Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΘΕΛΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ.
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΩΝ/ΤΩΝ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κρούσμα φόλας.
Σήμερα το πρωί πέθανε η γάτα και το μωρό της, της διπλανής γειτόνισσας. Είχε τη γάτα στον κήπο της, εδώ και 1 χρόνο, όπως έχω εγώ την Ηλέκτρα με τα 6 μωρά της.
Πιστεύω ότι είναι θέμα ημερών να χάσω την Ηλέκτρα και δεν ξέρω τι θα κάνω με τα 6 νεογέννητα.
Είμαι σε άθλια ψυχολογκή κατάσταση.
Υπάρχει κάποιος τρόπος, να πάρω κάποια μέτρα προστασίας?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Αν ναι, κάντε καταγγελία στην αστυνομία και ενημερώστε τον για την ενέργειά σας.
Αν όχι, φτιάξε αφισάκια και κόλλησέ τα σε εμφανή σημεία στη γειτονιά, στα οποία να γράφεις ότι παρουσιάστηκαν κρούσματα δηλητηρίασης ζώων και ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων πρέπει να προσέχουν τα ζώα τους και οι γονείς τα μικρά παιδιά. Κάνε επίσης αναφορά στο νόμο για την προστασία των αδέσποτων και στην τιμωρία που περιμένει το δράστη αν συλληφθεί.
Καλού κακού, τηλεφώνησε και σ' έναν κτηνίατρο να σου πει ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες και τι φάρμακα πρέπει να έχεις για κάθε περίπτωση και προετοιμάσου κατάλληλα. Άφησε και κανένα φως ανοιχτό το βράδυ στον κήπο, μήπως αποθαρρύνεις το δράστη.
Μήπως υπάρχει καμιά αποθηκούλα ή κάτι τέτοιο, όπου μπορούν να περάσουν τη νύχτα τους με ασφάλεια η Ηλέκτρα και τα μωρά της;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Και κατι ακόμη! Πως εισαι σιγουρη οτι ηταν φολα? τι συμπτωματα ειδες? μηπως ηταν καμμια ασθενεια πολυ ακαριαία??? Οτι και να ειναι μια επισκεψη στο γιατρο επιβάλεται και να εχεις παντα ανθρακα και ατροπινες εαν φοβάσαι. ζητα απο το γιατρό να σου πεί πως θα τα δίνεις.
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το θέμα είναι ότι και να το σώσω το γατί, μετά? Την άλλη μέρα?
Απ' ότι διάβασα από το άρθρο το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να τρέξει στον κτηνίατρο...
Η γάτα απέναντι μας είπε η ιδιοκτήτρια ότι τη βρήκε νεκρή το πρωί, και διαπίστωσε ότι είχε πάρει φόλα. Προφανώς ξέρει. Εξάλλου στην περιοχή έχουμε κρούσματα φόλας...
Είναι τραγικό ρε παιδιά... Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Τραγικό...
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
κρατα την μεσα μαζι με τα μωρα,βαλε αγγελιες να δωσεις τα μωρακια οταν φτασουν την καταλληλη ηλικια,μετα στειρωσε την γατα και κρατα την μεσα στο σπιτι,εκτος και αν βρεις και για την γατα σπιτι.
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το κακό είναι ότι λείπω πάνω από 10 ώρες καθημερινά από το σπίτι, και φυσικά ούτε μπορώ να είμαι συνέχεια κοντά στη γάτα για να την ελέγχω.
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να την πάω στον κτηνίατρο μόλις δω κάτι ύποπτο...
Και είναι αι τα 6 μωρά, που είναι ημερών...
Γιατί να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι?
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ξέρετε (ή υποψιάζεστε) ποιος το έκανε;
Αν ναι, κάντε καταγγελία στην αστυνομία και ενημερώστε τον για την ενέργειά σας.
Αν όχι, φτιάξε αφισάκια και κόλλησέ τα σε εμφανή σημεία στη γειτονιά, στα οποία να γράφεις ότι παρουσιάστηκαν κρούσματα δηλητηρίασης ζώων και ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων πρέπει να προσέχουν τα ζώα τους και οι γονείς τα μικρά παιδιά. Κάνε επίσης αναφορά στο νόμο για την προστασία των αδέσποτων και στην τιμωρία που περιμένει το δράστη αν συλληφθεί.
Καλού κακού, τηλεφώνησε και σ' έναν κτηνίατρο να σου πει ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες και τι φάρμακα πρέπει να έχεις για κάθε περίπτωση και προετοιμάσου κατάλληλα. Άφησε και κανένα φως ανοιχτό το βράδυ στον κήπο, μήπως αποθαρρύνεις το δράστη.
Μήπως υπάρχει καμιά αποθηκούλα ή κάτι τέτοιο, όπου μπορούν να περάσουν τη νύχτα τους με ασφάλεια η Ηλέκτρα και τα μωρά της;
Βασικά δε μπορώ να περιορίσω τη γάτα γιατί δεν ξέρω πότε θα ξαναχτυπήσει ο ένοχος.
Δε νομίζω να πέθανε η γάτα της γειτόνισσας από φόλα ΜΕΣΑ στην αυλή. Προφανώς, έκανε τη βόλτα της στα πέριξ, είδε μια λιχουδιά και την πάτησε.
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να φτιάξω αφίσες. Υπάρχει ΚΑΠΟΙΑ αφίσα δείγμα να την εκτυπώσω?
Η γάτα μου ίσως δεν κινδυνεύει επειδή δεν απομακρύνει πολύ? Αν και όσο περνούν οι μέρες η Ηλέκτρα γυρίζει περισσότερο...
julia
Διακεκριμένο μέλος
Να βρέις την φόλα και να την καταστέψεις.
Μπορείς ακόμα, να το καταγγείλεις σε φιλοζωικά σωματεία της περιοχής - με αμφίβολλα αποτελέσματα-. Έχω χάσει πολλά γατιά έτσι....

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απλά πρέπει να αποδεχτώ το γεγονός ότι ζω σε μια περιοχή που έχει πολλούς μαλάκες που ρίχνουν φόλες. Και να ευχηθώ η Ηλέκτρα και τα μωρά να είναι τυχεροί...
Τα μωρά είναι ΗΜΕΡΩΝ δε μπορώ ΚΑΝ να τα δώσω. Η δε γάτα δεν πιάνεται με τίποτα για να μπει μέσα. Και μια φορά που την κλείσαμε κατα λάθος ούρλιαζε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
marfot75
Δραστήριο μέλος
Το έχω ξαναπεί αλλά με τι καρδιά το κάνουν αυτό, ρε γμτ...

Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΠΡΟΣΟΧΗ !
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορώ να τηλεφωνήσω και τώρα. Το κινητό τι είναι? Περιμένω οδηγίες ακόμα και αν αυτό σημαίνει να αποχωριστώ την αγαπημενη μου Ηλέκτρα.
Επίσης ΘΕΛΩ να αναλάβω δράση στη γειτονιά. Και να στηρίξω μια προσπάθεια. ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΟΥΣΑ.
Επίσης, έχω ένα ευχάριστο. Το παιδί της γάτας που δηλητηριάστηκε επέστρεψε. Σώθηκε...
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΩ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ...
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λείπω πολλές ώρες από το σπίτι μου, έχω αποφασίσει να μην έχω στο σπίτι ζωντανό γιατί όλα τα γατιά μου τα έχασα με φρικτό τρόπο και δε θέλω να υποφέρω, αλλά θέλω να ΒΟΗΘΗΣΩ όσο μπορώ και μου επιτρέπει ο περιορισμένος χρόνος μου. Με προσωρινή φιλοξενία κάποιων ζώων κλπ.
Επίσης θα ήθελα να αναλάβουμε ΔΡΑΣΗ στα Κωνσταντινοπολίτκα γιατί υπάρχουν πολλά κατοικίδια, πολλά αδέσποτα και επίσης πολλοί αλήτες με φόλες. Έχουμε φήμη εδώ.
Περιμένω νέα σου και ενημέρωση.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool