Θα γυρίσει άραγε;

• Thread starter Thread starter Guest User 44521
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Απάντηση: Γάτος στην εξοχή(;)

Δεν γνωριζω την αιτια που εφυγε ο γατος κτλ (μην εισαι και σιγουρη οτι φταει η ζηλια ξερω'γω) ομως η γατα μου οταν ηταν 2 χρονων νομιζω ειχε χαθει για μεγαλο χρονικο διαστημα (μια ολοκληρη εβδομαδα) διοτι ειχε τρομαξει με τον θορυβο του πριονιου στο κηπο αλλα επεστρεψε σωα και αβλαβης.:) Ακομα ζει βασικα και ειναι 9 χρονων!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω έχω 4 γάτες τωρα..2 θηλυκες 3χρόνων περιπου κ 2 αρσενικά..2χρονων και 3μηνών..τα έχω έξω κυρίως αλλά καμια φορα μπαίνουν κ μέσα στο σπίτι. Θα είχα παρα πάνω γατάκια αλλά ξαφνικά εξαφανιστηκαν ενα ενα..2 θηλυκά μικρά κ ένα αρσενίκο ..δεν γυρισαν καθόλου κ έχει περάσει ένας χρόνος για το αρσενικο κ παραπάνω για τα θηλυκά.δεν ξερώ τι συμβαίνει. δεν θέλω να εξαφανιστούν κ αυτα που έχω τωρα..δεν είναι κ στειρωμένα.. :/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εψαξες καθολου? μπορει να βρησκονται κοντα καπου. Εμενα ο αρσενικος μου ακομα να γυρισει...πανε 2,5 εβδομαδες και εχω τρελλαθει. Ευχομαι μονο να ειναι καλα. Τιποτε αλλο. Την θυληκια μου θα την στειρωσω. Και αν γυρισει ο αρσενικος μου, θα τον στειρωσω και αυτον χωρις καθυστερηση....

Ναι έψαξα εννοειται κ δεν τα βρήκα πουθενά! Εχει περάσει τόσος καιρός κ δεν έχουν επιστρέψει..κ εγώ μόνο αυτό ελπίζω,να είναι καλά οι ψυχούλες μου!!

Οσον αφορα τα αρσενικουλια απο την δικη μου εμπειρια, 4 γατουληδες παντα ερχοντουσαν και φευγανε και καποια στιγμη δεν ξαναγυρισανε ποτε. Η περιοχη ηταν σε χωριο, σχεδον καμια πιθανοτητα να χτυπηθηκαν απο αυτοκινητο. Δεν τους ξαναειδα ποτε, ομως γυρνουσανε ακομη και μετα απο μηνες.

Γραφω το μηνυμα αυτο κυριως για να αναφερω την περιπτωση της μανουλας ολων των γατουλινιων μου, τα οποια πλεον υπερ-προστατευω σε κλειστη απο συρμα "γατουπολη" των 200 τετραγωνικων μετρων (μια πραγματικη πολη με λαβυρνιθους, σπιτακια, νερολακουβες, τουνελ, κρεμασταρια και διαδρομους για να τρεχουνε).

Η μαυρη σε χρωμα αυτη μανουλα με ειχε γνωρισει (και οχι το αναποδο) το 2001 στην ταρατσα της εταιρειας που εργαζομαι. Εκει συνηθιζα να ανεβαινω οταν ηθελα να σκεφτω και ειδικα τα καλοκαιρινα βραδια, ξαπλωνα ανασκελα και εβλεπα τον ουρανο και λογω του χαμηλου φωτισμου στην περιοχη μπορουσα να διακρινω ακομη και μετεωριτες που λεει ο λογος. Τοτε ηταν ενα μικρο μαυρο γατακι, για καποιο λογο με προσεγγισε, γιναμε κολλητοι ως εκει που ανθρωπος με ζωακι λες οτι δεν γινεται. Μηνες παιχνιδιων και φυσικα η καλυτερη τροφη γι αυτο. Μια μερα, συμπτωματικα ισως, η παρουσια εργατών στην ταράτσα την εκφόβισε πολύ και έκτοτε δεν την ξαναείδα ποτέ.

Το 2010, 9 χρόνια μετά, ένα τρυφερό νιαούρισμα πάνω στην ρόδα μια νταλίκας ακινητοποιημένης εκεί στο πάρκινγκ της εταιρείας, με έκανε να θυμηθώ τον εαυτό μου πριν μια δεκαετία... Δεν μπορούσε να ήταν άλλη. Μεγάλη γατούλα πια, με κοίταζε στα μάτια και ίσως παρακαλούσε από μέσα της, εγώ, ο άνθρωπος, να θυμηθώ ποια ήτανε. Δεν θα μπορούσα να κάνω λάθος, άλλη μαύρη γατούλα δεν είχε περάσει από την ζωή μου. Και το ότι με άφησε αμέως να την αγκαλιάσω μου είχε διώξει τον πόνο και την ολάκερη θλίψη της ζωής μου. Τόσο ευτυχισμένος είχα γίνει.

Οι γατούλες είναι ανεξάρτητα ζωάκια, ναι, αλλά το κεφαλάκι τους μπορεί να θυμηθεί αυτά που εμείς ξεχνάμε.

Ειλικρινα "αποστολις36" δακρυσα απο αυτην την ιστορια. Παντα θεωρουσα ευλογημενους τους ανθρωπους που αγαπουν και βοηθουν οσο μπορουν τα ζωα. Εγω προσωπικα δεν περιμενα στη ζωη μου να αναπτυξω τετοιο δεσιμο με γατα, ισως επειδη δεν το ειχα ζησει. Ομως ο γατουλης μου, εαν ειναι καλα, ξερω πως θα γυρισει καποια στιγμη γιατι πανω απο ολα ξερει ποσο τον αγαπησαμε. Απο την στιγμη που γεννηθηκε, η μητερα του ειχε χαθει και τον ταιζαμε με το μπιμπερο και την αγαπη που του δειχαμε ουτε παιδι ανθρωπο να ειχαμε!
Εδω και 2,5 εβδομαδες που εχει φυγει, εχω χασει τον υπνο μου και την ορεξη μου. Βαζω τα χειροτερα με το μυαλο μου. Αυτο που με τρομαζει ειναι ο ανθρωπος. Μονο αυτος μπορει να βλαψει τα ζωα, κανεις αλλος.

Λένε ότι οι γάτες βρίσκουν πάντα το σπίτι τους..μακάρι να επιστρέψουν όλα τα χαμένα γατάκια σπίτια τους!!!:)

Maria nena, ρίξε μια ματιά σ' αυτό το άρθρο και προσπάθησε να εφαρμόσεις αυτά που γράφει. Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να τα παρατήσεις και ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να επιστρέψει και πάλι κοντά σας. Το εύχομαι ολόψυχα.

Selina Kyle σε ευχαριστω πολυ για την συμβουλη σου. Εχουν περασει σχεδον 3 εβδομαδες και δεν εχει εμφανιστει. Εχω βαλει αφισες, εχω μιλησει με γειτονες, περπαταω και ψαχνω....νιωθω οτι εχω απελπιστει...
Στο εξοχικο πηγαινω καθε Παρασκευοσαββατοκυριακο, οι γονεις μου ειναι εκει μονιμα ομως εγω μπορω να περπαταω και να ψαχνω γιατι οι γονεις μου ειναι μεγαλοι ανθρωποι ποσο να ψαξουν!
Τι εχει γινει? Βαζω τα χειροτερα σεναρια με το μυαλο μου και απογοητευομαι.....Ποσο μπορει να περιπλανηθει για να βρει να ζευγαρωσει? Τα αρσενικα ξεχνανε τοσο ευκολα το αφεντικο τους ? :(

Μα γιατί να ξεχνάνε?Φυσικά και όχι. Κανένα ζώο δεν ξεχνάει αυτούς που το φροντίζουν είτε αρσενικό είναι είτε θηλυκό. Απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση του γατούλη σου υπερίσχυσε απλά το φυσικό του ένστικτο, που είναι να ζευγαρώσει, αφού δεν είναι στειρωμένος.
Γατάκια πάντως της γειτονιάς που έρχονταν κάθε βράδυ για φαγητό, έχουν κάνει και μήνα να εμφανιστούν στο ζευγάρωμα. Σημασία δεν έχει μόνο να ψάχνεις, αλλά να ψάχνεις και σωστά. Προσπάθησε να εφαρμόσεις όσα λέει το άρθρο, σχετικά με τις ώρες ψαξίματος , το κόλπο με τα ούρα και γενικά ο,τι λέει το άρθρο.
Μακάρι να είναι καλά!!!!Έχεις όλη μας την θετική ενέργεια, όσο τον ψάχνεις!!!:)

καλημερα !!!
Εχω την απεραντη χαρα να σας πω πως βρηκα τον γατο μου!!!!!!! Υστερα απο ενα μηνα και μια εβδομαδα εχθες βραδυ ειχα μια κληση στο κινητο μου απο μια κοπελα που ειχε δει τις αφισες που εχω κολλησει με την φωτογραφια του Thomas...ηταν σε μια ταβερνα μαζι με αλλες γατες 500 μετρα μακρυα απο το σπιτι μου!!!!
Επειδη εχω λαβει πολλα τηλεφωνηματα αυτον τον καιρο να μου λενε οτι καποιοι τον ειδαν, ειχα κουραστει να τρεχω και τελικα να μην ειναι αυτος...
Εχθες ομως ηταν!!! Ηταν αυτος, αδυνατος, φοβησμενος και κουκλος οπως παντα!!!! Ναναι καλα το κοριτσι που τον βρηκε και με πηρε τηλεφωνο!!
Να ειναι καλα ολοι οι ανθρωποι που σεβονται και αγαπανε τα ζωακια!
Σημερα πρωι πρωι τον πηγα στο γιατρο για εξεταση και στειρωση.....

Μπράβο κοπέλα μου! Χάρηκα τόσο! Άντε πάντα τέτοια να διαβάζουμε! Και να μην ξαναπεράσετε τέτοια λαχτάρα! :) Να είστε στο εξής πάντα μαζί, δεμένοι κι ευτυχισμένοι! :)

Σε ευχαριστω πολυ Φωτεινη μου!!
Καταλαβα καλα μετα απο αυτο ποσο σημαντικο ειναι να μην παραιτουμαστε! Η δικη μας προσπαθεια ειναι το αλφα και το ωμεγα. Αφισες, αφισες , αφισες !!!! Γιατι υπαρχουν και φιλοζωοι με ευαισθησια στο θεμα !!

Οι γατούλες είναι απρόβλεπτα πλάσματα.Δεν πρέπει να τα παρατάμε εύκολα αλλά να εξαντλούμε κάθε περιθώριο.
Το σίγουρο είναι ότι δεν ξεχνάνε αυτούς που τις αγαπάνε-όσα αντίθετα κι αν λέγονται από διάφορους-και σίγουρα θυμούνται πράγματα που εμείς ξεχνάμε.Μια από τις γατούλες μου το έχει σαν χόμπι να εξαφανίζεται συχνά -πυκνά για 1-2 μέρες ,ίσα-ίσα για να με τρελλαίνει.
Κι όταν εμφανίζεται είναι πιο τρυφερή κι πιο αγαπησιάρα.Δεν ξέρω με τεστάρει μάλλον,τι να πω:hmm:

'Οταν διαβάζουμε τέτοια νέα, χαιρόμαστε και ανακουφιζόμαστε!! :)
Και βοηθάει να μη χάνουν την ελπίδα τους και να μην τα παρατάνε όσοι έχουν χάσει ψυχούλα!!
Εύχομαι να ήταν η τελευταία αγωνία που περάσατε με το γατούλη! Και αφού πήγε και για τη στείρωση, όλα καλά θα πάνε απο'δω και πέρα...

Χαίρομαι για την τόσο αίσια έκβαση της περιπέτειας που είχατε!
Εύχομαι να μην χαθεί ποτέ ξανά! :D

Tί ευχάριστα νέα !!! :D

Χάθηκε ο γάτος μου!

Παιδιά το ξέρω οτι έχει υποθεί και στο παρελθόν αυτο το θέμα και το ξέρω ότι ειναι περίοδος αναπαραγωγής αλλα ανήσυχω πολύ!! Ο γάτος μου ο Garry λείπει σχεδόν 2 εβδομάδες είναι 2 χρονών και πρώτη φορά εξαφανιζεται..Γενικά όμως μένει και μέσα και έξω απο το σπίτι!! Εχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά τπτ ακόμα!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Χάθηκε ο γάτος μου!

Ειναι στειρωμενος ο γατουλης;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Χάθηκε ο γάτος μου!

Οχι δεν είναι...Δεν έχει λείψει ξανά τόσο πολύ..εχω ακούσει και για άλλους αστείρωτους γάτους να έχουν φύγει αλλα στο τέλος γύρισαν....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back