Θετικά σε aids και λευχαιμία;

Νομίζω ότι είναι υπερβολες με το παραμικρό να τους κάνει νάρκωσει ναι μεν θελει να βγάλει λεφτα αλλά να μην θέτει σε κίνδυνο κ τα γατάκια.......... όλα αυτά μου φαίνονται κάπως υπερβολίκα, δλδ να βάζει τα γατάκια σε τέτοιες διαδικασίες για το τίποτα

Συμφωνώ και επαυξάνω! :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πω πω εχεις δικιο. νοιωθω τυψεις τωρα γιατι θα επρεπε να το ειχα σκεφτει.:mad::mad:
εγω μενω στον νεο κοσμο εχετε να μου συστησετε καποιον καπου σχετικα κοντα. η οσο πιο κοντα γινεται
ουφ θα σκασω τωρα:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πω πω εχεις δικιο. νοιωθω τυψεις τωρα γιατι θα επρεπε να το ειχα σκεφτει.:mad::mad:
εγω μενω στον νεο κοσμο εχετε να μου συστησετε καποιον καπου σχετικα κοντα. η οσο πιο κοντα γινεται
ουφ θα σκασω τωρα:(:(
Επειδή εγώ δε μένω Αθήνα δεν ξέρω να σου πω υπάρχει όμως ένα σχετικό θέμα όπου τα μέλη προτείνουν έναν καλό κτηνίατρο στην περιοχή τους θα το βρω κ θα το βάλω εδω μήπως βρεις κάτι. Ναι σε καταλαβαίνω κ εγώ στεναχωριέμαι με τέτοιες καταστάσεις. Εγω θα σου πρότεινα αν βρεις καλό γιατρό κ όταν μπορέσεις να κάνεις επαναλληπτικες εξετάσεις κ για ειτζ κ λευχαιμία

σ ευχαριστω. αχ μακαρι να το βρεις, θα ψαξω κι εγω
αντε μωρε τα πηρα τωρα. τοση φροντιδα κ αγαπη τους δινω κ ειμαι τοσο ουφο να μη σκεφτω για την ναρκωση:mad::mad::mad:

Μπες εδω https://www.mypetz.gr/threads/Λίστα-κτηνιάτρων.221742/
κατώ κατω έχει ένα ζιπαρρισμένο αρχειάκι άνοιξε το κ δες αν υπάρχει κάποιος που να σε εξυπηρετεί. Θα βρω κ το άλλο σχετικό νήμα όπου γράφονται κ εκει κτηνίατροι

μαλλον ο κοντινος μου ειναι ο αιλουρος. κ αφου διαβασα οτι ειδικευεται στις γατες, καλυτερα να παω καπου στα σιγουρα.
εχεις ακουσει γι αυτον ειναι καλος?? η ξερει καποιος???

μαλλον ο κοντινος μου ειναι ο αιλουρος. κ αφου διαβασα οτι ειδικευεται στις γατες, καλυτερα να παω καπου στα σιγουρα.
εχεις ακουσει γι αυτον ειναι καλος?? η ξερει καποιος???
Είναι καταπληκτικός όπως διαβάζω :up: Να και η σελίδα του https://www.ailouros.gr/ για μια πρώτη γνωριμία;)

ρε γμτ ξερεις τι επαθα τωρα?? μπηκα εκει που λεει "γραψτε εδω καλους κτηνιατρους" στο φορουμ κ καπου ειδα να αναφερει την δικια μου κτηνιατρο σαν πολυ καλη.
τωρα τι να πω??? κλονιστηκα. τι να ισχυει????

ρε γμτ ξερεις τι επαθα τωρα?? μπηκα εκει που λεει "γραψτε εδω καλους κτηνιατρους" στο φορουμ κ καπου ειδα να αναφερει την δικια μου κτηνιατρο σαν πολυ καλη.
Κοιτά κ καλή μπορεί να είναι αλλα αν πάνω απ όλα βάζει το κέρδος ή την ευκολία προκειμένου να κάνει τις εξετάσεις τι σε ενδιαφέρει αν έχει πάρει 10 ντοκτορα; βεβαια δεν την ξέρω τη γυναίκα κ δεν μπορω να πω αν είναι καλή ή όχι όμως μ κάνει εντυπωση η εμμονη της με τις ναρκώσεις. Τέλος πάντων όλα αυτά βέβαια είναι δική σου απόφαση το ψάχνεις κ αποφασίζεις

δικιο εχεις. ας παω κ αλλου για δευτερη γνωμη.

Ναι μια 2η γνώμη ειδικά στους γιατρους είναι καλή μη σου πω κ 3η κ 4η. Το σημαντικό ειναι να είναι καλά τα γατάκια μας κ να μην πάθουν τίποτα. Εγω να σου πω έχω καταγχωθεί με την στοματίτιδα στεναχωριέμαι πάρα πολύ. :(:(:(

μια στοματιτιδα δε πα να πει ντε και καλα ειτζ η λευχαιμια καλε

Για το aids και τη λευχαιμία υπάρχει και το απλό τεστ (αν θυμάμαι καλά λέγεται ELISA), που ανιχνεύει αντισώματα και στους δύο ιούς (FIV και FeLV). Μοιάζει με τεστ εγκυμοσύνης, γίνεται επί τόπου στο κτηνιατρείο με μια σταγόνα αίματος και δίνει αποτελέσματα σε περίπου 10 λεπτά. Κοστίζει γύρω στα 30 με 40 ευρώ, ανάλογα με τον κτηνίατρο.

Όσο για το θέμα της ηρέμησης προκειμένου να γίνει αιμοληψία (γιατί δεν πρόκειται για κανονική νάρκωση, αλλά για ηρέμηση απλώς), δεν είμαι σίγουρη ότι είναι τόσο άσπρο/μαύρο τα πράγματα.
Αν το γατάκι είναι τόσο ήρεμο που κάθεται χωρίς πρόβλημα για να του πάρει ο γιατρός αίμα, τότε σίγουρα η ηρέμηση περιττεύει. Αν όμως το γατάκι (όπως τα περισσότερα) είναι φοβισμένο και αντιστέκεται, τότε το στρεσάρισμα από την όλη διαδικασία είναι πολύ μεγάλο και νομίζω σχεδόν το ίδιο επιβλαβές με την ηρέμηση, ίσως και περισσότερο.
Ο προηγούμενος κτηνίατρος στον οποίο πήγαινα, ήταν κατά της ηρέμησης. Η Αρήθα μου δεν ήταν κι απ'τις πιο συνεργάσιμες γάτες, ακόμα κι όταν ήταν πολύ άρρωστη αντιστεκόταν. Η διαδικασία της αιμοληψίας, με τη γάτα να βγάζει κραυγές και να παλεύει να ξεφύγει από τις λαβές του κτηνιάτρου, να πετάει τις βελόνες, κ.λπ. ήταν νομίζω πολύ επιβαρυντική για εκείνη. Επιπλέον, την τελευταία φορά που της πήρε αίμα, μόλις τέλειωσε με τα χίλια ζόρια η διαδικασία, μας ανακοίνωσε ότι πρέπει να της ξαναπάρει από την αρχή, γιατί το δείγμα που πήρε έπηξε(!) Άντε πάλι δηλαδή ολόκληρο το σκηνικό... Ε, από τότε δεν ξαναπήγαμε σ' εκείνον.

Το πόσο ταιριάζει κάποιος μ' έναν κτηνίατρο ή όχι είναι επί το πλείστον υποκειμενικό. Μπορεί ένας γιατρός να είναι πολύ καλός στη δουλειά του, αλλά όχι και τόσο καλός με τα ζώα ή με τους πελάτες, κι αυτό σε κάποιους αρκεί, σε κάποιους άλλους όχι. Ή και το αντίστροφο, βέβαια.
Πήγαινα παλιότερα σ' έναν κτηνίατρο που οι περισσότεροι εκθειάζουν. Ε, οι λόγοι για τους οποίους τον εκθειάζουν εμένα δεν με κάλυψαν. Όταν διαπίστωσα ότι έκανε επανειλημμένα ιατρικά λάθη και παραλείψεις, τον άλλαξα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για κάποιους άλλους μπορεί να είναι ιδανικός. Εξαρτάται από το τι ψάχνει ο καθένας.

εμενα αυτο που με ενδιαφερει στον κτηνιατρο ειναι
να αγαπαει τα ζωα, να μην κανει λαθη, να ειναι καταρτισμενος σε καινουργια πραγματα κ αν μπορει (δεν ειναι τοσο σημαντικο) να ερχεται σπιτι μου. τη τελευταια φορα που τα εβαλα μεσα στη γατοφορο, ο παρακευας κοπανηθηκε τοσο πολυ απο τα νευρα του, που βγηκε με σκισμενη μυτη με αιματα και ετοιμος για εμφραγμα.
δεν ηταν το καλυτερο μου.

μια στοματιτιδα δε πα να πει ντε και καλα ειτζ η λευχαιμια καλε
Ναι ε; με ανακουφίζει αυτό που λες γιατί το έχω πολύ άγχος:up: Αν κ όλες οι εξετάσεις του είναι άριστες παρ όλα αυτά ανυσηχούσα :(

Εμένα ο Κίκης δεν κοπανιέται...αλλά μας ακούει η γειτονιά, και φοράμε εμείς, πανοπλία γιατί κόβει κρέας...

Βρήκαμε λύση στον "ζουρλομανδία" έτσι το ονόμασα εγώ, ένα ειδικό. που μπαίνει και πιάνει την γάτα και βγάζεις μόνο το χεράκι έξω, που θέλεις... :/:

Και πέρσι, τέτοια εποχή με την λαχτάρα.. μας έσωσε, γιατί για 5 μήνες κάθε μήνα παίρναμε αίμα...:(

πολυ ωραιο αυτο απο που το πηρες??
συγνωμη απο το χερι τους παιρνει αιμα?? γιατι στα δικα μου πηρε απο το λαιμο... με ναρκωση βεβαια

συγνωμη απο το χερι τους παιρνει αιμα?? γιατι στα δικα μου πηρε απο το λαιμο... με ναρκωση βεβαια
Νομίζω ότι δεν παίρνουν για όλες τις εξετάσεις από την ίδια φλέβα.

Παιδια εξαρταται απο το γατι,στη Μόιρα πήρε κι απο τα δυο χερια γιατι εχει πολυ λεπτες φλεβιτσες και δεν εκανε κιχ το καλο μου.Εκτος γατοφορου,χωρις να την αγκαλιασω,εδινε και το χερακι το καλο μου.Με το Σειριο αυτο θα ταν σεναριο επιστημονικης φαντασιας.Δε θα δεχομουν να τον ναρκωσει,αλλα ενα ηρεμιστικο απο το να στρεσσαριστει τοσο θα το προτιμουσα.

Δεν το έχω πάρει... :)
Το έχει η γιατρός, υπάρχει και σε διάφορα μεγέθη, ανάλογα με την γάτα. Είναι σαν ένα λουκάνικο με τρύπες και κρατσ-κράτσ. Έχει και μέχρι σκουφάκι να φανταστείς, και φίμωτρο...(Τα χρειαστήκαμε φυσικά...:blink:) για να καταλάβεις για ΤΙ παιδί μιλάμε....:/:

Τώρα για την φλέβα στο χέρι, δεν ξέρω σίγουρα, απλά υποθέτω ότι είναι ανάλογα με το που τον βολεύει τον γιατρό.. και μάλλον υποθέτω στο χέρι πονάει λιγότερο, γιατί είναι μικρότερη.
Στον λαιμό η φλέβα είναι μεγαλύτερη, οπότε είναι ευκολότερο.
(Δική μου λογική, χωρίς να είμαι και σίγουρη)

Και χωρίς νάρκωση/ηρέμηση μάλλον δεν τολμάει κανείς, να πάρει απο τον λαιμό...:hmm:
Υπάρχουν και γιατροί που για καλύτερη ορατότητα, αφού ναρκώσουν το ζώο το ξυρίζουν κιόλας.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές και λύσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back