα πρεπει να του λες ΜΗ με αυστηρο υφος. Για τα καλωδια μπορεις να δοκιμασεις να τα τριψεις με φλουδα απο λεμονι (σιχαινονται την μυρωδια του οι περισσοτερες γατες).

Να το χαιρεσαι το γατακι σου :D

οντως τρελαίνεται γι παίζει με τα πάντα σε θέμα τροφής είναι μια χαρά t δίνω καλές τροφές p m σύστησε ο κτηνίατρος k μούπε να τον ξεκινήσω ξηρά εγώ βάζω λίγο ζουμί από την κονσέρβα στην ξηρά κι τρελαίνεται όμως θάθελα να ρωτησω από ποτε μπορώ να τον βγάλω στην αυλή να ζει κι να τρώει?

Καλησπέρα σου:) Η αυλή είναι προστατευμένη;Γιατί αν δεν είναι, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βγεί εκτός αυλής,με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται

ΥΓ TeoViolet θα σε παρακαλούσα να μην γράφεις greeklish γιατι απαγορεύεται απο τους κανονισμούς του site:)

Ενταξει δεν ηξερα οτι απαγορευοταν συγγνωμη αν εκανα κατι κακο δεν το 'ξερα .Στο θεμα της αυλης ειναι προστατευμενη μονο απο τα γειτονικα σπιτια ομως μπορει να βγει πολυ ευκολα αρα το σκεφτηκα και μαλλον δεν θα τον βγαλω γιατι εδω δεν συμπαθουν πολυ τα ζωα καθε βραδυ ο διπλανος σκυλος ουρλιαζει σαν τρελος γιατι δεν τον βγαζουν βολτα κι δεν εχει επαφη με τον κοσμο κι επισης δεν τον εχουν στειρωσει κι υποφερει ¨):(:(:(:mad::mad::mad:

Ναι..και εγώ πιστεύω πως είναι καλύτερα έτσι..:)

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι και εγώ καινούριο μέλος, αλλά δεν είμαι καινούρια γατομαμά. Έχω 2 πανέμορφες γάτες(αρσενικό-θηλυκό) και δεν τα αλλάζω με τίποτα. Είναι η καλύτερη παρέα που μπορώ να έχω, γυρνόντας από τη δουλειά. Όλα τα γατάκια αγάπη θέλουν και λίγο υπομονή όσο είναι μικρούλια, γιατί όπως και να το κάνεις, όλο και κάποια σκανδαλιά θα κάνουν.

οντος εχει την φροντιδα του αλλα η μονη αταξια τοθ μεχρι τωρα ειναι που ανεβενει στον καναπε κι τον σκιζει λιγο αλλα δεν με πιραζει τοσο:)

Καλωσηρθες.
Αν βαλεις ενα καλυμμα στον καναπε δεν θα τον καταστρεφει,και θα μπορεις να το πλενεις κι οσο συχνα θελεις.
Να τον χαιρεσαι.

νταξι δεν ειναι τοσο σοβαρο.Κατι ασχετο πως βαζετε αφτες τις εικονες κατω απο τις απαντισεις σας?

Θα πας στο προφιλ σου,και θα επιλεξεις επεξεργασια υπογραφης.

Έχει κάτι κουρδιστά ποντίκια στα pet shops κι εμένα τρελαίνεται. Αλλά εμένα το δικό μου μπορεί να παίζει και μ'ένα απλό κορδόνι για ώρες... :)

πιστευεται οτι οτι ειναι καλυτερα για να ξινει τα νυχεια του σαφτα τα σκλιρα που πουλανε η να τοθ τα κοβω?

πιστευεται οτι οτι ειναι καλυτερα για να ξινει τα νυχεια του σαφτα τα σκλιρα που πουλανε η να τοθ τα κοβω?
Και τα δύο..:)..καλό θα είναι να του πάρεις ονυχοδρόμιο για να ξύνει τα νυχάκια του,εκτός του ότι θα γλυτώσεις κάποια έπιπλα,τους αρέσει κιόλας γιατι το έχουν στη φύση τους.Εμένα και που τους τα κόβω πάλι ξύνονται στο ονυχοδρόμιο...δεν τα κόβουμε και σύριζα..τις άκρες μόνο
Μπορείς και να του κόβεις τα νυχάκια,αλλά θέλει κάποια προσοχή στην αρχή,μην κόψεις παραπάνω απο όσο πρέπει και βγάλει αίμα:)

εγω του τα κοβω ελαχιστα καθε φορα, ισα ισα για να μη σκαλωνουν στην μοκετα. Δεν του τα κοβω πολυ βαθια γιατι θελω να μπορει να σκαρφαλωνει και να γαντζωνεται με ανεση. Το ονυχοδρομιο τολμω να πω πως ειναι απολυτως απαραιτητο για μια γατα. Δεν εχει να κανει μονο με τα νυχια της αλλα και με την καθημερινη γυμναστικη της. Οι γατες θελουν το μερος τους οπου θα μπορουν να τεντωνονται και να σκαρφαλωνουν. Εγω ειδα μεγαλη διαφορα οταν του πηρα ενα ψηλο γατοδεντρο. Ολη μερα εκει καθεται!!! Τα νυχια του ξυνει σχεδον παντα εκει, αλλα μερικες φορες παει και στον καναπε (κυριως οταν δεν τον βλεπω, γιατι αν με δει οτι τον βλεπω εξαφανιζεται :P)

Εγώ έχω έναν γάτο περίπου πέντε μηνών. Βασικά έγινε γάτος μου χωρίς να το καταλάβω γιατί τον λυπόμουνα και τον τάιζα κι έτσι ούτε σε κτηνίατρο τον έχω πάει κι επείσης είμαι κατά της στείρωσης. Όποιος έχει να μου προτείνει κάτι οτιδήποτε ας μου απαντήσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back