Θα πληρώνατε για μια αδέσποτη γατούλα;

Παιδιά εγώ δε θα είχα πρόβλημα να κάνω μια δωρεά σε μια στέγη,αν το επέτρεπαν τα οικονομικά μου,άσχετα από το αν έιχα ζωάκι,έπαιρνα ζωάκι από εκεί,ή δεν είχα καθόλου ζωάκι.Αλλά θεωρώ τα ζώα,όπως και τους ανθρώπους,ζωντανές ψυχές,και το να αγοράζω ένα ζωντανό πλάσμα μου φαίνεται ακριβώς ίδια περίπτωση με το δουλεμπόριο.Δεν με ενδιαφέρει αν το ζώο είναι καθαρόαιμο,ή αδέσποτο,ή ημίαιμο.Όπως επίσης,και ένας άνθρωπος που με αγαπάει και μένει μαζί μου,δε με νοιάζει αν είναι άσπρος,μαύρος,κίτρινος,ή...πουά.Όλα έχουν την ίδια ψυχή,και σε καμία περίπτωση δε θα πλήρωνα για να το αποκτήσω.Θα προτιμούσα να ξοδέψω αυτά τα χρήματα για να βοηθήσω ζώα,ή για να εμβολιάσω,ή για να στειρώσω,πολύ αυχαρίστως.Αλλά όχι για να αγοράσω ένα ζωάκι.
Είναι εμπόριο έμψυχου πλάσματος και δεν το εγκρίνω.Τώρα κατανοώ ότι οι εκτροφείς κάνουν μια δουλειά όπως όλοι οι άνθρωποι,ίσως και με μια ευαισθησία που δεν έχουν όλες οι δουλειές,και ότι οι άνθρωποι έχουν έξοδα.Αλλά δεν αλλάζει η οπτική μου γωνία σχετικά με την πράξη...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κανενας ελληνας σε αυτον τον αιωνα δεν θα εδινε ουτε πεντε ευρο συμβολικα για να υιοθετησει ενα ζωακι απο στεγη
Αυτο ειναι λαθος και μπορω να σε διαβεβαιωσω ως υπευθυνη υιοθεσιων. Μπορει να μην εδινε γιατι δεν συνιθιζεται στην ελλαδα και δεν υπαρχει προεργασια αλλα εγω σε οσους εδωσα ζωακι και εννοω χαρισα κι οχι εδωσα τζαμπα γιατι δεν εχει χρηματικη αξια ενα πλασμα για να το υποβιβαζει καεις ετσι, καταξοδευτηκαν σε κρεββατακια παιχνιδακια τροφες και αμμο εβερκλην για να εχει τα καλυτερα γιατι καταλαβαιναν την αξια ολων αυτων. Εχω δε γνωρισει και δωσει γατακια σε πολλους ανθρωπους που μπορει να μην ειχαν παρτα τα απαραιτητα αλλα στο γατακι ( που ονομαζεις τζαμπα) εδωσαν οτι καλυτερο ειχαν και το ετρεχαν στο γιατρο καθε λιγο. Εγω ημουν που τους σταματουσα σχεδον ... αρα δεν ισχυει αυτο ειναι ενα ευκολο επιχειρημα οσων πουλανε ζωα γιατι ελπιζουν να μην χρειασει να ασχοληθουν πραγματικα μ το να εκπαιδευσουν και να διαλεξουν και με το συναισθημα τους γατογονεις. Η εμπειρια μου λεει οτι αναμεσα σε ενα περσινκο χρυσοπληρωμενο κι ενα κεραμιδιου χαρισμενο ειναι ο ανθρωπος που παιζει ρολο κι οχι η τιμη του ενος και το χαρισμα του αλλου. Αν παρει το περσικο ο λαθος ανθρωπος θα του φερθει χαλια .

Το να σεβομαστε τα ζωα δεν εχει σχεση με το χρημα ασχετα αν το χρημα μπορει να ειναι ενα μονο απο τα πολλα μεσα εκπαιδευσης αλλα σκετο δεν κανει τιποτα, απλα δινει μια ναρκισσιστικη αξια αντικειμενου στο ζωο.. α θελετε να εχει τετοια βαλτε του τιμη, εαν παλι θελετε να παει σε καλο σπιτι ασχοληθειτε με το να ελενξετε το σπιτι καλυτερα ασχετα αν παρετε χρηματα για τα πρωτα του εξοδα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά εγώ δε θα είχα πρόβλημα να κάνω μια δωρεά σε μια στέγη,αν το επέτρεπαν τα οικονομικά μου,άσχετα από το αν έιχα ζωάκι,έπαιρνα ζωάκι από εκεί,ή δεν είχα καθόλου ζωάκι.Αλλά θεωρώ τα ζώα,όπως και τους ανθρώπους,ζωντανές ψυχές,και το να αγοράζω ένα ζωντανό πλάσμα μου φαίνεται ακριβώς ίδια περίπτωση με το δουλεμπόριο.Δεν με ενδιαφέρει αν το ζώο είναι καθαρόαιμο,ή αδέσποτο,ή ημίαιμο.Όπως επίσης,και ένας άνθρωπος που με αγαπάει και μένει μαζί μου,δε με νοιάζει αν είναι άσπρος,μαύρος,κίτρινος,ή...πουά.Όλα έχουν την ίδια ψυχή,και σε καμία περίπτωση δε θα πλήρωνα για να το αποκτήσω.Θα προτιμούσα να ξοδέψω αυτά τα χρήματα για να βοηθήσω ζώα,ή για να εμβολιάσω,ή για να στειρώσω,πολύ αυχαρίστως.Αλλά όχι για να αγοράσω ένα ζωάκι.
Είναι εμπόριο έμψυχου πλάσματος και δεν το εγκρίνω.Τώρα κατανοώ ότι οι εκτροφείς κάνουν μια δουλειά όπως όλοι οι άνθρωποι,ίσως και με μια ευαισθησία που δεν έχουν όλες οι δουλειές,και ότι οι άνθρωποι έχουν έξοδα.Αλλά δεν αλλάζει η οπτική μου γωνία σχετικά με την πράξη...:(
Καλησπέρα σας, παρακολουθώ το θέμα ώρα και εγώ θα συμφωνήσω με τη moukelis όμως σύμφωνα με την δική μου σκοπιά το θέμα δεν είναι κατα πόσο διατεθειμένος είναι ένας άνθρωπος να πληρώσει για να αγοράσει μια γάτα αλλά κατα πόσο είναι διατεθειμάνος να την αγαπάει, να την φροντίζει και να δεσμεύεται απέναντι της για όλη του τη ζωή ή για όλη της τη ζωή παρέχοντας της την καλύτερη ποιότητα ζωής..Και πάνω από όλα να είναι σίγουρος για την επιλογή του και να σέβεται τόσο την ίδια την επιλογή του όσο και το ζώο του..Η δική μου η γάτα μαζί μου έκανε τόσα ταξίδια όταν όλοι μου έλεγαν παράτα το το γατί κουράζεται.....Δεν το πίστευα γιατι μαζί μου ήξερα οτι είχε αυτο που ήθελε και χρειαζόταν..Δική μου η επιλογή να έχω γάτα δική μου και η ευθύνη.....Στην Ελλάδα πρέπει να ξέρεις τα δικαιώματα των ζώων και να τα προασπίζεσαι με τον καλύτερο τρόπο....Αναφορικά με την εγκατάλειψη...Και δεν πρέπει αυτοί οι ανευθυνοι και ασυνειδητοι να ξεφευγουν απο τις συνέπειες...Εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να καταγγείλω κάποιον που παρατησε το ζώο του στο δρομο...Αρτέμις Μάτσας;; Κανένα πρόβλημα....

Καλησπέρα σας, παρακολουθώ το θέμα ώρα και εγώ θα συμφωνήσω με τη moukelis όμως σύμφωνα με την δική μου σκοπιά το θέμα δεν είναι κατα πόσο διατεθειμένος είναι ένας άνθρωπος να πληρώσει για να αγοράσει μια γάτα αλλά κατα πόσο είναι διατεθειμάνος να την αγαπάει, να την φροντίζει και να δεσμεύεται απέναντι της για όλη του τη ζωή ή για όλη της τη ζωή παρέχοντας της την καλύτερη ποιότητα ζωής..Και πάνω από όλα να είναι σίγουρος για την επιλογή του και να σέβεται τόσο την ίδια την επιλογή του όσο και το ζώο του..Η δική μου η γάτα μαζί μου έκανε τόσα ταξίδια όταν όλοι μου έλεγαν παράτα το το γατί κουράζεται.....Δεν το πίστευα γιατι μαζί μου ήξερα οτι είχε αυτο που ήθελε και χρειαζόταν..Δική μου η επιλογή να έχω γάτα δική μου και η ευθύνη.....Στην Ελλάδα πρέπει να ξέρεις τα δικαιώματα των ζώων και να τα προασπίζεσαι με τον καλύτερο τρόπο....Αναφορικά με την εγκατάλειψη...Και δεν πρέπει αυτοί οι ανευθυνοι και ασυνειδητοι να ξεφευγουν απο τις συνέπειες...Εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να καταγγείλω κάποιον που παρατησε το ζώο του στο δρομο...Αρτέμις Μάτσας;; Κανένα πρόβλημα....
κανενας ελληνας σε αυτον τον αιωνα δεν θα εδινε ουτε πεντε ευρο συμβολικα για να υιοθετησει ενα ζωακι απο στεγη

και εγώ δεν συμφωνώ σε αυτό..Και μόνο από ευγνωμοσύνη που έσωσαν ένα γατάκι και μου το παραδίδουν υγιές τους ευγνωμονώ και στηρίζω το σκοπό τους..Αν και καταλαβαίνω οτι αυτη η πρόταση αποτελεί αιχμή για την αντιμετώπιση των ζώων στην Ελλάδα

Ζούμε σε μια καταναλωτική κοινωνία και μάλιστα στην Ελλάδα.Πιστεύω η συντριπτική πλειοψηφία
των Ελλήνων,αν ήταν προς πώληση μια αδέσποτη γάτα,θα γελούσαν ή απλά θα αδιαφορούσαν.
Εξάλλου εφόσον γατάκια βρίσκεις οπουδήποτε,για ποιο λόγο να πληρώσεις,θα απορούσε κάποιος?
Το αν μια τιμή καθορίζει την αξία ένός έμψυχου οντος,αυτό εξαρτάται απο τη Παιδεία κάθε ανθρώπου
φυσικά,αλλά οπως είπα ζούμε σε καταναλωτική κοινωνία και ότι έχει ζήτηση αποκτά μια τιμή.Αν κάποιος δώσει
2000 ευρώ για να πάρει μια γάτα ράτσας,αυτό δεν προϋποθέτει οτι η γάτα θα πάει στο καλύτερο σπίτι,
δεδομένου οτι απλά μπορεί να διαθέτει χρήματα και να του «κάθησε» να πάρει γάτα επειδή ετσι του ήρθε,χωρίς να έχει ιδέα απο γάτες.Σε αντίθεση απο κάποιον που μπορεί να μάζεψε ενα γατάκι απ΄τα σκουπίδια και να περάσει αρχοντικά κοντά του με απόλυτη αγάπη και φροντίδα.Αυτό είναι το απόλυτο παράδειγμα για αυτούς που πιστεύουν οτι μια τιμή μπορεί να καθορίσει ένα “καλό” σπίτι και πραγματικούς ζωόφιλους για τα γατάκια τους.Ενα μεγάλο ποσό μπορεί να σε κάνει να δώσεις περισσότερο σημασία και προσοχή σε κάτι ηλεκτρονικό π.χ. μια τηλεόραση,αλλά οχι ομως σε κάτι ζωντανό..Μια συμβολική τιμή σε ενα σωματείο είναι άλλο θέμα,έχει να κανει με την βελτίωση των συνθηκών άτυχων ζώων,άρα δεν είναι κάτι κερδοσκοπικό και είναι κατι τελείως διαφορετικό..και βέβαια σε τέτοια περίπτωση θα έδινα ένα συμβολικό ποσό,που δεν νομίζω να το έκαναν οι περισσότεροι..Γενικά το να βάζεις αξία σε ένα ζωντανό πλάσμα και να λές κάνει 1000 ευρώ είναι πραγματικά γελοίο αν το σκεφτεί κανείς,δηλαδή να θέτεις για κατι ανεκτίμητο,για ένα δημιούργημα της φύσης ένα όριο χρηματικό,εν αγνοία του,αλλά αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα και δεν αλλάζει..και έρχεται μετά ο άλλος και σκέφτεται αν θα πάρει τον επόμενο μήνα γατάκι ή καινούργιο κινητό:blink:

εβεβαια και θα πληρωνα γιατι όλες οι γάτες οπως και όλα τα ζωακια αξίζουν μια καλύτερη ζωή.

Μα τι λετε βρε παιδια...αυτο ειναι Τομας Μαν ιστορια...Ετσι εχει διαμορφωθει ο κοσμος και ΟΛΑ εχουν την αξια τους...μεχρι και τα μωρα των ανθρωπων εχουν την τιμη...Και βεβαια θα πληρωνα οπως πληρωσα ...:blink:

Μα τι λετε βρε παιδια...αυτο ειναι Τομας Μαν ιστορια...Ετσι εχει διαμορφωθει ο κοσμος και ΟΛΑ εχουν την αξια τους...μεχρι και τα μωρα των ανθρωπων εχουν την τιμη...Και βεβαια θα πληρωνα οπως πληρωσα ...:blink:
Συμφωνώ ότι όλα έχουν την αξία τους,αλλά όχι την τιμή.Αν αποδεχτείς ότι όλα έχουν μια τιμή,όπως ανέφερες και τα μωρά των ανθρώπων,σημαίνει ότι αν αύριο-μεθαύριο σου έλεγαν ότι για να σε κάνει κάποιος παρέα,θα έπρεπε να του δίνεις ένα ποσό κάθε μέρα,θα το επικροτούσες.
Και για μένα "παίζει" και το άλλο.Ο κοσμος ειδικά εδώ στην Ελλάδα,πιστεύει ότι το ακριβό είναι και καλό.Το ίδιο ισχύει και με τα ζώα.Αν αγοράσουν ένα σκύλο,ή μια γάτα που είναι σπάνια και έχει π.χ. χίλια ευρώ,ακόμα κι αν δεν έχουν ιδέα από ζώα,θα το θεωρούν καμάρι τους που έχουν ένα τέτοιο απόκτημα.Και το ίδιο θα κάνουν και με το καινούριο στερεοφωνικό,κτλ.Για μένα υπάρχει σοβαρή διαφοροποίηση.:(Και,ειλικρινά,τα γατάκια μου θα τα εμβολίαζα και θα έκανα όλα τα έξοδα,αλλά με τίποτα δε θα δεχόμουν χρήματα από την οικογένεια που θα τα υιοθετούσε.Κι όχι μόνο τα δικά μου τα γατάκια,το έχω κάνει και για αδέσποτα που βρήκα και βρήκαν σπιτάκι.Χαλάλι τα χρήματα,αρκεί να τα φροντίζουν και να τα αγαπούν αυτοί που θα τα αγκαλιάσουν.

εγω παλι αν μου εδιναν -χαριζαν μια γατα την οποια την ειχαν περιθαλψει , στειρωσει και εμβολιασει θα τους εδινα κανονικα τα χρηματα και με ολη μου την καρδια. χωρις τσιγκουνιες γιατι θα ηξερα μεσα μου πως αυτο θα βοηθουσε να συνεχισουν να το κανουν και στο επομενο γατακι του δρομου που θα ειχε αναγκη και θα επεφτε στην αντιληψη τους ιτε αυτος ηταν ιδιοτης ειτε σωματειο.
και εξακολουθω να μιλαω για αδεσποτα γατακια.

μου χαρισνα μια γατα απο σπιτι ηταν 3 μηνων και εννοειτε εδωσα χρηματα για τα εξοδα της γεννας και του πρωτου εμβολιου στην κυρια που μου την εμπιστευτηκε ασχετα αν δε δεχοταν στην αρχη με τιποτα ,
τα ιδια και στην κουταβουλα μου!!!!
απο σπιτι μου τη χαρισαν δεν γινοταν να μη συμβαλλω στα εξοδα της γεννας....

Συμφωνώ ότι όλα έχουν την αξία τους,αλλά όχι την τιμή.Αν αποδεχτείς ότι όλα έχουν μια τιμή,όπως ανέφερες και τα μωρά των ανθρώπων,σημαίνει ότι αν αύριο-μεθαύριο σου έλεγαν ότι για να σε κάνει κάποιος παρέα,θα έπρεπε να του δίνεις ένα ποσό κάθε μέρα,θα το επικροτούσες.
Και για μένα "παίζει" και το άλλο.Ο κοσμος ειδικά εδώ στην Ελλάδα,πιστεύει ότι το ακριβό είναι και καλό.Το ίδιο ισχύει και με τα ζώα.Αν αγοράσουν ένα σκύλο,ή μια γάτα που είναι σπάνια και έχει π.χ. χίλια ευρώ,ακόμα κι αν δεν έχουν ιδέα από ζώα,θα το θεωρούν καμάρι τους που έχουν ένα τέτοιο απόκτημα.Και το ίδιο θα κάνουν και με το καινούριο στερεοφωνικό,κτλ.Για μένα υπάρχει σοβαρή διαφοροποίηση.:(Και,ειλικρινά,τα γατάκια μου θα τα εμβολίαζα και θα έκανα όλα τα έξοδα,αλλά με τίποτα δε θα δεχόμουν χρήματα από την οικογένεια που θα τα υιοθετούσε.Κι όχι μόνο τα δικά μου τα γατάκια,το έχω κάνει και για αδέσποτα που βρήκα και βρήκαν σπιτάκι.Χαλάλι τα χρήματα,αρκεί να τα φροντίζουν και να τα αγαπούν αυτοί που θα τα αγκαλιάσουν.

εγω παλι αν μου εδιναν -χαριζαν μια γατα την οποια την ειχαν περιθαλψει , στειρωσει και εμβολιασει θα τους εδινα κανονικα τα χρηματα και με ολη μου την καρδια. χωρις τσιγκουνιες γιατι θα ηξερα μεσα μου πως αυτο θα βοηθουσε να συνεχισουν να το κανουν και στο επομενο γατακι του δρομου που θα ειχε αναγκη και θα επεφτε στην αντιληψη τους ιτε αυτος ηταν ιδιοτης ειτε σωματειο.
και εξακολουθω να μιλαω για αδεσποτα γατακια.

μου χαρισνα μια γατα απο σπιτι ηταν 3 μηνων και εννοειτε εδωσα χρηματα για τα εξοδα της γεννας και του πρωτου εμβολιου στην κυρια που μου την εμπιστευτηκε ασχετα αν δε δεχοταν στην αρχη με τιποτα ,
τα ιδια και στην κουταβουλα μου!!!!
απο σπιτι μου τη χαρισαν δεν γινοταν να μη συμβαλλω στα εξοδα της γεννας....
Tα ιδια λεμε..για την αξια μιλησα αλλα στον κοσμο σημερα εχει επικρατησει η ιδεα του οτι αμα πληρωσεις θα ειναι και αξιας οποτε λεω οτι οπως και με τα ρατσας ετσι και ταραστας θα πρεπει να εχουν την τιμη...αναγκαστικα..:hmm::(

o yes...

καλημερα..ναι θα πληρωνα,αλλωστε και τα 2 γατακια μου αδεσποτουλια ηταν..και αν σκεφτει κανειςτα εμβολιακια τους τη τροφη τους και ολα τα παιχνιδακια που αγοραζει κανεις για το γατακι του τιποτα δεν ειναι τζαμπα...και ναι ακομα και αν μου ελεγε καποιος οτι θελει 30 η 50 ευρο θα τα εδινα...το θεμα ομως δεν ειναι αν θα δωσεις λεφτα αλλα αν οντως αγαπας τα ζωακια για να αντεξεις ολη τη φροντιδα που απετει ενα ζωακι...γιατι ξερω κοσμο που εχει δωσει λεφτα για ρατσες γατες και οταν ειδε τα σκουρα τους εδωσε δρομο....ακομα και τωρα που ετοιμαζομαι να κανω παιδι και με εχουν φαει να δοσω τα γατακια μου δεν προκιτε...αυτα τα 2 μικρουλια ειναι πλεον η ζωη μου...και καλα θα κανουν οι αμορφοτοι να ανοιξουν κανα βιβλιο να μορφοθουν πριν ακουσω και αλλη βλακιουλα...ναι θα πληρονα για οποιοδηποτε γατακι ...γνωριζοντας οτι μπορω να του προσφερω ενα σπιτι και μια οικογενεια που θα το λατρευει...:D

καλημερα..ναι θα πληρωνα,αλλωστε και τα 2 γατακια μου αδεσποτουλια ηταν..και αν σκεφτει κανειςτα εμβολιακια τους τη τροφη τους και ολα τα παιχνιδακια που αγοραζει κανεις για το γατακι του τιποτα δεν ειναι τζαμπα...και ναι ακομα και αν μου ελεγε καποιος οτι θελει 30 η 50 ευρο θα τα εδινα...το θεμα ομως δεν ειναι αν θα δωσεις λεφτα αλλα αν οντως αγαπας τα ζωακια για να αντεξεις ολη τη φροντιδα που απετει ενα ζωακι...γιατι ξερω κοσμο που εχει δωσει λεφτα για ρατσες γατες και οταν ειδε τα σκουρα τους εδωσε δρομο....ακομα και τωρα που ετοιμαζομαι να κανω παιδι και με εχουν φαει να δοσω τα γατακια μου δεν προκιτε...αυτα τα 2 μικρουλια ειναι πλεον η ζωη μου...και καλα θα κανουν οι αμορφοτοι να ανοιξουν κανα βιβλιο να μορφοθουν πριν ακουσω και αλλη βλακιουλα...ναι θα πληρονα για οποιοδηποτε γατακι ...γνωριζοντας οτι μπορω να του προσφερω ενα σπιτι και μια οικογενεια που θα το λατρευει...:D
ωχ καταλαβαινω τι περνας!!!!
ενα εξαιρετο μελος του φορουμ εχευ συνταξει ενα πολυ καλο φυλλαδιοα μαζι με ενα καθηγητη πανεπιστιμιου ια την τοξοπλασμωση
αν θες μπορω να στο στειλω ειτε ταχυδρομικα ειτε ηλεκτρονικα , μηπως εχεις κανενα επιπλεον επιχειρημα για εκεινους που σε ζαλιζουν:/:

ωχ καταλαβαινω τι περνας!!!!
ενα εξαιρετο μελος του φορουμ εχευ συνταξει ενα πολυ καλο φυλλαδιοα μαζι με ενα καθηγητη πανεπιστιμιου ια την τοξοπλασμωση
αν θες μπορω να στο στειλω ειτε ταχυδρομικα ειτε ηλεκτρονικα , μηπως εχεις κανενα επιπλεον επιχειρημα για εκεινους που σε ζαλιζουν:/:
Αβανάκι μήπως θα μπορούσε να μου το στείλεις κι εμένα ηλεκτρονικά,να το βάλω στο μπλογκ;Απασχολεί πολύ κόσμο το ζήτημα,και ακούγονται του κόσμου οι βλακείες από τον κάθε άσχετο.Μην ξεχάσεις να μου αναφέρεις πηγές.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:rolleyes:

Ζούμε σε μια καταναλωτική κοινωνία και μάλιστα στην Ελλάδα.Πιστεύω η συντριπτική πλειοψηφία
των Ελλήνων,αν ήταν προς πώληση μια αδέσποτη γάτα,θα γελούσαν ή απλά θα αδιαφορούσαν.

Επειδή ολα ειναι θεμα μαρκετινγκ σε αυτη την καταναλωτική κοινωία αν γινονταν μοδα θα το ακολουθουσαν κι αυτο.. μια καλη ιδεα χρειαζεται...το να ακολουθουν εχει και τα καλα του αν κανεις ασχοληθει

moukelis, μπορείς να το βρεις και στο ίντερνετ σε μορφή PDF εδώ.
Το σχετικό νήμα βρίσκεται εδώ.:)

Επειδή μάλλον σε εξυπηρετεί καλύτερα σε word, μπορείς να στείλεις πμ στη drusilia.;)

moukelis, μπορείς να το βρεις και στο ίντερνετ σε μορφή PDF εδώ.
Το σχετικό νήμα βρίσκεται εδώ.:)

Επειδή μάλλον σε εξυπηρετεί καλύτερα σε word, μπορείς να στείλεις πμ στη drusilia.;)
Ευχαριστώ πολύ,δεν με πειράζει,το αντέγραψα από το PDF και θα το προσαρμόσω επειδή είναι λίγο μεγάλο για ποστ.Πολύ κατατοπιστικό,μπράβο.:up:

thanks..

Γενικα δεν εχω προβλημα ...εχω γατακια απο 5 χρονων μεσα στο σπιτι..και οι γονοις μου εχοθν τρελα με τα γατακια..που ρωτεισα το γιατρο μου ,ειπε οτι πλεων εχω ανοσια και δεν πρεπει να φοβαμαι...αλλα δυστιχως δεν αγαπανε τα ζωα ολοι οσοι πλεσιονουν την οικογενεια μου και του αντρα μου...τα θεωρουν βρωμια...σε κατι πρεπει να πατισουν να τα διοξουμε...αλλα δεν μασαμε...τα γατακια μας ειναι παιδια μας......ευχαριστω παντως....:)

Έχω έναν φίλο που λέει πως αν οι άνθρωποι πληρώσουν για το ζώο που θα πάρουν δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσουν ποτέ. Κι όμως οι στατιστικές δείχνουν ότι τελικά τα περισσότερα αδέσποτα που έχουν βρει σπίτι επειδή βρέθηκαν στο δρόμο του ιδιοκτήτη περνούν πιο καλά..Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ!!

Αν θες Αβάνα μου την γνώμη μου, θα σου πω ένα πράγμα, από πότε μπορεί κάποιος να πουλάει κάτι που έχει ζωή αφου δεν το έχει δημιουργήσει ο ίδιος, με τα χεράκια του..Και γιατί κάτι έμψυχο να πουλιέται σαν ένα αντικείμενο. Δεν θα έδινα ποτέ λεφτά σε κάποιον που το συμφέρον του θα ήταν απλά το κέρδος. Προτιμώ ιδιοκτήτη που θα πονούσε το ζωντανό που θα μου έδινε...!!!

Θεωρώ ότι το κέρδος που κυβερνάει πια τις ψυχές των ανθρώπων επηρεάζει τα πάντα!Αλλά ρε παιδιά ακόμα και η γη που πατάμε..Πως μας ήρθε να την πουλάμε..Ποιος είπε ότι ανήκει σε κάποιον..Την βλακεία που έκαναν στο παρελθόν την συνεχίζουμε κι εμείς..και λέμε κι ότι είναι δικαιοσύνη!!!Γιατί ένας άστεγος να μην έχει την δική μου γη..εγώ ήμουν πιο τυχερή??Γιατί ένα αδέσποτο να μην το μεταχειρίζεται κάποιος όπως ένα γατάκι για διαγωνισμούς στα καλλιστεία..!!!Είναι πολύ λεπτό το θέμα που θέτεις!!

Φυσικά και θα πλήρωνα για τα γατιά μου, τρεις περιουσίες κι άλλη μια αξίζει το καθένα, αλλά δε θα τα εκτιμούσα περισσότερο γι'αυτό το λόγο... Τα εκτιμούσα, τα αγαπούσα σιγά σιγά καθώς τα μεγάλωνα από μωρά μέχρι 6 και 2 ετών που είναι σήμερα. Τα λεφτά δεν εξασφαλίζουν τη φροντίδα και την αγάπη της οποίας χαίρει το κάθε ζώο, απλά βοηθάνε αυτούς που τα φιλοξενούν μέχρι να υιοθετηθούν, έτσι πιστεύω...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back