Θα πάρω ένα γάτη!!!!!!!

Επειδή όμως δεν ζει στην ιδανική περιοχή, αλλά στην Ν.Σμύρνη, όπου μονίμως συναντάω πατημένα γατάκια κι έχω ακούσει και ζήσει ιστορίες με φόλες τότε το καλύτερο που έχει να κάνει ο φίλος ΚΑΤ είναι είτε να στειρώσει το γατάκι που θα πάρει και να το κρατήσει μέσα στο σπίτι του, είτε να μην πάρει καθόλου γατάκι...:down:
Στης φίλης μου τον κοινόχρηστο τρυγυρνά ένας καταπληκτικός γάταρος, κοκκινομάλης, που φαίνεται ότι έχει σπουδαία γενετήσια δραστηριότητα. Είναι βέβαια αδέσποτος και έρχεται αξιοπρεπέστατα στης φίλης μου για να τρώει το φαγητό που περισεύει από τις άλλες γάτες (η φίλη τις ταιζει καθημερινά)όταν αυτές τελειώσουν. Σαν άνθρωπος είναι. Σκεφτόμαστε τι να κάνουμε. Να τον στειρώσουμε ? Αλλά πως να τον πιάσουμε? δεν έχει καμιά μας τέτοια εμπειρία. Από την άλλη η φίλη μου δεν μπορεί να στειρώσει όλες τις θυληκιές της γειτονιάς. Ήδη δύο γατάκια από πρόσφατη γέννα της μιας χάθηκαν. Τι λέτε ότι πρέπει να γίνει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ilovecats μήπως μιλάς για πειθαρχία; Κι ένα μικρό παιδί αν του φέρεσαι παγερά θα είναι μαζεμένο και μόλις βρει ελευθερία θα κάνει όσα δεν κάνει με σένα. Τα δαγκώματα και οι γρατσουνιές πολλές φορές είναι μέσα στο παιχνίδι. Τα ζώα είναι σαν μικρά παιδιά, έτσι όπως τα λες είναι σαν να έχεις ένα μικρό παιδί και να το αναγκάζεις να συμπεριφέρεται σαν μεγάλος.

Δεν αναφέρομαι σε πειθαρχία αλλά αντιμετώπιση προς το ζώο. Και δεν εννοώ ότι περιμένω να με καταλάβει όταν του μιλάω, αλλά απλά να καταλαβαίνει τη διάθεσή μου. Νομίζω είναι ξεκάθαρο αυτό που θέλω να πω στον ΚΑΤ.Από την αρχή είπα για τόνο της φωνής και όχι για το πώς θα μαλώσει κανείς ένα ζώο. Τα ζώα μου και εγώ τα μαλώνω με το μη! και φυσικά δεν είμαι και καμιά τρελή να περιμένω ότι θα καταλαβαίνει ό,τι του λέω. Όλα αυτά που λέω βασίζονται στη λογική: δεν είσαι απλά ένα ζωάκι αλλά ένας σύντροφος για μένα που με καταλαβαίνεις - σε καταλαβαίνω και επικοινωνούμε με έναν τρόπο διαφορετικό από αυτό που συνηθίζεται.
Όλα αυτά τα ζω με τους δικούς μου γάτους και δεν το έχω δει πουθενά αλλού, όσο και αν ακούγονται υπερβολικά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχην ΚΑΤ αφου αγαπας τα γατακια κι αφου οι γονεις σου συμφωνουν καλως να αποκτησεις το γατακι που τοσο θες. :) :)
Αρκει να αναλαβεις διαχρονικα τη φροντιδα του, να μη βαρεθεις συντομα και να μη το φορτωσεις στη μαμα (που πιθανως να εκνευριστει κι ολας....) :hmm: :hmm: :hmm:
Σκεψου λοιπον καλα κι αν βρισκεις πως για οσο ζει θα το φροντιζεις σωστα, περιμενουμε νεα :) :)
Παιδια εγω στα γατακια μιλαω πολυ τρυφερα αλλα δεν μπεμπεδιζω πολυ. Οχι εσκεμενα, απλα δεν μου βγαινει (και με τα μωρα το ιδιο ειμαι). Οπως το νιωθει ο καθενας πιστευω.... Αρκει να ειναι χαρουμενος κι εκεινος και τα γατακια :happy: :happy:

Επίσης, εκτός από θέμα συμπεριφοράς καλό θα είναι να του δώσεις και λίγο γαλατάκι και στο φαγητό του - μόνο τους πρώτους 3 μήνες- μπορείς να του βάζεις λίγο λάδι- ένα κουταλάκι του γλυκού. Αν δεις διαταραχές στην υγεία του κόψε το αμέσως. Πάντως δεν έχω ακούσει ποτέ για κάτι τέτοιο. Αυτό θα του κάνει τέλειο και λαμπερό τρίχωμα και απαλό και υγιές:up:

ΜΗΝ τον στειρώσεις.Απλός μάθε τον να χρησιμοποιεί προφυλακτικό

ΜΗΝ τον στειρώσεις.Απλός μάθε τον να χρησιμοποιεί προφυλακτικό
Ιάσωνα θεωρώ πολύ κακή την απόπειρα σου να κάνεις χιούμορ ειδικά όταν απευθύνεσαι σε ανήλικο και για ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο είναι αυτό της στείρωσης...:down: :down: :down:

να τον κοιτάζεις πάντα στα μάτια όταν του μιλάς και να απευθύνεσαι σε αυτόν σαν να είναι άνθρωπος
Χμμμ... από όσο ξέρω, το βλέμμα απευθείας στα μάτια εκλαμβάνεται από τις γάτες ως επιθετικότητα. Δεν θα το συνιστούσα.
Επίσης, εκτός από θέμα συμπεριφοράς καλό θα είναι να του δώσεις και λίγο γαλατάκι και στο φαγητό του - μόνο τους πρώτους 3 μήνες- μπορείς να του βάζεις λίγο λάδι- ένα κουταλάκι του γλυκού.
Προσοχή: ΟΧΙ αγελαδινό γάλα γιατί προκαλεί διάρροιες. Αν το γατάκι έχει απογαλακτιστεί και τρέφεται με την ειδική τροφή για μικρά γατάκια, τότε έτσι κι αλλιώς παίρνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία και το γάλα δεν του προσφέρει τίποτα. Αν το ζητάει επίμονα, υπάρχει ειδικό γάλα για γατάκια (σε πετ σοπ). Για το λάδι οι απόψεις διΐστανται, θα έλεγα καλύτερα να ζητήσεις τη γνώμη του κτηνιάτρου πριν το δώσεις.

Να τον στειρώσουμε ? Αλλά πως να τον πιάσουμε? δεν έχει καμιά μας τέτοια εμπειρία. Από την άλλη η φίλη μου δεν μπορεί να στειρώσει όλες τις θυληκιές της γειτονιάς. Ήδη δύο γατάκια από πρόσφατη γέννα της μιας χάθηκαν. Τι λέτε ότι πρέπει να γίνει?
Επικοινωνήστε με ένα φιλοζωικό σωματείο (πχ με τον Άργο) που θα μπορέσει να πιάσει το γάτο και θα αναλάβει και τη στείρωσή του.

Καταρχην ΚΑΤ αφου αγαπας τα γατακια κι αφου οι γονεις σου συμφωνουν καλως να αποκτησεις το γατακι που τοσο θες. :) :)
Αρκει να αναλαβεις διαχρονικα τη φροντιδα του, να μη βαρεθεις συντομα και να μη το φορτωσεις στη μαμα (που πιθανως να εκνευριστει κι ολας....) :hmm: :hmm: :hmm:
Σκεψου λοιπον καλα κι αν βρισκεις πως για οσο ζει θα το φροντιζεις σωστα, περιμενουμε νεα :) :)
Παιδια εγω στα γατακια μιλαω πολυ τρυφερα αλλα δεν μπεμπεδιζω πολυ. Οχι εσκεμενα, απλα δεν μου βγαινει (και με τα μωρα το ιδιο ειμαι). Οπως το νιωθει ο καθενας πιστευω.... Αρκει να ειναι χαρουμενος κι εκεινος και τα γατακια :happy: :happy:
Ποτέ δεν θα άφηνα αδέσποτο ένα γατάκι.Να είσαι σίγουρη πως το γατάκι θα το έχω σαν παιδί μου και μάλιστα με μερικά λεφτα που έχω μαζέψει από το χαρτζηλίκι που παίρνω ,για ένα χρονικό διάστημα θα του πληρώνω τις ανάγκες του.:) :) :)

Ποτέ δεν θα άφηνα αδέσποτο ένα γατάκι.Να είσαι σίγουρη πως το γατάκι θα το έχω σαν παιδί μου και μάλιστα με μερικά λεφτα που έχω μαζέψει από το χαρτζηλίκι που παίρνω ,για ένα χρονικό διάστημα θα του πληρώνω τις ανάγκες του.:) :) :)
Κατ σε βρίσκω πολύ σωστό!:up:

Χμμμ... από όσο ξέρω, το βλέμμα απευθείας στα μάτια εκλαμβάνεται από τις γάτες ως επιθετικότητα. Δεν θα το συνιστούσα.

Προσοχή: ΟΧΙ αγελαδινό γάλα γιατί προκαλεί διάρροιες. Αν το γατάκι έχει απογαλακτιστεί και τρέφεται με την ειδική τροφή για μικρά γατάκια, τότε έτσι κι αλλιώς παίρνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία και το γάλα δεν του προσφέρει τίποτα. Αν το ζητάει επίμονα, υπάρχει ειδικό γάλα για γατάκια (σε πετ σοπ). Για το λάδι οι απόψεις διΐστανται, θα έλεγα καλύτερα να ζητήσεις τη γνώμη του κτηνιάτρου πριν το δώσεις.

Όταν η γάτα αντιλαμβάνεται τη διάθεσή σου, που είνα πολύ καλή σε αυτό, τότε θα διαπιστώσει ότι δεν είναι επιθετικότητα αλλά τρυφερότητα. Επίσης για το γάλα ΤΟΝΙΣΑ ότι αν προκαλέσει στο γατάκι διαταραχές τότε να το κόψει αμέσως. Ήταν ξεκάθαρο.

Όταν η γάτα αντιλαμβάνεται τη διάθεσή σου, που είνα πολύ καλή σε αυτό, τότε θα διαπιστώσει ότι δεν είναι επιθετικότητα αλλά τρυφερότητα.
Οχι απλά οι γάτες που ζουν μαζί μας συμβιβάζονται με αυτή την τακτική. Για αυτο προσεξε οτι οταν τους κοιτας επίμονα, εκεινοι θα ανοιγοκλεισουν τα ματια τους. Αυτο σημαινει "εγω δεν θα επιτεθω.."
Φυσικα ειναι αδυνατο να ζουμε με γατες και να αποφευγουμε να κανουμε πραγματα που θα τις "ενοχλήσουν". Μαθαίνουν κι εκεινες να μας καταλαβαινουν, αλλα κι εμεις εκεινες. Διάβασε κι εδω.

Εγώ για όλη αυτή την διαφωνία, πιστεύω ότι ο καθένας ορίζει και προσαρμόζει την συμπεριφορά του ανάλογα με την αλληλεπίδραση και τον χαρακτήρα της γάτας του... Υπάρχουν βασικοί κανόνες αλλά τίποτα δεν είναι στάνταρ σε αυτά τα πράγματα!;)
Όπως με τα παιδιά, έτσι και με τα γατοπαιδιά... καθένα με το χαρακτήρα και τις αντιδράσεις του. Τουλάχιστον αυτό έχω διαπιστώσει εγώ με την μικρή πείρα που έχω...:P

Και εγώ τους μιλάω με έναν ιδιαίτερο, γλυκό τρόπο και σε αυτόν έχουν μάθει να ακούνε. Αφού καμιά φορά μιλάω σε κάποιον άλλο (άνθρωπο) με αυτό τον τρόπο για να δω αν ψαρώσουν και αυτοί νομίζουν πως μιλάω σε αυτούς και μου απαντάνε! :lol: :lol:
Το ιδιο κι εγω! Εχω "ειδική" φωνή και λεξιλόγιο για τις γάτες.
Αλλα και σε άλλες (στο δρόμο π.χ.) εάν μιλήσω με τον ιδιο τρόπο, που μιλάω και στα δικά μου, ανταποκρίνονται.

Και εγώ του μιλάω με έναν ιδιαίτερο τρόπο...:) και πιστέψτε με όταν τον μαλώνω το καταλαβαίνει μια χαρά!!!!!;)

Ιάσωνα θεωρώ πολύ κακή την απόπειρα σου να κάνεις χιούμορ ειδικά όταν απευθύνεσαι σε ανήλικο και για ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο είναι αυτό της στείρωσης...:down: :down: :down:

1on Δεν ήξερα οτι ειναι ανηλικη
2ον Η πεμπτουσια του χιουμορ ειναι ο αφθορμιτισμός
3ον Το χιουμορ δεν ειναι αποπειρα αλλα τρόπος εκφρασης και καθε ανθρωπος τι στιγμή που δε θίγει τον αλλο ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να εκφραζεται --Ευρωπαϊκό Σύνταγμα "

Άρθρο ΙΙ-11: Ελευθερία έκφρασης
1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία γνώμης και την ελευθερία λήψης ή μετάδοσης πληροφοριών ή ιδεών, χωρίς την ανάμειξη δημοσίων αρχών και αδιακρίτως συνόρων. "

3ον Το χιουμορ δεν ειναι αποπειρα αλλα τρόπος εκφρασης και καθε ανθρωπος τι στιγμή που δε θίγει τον αλλο ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να εκφραζεται --Ευρωπαϊκό Σύνταγμα "

1.Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία γνώμης και την ελευθερία λήψης ή μετάδοσης πληροφοριών ή ιδεών, χωρίς την ανάμειξη δημοσίων αρχών και αδιακρίτως συνόρων. "
Βρε Ιάσωνα, αν και δεν έχω πάρει μέρος σε αυτήν την συζήτηση, δεν θεωρώ ότι τίθεται θέμα νομικών κατοχυρώσεων ή ελευθερίας γνώμης:/: .... Φυσικά και έχεις το δικαίωμα. Αλλά είναι λεπτό το θέμα και ίσως παρεξηγηθεί το σχόλιο που έκανες! Εντάξει δεν είδες την ηλικία, αλλά ίσως θέλει λίγη προσοχή... Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά δεν χρειαζόταν να επικαλεστείς τα δικαιώματά σου, γιατί με την ίδια λογική ίσως σχολιάζει οποιοσδήποτε και τα δικά σου λεγόμενα!;)

1.Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία γνώμης και την ελευθερία λήψης ή μετάδοσης πληροφοριών ή ιδεών, χωρίς την ανάμειξη δημοσίων αρχών και αδιακρίτως συνόρων. "
1ον Το ότι είναι ανήλικος φαίνεται από τον τρόπο γραφής του και το αναφέρει και σε κάποιο μήνυμα. Αν είχες διαβάσει όλα τα μηνύματα θα το είχες δει
2ον Η πεμπτουσία του χιούμορ είναι ο αυθορμητισμός ναι μεν, αλλά όταν είσαι ανάμεσα σε΄φίλους και γνωστούς που κατανοούν και απολαμβάνουν -ίσως- το χιούμορ σου. Σε μεγάλες ομάδες όπως αυτό το forum που οι περισσότεροι δεν γνωρίζονται προσωπικά μεταξύ τους, όταν εκφράζεις τόσο αυθόρμητα το χιούμορ σου μπορεί να παρεξηγηθεί, όπως κι έγινε!
3ον Ωραία η παράθεση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος! Μήνυσέ με λοιπόν γιατί δεν αντιλαμβάνομαι το αστείο στο post που έστειλες!!!

Επίσης για κάποιον που δεν έχει γάτα και δεν έχει την πρόθεση να πάρει όπως έχεις αναφέρει σε άλλο θέμα, μου κάνει εντύπωση που έχεις άποψη για την στείρωση και δίνεις και συμβουλές σε άλλους...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back