Subject to change
e-steki.gr Founder
Τάνια, όσο συγγνώμη και να της ζήτησες, αν διαβάσεις τα μηνύματα σου, προσπαθώντας να έρθεις στη θέση της*, φαίνεται διαφορετική στάση. Εδώ θεωρείς αξιοπρόσεκτο οτι μπορεί να συντάξει άψογο συντακτικά λόγο στα 13 της!!
Και ναι, εγώ εκεί στάθηκα. Την άποψη μου για το θέμα την έδειξα με τις ενέργειες μου και είναι κάπου στη μέση. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω γι'αυτό.
*και επειδή ίσως λόγω ηλικίας σου είναι ακόμη πιο δύσκολο απο μένα να έρθεις στη θέση της, ξαναδιάβασε τα θεωρώντας οτι εσύ είσαι άντρας και την υποτιμάς επειδή είναι γυναίκα και όχι επειδή είναι μικρή. Θα δεις πόσο θα εκνευριστείς. Και όχι, δεν είναι άσχετο το ένα με το άλλο. Η προκατάληψη είναι προκατάληψη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kony
Νεοφερμένο μέλος
Να σημειώσω ότι πριν μερικά χρόνια πολλοί δήμοι πήραν επιδοτήσεις από την Ευρωπαική Ένωση για να ιδρύσουν κυνοτροφεία και δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν να μαντρώσουν σκυλιά τα οποία δεν τάιζαν και ήταν σκελετωμένα τα οποία στη συνέχεια ξεφορτώθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.. Από την άλλη εγώ που ζω σε μια γειτονιά την θεσσαλονίκης η οποία θεωρείται ιδιαίτερα ζωόφιλη βλέπω πολύ κόσμο που είναι διατεθιμένος να ταίσει και να φροντίσει αδέσποτα, δυστυχώς όμως δεν νομίζω πως είναι η πλειοψηφία.. Ναι είναι δραματική η κατάσταση στην Ελλάδα εστω και αν είναι καλύτερη απ'ότι σε άλλες χώρες όπως στην Κίνα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τάνια
Εκκολαπτόμενο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Κ θα παρακαλουσα την νιαου σαν πιο μικρη που ειναι εδω μεσα να ακουει κ εμας τους μεγαλυτερους γιατι καποιες φορες εχουμκε δικιο κ να μην εκφραζετε ετσι αποτομα σε ατομα που δεν της εδωσαν αφορμη κ ας σκεφτουμε εμεις οι μεγαλυτερη στην ηλικια οτι ετσι θα αντιδρουσαμε κ εμεις στην ηλικια της κ μπορει να μιλουσαμε κ εμεις ετσι αποτομα
Σίγουρα κάποιες φορές έχει δίκιο ένας μεγαλύτερος, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι ένας μικρότερος έχει πάντα άδικο.
Κάτι που δήλωσε κάποιος ενώ θα μπορούσε να το αποκρύψει, δεν θα έπρεπε να αποτελεί λόγο υποτίμησης.
Προσωπικά προτιμώ να κρίνω τους ανθρώπους απο τα λεγόμενα τους και όχι απο ηλικία/επάγγελμα/φύλο/εθνικότητα/κλπ διότι έτσι δεν βγάζεις ασφαλές συμπέρασμα.
ladycat
Διάσημο μέλος
rotonda
Δραστήριο μέλος
παιδια αυτα γινονται ακομη και στην αγγλια που δεν εχουν αδεσποτα...
Σε κάθε νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις και μ' αρέσει να τις εξετάζω και τις δύο. Ναι, πράγματι, η Ελλάδα έχει γίνει πολλές φορές διεθνώς ρεζίλι από τουρίστες που την επισκέφθηκαν και διαπίστωσαν άθλιες συνθήκες διαβίωσης ζώων ή ακόμα και βασανισμούς. Και πράγματι, σε Αγγλία, Γαλλία κλπ. σπάνια συναντάει κανείς αδέσποτα στους δρόμους. Όμως ο λόγος που δεν υπάρχουν αδέσποτα εκεί είναι ότι καθημερινά γίνονται πάρα πολλές ευθανασίες. Εκεί, ένα αδέσποτο ζώο ή ένα ζώο που θα το βαρεθεί ο ιδιοκτήτης του έχει ελάχιστες -αν όχι ανύπαρκτες- ελπίδες να ζήσει. Είναι καταδικασμένο να θανατωθεί. Αντίθετα στην Ελλάδα τα αδέσποτα ή τα ανεπιθύμητα ζώα έχουν πιθανότητες να ζήσουν. Σίγουρα ένας μεγάλος αριθμός από αυτά έχουν "μαύρη μοίρα" και πεθαίνουν κακήν κακώς, όμως υπάρχουν και πολλά που είτε βρίσκουν σπίτι είτε κάποιοι τα φροντίζουν ως αδέσποτα. Π.χ. όταν περνάω από το Σύνταγμα, χαίρομαι να βλέπω τους καλοθρεμμένους αδέσποτους σκύλους -πάντα τους ίδιους- να κοιμούνται μακάρια σε πεζοδρόμια ή σε εισόδους καταστημάτων. Μ' αρέσει που στην Ελλάδα ο κόσμος δέχεται -έστω και αδιάφορα- τα αδέσποτα. Στον "πολιτισμό" άλλων ευρωπαϊκών χωρών η εικόνα του αδέσποτου είναι αδιανόητη, κι έτσι εκεί η ευθανασία είναι η μόνη αποδεκτή λύση.
Ismini
Διάσημο μέλος
Αυτο μου ειπε τελευταια και ο κτηνιατρος μου και επεσα απο τα συννεφα! Οτι στην Ευρωπη προτιμουν την ευθανασια παρα να το αφησουν στο δρομο (οπως πολλοι "ευσυνειδητοι Ελληνες κανουν).Και πράγματι, σε Αγγλία, Γαλλία κλπ. σπάνια συναντάει κανείς αδέσποτα στους δρόμους. Όμως ο λόγος που δεν υπάρχουν αδέσποτα εκεί είναι ότι καθημερινά γίνονται πάρα πολλές ευθανασίες. Εκεί, ένα αδέσποτο ζώο ή ένα ζώο που θα το βαρεθεί ο ιδιοκτήτης του έχει ελάχιστες -αν όχι ανύπαρκτες- ελπίδες να ζήσει. Είναι καταδικασμένο να θανατωθεί.
Τουλαχιστον στο δρομο εχει καποιες πιθανοτητες να ζησει. Και οπως γραφτηκε και καπου αλλου πολλοι δημοι μαζευουν τα αδεσποτα και εκτος απο το να τα στειρωνουν και εμβολιαζουν, τα δινουν -εστω και λιγα απο αυτα- για υιοθεσια.
Δηλαδη ο Βαλεντινο που μαζεψα προσφατα αλλου ισως να ειχε θανατωθει....

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Σίγουρα κάποιες φορές έχει δίκιο ένας μεγαλύτερος, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι ένας μικρότερος έχει πάντα άδικο.
Κάτι που δήλωσε κάποιος ενώ θα μπορούσε να το αποκρύψει, δεν θα έπρεπε να αποτελεί λόγο υποτίμησης.
Προσωπικά προτιμώ να κρίνω τους ανθρώπους απο τα λεγόμενα τους και όχι απο ηλικία/επάγγελμα/φύλο/εθνικότητα/κλπ διότι έτσι δεν βγάζεις ασφαλές συμπέρασμα.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι παντα κατηγορειτε τους μικροτερους.
Αν δηλαδη ημουν μεγαλυτερη και ειχα αντιδρασει οπως αντεδρασα θα με ειχατε υποστηριξει; Συμφωνω απολυτα με τη Μισελ και δεν μπορω να καταλαβω γιατι ενας μικρος δεν μπορει ποτε να πει ελευθερα τη γνωμη του. Ενας ανθρωπος κρινεται απο τις πραξεις του και οχι απο στοιχεια δεδομενα. Παιδια το θεμα εχει κλεισει και αντι να με κατακρινετε για την ηλικια μου θα επρεπε να ασχολειστε με το θεμα και τη λυση του...
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Δηλαδη ο Βαλεντινο που μαζεψα προσφατα αλλου ισως να ειχε θανατωθει....![]()
Ή ακόμα χειρότερα, ισως να είχε γίνει μεζές στο τραπέζι κάποιου.
Όπως έχω ξαναγράψει σε άλλο σημείο, στο ταξίδι που έκανα τα Χριστούγεννα Σαουδική Αραβία, συνάντησα ελάχιστα αδέσποτα κι όταν αναρωτήθηκα το γιατί μου είπαν ότι τα τρώνε οι Πακιστανοί, Κινέζοι και λοιποί Ασιάτες μετανάστες.
Οπότε για μια ακόμη φορά Ελλάδα και πάλι Ελλάδα. Εδώ τουλάχιστον μπορεί και να έχουμε κάποιες περιπτώσεις σαν αυτές που αναφέρονται στο site που παραθέτει η Yasmin αλλά πιστεύω ότι η πλειονότητα των Ελλήνων δεν συμπεριφέρεται έτσι. Αν κρίνω μάλιστα από τη νέα γενιά, έχοντας σαν παράδειγμα παιδιά όπως τ'ανήψια μου, την Νιαου ή την Σαρδέλα, τότε έχουμε πολλές ελπίδες για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος
Σε κάθε νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις και μ' αρέσει να τις εξετάζω και τις δύο. Ναι, πράγματι, η Ελλάδα έχει γίνει πολλές φορές διεθνώς ρεζίλι από τουρίστες που την επισκέφθηκαν και διαπίστωσαν άθλιες συνθήκες διαβίωσης ζώων ή ακόμα και βασανισμούς. Και πράγματι, σε Αγγλία, Γαλλία κλπ. σπάνια συναντάει κανείς αδέσποτα στους δρόμους. Όμως ο λόγος που δεν υπάρχουν αδέσποτα εκεί είναι ότι καθημερινά γίνονται πάρα πολλές ευθανασίες. Εκεί, ένα αδέσποτο ζώο ή ένα ζώο που θα το βαρεθεί ο ιδιοκτήτης του έχει ελάχιστες -αν όχι ανύπαρκτες- ελπίδες να ζήσει. Είναι καταδικασμένο να θανατωθεί. Αντίθετα στην Ελλάδα τα αδέσποτα ή τα ανεπιθύμητα ζώα έχουν πιθανότητες να ζήσουν. Σίγουρα ένας μεγάλος αριθμός από αυτά έχουν "μαύρη μοίρα" και πεθαίνουν κακήν κακώς, όμως υπάρχουν και πολλά που είτε βρίσκουν σπίτι είτε κάποιοι τα φροντίζουν ως αδέσποτα. Π.χ. όταν περνάω από το Σύνταγμα, χαίρομαι να βλέπω τους καλοθρεμμένους αδέσποτους σκύλους -πάντα τους ίδιους- να κοιμούνται μακάρια σε πεζοδρόμια ή σε εισόδους καταστημάτων. Μ' αρέσει που στην Ελλάδα ο κόσμος δέχεται -έστω και αδιάφορα- τα αδέσποτα. Στον "πολιτισμό" άλλων ευρωπαϊκών χωρών η εικόνα του αδέσποτου είναι αδιανόητη, κι έτσι εκεί η ευθανασία είναι η μόνη αποδεκτή λύση.
επετρεψε μου να σου πω οσο αφορα την αγγλια επειδη το εχω ψαξει το θεμα γιατι προκειται να ζησω εδω... υπαρχουν απειρες ζωοφιλικες οργανωσεις στο στυλ του στραυ ας πουμε αλλα σε καθε περιοχη απο 2-3 οι οποιοι μαζευουν οτι αδεσποτο βρουν, προσπαθουν να εντοπισουν αυτον που το εχασε, το περιθαλπτουν αν χρειαζεται και αν δεν βρεθει ο ιδιοκτητης το δινουν αλλου για υοιοθεσια. οτι γατακια δεν υοιοθετιθουν μενουν εκει σε αυτους τους κοιτωνες για ολη τους τη ζωη οπου τους παρεχουν τα παντα. σε καμια περιπτωση δεν τους κανουν ευθανασια ακομη και αν εχουν προβληματα υγειας..Σε αυτο που απλα ειναι πολυ περιεργοι ειναι ειναι η υοιοθεσια που για να σου δωσουν γατακι σε περνανε απο κοσκινο για να ειναι σιγουρο οτι δεν θα το παρατησεις.. ενας γνωστος μου προσπαθει εναν ολοκληρο χρονο να υοιοθετησει γατακι και ενω του εδωσαν ενα στην αρχη του ειχαν σπασει τα νευρα γιατι κανανε εφοδους στο σπιτι του να δουν αν οι συνθηκες ειναι ιδανικες και στο τελος το πηραν πισω διοτι του ειπαν οτι αυτος και η κοπελα του ελειπαν πολλες ωρες απο το σπιτι καΙ δεν ηταν καλο για το γατακι... αυτο που αποφασισε να κανει τωρα ειναι να πηγαινει εκει εθελοντικα και να φροντιζει τα γατακια που φιλοξενουνται. δεν λεω οτι ειναι και το τελειο συστημα αλλα σιγουρα υπαρχει οργανωση και σε καμια περιπτωση οι αντιστοιχοι φιλοζωοι στην αγγλια δεν επιτρεπουν την ευθανασια γιαυτο και απο μονοι τους με καποιες μικρες επιδοτησεις απο το κρατος φτιαχνουν αυτους τους ξενωνες....να σκεφτις οτι και εμενα μου φαινεται περιεργο που δεν βρησκω ουτε ενα αδεσποτο γατακι να χαιδεψω ενω στην ελλαδα γινεται πανικος.. δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλυτερο ομως...
ΥΓ. λες και στην ελλαδα τα αδεσποτα δεν ειναι καταδικασμενα να πεθανουν με το να τα πατησει αυτοκινητο η να τα βασανισει καποιος η να τα φολιασει καποιος αλλος ... απο την αρχη ξερουμε οτι ο μεσως ορος ζωης του αδεσποτου ειναι 3 χρονια.....
Subject to change
e-steki.gr Founder
Νιαου! δεν κατάλαβες καλά. Κανένας δεν σε κατακρίνει για την ηλικία σου ή για τις απόψεις σου. Κι επειδή εγώ ξεκίνησα το θέμα της ηλικίας, θέλω να πω ότι απλά μού έκανε εντύπωση η ηλικία σου. Δεν το ρώτησα επειδή μού φάνηκε κακό.
Επειδή αναφέρθηκα κι εγώ το θέμα, ξεκαθαρίζω οτι αυτό που με πείραξε, δεν ήταν η δική σου απάντηση αλλά της Τάνιας για το θέμα της ηλικίας. Αν και η δική σου θα μπορούσε να εκληφθεί ως δυνητικά προσβλητική (σκέψου μια παρόμοια περίπτωση πιο κατανοητή σε έναν ενήλικο, να πεις σε μια γυναίκα "Είσαι αλήθεια γυναίκα; Πολύ λογικά εκφράζεσαι για τέτοια!" Δεν θα το έπαιρνες άσχημα αν ήσουν γυναίκα; ) αλλά ας μην είμαστε υπερβολικοί.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Αν ακι εκτιμω πολυ τη νιαου σας επισυμαινω οτι εδω το θεμα δεν ειναι η ηλικια της ειναι ιση με ολους αλλα θεμα ειναι το τι κανει ο καθενας μας για να αποτρεψει εικονες σαν κι αυτες που σας σοκαραν τοςο οπως κι εμενα η πειρα μου λεει οτι
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΑ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ
οποτε καταγγελια ειναι , για να σας ευαισθητοποιησει και για να σας δειξει μια πιθανη πραγματικοτητα ειναι το θεμα για μενα ειναι αντι ναμενετε στις εικονες να κανει ο καθενας απο κατι για να μην υπαρχει καθολου τετοια πραγματικοτητα ουτε καν σε εικονες
rotonda
Δραστήριο μέλος
επετρεψε μου να σου πω οσο αφορα την αγγλια επειδη το εχω ψαξει το θεμα γιατι προκειται να ζησω εδω... υπαρχουν απειρες ζωοφιλικες οργανωσεις στο στυλ του στραυ ας πουμε αλλα σε καθε περιοχη απο 2-3 οι οποιοι μαζευουν οτι αδεσποτο βρουν, προσπαθουν να εντοπισουν αυτον που το εχασε, το περιθαλπτουν αν χρειαζεται και αν δεν βρεθει ο ιδιοκτητης το δινουν αλλου για υοιοθεσια. οτι γατακια δεν υοιοθετιθουν μενουν εκει σε αυτους τους κοιτωνες για ολη τους τη ζωη οπου τους παρεχουν τα παντα. σε καμια περιπτωση δεν τους κανουν ευθανασια ακομη και αν εχουν προβληματα υγειας..Σε αυτο που απλα ειναι πολυ περιεργοι ειναι ειναι η υοιοθεσια που για να σου δωσουν γατακι σε περνανε απο κοσκινο για να ειναι σιγουρο οτι δεν θα το παρατησεις.. ενας γνωστος μου προσπαθει εναν ολοκληρο χρονο να υοιοθετησει γατακι και ενω του εδωσαν ενα στην αρχη του ειχαν σπασει τα νευρα γιατι κανανε εφοδους στο σπιτι του να δουν αν οι συνθηκες ειναι ιδανικες και στο τελος το πηραν πισω διοτι του ειπαν οτι αυτος και η κοπελα του ελειπαν πολλες ωρες απο το σπιτι καΙ δεν ηταν καλο για το γατακι... αυτο που αποφασισε να κανει τωρα ειναι να πηγαινει εκει εθελοντικα και να φροντιζει τα γατακια που φιλοξενουνται. δεν λεω οτι ειναι και το τελειο συστημα αλλα σιγουρα υπαρχει οργανωση και σε καμια περιπτωση οι αντιστοιχοι φιλοζωοι στην αγγλια δεν επιτρεπουν την ευθανασια γιαυτο και απο μονοι τους με καποιες μικρες επιδοτησεις απο το κρατος φτιαχνουν αυτους τους ξενωνες
Mακάρι, Mimikaki, να είναι τα πράγματα όπως τα λες. Σίγουρα εσύ θα ξέρεις καλύτερα αφού σκοπεύεις να εγκατασταθείς κιόλας εκεί. Εγώ έγραψα αυτά που έχω διαβάσει (ειδικά για τη Γαλλία και την Ιρλανδία αλλά και για την Αγγλία, όπου η ευθανασία υγιών ζώων είναι νόμιμη σε αντίθεση με την Ελλάδα), αλλά βέβαια δεν έχω προσωπική πείρα.
mimikaki
Διάσημο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool