Θετικά σε aids και λευχαιμία;

Για το θέμα νάρκωσης ή της ηρέμησης να σας πω και ένα σύστημα που εφάρμοσε η κτηνίατρος πρόσφατα στη γάτα μου: Την ψέκασε με ένα σπρέι στον λαιμό (απ' όπου και έγινε η αιμοληψία δηλαδή) και μετά τις έκανε μία τοπική ένεση για να μουδιάσει η συγκεκριμένη περιοχή και μετά έκανε την αιμοληψία, οπότε το ζώο δεν πόνεσε καθόλου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από moukelis;268884:
Απλά, να πώ ότι υπάρχουν και περιστατικά υγείας που ΔΕΝ σηκώνουν ούτε νάρκωση, ούτε ηρέμηση.
Οπότε μένει στον γιατρό και στην εμπειρία του, να ηρεμήσει το ζώο με άλλες μη φαρμακευτικές τεχνικές. Χάιδεμα, χρόνος, γλυκά λόγια κλπ κλπ. :)
(Δεν πιάνει σε όλες τις γάτες)

Πολλές φορές η νάρκωση/ηρέμηση είναι πραγματικά περιττές, και απλά βγάζουν τον γιατρό απο τον "μπελά" !:/:
(και η λήψη χρεώνεται, και παραπάνω τις περισσότερες φορές.:hmm:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απλά, να πώ ότι υπάρχουν και περιστατικά υγείας που ΔΕΝ σηκώνουν ούτε νάρκωση, ούτε ηρέμηση.
Γι' αυτό εφάρμοσε τη μέθοδο που έγραψα παραπάνω.

μωρε δεν καθονται καθολου. δεν ειναι οτι αντιδρουν μολις τα τσιμπησεις με τη βελονα αλλα αντιδρουν μολις πας να τα πιασεις. οχι εγω η γιατρος δλδ
εκτος απο το αιμα οταν εκανα καθαρισμο πετρας στη μελινα γιατι ειχε πολυ πετρα παλι της εκανε ναρκωση.
δηλαδη εκτος απο εμβολια κ απλα πραγματα για ολα τα αλλα πεφτει ναρκωση.
πολυ τα επιβαρυνω μου φαινεται.
τι να εκανα?? θα ηταν καλυτερα να μεινει με την πετρα? μεχρι που μυριζε το στομα της

Γι' αυτό εφάρμοσε τη μέθοδο που έγραψα παραπάνω.

Το ξέρω παιδί 'μ!!!:) Εσένα σκέφτηκα.

Εμένα πέρα απ όλα αυτά με ανησυχεί κ το μακροπρόθεσμο ότι δηλαδή όλα αυτά επιβαρύνουν τον οργανισμό κ κυρίως τα νεφρά απ όπου φιλτράρονται όλα τα φάρμακα, αλλά κ δεν είναι κ λίγες οι φορές που έχω ακούσει περιστατικά όπου γατούλες δεν έχουν ξυπνήσει από την νάρκωση κ αυτό είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου

μωρε δεν καθονται καθολου. δεν ειναι οτι αντιδρουν μολις τα τσιμπησεις με τη βελονα αλλα αντιδρουν μολις πας να τα πιασεις. οχι εγω η γιατρος δλδ
εκτος απο το αιμα οταν εκανα καθαρισμο πετρας στη μελινα γιατι ειχε πολυ πετρα παλι της εκανε ναρκωση.
δηλαδη εκτος απο εμβολια κ απλα πραγματα για ολα τα αλλα πεφτει ναρκωση.
πολυ τα επιβαρυνω μου φαινεται.
τι να εκανα?? θα ηταν καλυτερα να μεινει με την πετρα? μεχρι που μυριζε το στομα της

Ρε Βίκυ, ένα-ένα...:/:

Ο καθαρισμός θέλει νάρκωση. Και καλά έκανες, και τον έκανες.:)

Για τον καθαρισμό ήθελα να ρωτήσω κ εγώ επειδή μ είπε ο κτηνίατρος να κάνουμε κ εμείς καθαρισμό για την ουλίτιδα ξέρετε αν ειναι επικίνδυνη η νάρκωση γι αυτο το ζήτημα; Πόση ώρα κρατάει ο καθαρισμός; Μετά τον καθαρισμό θα ξαναπαρουσιάστεί πάλι η ουλίτιδα;

με εχουν πιασει τυψεις με τοσες ναρκωσεις κ τα λεω ολα γρηγορα:(

Για τον καθαρισμό ήθελα να ρωτήσω κ εγώ επειδή μ είπε ο κτηνίατρος να κάνουμε κ εμείς καθαρισμό για την ουλίτιδα ξέρετε αν ειναι επικίνδυνη η νάρκωση γι αυτο το ζήτημα; Πόση ώρα κρατάει ο καθαρισμός; Μετά τον καθαρισμό θα ξαναπαρουσιάστεί πάλι η ουλίτιδα;
εγω ειμουνα παρουσα.
της εκανε ναρκωση κ της εβαλε κ ενα σωληνακι στο λαιμο για τα νερα.
ο καθαρισμος να κρατησε 10 με 15 λεπτα το πολυ.
μετα της εδωσε αντιδοτο αλλα την κρατησε λιγες ωρες στο ιατρειο.
οταν την πηρα νιαουριζε βραχνιασμενα μαλλον απο το σωληνακι.
τωρα αν θα ξαναπαρουσιαστει δεν ξερω. μαλλον ναι οπως κ στους ανθρωπους. (υπαρχουν τροφες για τα δοντια ομως)
απο την αλλη μερα η γατα ηταν οκ

Εμένα πέρα απ όλα αυτά με ανησυχεί κ το μακροπρόθεσμο ότι δηλαδή όλα αυτά επιβαρύνουν τον οργανισμό κ κυρίως τα νεφρά απ όπου φιλτράρονται όλα τα φάρμακα, αλλά κ δεν είναι κ λίγες οι φορές που έχω ακούσει περιστατικά όπου γατούλες δεν έχουν ξυπνήσει από την νάρκωση κ αυτό είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου

Έχουμε αλλάξει 10 θέματα!:P:redface:

Ναι, έχεις δίκιο. Πάντα παίζει και αυτό. Απλά ξέρω ότι υπάρχουν γάτες, ζωα γενικότερα που είναι αλλεργικά στο συστατικό της νάρκωσης....

Και άρα, αν μια φορά πήγαν όλα καλά, μάλλον θα πάνε και τις άλλες.

Αν πάλι την πρώτη φορά, που θα γίνει, και πάθει ανακοπή η γάτα, πάλι ο γιατρός, αν ξέρει, θα την επαναφέρει και θα την σώσει. ;)

Επίσης, γιαυτό προτιμώ, την νάρκωση που γίνεται μαζί στο τέλος και το αντίδοτο, και ξυπνάει η γάτα αμέσως, και δεν την αφήνει να συνέλθει μόνη της. Ξυπνάει στο 10λεπτο.
Μία άλλη μέθοδος είναι νάρκωση με αέριο, αλλά δέν την έχω δοκιμάσει.:)

Το ξέρω παιδί 'μ!!!:) Εσένα σκέφτηκα.
Α ρε Τζουλς:kiss:

Σε αυτό έχεις δίκιο αλλά αν το ζώο χρειάζεται να κάνει εξετάσεις για να γίνει διάγνωση σε περίπτωση που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα νομίζω πως δεν έχεις εναλλακτική:hmm:.
Προσωπικά θα ρισκάρω να κάνω στη γάτα μου νάρκωση ή ηρέμηση, αν χρειαστεί παρά να τη χάσω επειδή δεν αντιμετώπισα το πρόβλημα φοβούμενη μην τυχόν πάθει κάτι(που τα ποσοστά είναι ελάχιστα) από τη διαδικασία της αιμοληψίας.
Ρε Βίκυ, ένα-ένα...:/:

Ο καθαρισμός θέλει νάρκωση. Και καλά έκανες, και τον έκανες.:)
Συμφωνώ.

οκ επανερχομαι στο αρχικο μου θεμα. σορυ για την αγωνια μου που σας μπερδεψα ετσι.
αν αρρωστησει η μια απο τις τρεις σημαινει οτι πρεπει να την απομονωσω απο τις αλλες που θα συνεχιζουν να ειναι απλα φορεις??
η δεν εχει σημασια

οκ επανερχομαι στο αρχικο μου θεμα. σορυ για την αγωνια μου που σας μπερδεψα ετσι.
αν αρρωστησει η μια απο τις τρεις σημαινει οτι πρεπει να την απομονωσω απο τις αλλες που θα συνεχιζουν να ειναι απλα φορεις??
η δεν εχει σημασια

Εμείς δεν μπερδευτήκαμε και δεν αγωνιάμε:redface:..
απλά είμαστε λίγο off topic:redface::whistle:

Μάλλον καλό είναι να τα χωρίσεις.:hmm:

η δεν εχει σημασια
Νομίζω ότι αυτές οι ασθένειες μεταδίδονται αρκετά εύκολα ίσως θα έπρεπε να την απομονώσεις όμως καλύτερα να μπεις στο "γιατρε αρρώστησε" κ να κάνεις την ίδια ερώτηση στο γιατρό για να σου δώσει μια πιο υπεύθυνη απάντηση

Έχουμε αλλάξει 10 θέματα!:P:redface:

Ναι, έχεις δίκιο. Πάντα παίζει και αυτό. Απλά ξέρω ότι υπάρχουν γάτες, ζωα γενικότερα που είναι αλλεργικά στο συστατικό της νάρκωσης....
Θα κάνω κ εγώ σαν τον προπονητή της Cosmote μια τελευταία ερώτηση οφ τοπικ κ μετά θα κάτσω ήσυχη δεν ξαναμιλάω :P
Δηλαδή αυτά που δεν ξαναξυπνάνε το παθαίνουν λόγο αλλεργίας; γιατί τα δικά μου όσες φορές χρειάστηκε να τα ναρκώσουμε δεν παρουσίασαν κάνενα περιστατικό τέτοιο κ πάντα μετά κάνουμε κ το αντίδοτο εκτός κ αν έχουν ξυπνήσει ήδη.

φανταζομαι οτι εκτος απο την αλεργια παιζει ρολο κ η ηλικια κ η κατασταση υγειας που βρισκονται.
μωρε ο κτηνιατρος ξερει καλυτερα κ εμεις μπορει να λεμε βλακειες

φανταζομαι οτι εκτος απο την αλεργια παιζει ρολο κ η ηλικια κ η κατασταση υγειας που βρισκονται.
μωρε ο κτηνιατρος ξερει καλυτερα κ εμεις μπορει να λεμε βλακειες
Σιγουρα ξέρει καλύτερα το ζήτημα είναι αν το εφαρμόζει αυτό το καλύτερα ή κοιτάει μονο την τσέπη κ την ευκολία του. τεσπα πάντων πάντα μ αρέσει να ψάχνω μερικά πράγματα κ να μαθαίνω για να ξέρω τι γίνεται για να μπορώ να κρίνω μετά

δικιο εχεις γιατι αν δεν γνωριζεις πως θα κρινεις αν ο γιατρος ειναι καλος η οχι??
better safe than sorry πολυ σοφο αυτο

Θα κάνω κ εγώ σαν τον προπονητή της Cosmote μια τελευταία ερώτηση οφ τοπικ κ μετά θα κάτσω ήσυχη δεν ξαναμιλάω :P
Δηλαδή αυτά που δεν ξαναξυπνάνε το παθαίνουν λόγο αλλεργίας; γιατί τα δικά μου όσες φορές χρειάστηκε να τα ναρκώσουμε δεν παρουσίασαν κάνενα περιστατικό τέτοιο κ πάντα μετά κάνουμε κ το αντίδοτο εκτός κ αν έχουν ξυπνήσει ήδη.

Ξέρω σίγουρα ότι σε σκυλί, στην προκειμένη περίπτωση, παρουσίασε "αλλεργία" ή "δεν αντέδρασε καλά" στο συστατικό της νάρκωσης, και έπαθε ανακοπή και δεν ξύπναγε.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου, φυσικά, έγιναν μετά οι κατάλληλες κινήσεις, και μετά απο 2 ώρες προσπαθειών, μαλάξεων κλπ κλπ η καρδιά σταθεροποιήθηκε και ΟΚ.

Τώρα ακριβώς να σου πώ, σε ΤΙ οφείλεται το ΜΗ ξύπνημα δέν ξέρω.. Θα ενημερωθώ όμως, γιατί και εγώ θέλω να μαθαίνω.;)

Αυτό είναι ένα, μετά σίγουρα υπάρχουν και οι πιθανότητες που είπε η Βίκυ, ανακοπή λόγω υγείας, ηλικίας, εξασθενισμένου οργανισμού κλπ κλπ...

Και ενδεχομένως και άλλα, πχ κάτι που σκέφτηκα με το φτωχό μου το μυαλό... πιο μεγάλη απο το επιτρεπτό δόση?:hmm:

Εγώ έχω καταλάβει ότι η νάρκωση έχει κινδύνους, και κανείς δεν είναι Θεός, και σε όλους μπορεί να τύχει μία στραβή και τελικά να μην καταφέρει να επαναφέρει το ζώο...
Είναι υποχρεωτική σε πολλές περιπτώσεις, και αν μπορεί, να αποφευχθεί, καλό είναι να μην γίνετε.
Μετά σίγουρα και η εμπειρία του γιατρού παίζει τεράστιο ρόλο. Αλλιώς είναι ενας γιατρός που ναρκώνει γάτες, γιατί κάνει πχ 5 στειρώσεις, ή άλλες επεμβάσεις την ημέρα και αλλιώς ένας που κάνει 1 την εβδομάδα.

Καλύτερα όμως είναι να μας εξηγήσει ο Γιάννης.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back