Θετικά σε aids και λευχαιμία;

vickymoon

Διάσημο μέλος

Η vickymoon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.384 μηνύματα.
διαβαζοντας ολα αυτα για κακους κτηνιατρους θελω την βοηθεια σας για το προβλημα μου.
περσι εκανα εξετασεις αιματος στα γατια μου και βγηκαν και τα τρια θετικα σε λευχαιμια κ ειτζ. οπως μου ειπε η γιατρος ειναι φορεις κ δεν νοσουν. συμφωνα με τις εξετασεις το συκωτι τους ειναι καλα εκτος της μελινας που ειναι λιγο τσιμπημενο αλλα καλα. απο οτι μου εξηγησε αυτο δειχνει αν θα νοσησουν η οχι.
τελος παντων αυτο που θελω να ρωτησω ειναι τι συνεπειες εχει στα ζωα μου να ειναι φορεις??
πρεπει να κανω κατι προληπτικα??
ειναι σιγουρο οτι θα αρρωστησουν?
ανησυχω!!:|

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν είναι σίγουρο ότι θα αρρωστήσουν, όχι.
Αυτό που χρειάζονται είναι πολύ καλή διατροφή (με πολύ καλής ποιότητας γατοτροφές και ίσως και κάποιο βιταμινούχο συμπλήρωμα), τακτικότατες αποπαρασιτώσεις (για εξωτερικά και εσωτερικά παράσιτα) και επίσης τακτικό και πλήρη εμβολιασμό.
Πρέπει επίσης να μένουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, τόσο για να μην εκτίθενται στο κρύο και την υγρασία, όσο και για να προστατεύονται όσο γίνεται από μικρόβια και από την επαφή με άλλα ζώα.
Τέλος, σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη κάνει, πρέπει οπωσδήποτε να στειρωθούν για να μην εξαπλώσουν τις ασθένειες αυτές και σε άλλα ζώα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

στειρωμενες ειναι εδω κ πολλα χρονια. τα εμβολια γινονται τακτικα κ οι αποπαρασιτωσεις. αν γνωριζεις προτεινε μου τροφες για την περιπτωση τους.
το κρυο τι εννοεις? αν βγαινουν στην αυλη ειναι κακο??

Οποιαδήποτε super premium τροφή είναι μια χαρά. Για συμπληρώματα διατροφής ρώτησε τον κτηνίατρό σου να σου προτείνει κάποια που θα ενισχύσουν λίγο το ανοσοποιητικό τους.
Στον κήπο καλύτερα να μη βγαίνουν τους χειμερινούς μήνες, λόγω κρύου και υγρασίας, γιατί λόγω των ιών είναι πιο ευαίσθητα σε αρρώστιες.
Αλλά ο κήπος σημαίνει ότι εκτίθενται και σε περισσότερους μολυσματικούς παράγοντες (π.χ. κουτσουλιές πουλιών, ακαθαρσίες άλλων ζώων, παράσιτα κ.λπ.) που τους επιβαρύνουν γενικότερα.

ωραια γιατι τους δινω πολυ καλη τροφη.
σε παρακαλω πες μου κ κατι αλλο. ποια ειναι τα συμπτωματα που μπορει να εχουν αν αρχισουν να νοσουν.
εννοω τα πρωτα πρωτα συμπτωματα τα αρχικα που μολις τα δω να καταλαβω κ να τρεξω
(σ ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια)

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα "πρώτα συμπτώματα" για τις νόσους αυτές, γιατί αυτό που κάνουν είναι να αδυνατίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα της γάτας, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο ευάλωτη σε οτιδήποτε: ιούς, παράσιτα, μικρόβια, μύκητες.
Πολλές γατούλες εμφανίζουν στοματίτιδες, αλλά αυτό δεν συμβαίνει σε όλες. Άλλες παθαίνουν συχνά ουρολοιμώξεις ή "κρυολογήματα" με το παραμικρό. Η λευχαιμία μπορεί να οδηγήσει και στη δημιουργία όγκων ή να βλάψει ζωτικά όργανα όπως το συκώτι. Όλα αυτά όμως είναι πολύ γενικά και μπορεί να οφείλονται σε χίλιους δυό λόγους.
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τις γατούλες σου είναι να τις προσέχεις πάρα πολύ ώστε να μην εκτίθενται σε μικρόβια, αντίξοες καιρικές συνθήκες και στρεσογόνες καταστάσεις και να τις πηγαίνεις τακτικά στον κτηνίατρο (ίσως και κάθε 6 μήνες) για ενδελεχή έλεγχο με κλινική εξέταση, αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.
Ελπίζω όλα να πάνε καλά για τις γάτες σου και να παραμείνουν απλοί φορείς για όλη τους τη ζωή.

Συγνώμη, πόσο κοστίζουν αυτές οι εξετάσεις; Μου είπε η κτηνίατρος 50 ευρώ και μου φάνηκαν πολλά.
Για τους ανθρώπους πχ. για το aids, κοστίζει μόνο 10-12 ευρώ το κρατικό τιμολόγιο.

Είναι πολλά... έκανα πρόσφατα, αλλά δεν θυμάμαι γιατί πλήρωσα και άλλα πράγματα.. Νομίζω γύρω στο 30 ...:hmm: Aids κ Λευχαιμία.

Είναι πολλά... έκανα πρόσφατα, αλλά δεν θυμάμαι γιατί πλήρωσα και άλλα πράγματα.. Νομίζω γύρω στο 30 ...:hmm: Aids κ Λευχαιμία.

Καλά είναι, μια που είναι πολύ πιο ακριβές οι εξετάσεις των ζώων.
Να σας ρωτήσω κάτι; Στο Λυσιατρείο στο Αιγάλεω που εξετάζουν και άλλα ζωάκια εκτός από σκύλους, ξέρετε αν κάνουν εξετάσεις; Μήπως είναι πιο φθηνές; :hmm:
Δεν νομίζω βέβαια, αλλά λέω να κάνω ένα τηλεφωνηματάκι.

Κάνε πολλά τηλεφνωνηματάκια . ;) Το εμπόριο είναι ελεύθερο και ο καθένας κάνει ότι νομίζει.

Συγνώμη, πόσο κοστίζουν αυτές οι εξετάσεις; Μου είπε η κτηνίατρος 50 ευρώ και μου φάνηκαν πολλά.
Για τους ανθρώπους πχ. για το aids, κοστίζει μόνο 10-12 ευρώ το κρατικό τιμολόγιο.
τόσο μου είπε κ ο δικός μου γιατρός για aids και λευχαιμία.

Εγώ βρήκα το χαρτί, ναι ήταν 30?. :)

Εγώ βρήκα το χαρτί, ναι ήταν 30?. :)

Α, ωραία. Σε ποιόν γιατρό; Αθήνα; Ή καλύτερα σε ποιό εργαστήριο, για να πάω απευθείας.

Α, ωραία. Σε ποιόν γιατρό; Αθήνα; Ή καλύτερα σε ποιό εργαστήριο, για να πάω απευθείας.
Ζοο εχουν παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα τα γατάκια σου ή το κάνεις προληπτικά; Εμένα ο δικός μου παρουσιάσε στοματίτιδα κ φοβάμαι πάρα πολύ μηπως έχει κάτι σοβαρό:(:(

Προληπτικά. Τα βρήκα και τα 2 στο δρόμο. Οπότε δεν ξέρω τι έχουν.:hmm:

εγω πληρωσα νομιζω 400 με 450 ευρω για τρεις γατες αν θυμαμαι καλα γιατι τις εκανα περσι. παντως καπου κοντα στα 400 ευρω.
ομως εκανα κ γενικες εξετασεις κ κατι αλλες δεν θυμαμαι. κ ο βλακας δεν βρισκω καπου τα χαρτια.:mad::mad:
αλλα της ζητησα να τους κανει ολες τις εξετασεις αιματος.
τωρα αυτες τις εξετασεις πρεπει να τις κανω ανα τακτα χρονικα διαστηματα??
δηλαδη ας πουμε καθε χρονο?? κ επισης τους εκανε ναρκωση και μετα το αντιδοτο της ναρκωσης γιατι αλλιως δεν καθοντουσαν. στο ποσο που πληρωσα ηταν κ αυτα μεσα.
αν πρεπει θα τις κανω τις εξετασεις βεβαια (παρ ολο που το ποσο με ετσουξε):(

εγω πληρωσα νομιζω 400 με 450 ευρω για τρεις γατες αν θυμαμαι καλα γιατι τις εκανα περσι. παντως καπου κοντα στα 400 ευρω.
ομως εκανα κ γενικες εξετασεις κ κατι αλλες δεν θυμαμαι. κ ο βλακας δεν βρισκω καπου τα χαρτια.:mad::mad:
δηλαδη ας πουμε καθε χρονο?? κ επισης τους εκανε ναρκωση και μετα το αντιδοτο της ναρκωσης γιατι αλλιως δεν καθοντουσαν. στο ποσο που πληρωσα ηταν κ αυτα μεσα.
Εκανε νάρκωσει κ στις 3 γάτες; Καμία δεν καθόταν; εγώ είμαι κατά των ναρκώσεων χόρια που τις φοβάμαι κ πάρα πολύ, πάντως αν ειναι να τις κάνεις συχνά αυτές τις εξετάσεις θα πρέπει να πεις στον γιατρό να μάθει να τις πέρνει αιμα χωρίς νάρκωση γιατί τις επιβαρύνει πολύ καθε τόσο με νάρκωση

Εκανε νάρκωσει κ στις 3 γάτες; Καμία δεν καθόταν; εγώ είμαι κατά των ναρκώσεων χόρια που τις φοβάμαι κ πάρα πολύ, πάντως αν ειναι να τις κάνεις συχνά αυτές τις εξετάσεις θα πρέπει να πεις στον γιατρό να μάθει να τις πέρνει αιμα χωρίς νάρκωση γιατί τις επιβαρύνει πολύ καθε τόσο με νάρκωση
ρε γαμωτο καμια δεν καθοταν. κ να σου πω την αληθεια φοβηθηκα κ εγω με τη βελοναρα μηπως τραυματιστουν.
υπαρχει κι αλλος τροπος για το αιμα???? μηπως ξερει καποιος να μου προτεινει καποιο γιατρο που ειναι "μαγος" σ αυτο?
φαντασου κ τωρα που τραυματιστηκε ο γατος για να του καθαρισει το τραυμα του εκανε ναρκωση.:(:(
μηπως τα εχω ξεσκισει τα γατακια μου:(:(:(
επισης μηπως τα λεφτα που πληρωσα ηταν πολλα?? αλλα θυμηθητε εκανε κ γενικες κ ειτζ κ λευχαιμια κ αλλες.

ρε γαμωτο καμια δεν καθοταν. κ να σου πω την αληθεια φοβηθηκα κ εγω με τη βελοναρα μηπως τραυματιστουν.
υπαρχει κι αλλος τροπος για το αιμα???? μηπως ξερει καποιος να μου προτεινει καποιο γιατρο που ειναι "μαγος" σ αυτο?
φαντασου κ τωρα που τραυματιστηκε ο γατος για να του καθαρισει το τραυμα του εκανε ναρκωση.:(:(
μηπως τα εχω ξεσκισει τα γατακια μου:(:(:(
επισης μηπως τα λεφτα που πληρωσα ηταν πολλα?? αλλα θυμηθητε εκανε κ γενικες κ ειτζ κ λευχαιμια κ αλλες.
Νομίζω ότι είναι υπερβολες με το παραμικρό να τους κάνει νάρκωσει ναι μεν θελει να βγάλει λεφτα αλλά να μην θέτει σε κίνδυνο κ τα γατάκια. Κανένα κολπο οι γάτες ειναι πολύ καλόβολες σε τέτοια πράγματα, εμας έτσι μας παίρνει αίμα. Δεν έχει σημασία αν έκανε πολλές εξετάσεις 2 φυαλίδια αίμα πέρνουν για όλες αυτές που λες κ επειδή ακριβως τα γατάκια βρέθηκαν θετικά σ αυτές τις ασθένειες, δεν ξέρω αν κάνω λάθος κιολας γιατι γιατρός δεν είμαι αλλά η γνωμη μου είναι να επιβαρύνεται ο οργανισμός τους όσο το δυνατών λιγότερο. Το επικύνδυνο δεν είναι οτι θα τραυματιστούν με την βελονάρα αλλά υπάρχει κίνδυνος άπνιας ή κ ανακοπής γι αυτό καλό θα ήταν να επισκεφτεις κ έναν άλλο κτηνίατρο για μια δεύτερη γνώμη γιατί όλα αυτά μου φαίνονται κάπως υπερβολίκα, δλδ να βάζει τα γατάκια σε τέτοιες διαδικασίες για το τίποτα

Στην Μυρτουλα μου που εκανα πριν ενα μηνα περιπου εξετασεις, πληρωσα για γενικη αιματος(20Ευρω) συν καποιες εξειδικευμενες για την λειτουργεια του συκωτιου(επειδη ειναι ηδη πεντε χρονων και λιγο παχυσαρκη) αλλα 30Ευρω συν την διαδικασια της προναρκωσης αλλα 24Ευρω, συνολο 74Ευρω.Απο τις γενικες αιματος φανηκε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα οποτε δεν χρειαστηκε να κανουμε τις ειδικες για λευχαιμια και AIDS.Καναμε λιγο αργοτερα στην Μυρτουλα το εμβολιο για την λευχαιμια, το οποιο ειναι λιγο ακριβουτσικο 40Ευρω.Και τωρα καθε χρονο θα επαναλαμβανουμε την γενικη αιματος(λογω της ηλικιας της) και φυσικα το εμβολιο της λευχαιμιας μαζι με τα αλλα εμβολια.Μαλιστα ο κτηνιατρος μου ειπε οτι πιθανος του χρονου να ενσωματωθει σε ενα με το τετραπλο και χωριστα να ειναι αυτο της λυσσας, αν τον καταλαβα καλα.
Στον Αρουλη μου που ειναι μολις ενος ετους, μετα τις γιορτες θα κανουμε πρωτα γενικη αιματος και αν ειναι ολα φυσιολογικα θα του κανουμε το εμβολιο της λευχαιμιας.Αν οχι τοτε θα το ψαξουμε με ποιο ειδικες εξετασεις.Μακαρι να μην χρειαστει,παντος και αυτον και την Μυρτουλα τα μαζεψα απο τον δρομο. :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back