ruko
Διάσημο μέλος
Για τα υπόλοιπα, το σημαντικότερο είναι να είσαι κι εσύ ήρεμη. Ξέρω ότι περνάς δύσκολα και η μούρλα του μικρού σίγουρα επιδεινώνει την κατάσταση, αλλά αν έχεις εσύ ένταση, μοιραία του τη μεταδίδεις. Εδώ εμείς επηρεαζόμαστε από το άγχος και την ένταση των άλλων, δεν θα επηρεαστεί το ζώο; Φυσικά και θα επηρεαστεί και θα αντιδράσει με τον τρόπο που ξέρει.
Είπες διάφορα για τη φύση του ζώου, σκέψου λοιπόν ότι όλα αυτά που κάνει (είτε πυροδοτούνται από τις ορμόνες ή από εξωγενείς παράγοντες) είναι επίσης στη φύση του. Ο Olio δεν είναι θηρίο ανήμερο, δεν είναι αρπακτικό, είναι ένα γατάκι 4 μηνών.

Μερικά πρακτικά τώρα: παίξε μαζί του, αλλά με τρόπους που να μην του επιτρέπουν να σε δαγκώσει, π.χ. με κορδόνια, καλάμια ψαρέματος κ.λπ. Αφού θέλει πολλή εκτόνωση, δοκίμασε πιο άγριο παιχνίδι, πιο έντονο κυνηγητό. Θα του αρέσει!
Αν σε δαγκώσει, μην αντιδράσεις έντονα (ακόμα κι αν αυτό είναι φωνή), γιατί θα τον εξαγριώσεις περισσότερο. Μείνε ήρεμη και περίμενε να του περάσει. Όπως είπαμε, είναι η φύση του που τον ωθεί σ' αυτή τη συμπεριφορά, ποιος ο λόγος να θυμώνεις;
Αν σε δαγκώσει όταν κοιμάσαι, βγάλ' τον την ίδια στιγμή απ' το δωμάτιο και μην τον ξαναφήσεις να μπει μέχρι το πρωί. Έτσι θα μάθει ότι, αν θέλει να κοιμάται μαζί σου, πρέπει να είναι ήρεμος.
Μπορείς να δοκιμάσεις να τον προστατέψεις από ατυχήματα (π.χ. να μην καεί στην εστία), αλλά δέξου ότι δεν μπορείς να είσαι από πίσω του συνέχεια. Καμιά φορά το πάθημα γίνεται μάθημα - και το εννοώ αυτό, όσο σκληρό κι αν ακούγεται.
Τα παραπάνω δεν είναι θεωρητικολογίες, αλλά πράγματα που εφάρμοσα στον πρώτο μου γάτο, που ήταν επίσης πολύ ζωηρός και επιθετικός στην αρχή. Όταν ηρέμησα και τον αποδέχτηκα, τα προβλήματα λύθηκαν σε λιγότερο από ένα μήνα - και χωρίς στείρωση.

Το σημαντικό είναι να μη σκέφτεσαι ότι το ζώο σου είναι προβληματικό. Ούτε αυτό έχει πρόβλημα ούτε εσύ, απλώς τέτοιος είναι ο χαρακτήρας του ή η φύση του, όπως θέλεις πες το, και εμείς, σαν έλλογα όντα πρέπει να προσαρμόζουμε τη συμπεριφορά μας στις ανάγκες των ζώων μας για να ζούμε όλοι καλύτερα.
Συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Όταν ηρέμησα και τον αποδέχτηκα, τα προβλήματα λύθηκαν σε λιγότερο από ένα μήνα - και χωρίς στείρωση.
Το σημαντικό είναι να μη σκέφτεσαι ότι το ζώο σου είναι προβληματικό. Ούτε αυτό έχει πρόβλημα ούτε εσύ, απλώς τέτοιος είναι ο χαρακτήρας του ή η φύση του, όπως θέλεις πες το, και εμείς, σαν έλλογα όντα πρέπει να προσαρμόζουμε τη συμπεριφορά μας στις ανάγκες των ζώων μας για να ζούμε όλοι καλύτερα.
Ακριβώς αυτο! Αυτο ομως ειναι το δυσκολότερο πραγμα για την ζοο μας ξερω ποσο δυσκολο της ειναι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Οπως και να το κανουμε παντως και ασχετα με το παρον γατακι το ποιοι ειμαστε επηρεάζει τα ζωα που εχουμε. Ενας γνωστος μου που επαιρνε ζωα απο πολλους ανθρωπους ελεγε οτι παντα καταλαβαινε βλεποντας ενα ζωο, σε ποιο σπιτι ειχε φιλοξενηθει.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Και οι αστρολόγοι λένε πως από την ημερομηνία γέννησής σου καταλαβαίνουν τι και πώς έχεις βιώσει, τι και πώς βιώνεις στο παρόν και τι θα σου συμβεί και στο μέλλον...Ενας γνωστος μου που επαιρνε ζωα απο πολλους ανθρωπους ελεγε οτι παντα καταλαβαινε βλεποντας ενα ζωο, σε ποιο σπιτι ειχε φιλοξενηθει.
Γιασμίν, σε παρακαλώ, κάνε αυτό που πρέπει για να λήξει αυτό το θέμα. Ζήτα συγγνώμη.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιασμίν, διαβάζοντας το μήνυμά σου έχω την εντύπωση πως κρυφακούω κάτι που δεν θα έπρεπε να ακούσω ποτέ και καθόλου. Ας είμαστε λίγο περισσότερο διακριτικοί.
Aυτό ακριβώς με ενόχλησε και έγραψα τα πιο πάνω. Ότι θέλει να μουπει κάποιος υπάρχουν και τα ε-μαιλ και θεωρώ ότι υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα που στην προκειμένη περίπτωση η Υασμίν τα καταπάτησε, έστω αν και δεν είχε κακή πρόθεση.
Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνω την βοήθεια, αλλά όλα έχουν ένα όριο.
Θέλω να μην ξανανεφερθεί τίποτα για τα προσωπικά μου στοιχεία ή πιθανές συζητήσεις και πράγματα εκτός των ζώων μας, χωρίς την άδειά μου. Και αυτό, λυπάμαι που θα το πω έτσι, δεν το ζητάω απλώς, αλλά το απαιτώ!
Και ζητάω από τους μοντερέιτορς, αν μπορούν να σβήσουν τα πιο πάνω μυνήματα της Υασμίν με το ψυχογράφημά μου. Δεν θέλω να διαβάζουν όλα αυτά όσοι μπαίνουν εδώ μέσα. Νομίζω ότι είναι δικαίωμά μου, να μην θέλω.
Όποια και αν είναι η ιδιότητα και επιστήμη του άλλου, υπάρχει και δεοντολογία και σεβασμός ( νομίζω).
Ρούλα, ακολουθώ τα παιχνίδια που μου έγραψες και έχω συζητήσει ήδη το θέμα της στείρωσης με την κτηνίατρο, αν και μου είπε ότι στους 7 μήνες-όχι νωρίτερα.

Εξάλλου δεν είναι πολύ ανεπτυγμένα και τα γεννητικά του όργανα από ότι βλέπω, άρα μάλλον ( πιθανολογώ) θα είναι και αδύνατη η επέμβαση.
Πάντως τα πράγματα χειροτερέψαν από όταν τον άφησα έξω γιατί έτσι ήταν οι συνθήκες και δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.
Είμαι αρκετά ήρεμη ( μόνο όταν νοσηλευόμουν ανυσηχούσα για το τι κάνει) και το μόνο που με ανυσηχεί είναι να μην το σκάσει... Πριν λίγο πήδηξε όλη την σίτα και τον έπιασα στην κουπαστή του κάγκελου.
Τέλος το έξω χωρίς εμένα μαζί.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zweet_dreamz
Νεοφερμένο μέλος
δεν περίμενα μεγαλώνοντας να ηρεμήσει αλλα την έχω αποδεχτεί όπως είναι και την δίνω την αγάπη μου με τον δικό μου τρόπο...
πρώτα απ όλα εκπαιδευτικά στο να αντέχω τις δαγκωνιές και προθυμοποιήθηκα να παίξω μαζί της με τον δικό μου τρόπο και να την επιδείξω ότι και εγώ μπορώ να την τρομάξω ξαφνικά η να την ακινητοποιήσω αν θέλω(για να δει ποιος είναι ο αρχηγός) και ότι μπορούμε να παίξουμε και να κυνηγιόμαστε μαζί.
γενικά κέρδισα την εμπιστοσύνη της και μια καλή επικοινωνία με τη γάτα.
πλέον ξέρω ποτε θέλει παιχνίδι, ποτε έχει νεύρα ποτε θα βγάλει νύχια και ποτε όχι.
όταν έχει νεύρα απλά της ανοίγω την πόρτα και της λέω γεια.
δεν μπορεί μια τέτοια γάτα περιορισμένη μέσα σε σπίτι όλη μέρα.
θέλει να βγει να τρέξει να κυνηγήσει ακρίδες και ότι άλλο βρει(μια μέρα έτρωγε ζωντανή μια δεκαοχτούρα απ' ότι "πληοφοριθηκα"...και απορούσα εγώ γιατί δεν έτρωγε το φαγητό της!!!)
οποτε καλο είναι και εσύ να την αποδεχτείς και να προσπαθήσεις να της δόσεις αυτό που έχει ανάγκη πραγματικά η συγκεκριμένη γατούλα για να μην έχει τόσα νεύρα και ξεσπάσματα..
εμενα τώρα είναι 7μιση μηνών.. έχω πάρει αλλα 2 γατάκια 2 μηνών και έχει αρχίσει σιγά σιγά να τα αποδέχεται κι όλας.
μπορεί να μη θέλει κάποια ώρα τι μέρα χάδια όπως τα αλλα γατάκια αλλα θέλει παιχνίδι!
επίσης πουλάνε και ειδικό "γαντακι" για να παίζεις με γατάκια που δαγκώνουν η μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα κοινό "γαντακι"

καλή επιτυχία !!

επίσης ένα καλο τρικ που είχα εφαρμόσει όταν ήταν μικρή και της έκοψε λίγο το δάγκωμα ήταν να τρίψω στα χερια μου καυτερή πιπεριά... xixixiix

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Εγώ το φοβάμαι λίγο αυτό. Μπορεί να τα κάνει να υποφέρουν άσχημα. Το κάψιμο της πιπεριάς είναι πολύ έντονο και δεν φεύγει με νερό, μένει και κατακαίει. Ακόμα κι αν πιάσεις καυτερή (για να τη βάλεις στο φαγητό ή σε σαλάτα, ας πούμε) και χαϊδέψεις μετά το γατί, πάλι θα καεί η γλωσσίτσα του αν τυχόν και γλείψει εκεί που χάιδεψες.επίσης ένα καλο τρικ που είχα εφαρμόσει όταν ήταν μικρή και της έκοψε λίγο το δάγκωμα ήταν να τρίψω στα χερια μου καυτερή πιπεριά... xixixiix![]()
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Γάντια έχω βάλει τα απλά τα χειμωνιάτικα, αλλά είναι ζεστά και δεν μπορώ να κυκλοφορώ με αυτά. Εξάλλου σκοπός μου είναι να τον αποτρέψω να δαγκώνει και όχι να τον παρακινώ ( επειδή θα τον αφήνω φορόντας τα γάντια).

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
zweet_dreamz
Νεοφερμένο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος
Θέλω να μην ξανανεφερθεί τίποτα για τα προσωπικά μου στοιχεία ή πιθανές συζητήσεις και πράγματα εκτός των ζώων μας, χωρίς την άδειά μου. Και αυτό, λυπάμαι που θα το πω έτσι, δεν το ζητάω απλώς, αλλά το απαιτώ!
Θα συμφωνήσω και με τη σειρά μου θα ξαναζητήσω να μη γίνονται δημόσια αναφορές σε θέματα που έχουν συζητηθεί κατ' ιδίαν. Γι' αυτό υπάρχουν τα πμ.
Ρούλα, ακολουθώ τα παιχνίδια που μου έγραψες και έχω συζητήσει ήδη το θέμα της στείρωσης με την κτηνίατρο, αν και μου είπε ότι στους 7 μήνες-όχι νωρίτερα.![]()
Πάντως, η στείρωση μπορεί να γίνει νωρίτερα, χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, δεν είναι πανάκεια και δεν θα σου λύσει μεμιάς όλα τα προβλήματα. Να ρωτήσω κάτι, πότε κάνει τα περισσότερα δαγκώματα; Όταν τον πιάνει η μούρλα του;
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Να ρωτήσω κάτι, πότε κάνει τα περισσότερα δαγκώματα; Όταν τον πιάνει η μούρλα του;
Και πότε δεν τον πιάνει η μούρλα του;

Το πρωί μόλις ξυπνήσω και πάω στο δωμάτιό του, με αφήνει να τον χαιδέψω, να τον καλημερίσω και μόλις τον αφήσω κάτω ( κάτι που το ζητάει), αρχίζει να μου δαγκώνει τα πόδια.
Το κάνει και εκεί που κάθομαι. Θέλει να με δαγκώνει για παιχνίδι. Έρχεται μου γκρινιάζει και μου αρπάζει τα χέρια γιατί έτσι θέλει να παίξουμε.
Τον παίζω όσο μπορώ με παιχνίδια, αλλά δεν μπορώ και συνέχεια.
Κι εκεί που τον έχω αγκαλιά και κάθεται ή κοιμάται, πετάγεται και αρχίζει να με δαγκώνει άγρια.
Το κάνει για να παίξει, αν και διαστέλονται οι κόρες των ματιών του πολύ και γι΄αυτό μίλησα στον τίτλο για θυμό.
Επίσης όταν δεν τουγίνεται το χατήρι ξαναδαγκώνει, αλλά στα πεταχτά και φεύγει ύπουλα-ύπουλα τότε.
Και όταν δεν θέλει να τον χαιδέψω ( τις περισσότερες φορές).
Το απόγευμα που τον έπαιξα πολύ με το λέιζερ που του πήρα, δεν με δάγκωσε για πολύ.
Δεν μπορώ όμως να ασχολούμε συνέχεια μαζί του. Έχω και δουλειές να κάνω, δυστυχώς.
ruko
Διάσημο μέλος

Οπότε, μη συμμετέχεις. Ο μικρός βρίσκεται σε υπερδιέγερση (αυτό δηλώνει η διαστολή στις κόρες, όχι θυμό) και όταν σε βλέπει να αντιδράς, αυτό εντείνεται και συνεχίζει το άγριο παιχνίδι.Το καλύτερο εκείνες τις στιγμές είναι να σηκώνεσαι να φεύγεις ή να τον πηγαίνεις σε άλλο δωμάτιο, μέχρι να ηρεμήσει. Με άλλα λόγια να μην ασχολείσαι μαζί του. Αυτό κάνουν μεταξύ τους τα γατάκια ("αφού είσαι έτσι, δε σε παίζω!")
Αφού δεν θέλει πολλά χάδια, μην τον πιέζεις. Για πολλές γάτες, ένα γρήγορο χαδάκι στην πλάτη ή το κεφάλι αρκεί.
Φυσικά το σημαντικότερο είναι να επενδύσεις όχι τόσο σε τρόπους αποτροπής, αλλά σε αρκετό παιχνίδι μαζί του, όταν είναι ήρεμος και κατά προτίμηση σε σταθερές ώρες. Δεν είναι ανάγκη να παίζετε με τις ώρες, λίγα λεπτά τη φορά αρκεί και θα τον βοηθήσει να εκτονώνεται συχνότερα. Νομίζω ότι το λέιζερ θα σου λύσει τα χέρια απ' αυτή την άποψη, αφού θα μπορείς να τον αφήσεις να βουρλίζεται χωρίς καν να σηκωθείς απ' τον καναπέ.

Κατά τα τ' άλλα, όσο κι αν σου φαίνεται κουλό, ο Olio δεν διαφέρει από άλλα γατάκια στην ηλικία του... το λένε εφηβεία.

konstans
Περιβόητο μέλος
Εγώ πάντως, η Σίσυ και τώρα που είμαι γριούλα ακόμα δαγκώνω την δικιά μου. Η μαμά μου όμως πλέον καταλαβαίνει τις διαθέσεις μου και όταν με βλέπει να μου έχει γυρίσει το μάτι, ούτε που με πλησιάζει.
Κουράγιο zoo, θα μεγαλώσει το τερατάκι σου και θα ηρεμήσει(λίγο

).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Ούτε δαγκώματα ούτε τίποτα...
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Είδες; Αν φροντίσεις να διαθέτεις σταθερά λίγο παραπάνω χρόνο για παιχνίδι, ούτε δαγκώματα ούτε τίποτα. Θα πέφτει ξερός για ύπνο και θα είναι και πιο χαρούμενος επειδή ασχολείσαι μαζί του!Το μανάρι μου σήμερα που περάσαμε πολύ χρόνο στην αυλή και ξεσάλωσε, κουράστηκε και τώρα ήρθε να κοιμηθεί στην αγκαλιά μου!Ούτε δαγκώματα ούτε τίποτα...
![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool