Θερμοπληξία και όχι μόνο

Julian

Δραστήριο μέλος

Η Julian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Παιδιά, να ρωτήσω κάτι;;
Χθες πήρα ένα καινούργιο γατάκι, κι επειδή του έβαλα stronghold και ήταν τίγκα στους ψύλλους (σε αυλή το είχανε) αποφάσισα να το αφήσω για μια βραδιά στη γατοφόρο του στο μπαλκόνι.
Κατά τις 1 που πήγα να δω τι κάνει, είχε βρεγμένα τα μπροστινά ποδαράκια και το σαγόνι του, και ανέπνεε γρήγορα και κοφτά με τη γλωσσίτσα έξω.
Εϊναι ένδειξη ότι ζεσταίνεται ή έχει κάτι άλλο;
Μπορώ να του κάνω κάτι για τη ζέστη, γιατί δεν μπορώ πριν το πάω στον κτηνίατρο (σε 1 ώρα δηλαδή) να το βάλω μέσα στο σπίτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως έχει πάθει αλλεργία από το φάρμακο??? Μπορεί και να ζεσταίνεται, βγάλτο αμέσως από τον ήλιο και την γατοφόρο και βάλτου νεράκι δροσερό. Πολλά γατιά έχουν σκάσει λόγω ζέστης, ειδικά μέσα σε αυτοκίνητα. Πήγαινέ το άμεσα τον γιατρό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Περνα το με ενα βρεγμενο πανακι να πεσει η θερμοκρασια και βαλε δροσερο νερο. Αν γινεται βαλ' το μεσα (στο μπανιο εστω) Αν δεν συνελθει αμεσα στο γιατρο.

Απ' οτι καταλαβα θα πας τωρα στο γιατρο... Ωραια :):):)
Τοτε περιμενουμε νεα....

Όλα εντάξει τελικά!
Παρά λίγο γλιτώσαμε τη θερμοπληξία... Δεν ήξερα ότι είναι τόσο ευαίσθητα στη ζέστη. Μέχρι τώρα το φατσουλίνι το είχα μόνο μέσα στο σπίτι. Πήγαμε στον κτηνίατρο, της έκανε μία γενική κούρα και τώρα είναι μια χαρά.
Το γατάκι που πήρα είναι το δεύτερο, είχα ήδη ένα θηλυκό, κι επειδή είχε μελαγχολήσει ήθελα να του φέρω ένα για παρέα και ίσως αργότερα, για να ζευγαρώσει.
Είδα λοιπόν αγγελίες και πήγα σε μία κυρία. Το σπίτι της ήταν πολύ φτωχό και είχε πολλές γάτες. Το 4 μηνών ξανθό αρσενικό γατάκι που πήρα, μου το παρουσίασε σε ένα κλουβί. Είναι πολύ γλυκό, σπιτίσιο (υποψιάζομαι ότι ποτέ δεν έχει δει το φως του ήλιου και τον έξω κόσμο), είναι το πιο ήρεμο γατάκι που έχω πάρει ποτέ στην αγκαλιά μου!!!:inlove:
Πάνω του ωστόσο υπήρχαν πολλά...ζωύφια και ήταν πολύ υποσιτισμένο.
Του κάναμε ό,τι χρειαζόταν στο κτηνιατρείο και τώρα δείχνει πολύ καλύτερα. Κάναμε και γενικές εξετάσεις αίματος και όλα καλά.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, επειδή είναι η πρώτη μου φορά σε αυτό, είναι το εξής: και τα δύο είναι 4 μηνών, διαφορετικού φύλου, και το πρώτο το είχαμε φέρει σπίτι 2 μηνών, και ήταν πολύ πιο "άγριο" και ατίθασο από αυτό. Μήπως πειράζει το ότι είναι ήδη 4 μηνών και όχι μικρότερα; Είναι πιο δύσκολο να τα βρουν; Τι πρέπει να κάνω για να μονιάσουν πιο ομαλά;
Ξέρω ότι τις πρώτες μέρες θα μαλώνουν κλπ. Αυτό που κάνουν απο χθες βράδυ είναι κάθε φορά που πλησιάζονται ή που κοιτιούνται το χαρακτηριστικό ήχο "γρρρρρ" από μέσα τους και "χου". Η μικρή τα έχει πάρει κρανίο που ξαφνικά ένα νέο γατί πίνει από το νερό της και ξαπλώνει δίπλα στο κρεβατάκι της. Θα πλησιαστούν με τον καιρό; Είναι καλύτερο να τα αφήνω στο ίδιο δωμάτιο; Θα βοηθήσει να κάνω κάτι εγώ; Είναι προτιμότερο να τους αφήνω πχ να πίνουν νερό από το ίδιο πιατάκι (φαγητό τους βάζω σε διαφορετικό να ξέρω και τι τρώει το καθένα) ή σε ξεχωριστά;
Αυτό που θέλω πάνω από όλα είναι να γίνουν αγαπημένα και να παίζουν, γιατί αυτός είναι και ο λόγος που πήραμε το δεύτερο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Julian αυτα τα "χου" και τα γρυλίσματα είναι φυσιολογικά στις πρώτες επαφές μεταξύ γάτων.
Κάνε υπομονή και σύντομα θα τα δεις να παίζουν μεταξύ τους.
Στο site του Αίλουρου www.ailouros.gr θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες και γι αυτό το θέμα και για τη συμπεριφορά των γάτων γενικότερα.
Θα πλησιαστούν με τον καιρό; Είναι καλύτερο να τα αφήνω στο ίδιο δωμάτιο; Θα βοηθήσει να κάνω κάτι εγώ; Είναι προτιμότερο να τους αφήνω πχ να πίνουν νερό από το ίδιο πιατάκι (φαγητό τους βάζω σε διαφορετικό να ξέρω και τι τρώει το καθένα) ή σε ξεχωριστά;
Αυτό που θέλω πάνω από όλα είναι να γίνουν αγαπημένα και να παίζουν, γιατί αυτός είναι και ο λόγος που πήραμε το δεύτερο.
Φυσικά και θα πλησιαστούν. Είναι πολύ νωρίς ακόμη!
Καλύτερα είναι να αφήσεις το νεό γατάκι σε ένα ήσυχο δωμάτιο να συνηθίσει και σε 1-2 μέρες άφησε ανοικτή την πόρτα να βγει και να εξερευνήσει μόνο του το υπόλοιπο σπίτι.
Εγω νερό τους έχω στο ίδιο πιατάκι από την αρχή καθώς και κοινή τουαλέτα και δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα. (Σχετικά πρόσφατα πήρα κι εγω δεύτερο γατάκι. Παρόμοια θέματα για την προσέγγιση θα βρεις και σε άλλα μέλη που πήραν 2ο γατάκι αν κάνεις αναζήτηση).
Επίσης να είσαι ηρεμη γιατί αυτό μεταδίδεται και σε αυτά και να δίνεις προσοχή και χάδια περισσότερο στην "παλιά" γατούλα.

Νομίζω ότι το να τα αφήσεις να ζευγαρώσουν αργότερα δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά γατάκια που δεν μπορούν να βρουν σπίτι (μέχρι και στα σκουπίδια βρίσκονται μωρά συχνά:().
Επίσης οι γάτες γεννούν και δυο φορές το χρόνο έως και 8 γατάκια, και θα είναι δύσκολο αν οχι ανέφικτο, να βρεις σπίτια για όλα.

Στις πρωτες επαφες ειναι δεδομενες καποιες αντιδρασεις,οποτε μην σε ανησυχει. Θα τα βρουν μια χαρα πιστευω!! Απλα αρχικα μην τα αφηνεις μονα ανεπιβλεπτα και να χαιδευεις πολυ το πρωτο γατακι για να μη ζηλευει. Κι εγω απο την αρχη ειχα κοινο πιατο νερου και χωμα και δεν ειχα προβλημα. Αν πεσει καμια φαπιτσα αστα και θα βρουν τα ορια τους, μην επεμβεις εκτος κι αν αγριεψει μια κατασταση πολυ (πραγμα που σε αυτες τις ηλικιες δεν νομιζω να γινει). Ακομη και τοτε μη βαλεις το χερι σου αν θες να το διατηρησεις. Κανε δυνατο θορυβο η καλυτερα βρεξτα λιγο... :):):)
Αντε σε λιγο καιρο θα ειναι αχωριστα :up::up:
Για να κανουν γατακια δεν τα στειρωσεις ειναι δεδομενο αλλα αναρωτησου αν μπορεις να δωσεις σε ΚΑΛΑ σπιτακια ΟΛΑ τα γατακια που ειναι αγνωστο ποσα θα ειναι. Μπορεις να μπεις σε τετοια διαδικασια; Οπως αναφερθηκε υπαρχουν εξαλου ηδη παρα πολλα γατακια που χρειαζονται σπιτακι. Βεβαια ειναι δικο σου θεμα :)

Εννοείται ότι πριν το ζευγάρωμα θα έχω ψάξει υποψήφιους "γονείς". Αλλά όταν έχεις δύο γατάκια πλήρως εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα και οικόσιτα πιστεύω πως δεν είναι δύσκολο να βρουν σπίτι - εγώ όσα γατιά έχω πάρει ήταν σχεδόν μαζεμένα από το δρόμο..
Από χθες έχει βελτιωθεί η κατάσταση, όμως τα χου παραμένουν. Τους έχω κόψει τα νυχάκια, ωστόσο μαλώνουν. Μου αρέσει πάντως που η μικρή (η παλιά) ενδιαφέρεται πολύ, όλο από πίσω τον έχει! Εκείνος πάλι, ανένδοτος! Δεν την αφήνει να τον πλησιάσει σε ακτίνα 30 εκατοστών! Και βγάζει ένα αντριλίκι....άλλο πράγμα!!
Με το φίλο μου ρίχνουμε άφθονο γέλιο με την τσαντίλα τους! Προσπαθώ να μην αγκαλιάζω το καινούργιο, όμως η αλήθεια είναι ότι το κάνω. Με τη μικρή, όσο κι αν προσπαθώ όπως λέτε να τη χαιδεύω για να μη νιώθει παραμελημένη και ότι απειλείται κλπ, δε με αφήνει. Με το που την πιάνω, γρυλίζει απειλητικά...έχει τα νεύρα της βλέπεται αυτές τις μέρες..δεν την αφήνει να τον μυρίσει!!:lol:
Παίζω και με τα δύο ταυτόχρονα, αφενός να εξοικοιωθώ με το καινούργιο, αφετέρου να έρθουν κι αυτά σε επαφή... Τι να κάνω άλλο δεν ξέρω!
Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι η μικρή, παρόλη τη τσαντίλα της, τουλάχιστον βρήκε ένα ενδιαφέρον στη ζωή της! Γιατί πριν υπήρχαν ώρες που βαριόταν....τώρα έχουν καλυφθεί όλες με αφιερωμένο χρόνο στο κυνήγι του επιβήτορά της!

Εννοείται ότι πριν το ζευγάρωμα θα έχω ψάξει υποψήφιους "γονείς". Αλλά όταν έχεις δύο γατάκια πλήρως εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα και οικόσιτα πιστεύω πως δεν είναι δύσκολο να βρουν σπίτι - εγώ όσα γατιά έχω πάρει ήταν σχεδόν μαζεμένα από το δρόμο..
Julian, ακόμα κι αν βρεις καλά σπίτια για όλα τα γατάκια, τα σπίτια αυτά θα τα έχεις στερήσει από τα ήδη υπάρχοντα αδέσποτα γατάκια του δρόμου.:/: Σε παρακαλώ να το ξανασκεφτείς, είναι κρίμα...

Κι εγώ φοβάμαι οτι δεν θα είναι τόσο εύκολο να βρεις σπίτι για όλα... Αν γεννήσει 2, 3 ναι... Αν γεννήσει 6 όμως;;; Αν δεν είναι και ράτσας τα γατάκια είναι δύσκολο πολύ να βρεις καλό σπίτι.

Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό μόνο. Ο γάτος δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάτσει μέσα στο σπίτι. Και η θεία μου είχε θηλυκό και αρσενικό αστείρωτα και ο γάτος ερχόταν σπίτι 1 φορά στις 15 μέρες. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον κρατήσει στο διαμέρισμα. Είχε πηδήξει 2 φορές από το φωταγωγό και έμεναν στον τρίτο όροφο. Μην νομίζεις ότι θα αρκείται στη "γυναίκα" του δηλαδή...
Αν δεν είσαι σε μονοκατοικία να βγαίνουν έξω θα έχεις μεγάλο πρόβλημα. Και πάλι τότε ρισκάρεις να το χτυπήσει αμάξι, αρρώστιες, τις φόλες, κλπ, μην τα επαναλαμβάνουμε.

Δεν θέλω να σε πρήξω, και η αλήθεια είναι ότι ούτε κι εγώ είμαι φανατική υπέρ της στερωσης σε όλες τις περιπτώσεις. Αλλά αν θέλεις να ζήσεις με γάτα στην πόλη η πράξη έχει δείξει οτι άλλη λύση δεν υπάρχει. Η δικιά μου πικρή εμπειρία και η εμπειρία γνωστών αυτό έχει δείξει. Κι εγώ προσωπικά θα τα στείρωνα και τα 2 πριν κλείσουν χρόνο. Γιατί μετά ρισκάρεις να μην τον βρεις τον γάτο σου εκεί μια μέρα...

Το απιχνίδι ειναι ενας καλός τροπος "γνωριμίας" Εγω τραβαγα ενα κορδωνακι αναμεσα τους, πότε στο ένα και πότε στο άλλο.... Οπότε δίνανε τόπο ατην οργή για λίγο (μεγάλος ο πειρασμός βλέπεις.... :lol::lol:) Υπήρχε κανενα "χι" για την τιμή των όπλων, αλλά σπάει ο πάγος λίγο :):)

Εμενα οταν ηρθε το τελευταιο γατακι σπιτι δεν το θελανε τα αλλα 3 και του δινανε χαστουκια(χωρις νυχια)και μετα απο 3 μερες ξυπναω ενα πρωινο και βλεπω το μικρο να πιπιλαει το στηθος της μεγαλης και η μεγαλη να το γλυφει!Αβυσσος η ψυχη της γατας...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back