SoulStripper66
Νεοφερμένο μέλος
Ήπιε αμέσως το γάλα, δεν έκανε διάροια, ύστερα μούλιασα λίγη ξηρά τροφή για μικρά σε γάλα και ξεκίνησε να τρώει στερεή τροφή.Τώρα του δίνω κονσέρβα και την τρώει με ευκολία, γλύφει και το μπολάκι !
Απλά θα ήθελα κάποιες συμβουλές και κάποια πράγματα που πρέπει να κάνω το συντομότερο έτσι ώστε να είναι υγιές και χαρούμενο και να το κρατήσω γιατί έχω δεθεί αρκετά μαζί του.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν μου ερχεται κατι αλλο τωρα. Να ανεβασεις φωτογραφιες να δουμε το γατουλι σου!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

..λοιπον..αφου τρωει φαγητο..καλυτερα αποφυγε το γαλα..εκτος αν του δινεις ειδικο για γατακια..πηγαινε σε κτηνιατριο και παρε ειδικη ξηρη τροφη για μικρα γατακια...και αναλογα μ ε την ηλικια του,που θα την υπολογισει ο γιατρος..θα του κανεις εξωπαρασιτωση και ενδωπαρασιτωση..αλλα ΟΠΟΤΕ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ..μετα θα του κανεις τα εμβολιακια του..και θα ειναι μια χαρα!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Καλωσήρθες και καλώς το δέχτηκεςΑπλά θα ήθελα κάποιες συμβουλές και κάποια πράγματα που πρέπει να κάνω το συντομότερο έτσι ώστε να είναι υγιές και χαρούμενο και να το κρατήσω γιατί έχω δεθεί αρκετά μαζί του.Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Όλα τα βασικά θα τα βρεις μαζεμένα εδώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SoulStripper66
Νεοφερμένο μέλος
Ναι πρέπει όντως να πάει στον κτηνίατρο, αλλά δεν ξέρω κανέναν
.... Πειραιά μένω...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Terifique
Δραστήριο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για όλα. Το γατάκι έχει ανοίξει τελείως τα μάτια του και τα κάνει κανονικά άρα δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με τη λακτόζη όπως έχω διαβάσει κάπου.
Ναι πρέπει όντως να πάει στον κτηνίατρο, αλλά δεν ξέρω κανέναν.... Πειραιά μένω...
Καλημέρα και καλώς το δέχτηκες το μικρούλι. Το λινκ που σου 'στειλε η aretha εξηγεί τα περισσότερα.
Εμείς την προηγούμενη βδομάδα είχαμε βρεί 3 μικράκια και τους δώσαμε παιδική κονσέρβα γιατί δεν είχαμε τίποτα άλλο και την φάγαν και μάλιστα μόνα τους απο το μπολάκι ή απο το χέρι... όμως ο κτηνίατρος είπε και μην συνεχίσουμε έτσι και να τους δώσουμε γάλα υποκατάστατο μητρικού σε μπιμπερό.
Οπότε γνώμη μου είναι οτι είναι σημαντικό, όσο πιο σύντομα μπορέσεις, να το πάς σε κτηνίατρο να σου πεί ηλικία και πώς να συνεχίσεις από εκεί και πέρα, ειδικά αν το μικρό ήταν νηστικό τόσες μέρες και μετά έφαγε κονσέρβα και γάλα απότομα.
Καλή τύχη και καλή δύναμη!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Εδώ υπάρχει λίστα με τους κτηνιάτρους που προτείνουν τα μέλη του mycat.Ναι πρέπει όντως να πάει στον κτηνίατρο, αλλά δεν ξέρω κανέναν.... Πειραιά μένω...
Chal
Νεοφερμένο μέλος

Επειδη τα πέρασα πρόσφατα με το μικρό μου θα σου πω τι έκανα εγω μηπως σε βοηθήσει.
1. Οπωσδήποτε σε γιατρό για να δεί αν εχει εξωτερικά παράσιτα και πιθανόν να χρειαστεί να του βάλεις αποπαρασιτικό, λογικά επειδή ειναι μικρό θα χρειαστεί και παστούλα για εσωτερικά παράσιτα.
2. Εγω έδινα γαλατάκι "υποκατάστατο μητρικού γάλακτος" σε σκονη που θα το βρείς στο pet shop και κονσερβες για μικρα γατακια που ειναι μους (Pro plan gold, hills etc).
3. Το δικό μου ξύπναγε ανα 4-5 ώρες και πείναγε
οποτε βεβαιώσου να εχει φαγάκι και γαλατάκι "περιεργες ωρες" 4. Δες αν φτερνίζεται η εχει πολλές τσιμπλες μηπως χρειαστεί κανενα φαρμακάκι μεχρι να μπορεί να κανει εμβόλια
5. Ακομα και πριν το 1ο μήνα μπορεί να συνηθίσει ευκολα να πηγαίνει σε αμμο. Η everclean (cedar) δουλεψε αμεσως

Τελος ζεστασια και χαδααααααααααααααααααααααααακια

SoulStripper66
Νεοφερμένο μέλος
Σε ένα μήνα μου είπε να τον πάω για εμβόλιο.Όλα καλά μέχρι στιγμής αλλά υπάρχουν κάποια μικροπροβληματάκια.
Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικά επειδή είναι μικρό. Όταν το χαιδεύω κάποιες φορές προσπαθεί να με δαγκώσει. Επίσης φοβάται πολύ διάφορα και ανησυχώ μήπως αγριέψει στην πορεία
τι να κάνω πείτε μου σας παρακαλώ.. Πρώτη φορά έχω γατάκι και είμαι amateur γενικότερα... να τον έχω ελεύθερο στο σπίτι να τριγυρνάει ? Φοβάμαι γενικότερα πολλά πραγματα και εντός, και εκτός σπιτιού. την άμμο του την έχω στο μπαλκόνι. έχει μάθει εκτος άπο μια δυο φορές που τα έκανε έξω. Help me please ! 
natalouko
Επιφανές μέλος
Επειδή είναι ακόμα μικρό, θα σου πρότεινα να το έχεις σε ένα δωμάτιο όταν λείπεις για να αποφύγεις τυχόν ατυχήματα..Καλησπέρα φίλοι μου. Πήγα τον γατούλη χθες στον γιατρό. Μου είπε ότι είναι υγιέστατο και 1 μηνός. Του έβαλε και στο λαιμουδάκι ένα φάρμακο για τα σκουλικάκια στην κοιλιά γιατί δεν έτρωγε την παστούλα.
Σε ένα μήνα μου είπε να τον πάω για εμβόλιο.Όλα καλά μέχρι στιγμής αλλά υπάρχουν κάποια μικροπροβληματάκια.
Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικά επειδή είναι μικρό. Όταν το χαιδεύω κάποιες φορές προσπαθεί να με δαγκώσει. Επίσης φοβάται πολύ διάφορα και ανησυχώ μήπως αγριέψει στην πορείατι να κάνω πείτε μου σας παρακαλώ.. Πρώτη φορά έχω γατάκι και είμαι amateur γενικότερα... να τον έχω ελεύθερο στο σπίτι να τριγυρνάει ? Φοβάμαι γενικότερα πολλά πραγματα και εντός, και εκτός σπιτιού. την άμμο του την έχω στο μπαλκόνι. έχει μάθει εκτος άπο μια δυο φορές που τα έκανε έξω. Help me please !
![]()

Και καλό είναι την άμμο να την φέρεις μέσα γιατί είναι επικίνδυνο τόσο μικρό να βγαίνει στο μπαλκόνι...

Να σου ζήσει το μικράκι!!!
SoulStripper66
Νεοφερμένο μέλος
Μανταλένα
Νεοφερμένο μέλος
Όταν το χαιδεύω κάποιες φορές προσπαθεί να με δαγκώσει. Επίσης φοβάται πολύ διάφορα και ανησυχώ μήπως αγριέψει στην πορείατι να κάνω πείτε μου σας παρακαλώ.. Πρώτη φορά έχω γατάκι και είμαι amateur γενικότερα... να τον έχω ελεύθερο στο σπίτι να τριγυρνάει ? Φοβάμαι γενικότερα πολλά πραγματα και εντός, και εκτός σπιτιού. την άμμο του την έχω στο μπαλκόνι. έχει μάθει εκτος άπο μια δυο φορές που τα έκανε έξω. Help me please !
![]()
Το δάγκωμα είναι ένα θεματάκι και η δικιά μου που έκλεισε χρόνο συνεχιζει να ψιλοδαγκώνει , φρόντισε όταν σε δαγκώνει να φωνάζεις σα να πονάς ή να κάνεις κάποιον ήχο που την ενοχλεί ώστε να σταματήσει!Μην αγχώνεσαι για την άμμο θα τα καταφέρει και γω την έχω στο μπαλκόνι την άμμο και βγαίνει από το παράθυρο για να πάει!!Και ακόμα αν θέλεις να την μάθεις να μην πειράζει τις κουρτίνες ή να μην ανεβαίνει σε κάποια μέρη μπορείς να την ψεκάζεις με νερό χωρίς να σε βλέπει κατα προτίμηση!!

μη φοβηθείς να την κάνεις μπάνιο , αρκεί να την κρατήσεις ζεστά μετα!η δικιά μου λατρεύει το νερό!
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
βαλε μας καμια φωτοοοο
Μανταλένα
Νεοφερμένο μέλος
Όταν θα θέλει να θηλάσει θα το καταλάβεις,πιπιλάει !Εμένα το έκανε σε ένα αρκουδάκι!Όσο είναι μωράκι θέλει ζεστασια και παρέα!!Μάλλον είναι πολύ χαδιαρης !!Να σου ζήσει!!!Όταν τον χαιδεύω, γουργουρίζει και απ΄ότι φαίνεται, του αρέσει. Αλλά ψάχνει κάτι να δαγκώσει. μήπως θέλει να θηλάσει ? Όταν το αφήνω κάτω, νιαουρίζει για να τον ξαναπάρω αγκαλιά... τι παίζει ?
SoulStripper66
Νεοφερμένο μέλος
Να τον παίρνω συχνά αγκαλιά και να τον κυνηγάω παντού ή να τον αφήσω να συνηθίσει το σπίτι και να εξοικιωθεί για να μην φοβάται ? Το βράδυ πού να τον βάζω να κοιμάται ? Φοβάμαι να τον έχω ανεπίβλεπτο... έχω πάρει σπιτάκι μεταφοράς, να τον βάζω εκεί ? Τίποτε άλλο να με καθησυχάσετε ? (Ευχαριστώ και πάλι για τον πολύτιμο χρόνο σας, με βοηθάτε απίστευτα!)
SoulStripper66
Νεοφερμένο μέλος

Μανταλένα
Νεοφερμένο μέλος
Ναι όντως είναι πολύ νωρίς για το μπαλκόνι, κράτα την μέσα για λίγο καιρο και μετά βγάλε την έξω!Και γω την είχα μέσα για περίπου 4-5 μήνες!εγω θα συμφωνησω με την ναταλια οτι ειναι επικινδυνο να ειναι η αμμος στο μπαλκονι..ειδικα σε τοσο μικρο γατακι..με μια καλη αμμο δεν καταλαβαινεις μυρωδιες μες το σπιτι.

Το δαγκωμα ειναι παιγχνιδι αλλα και σημαδι οτι σε θεωρει συντροφακι.Θα ανταλλασε δαγκωνιες με τα αδελφακια του αν ηταν μαζι.
Μη σε φοβιζει. Αστον να δαγκωσει λιγακι αλλα μετα να του το κοβεις. Ενδεχομενως να του παρεις κανενα μαλακο μικρο γατοπαιγχνιδακι (ποντικι) για να εκτονωνεται. Ενα ευκολο παιγνχιδι ειναι να φτιαξεις ενα μπαλακι - μεγεθος καρυδιου - απο αλουμινοχαρτο.
Ειναι φυσικο αφου ειναι τοσο μικρο ακομα να φοβαται ΄διαφορα' στο καινουργιο περιβαλλον που του ειναι ολα ακομα αγνωστα. Του εχεις κρεββατακι/ καλαθακι/ κουτακι; με μια πετσετα μεσα; Θα το νιωθει σαν δικο του χωρο και θα νιωθει σιγουρια εκει.
natalouko
Επιφανές μέλος
Να τον αφήσεις να εξοικειωθεί με τον χώρο αλλά να έχεις και τον νου σου!!Αααα σε ευχαριστώ πολύ. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Για την ακρίβεια σήμερα το μεσημεράκι το έκανα μπάνιο στον νιπτήρα με χλιαρό νερό και λίγο παιδικό σαμπουάν γιατι ήταν υπερβρόμικος, δε δυσανασχέτησε πολύ αλλά φαινόταν να είχε φοβηθεί πολύ.
Να τον παίρνω συχνά αγκαλιά και να τον κυνηγάω παντού ή να τον αφήσω να συνηθίσει το σπίτι και να εξοικιωθεί για να μην φοβάται ? Το βράδυ πού να τον βάζω να κοιμάται ? Φοβάμαι να τον έχω ανεπίβλεπτο... έχω πάρει σπιτάκι μεταφοράς, να τον βάζω εκεί ? Τίποτε άλλο να με καθησυχάσετε ? (Ευχαριστώ και πάλι για τον πολύτιμο χρόνο σας, με βοηθάτε απίστευτα!)

Μην πάει και τρυπώσει πουθενά και χτυπήσει.

Εγώ την μικρή μου την έπαιρνα στο υπνοδωμάτιο, έκλεινα και την πόρτα για να μην φύγει στο σαλόνι και την έβαζα να κοιμηθεί στο κρεβατάκι της... Της είχα νεράκι και φαγητό διαθέσιμο και μια μικρή αμμολεκάνη..

Τώρα αν δεν θέλεις να τον έχεις στο δωμάτιο σου, να τον βάλεις σε ένα άλλο δωμάτιο με κλειστή πόρτα...Να είναι σε περιορισμένο χώρο..
Και μάζεψε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο..

Μανταλένα
Νεοφερμένο μέλος
Να τον παίρνεις όσο θέλει και εκείνος και να αστον να εξερευνήσει σιγα σιγά, τον τρώει η περιέργεια!Κοίτα τον αρχικά αλλά θα προσαρμοστεί γρήγορα και δε θα έχει ανάγκη. Για οτιδήποτε δε θέλεις να χαλάσει μαζεψε το
! Πάρε του μπαλάκια για να παίζει ή οτιδήποτε είναι φανταχτερο με φτερα!Στην αρχή εγώ την έβαζα σε κρεββατάκι δικό της αλλά μετά δε καθόταν. Κοιμόταν στον καναπέ και ύστερα μαζί μου!!!!
Έμαθε βλέπεις να σπρώχνει πορτούλες, αν δεν θέλεις να κοιμηθει μαζι σου μην την βάλεις ποτε στο κρεββάτι σου γιατί αν γίνει μια φορά μετα θα κλαιει για να μπει στο δωμάτιο σου!!!Ό,τι και να αποφασίσεις μην τον κλείσεις στο σπιτάκι, βάλτον κάπου μαλακά(σε καμμια κουβερτουλα μικρή).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool