Θα ήταν σωστό να υιοθετήσω γατάκι;

Nonika

Διακεκριμένο μέλος

Η Nonika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 7.403 μηνύματα.
Μενω μονη μου εδω και 2 χρονια και λειπω ολη μερα απο το σπιτι λογω δουλειας.Στο πατρικο μου εχω ενα γατο που πλεον ειναι της μαμας μου αφου ειναι αυτη ολη μερα μαζι του. Θα ηταν σωστο να σωσω ενα γατακι απο το δρομο(σκεφτομουν κ για τυφλο μιας κ ειναι μικρο το σπιτι κ χωρις σκαλια) η θα ηταν δυστυχισμενο αφου ειμαι σπιτι μονο το βραδυ?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

απο το να βρισκεται στον δρομο, πιστεψε με θα ειναι πολυ καλυτερα στο σπιτι σου ακομα και αν το βλεπεις μονο το βραδυ. Αν του εχεις πολλα παιχνιδια ή ακομα και 2ο γατακι να ασχολειται οταν θα λειπεις θα ειναι ευτυχισμενο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μενω μονη μου εδω και 2 χρονια και λειπω ολη μερα απο το σπιτι λογω δουλειας.Στο πατρικο μου εχω ενα γατο που πλεον ειναι της μαμας μου αφου ειναι αυτη ολη μερα μαζι του. Θα ηταν σωστο να σωσω ενα γατακι απο το δρομο(σκεφτομουν κ για τυφλο μιας κ ειναι μικρο το σπιτι κ χωρις σκαλια) η θα ηταν δυστυχισμενο αφου ειμαι σπιτι μονο το βραδυ?:hmm:
Kαταρχήν καλώς μας ήρθες:).
Νομίζω ότι λίγο πολύ όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει ίδιους προβληματισμούς.Αλλωστε οι ρυθμοί ζωής μας επιτρέπουν ολιγόωρη παρουσία στο σπίτι.Ετσι λοιπόν συμφωνώντας με την προλαλήσασα θα σου έλεγα ναι να προχωρήσεις στην απόκτηση μιας γατούλας

Βασικα μ'ενδιαφερει μια τυφλη γατουλα απο το strayshelp,η Νεδα.Μιλησα με την κοπελα που εβαλε την αγγελια και μου ειπε οτι την εχει ακομα :) αλλα εχει παρεα μια αλλη ψιψινα.Λετε να στεναχωρηθει που θα την παρω μονη της?:hmm:

Βλεποντας τον δικο μου γατουλη πως χαιρεται οταν εχει παρεα (καθως με την δουλεια και το σχολειο ολοι εχουμε πανω-κατω το ιδιο προβλημα) πιστευω οτι αν ειναι να σωσεις μια ψυχουλα καντο! Και ακομα και αν εισαι λιγες ωρες σπιτι θα εχει το δικο του σπιτακι και θα το εκτιμησει. Απλα αν λειπεις αρκετες ωρες ισως πρεπει να σκεφτεις να παρεις και την παρεουλα του μαζι....Κατι που πιστευω οτι θα βοηθησει πολυ!

Ο μόνος ενδοιασμός , που θα έπρεπε να έχει κάποιος είναι, αν λείπει συχνά εντελώς από το σπίτι σε ταξίδια κλπ. Αν πάλι έχει πολλές υποχρεώσεις, που απαιτουν όχι απλά χρόνο, αλλά, ψυχικές δυνάμεις. Γιατί μπορεί το γατάκι να βοηθάει την ψυχολογία μας, αλλά, θέλει και χρόνο . Λίγο να το παίξεις, λίγο να το καθαρίσεις λίγο να το πας στο γιατρό (αν έχει και κάποιο πρόβλημα, να το πας πολλές φορές στο γιατρό) κ.ο.κ. Στην περίπτωσή σου, αν απλά λείπεις πολλές ώρες, δεν νομίζω να είναι εμπόδιο στο οτιδήποτε. Το γατάκι θα είναι ευτυχισμένο, σε λίγες μέρες θα έχει μάθει το πρόγραμμά σου και θα προσαρμοστεί. Η παρεούλα γι'αυτό θα είναι καλή, αλλά, το να αποκτήσει τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ μανούλα, είναι το ιδανικό!!:)

Ο μόνος ενδοιασμός , που θα έπρεπε να έχει κάποιος είναι, αν λείπει συχνά εντελώς από το σπίτι σε ταξίδια κλπ. :)

Συμφωνώ με την Ελένη και γενικά με όλους. Τη Survi μου την έχω στο μαγαζί και όχι στο σπίτι με αποτέλεσμα να την βλέπω για ένα 8ωρο τις καθημερινές και τα Σάββατα 4-5 ώρες και τις Κυριακές ακόμη λιγότερο. Τα Χριστούγεννα που είχα άδεια 10 μέρες την πήρα σπίτι. Ε, λοιπόν, δε λέω ότι δεν της άρεσε στο σπίτι μου που μπορούσε να κοιμηθεί και μαζί μου, αλλά στο δικό της "βασίλειο" - το μαγαζί - πρέπει να είναι πιο ευτυχισμένη. Είναι πιο ανοιχτός χώρος για να τρέχει πάνω κάτω κι επιπλέον έχει προσαρμοστεί στο ωράριό μου. Αφού κάποιες φορές που πήγα βράδια να τη δω, την ξύπνησα και της χάλασα τον ύπνο! :|
Στο σπίτι μάλιστα, έμοιαζε να βαριόταν να με τρώει στη μάπα όλη μέρα! :lol:
Αν τις ώρες που είσαι μαζί της, νιώθει ότι την αγαπάς, θα είναι τρισευτυχισμένη. :)
Το μόνο που έχεις να αναλογιστείς είναι οι περιπτώσεις πολυήμερης απουσιας σου...

να παρεις,να παρεις!Θα σωσεις μια ψυχουλα!Αν εχει παιχνιδακια πολλα μην σε απασχολει καθολου!

Μερες αποκλειεται να λειψω,μονο 1 εβδομαδα το καλοκαιρα για διακοπες αλλ μενει η μαμα μου κοντα οποτε θα την ταιζει αυτη κ ο αδερφος μου.Πολυ χαιρομαι που ολοι με ενθαρρεινετε γιατι ειχα αγχος οτι ισως να μην ηταν καλη ιδεα!Ηδη το εχω πει σε ολους οτι θα την παρω,μεχρι κ στο facebook την εβαλα να την δουν ολοι.σημερα περιμενω να μου στειλει η κοπελα που την φιλοξενει προσφατες φωτο τησ(αυτη στην αγγελια ειναι απο τον Αυγουστο)κ ειμαι πολυ ενθουσιασμενη!Θελω να παω να ψωνισω την προικα της :) να τα βρει ολα ετοιμα να την περιμενουν!Ειδατε ποια γατουλα ειναι?Δεν ειναι κουκλα?

Ηδη το εχω πει σε ολους οτι θα την παρω,μεχρι κ στο facebook την εβαλα να την δουν ολοι.

Συγνώμη, αλλά τι να κλ@σει το facebook μπροστά στο MyCat? :cool:
Για κάνε της ένα θεματάκι εδώ να καμαρώσουμε το νέο μέλος της γατοοικογένειας!
Περιμένουμε να τη δούμε.. :)

Εγω τη θυμαμαι νομιζω,ειναι πραγματικα θεϊκη γατουλα...

Οι πιο εμπειρες/οι θα σε κατατοπίσουν αλλά σε ένα αλλο θέμα ειχα διαβάσει ότι είναι καλύτερο τα τυφλά γατάκια να έχουν παρέα γιατί χρειάζονται κάποιον να τα καθοδηγεί. Α ναι υπάρχει και ένα άρθρο γι'αυτό..(https://www.mypetz.gr/threads/Γατούλες-με-ειδικές-ανάγκες.221573/)

Άντε μωρέ μόνο άγχος είναι, μην ανησυχεις!!!!

Να την ΧΑΙΡΕΣΑΙ την γατούλα σου και εύχομαι όλα να πάνε καλά:up::up:

Εννοειται πως θα θα γραψω τα παντα γι'αυτη μολις την παρω.Επειδη ειμαι λιγο ασχετη με τεχνολογια πρεπει καποιος να μου δειξει πως να βαλω κ φωτο!Παντως δειτε την λιγο στο σαιτ που ειναι,τη εχουν στην κατηγορια αναπηρα,4η σελιδα!
Παρεπιπτοντως,τι δοχειο αμμου θα τη βολευει περισσοτερο,ανοικτο η κλειστο?Θα προτιμουσα κλειστο μιας κ εχω μικρο σπιτι κ θα μυριζει γρηγορα)αλλα θα μπορουσε να την χρησιμοποιησει?
Κρεβαττακι ανοικτο η σε στυλ φωλιτσα?

Να παρεις κλειστη τουαλεττα θα την εχει ανοιχτη στην αρχη μετα αφου μαθει θα βναλις το καπακι χωρις πορτα και στο τελος θα βαλεις και τη πορτα σε καμμια 3 βδομαδες και θα της δειξεις με το χερακι της πως να την ανοιγει. Το βασικο ειναι να μην την αλλαζεις θεση.

Κι αν εχεις κι αλλες φιλες σουπου σκεφτονται σαν εσενα εχουμε πολλα αναπηρα και υγιη γατακια στην γατοομαδα μπορουν να υιοθετησουν η να φιλοξενησουν ενα

θελω να σου πω ενα μεγαλο μπραβο που θελεις να παρεις γατακι με ειδικες αναγκες. Ειλικρινα σε θαυμαζω :)

Ευχαριστω Sakura,δεν νομιζω οτι εχει διαφορα το αν ενα γατακι εχει προβλημα η οχι,το ιδιο θα με αγαπαει κ το ιδιο θα το αγαπαω!
Yasmin το εχω πει σε ολους κ ολοι το βρηκαν τραγικο οτι υπαρχουν ζωακια με αναγκες,μια κοπελα ομως εχει σκυλο,αλλη μολις υιοθετησε ενα αδεσποτακι κτλ.Παντως αν καποιος/α γνωστη μου αποφασισει για γατακι πιστευω θα ειναι ευκολο να τους πεισω για ενα special γατακι!
Οσον αφορα την τουαλετα,λες να την καταφερω να μαθει κ το πορτακι?Γιατι το ειχα παρει αποφαση οτι το πορτακι θα το εβγαζα μονιμα.Αν εχεις παντως παραδειγματα απο αλλα τυφλα γατακια που το εμαθαν πες μου,να μην παρατησω τις προσπαθειες!

Εχουμε και υγιη ;) απλα επειδη εχουμε δωσει σε πολυ καλα σπιτια γατακια που πολλοι δεν πιστευαν οτι θα δωθουν μας προτιμουν για τα μεγαλα και τα αναπηρα με μανια ετσι παντα εχουμε τετοια

Με το καλό να σμίξετε με τη Νέδα σου. Είναι πανέμορφη και τώρα θα έχει γίνει ακόμη πιο όμορφη, φουντωτούλα και παιχνιδιάρα:D:DΘα είστε πολύ ευτυχισμένες!!Όσο για την άμμο της, αν χρησιμοποιείς κάποια , με την οποία σχηματίζονται συμπαγείς βώλοι με τα ούρα και τα κακά, π.χ. ever clean, δεν θα έχεις ιδιαίτερη μυρωδιά, ακόμη και αν δεν έχει πορτάκι η τουαλέττα.Είναι βέβαια ακριβότερη από τις άλλες, όμως, αξίζει τα λεφτά της. Φωτογραφία μπορείς να βάλεις πατώντας αριστερά κάτω Απάντηση, διαχείριση συνειμμένων αρχείων, αναζήτηση, ανέβασμα. Αυτά είναι τα βήματα. Φρόντισε να μην είναι πολύ μεγάλες οι φωτό. Άντε, περιμένουμε με πολύ ανυπομονησία τα νέα σας και τις φωτό σας!!!!:up::up:

Ναι καλε,ξερω οτι εχετε κ υγιη,παρακολουθω τα "χαριζονται" καθε μερα!
Οσο για τις φωτο ακολουθησα τις οδηγιες-ευχαριστωωωω-κ τελικα τις εβαλα εκει που παρουσιαζεται τις γατουλες σας!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back