Θα ξαναγυρίσει;

Orangelo

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Orangelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 316 μηνύματα.
Ένας γάτος που είναι μαθημένος στο σπίτι,κυρίως,εάν φύγει,μπορεί να ξαναγυρίσει? Ή είναι πλέον χαμένη υπόθεση? :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ένας γάτος που είναι μαθημένος στο σπίτι,κυρίως,εάν φύγει,μπορεί να ξαναγυρίσει? Ή είναι πλέον χαμένη υπόθεση? :(
Είναι στειρωμένος?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξαρτάται.Τι εννοείς κυρίως;Στειρωμένος ήταν;Τι ηλικίας γάτος;

ποσες μερες ειναι χαμενος και αν ειναι πανω απο 2 πες και το που και βαλε καμοια φωτο αν δεν ειναι στειρωμενος ειναι φυσιολογικο να κανει βολτες αν ειναι 3-4 μερες μπορει να ξαναγυρισει απο εκει και μετα δυσκολα τα πραγματα κανει βολτες εξω??εχουν απιστευτη αντοχη οταν ειναι η ωρα τους για ζευγαρωμα τωρα τι βρισκουν και τρωνε μη ρωτας γατια ειναι

Λοιπον, ο γατος ειναι 1 ετους, δεν ειναι στειρωμενος και εφυγε χθες το βραδυ, τα μεσανυχτα περιπου πηδωντας απο τον 3 οροφο που μενω. Εχω ψαξει γυρω γυρω στην περιοχη κυριως εκει που υπαρχουν γατες μπας και αλλα τιποτα :( Θα βγαλω φωτοτυπιες ισως τον εχει δει κανενας, η ατυχια ειναι πως του ειχα βγαλει κατι μερες πριν το περιλαιμιο και δεν θα εχει τιποτα χαρακτηριστικο πανω του...:(

Λοιπον, ο γατος ειναι 1 ετους, δεν ειναι στειρωμενος και εφυγε χθες το βραδυ, τα μεσανυχτα περιπου πηδωντας απο τον 3 οροφο που μενω. Εχω ψαξει γυρω γυρω στην περιοχη κυριως εκει που υπαρχουν γατες μπας και αλλα τιποτα :( Θα βγαλω φωτοτυπιες ισως τον εχει δει κανενας, η ατυχια ειναι πως του ειχα βγαλει κατι μερες πριν το περιλαιμιο και δεν θα εχει τιποτα χαρακτηριστικο πανω του...:(
Απ'τον 3ο όροφο ε?! Τα αστείρωτα αρσενικά πάντα φεύγουν είναι νόμος, απο οποιον οροφο και να εισαι.. Βγάλε φωτοτυπίες ίσως καποιος να τον αναγνωρισει, απο εκει και περα δεν θέλω να σε απογοητευσω αλλα να γυρισει λιγο χλωμο αφου δεν ξερει καν το σπιτι.. Ευχομαι να πανε ολα καλα και να τον βρεις:)

απιθανο να γυρισει αστειρωτος γατος ....

:blink::blink:απο τον τριτο!!!!!αν με την πτωση δεν εχει παθει κατι κατι και δεν εχει τσακωθει με κανενα γατο θα γυρισει αν ειναι τοσο μικρο το χρονικο διαστημα τιποτα δεν εμποδιζει τον γατο να γυρισει απο την στιγμη που περναει καλα εκτος απο προβλημα υγειας εγω θα σου ελεγα να μην ανυσηχεις ακομα ασε το 2-3 μερες βαζε καπου εξω τροφη να βρει να φαει και αν δεν εχει παθει τιποτα θα ξαναερθει καλη υπομονη!!!!!

Κι εμένα μου φάινεται απιθανο να ξαναγυρίσει επειδή μένετε σε πολυκατοικία...Έπρεπε να ξέρεις ότι θα έφευγε αργά ή γρήγορα λόγω οίστρου.Βάλε αφισούλες παντού,και ρίξε μια ματιά κι εδώ.Ελπίζω να είσαι τυχερός και να τον βρεις!

Μένω σε μια μίνι,βασικά,πολυκατοικία-ο 3ος όροφος είναι κι ο τελευταίος.Τον έχω ψάξει και σήμερα πάλι...η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πολλές ελπίδες,καθώς δεν ήταν ποτέ του μαθημένος έξω.Και το ξέρω πώς λόγω οίστρου δεν ήταν και πολύ απίθανο αυτό που έγινε,αλλά δεν άκουσα απολύτως τίποτα,δεν πήρα χαμπάρι...ήταν,απλώς,μια συνηθισμένη ημέρα και εκείνος καθόταν στο μπαλκόνι ξαπλωμένος,βραδάκι,η ζέστη είχε κοπάσει κάπως...Και επειδή κοιμόταν πάντα πολύ και στο ίδιο σημείο για ώρες (και ειδικά τώρα,με έναν παραπάνο λόγο : αυτός της ζέστης) δεν τον έλεγξα για 2 ώρες και όταν πήγα να δω,δεν ήταν πουθενά.Κοίταξα ντουλάπες,συρτάρια,παντού μέσα στο σπίτι...κατέβηκα κάτω,τον έψαξα στη γύρω περιοχή,τίποτα.Αυτά χθες στις 24:00.Και σήμερα το πρωί πάλι βγήκα...και το απόγευμα πήγα πιο μακριά.Έχω κοιτάξει και στα σημεία όπου συχνάζουν αδέσποτες γάτες(είναι αρκετά κοντά στο σπίτι μου),ελπίζοντας πώς θα τον έβρισκα στην παρέα τους...άφαντος.
Και φοβάμαι το χειρότερο,γιατί στο δρόμο υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι,ειδικά για ένα γατί του σπιτιού.Έψαξα ακόμα και στους κάδους των σκουπιδιών,με φρίκη, βέβαια, μην αντικρίσω εκεί τα ανεπανόρθωτα...
Έχω φτιάξει αφίσες,αύριο θα πάω να τις τοιχοκολλήσω στην γύρω και ευρύτερη περιοχή.
Μακάρι,αλλά,δεν το βλέπω... :(:(:(

Μένω σε μια μίνι,βασικά,πολυκατοικία-ο 3ος όροφος είναι κι ο τελευταίος.Τον έχω ψάξει και σήμερα πάλι...η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πολλές ελπίδες,καθώς δεν ήταν ποτέ του μαθημένος έξω.Και το ξέρω πώς λόγω οίστρου δεν ήταν και πολύ απίθανο αυτό που έγινε,αλλά δεν άκουσα απολύτως τίποτα,δεν πήρα χαμπάρι...ήταν,απλώς,μια συνηθισμένη ημέρα και εκείνος καθόταν στο μπαλκόνι ξαπλωμένος,βραδάκι,η ζέστη είχε κοπάσει κάπως...Και επειδή κοιμόταν πάντα πολύ και στο ίδιο σημείο για ώρες (και ειδικά τώρα,με έναν παραπάνο λόγο : αυτός της ζέστης) δεν τον έλεγξα για 2 ώρες και όταν πήγα να δω,δεν ήταν πουθενά.Κοίταξα ντουλάπες,συρτάρια,παντού μέσα στο σπίτι...κατέβηκα κάτω,τον έψαξα στη γύρω περιοχή,τίποτα.Αυτά χθες στις 24:00.Και σήμερα το πρωί πάλι βγήκα...και το απόγευμα πήγα πιο μακριά.Έχω κοιτάξει και στα σημεία όπου συχνάζουν αδέσποτες γάτες(είναι αρκετά κοντά στο σπίτι μου),ελπίζοντας πώς θα τον έβρισκα στην παρέα τους...άφαντος.
Και φοβάμαι το χειρότερο,γιατί στο δρόμο υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι,ειδικά για ένα γατί του σπιτιού.Έψαξα ακόμα και στους κάδους των σκουπιδιών,με φρίκη, βέβαια, μην αντικρίσω εκεί τα ανεπανόρθωτα...
Έχω φτιάξει αφίσες,αύριο θα πάω να τις τοιχοκολλήσω στην γύρω και ευρύτερη περιοχή.
Μακάρι,αλλά,δεν το βλέπω... :(:(:(
Μη χάνεις την ελπίδα σου...Γι'αυτο πρήζουμε με τις στειρώσεις...Γράψε μας νέα του αν έχεις,θα περιμένουμε.:(

Όταν το έσκασε ο γάτος της γιαγιάς μου, ακριβώς ίδια ιστορία με το δικό σου, τον βρήκαμε στο διπλανό οικόπεδο, κάτω από ένα αυτοκίνητο, κατατρομαγμένο. Μάλλον είχε φάει ξύλο από τους αγριόγατους. Αν έχετε αποθηκούλα, ή κάποιο σημείο όπου μπορεί να κρυφτεί, κάπου ήσυχα με λίγη κίνηση, θα πρότεινα να κοιτάξεις εκεί. Επίσης σκέψου αν ΟΝΤΩΣ 1000% πήδηξε από το μπαλκόνι. Μπορεί να εγκλωβίστηκε σε κάποιο χώρο που δεν έχεις σκεφτεί... Δες αν υπάρχουν τέντες από κάτω στις οποίες μπορεί να 'γαντζώθηκε' ή κάτι παρόμοιο, ή αν υπάρχει περίπτωση να 'προσγειώθηκε' σε κάποιο σημείο από όπου δεν μπορεί να φύγει. Δεν νομίζω να μην ξαναγυρίσει ( έχουν πολύ καλή αίσθηση του προσανατολισμού τα γατιά ) εκτός και αν μένεις πάνω σε λεωφόρο... Μην το βάζεις κάτω, συνέχισε να ψάχνεις! Και καλή τύχη!!!

Καλή τύχη με το γατούλη... Το βασικό μειονέκτημα είναι ότι ζεις σε πολυκατοικία, ο πρώτος γατούλης που είχα εγώ και ήταν αστείρωτος πάντα γυρνούσε μετά από καμιά δεκαριά μέρες, αλλά μέναμε σε μονοκατοικία, μας έβρισκε. Μη χάνεις το κουράγιο σου και συνέχισε να τον ψάχνεις :/:

Προς το παρόν,κανένα καλό νέο:(...ξαναβγήκα να τον ψάξω,χωρίς,όμως,αποτέλεσμα.Έχει πολλά μέρη εδώ γύρω που είναι σαν μικρά κηπάκια και εκεί κάθονται πολλές γάτες,ειδικά τις μεσημεριανές ώρες που κάνει πολύ ζέστη.Ήλπιζα ότι θα ήταν κάπου εκεί..
Αλήθεια,με τη δίψα τι γίνεται? Με τέτοιο καιρό πώς θα αντέξει?:( Σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι οπουδήποτε...να έχει τρυπώσει κάπου κι όχι να είναι απαραίτητα σε κάποιο εμφανές χώρο.
Έχω ψάξει καλά το σπίτι και το μπαλκόνι και πάνω στην ταράτσα ανέβηκα και κοίταξα και τις σκεπές από κάτι σπίτια που είναι γύρω...αλλά αν είχε παγηδευτεί κάπου,πιστεύω,θα έδινε κάποιο σημάδι,θα νιαούριζε κλπ.
Είναι πολύ δύσκολα χωρίς αυτόν,είμαι και σε περίοδο εξεταστικής,συγκεκριμένα έδινα αύριο άλλο ένα μάθημα,αλλά δεν έχω διαβάσει καθόλου,δεν έχω την ψυχολογία...Γυράνω σπίτι και δεν είναι,δεν ακούω το νιαούρισμα απο τις σκάλες που ανεβαίνω να φτάσω στο διαμέρισμά μου,το πρωί που ξυπάνω δεν έρχεται να με υποδεχθεί...:(:(:( Μια χάλια κατάσταση...Και,φυσικά,νιώθω ενοχές,γιατί αν του είχα κάνει στείρωση νωρίτερα,θα τον είχα τώρα...αλλά έγιναν όλα τόσο ξαφνικά και αθόρυβα,δεν το περίμενα με τίποτα.
Ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας,μακάρι να γίνει το θαύμα...:(

Desdemona,ο Πρέστο σου του μοιάζει πολύ...! Λίγο νεότερος είναι μόνο:)

Προς το παρόν,κανένα καλό νέο:(...ξαναβγήκα να τον ψάξω,χωρίς,όμως,αποτέλεσμα.Έχει πολλά μέρη εδώ γύρω που είναι σαν μικρά κηπάκια και εκεί κάθονται πολλές γάτες,ειδικά τις μεσημεριανές ώρες που κάνει πολύ ζέστη.Ήλπιζα ότι θα ήταν κάπου εκεί..
Αλήθεια,με τη δίψα τι γίνεται? Με τέτοιο καιρό πώς θα αντέξει?:( Σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι οπουδήποτε...να έχει τρυπώσει κάπου κι όχι να είναι απαραίτητα σε κάποιο εμφανές χώρο.
Έχω ψάξει καλά το σπίτι και το μπαλκόνι και πάνω στην ταράτσα ανέβηκα και κοίταξα και τις σκεπές από κάτι σπίτια που είναι γύρω...αλλά αν είχε παγηδευτεί κάπου,πιστεύω,θα έδινε κάποιο σημάδι,θα νιαούριζε κλπ.
Είναι πολύ δύσκολα χωρίς αυτόν,είμαι και σε περίοδο εξεταστικής,συγκεκριμένα έδινα αύριο άλλο ένα μάθημα,αλλά δεν έχω διαβάσει καθόλου,δεν έχω την ψυχολογία...Γυράνω σπίτι και δεν είναι,δεν ακούω το νιαούρισμα απο τις σκάλες που ανεβαίνω να φτάσω στο διαμέρισμά μου,το πρωί που ξυπάνω δεν έρχεται να με υποδεχθεί...:(:(:( Μια χάλια κατάσταση...Και,φυσικά,νιώθω ενοχές,γιατί αν του είχα κάνει στείρωση νωρίτερα,θα τον είχα τώρα...αλλά έγιναν όλα τόσο ξαφνικά και αθόρυβα,δεν το περίμενα με τίποτα.
Ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας,μακάρι να γίνει το θαύμα...:(
Μη το βάζεις κάτω, συνέχισε να ψάχνεις. Το σενάριο να είναι κάπου τρομαγμένος είναι πολύ πιθανό για ενα γάτο σπιτιού.. ευχομαι να τον βρεις συντομα

Εμένα ο πρώτος οικόσιτος γάτος μου, στειρωμένος , παρακαλώ, όταν είχαμε πάει για πρώτη φορά στο πατρικό μου, μονοκατοικία, είχε φύγει, είχε πέσει, δεν ξέρω, δεν τον είχαμε πάρει χαμπάρι, πάντως, και ήταν χαμένος για δύο ημέρες. Τον ψάχναμε συνέχεια, φωνάζαμε το όνομά του, κουνάγαμε τις κροκέτες του, τίποτα. Την τρίτη ημέρα, μπόρεσε να βγάλει μια ασήμαντη φωνούλα μέσα από το σπιτάκι του κήπου, κάτω από τη στέγη, όπου είχε λουφάξει γεμάτος αγκάθια. Ο δικός σου, αν δεν τον έχουν κυνηγήσει μακριά αντεραστές, μάλλον εκεί γύρω κρυμμένος θα είναι, απλώς, από το φόβο του δεν φωνάζει. Αν , όμως, τον έχουν διώξει από την περιοχή τους, καθώς δεν τον έβγαζες στον κήπο, ώστε να έχει μάθει τα κατατόπια και τις μυρωδιές, δυστυχώς, δεν θα ξέρει να γυρίσει. Μη χάνεις τις ελπίδες σου, εύχομαι αύριο να είναι η ημέρα, που θα τον βρεις.

Desdemona,ο Πρέστο σου του μοιάζει πολύ...! Λίγο νεότερος είναι μόνο:)
Αυτό πρόσεξα κι εγώ! Ειδικά τώρα που μεγάλωσε ο Πρεστούλης, είναι ίδιος με τον κούκλο σου!

:confused:Βασικα εχω μια απορια, ο γατος μου παντα περπαταει με την ουρα προς τα πανω, μπορω να το αναφερω ως χαρακτηριστικο του γνωρισμα στις αφισες; Ή αυτη η "συμπεριφορα" ειναι παροδικη και μετα το ζευγαρωμα θα την εχει κατω; :/:

:confused:Βασικα εχω μια απορια, ο γατος μου παντα περπαταει με την ουρα προς τα πανω, μπορω να το αναφερω ως χαρακτηριστικο του γνωρισμα στις αφισες; Ή αυτη η "συμπεριφορα" ειναι παροδικη και μετα το ζευγαρωμα θα την εχει κατω; :/:
Όλα τα γατάκια που έχω δει περπατάνε με την ουρά προς τα πάνω, δε νομίζω να είναι και τόσο χαρακτηριστικό γνώρισμα...:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back